AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΟΧΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ(2ον)

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Γενικά

Η χώρα μας έχει πέσει σε βαθύτατη πολύπλευρη κρίση(πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ήθική, και κρίση θεσμών), όμοια της οποίας δεν αντιμετώπισε ποτέ στην μακραίωνα Ιστορία της. Κανένας θεσμός δεν έχει μείνει αλώβητος ώστε να στηριχθεί για την εξυγείανση και ανόρθωση της. Αυτή η κρίση βυθίζει την χώρα στην σήψη και στην παρακμή, και υπάρχει κίνδυνος, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα προς αντιμετώπιση της, να μας στοιχίσει ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Κυβέρνηση, Δικαστήρια, Πολιτικά Κόμματα, Εκκλησία, Υγεία, Πολεοδομία, Αστυνομία, Παιδεία κ. α έχουν βαθέως διαβρωθεί. Μόνον ο Στρατός έχει απομείνει αλώβητος , αλλά κι’ αυτός απο το 1974 έχει τεθεί στο περιθώριο -για τους γνωστούς λόγους-και βρίσκεται σε πλήρη αφασία. Το πολιτικό μας σύστημα έχει μολυνθεί απο την διαφθορά και νοσεί βαρύτατα, μαζί του δε νοσεί και η «Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία», όπως έχει μεταλλαχθεί το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί μεσάζοντες έχουν διαβρώσει όλα τα επίπεδα. Και ενώ η Πολιτική και η Δικαιοσύνη έπρεπε να δρομολογήσουν την Κάθαρση, αδυνατούν διότι έχουν γίνει μέρος του προβλήματος. Δυστυχώς, η διαφθορά ξαπλώθηκε και στο κοινωνικό σώμα, σαν πανδημία γρίππης. Η Πλουτομανία έχει κυριεύσει όλα τα επίπεδα. Ο λαός μας δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίζει την διεφθαρμένη απο την ηθική συμπεριφορά. Το λάδωμα, η μίζα και το γρηγορόσημο έχουν γίνει μέρος της συναλλαγής του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Για να βγεί η χώρα απο την πολλαπλή της κρίση είναι ανάγκη να αναβιώσουμε την Αμεση Δημοκρατία. Αυτή έρχεται από πολύ μακριά. Την Δημοκρατία επικαλέσθηκε και ο Σόλων τον 7ον π. Χ αιώνα για να σώσει την Αθήνα, που είχε πέσει στο χάος και στην παρακμή.

Η Αμεση Δημοκρατία

Η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει την ενεργό συμμετοχή όλων των Ελλήνων το γένος πολιτών (Ελλαδιτών και ομογενών)στα κοινά και την διεύρυνση της βάσεως λήψεως των αποφάσεως σε ευρύτερα θεσμικά όργανα και στο λαό. Η διεύρυνση της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει με :
α/ την αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ενισχυμένης Αναλογικής δια της Απλής Αναλογικής.
β/ τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας,
γ/ Την συνένωση του απανταχού Ελληνισμού και των Φιλελλήνων , δια της δημιουργίας της Αμφικτυονίας του Ελληνισμού.
Πρώτα απ' όλα όμως πρέπει να αλλάξουμε τον σημερινό τρόπου σκέψεως και δράσεως , των Πολιτών και των Αρχόντων. Οι μεν Πολίτες να απομακρυνθούν απο το Ανατολικό- Ασιατικό τρόπο σκέψεως και δράσεως -που βασίζεται στον δεσποτισμό, δογματισμό , στο υλικό κέρδος, στην «ιδιώτευση» και στο βόλεμα-και ν’ ασπασθούν εκ νέου τα Ελληνικά Ιδεώδη(της Αρετής, Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ανδρείας, Δικαιοσύνης κ. ο.κ ) Οι Αρχοντες μας να αποσπασθούν απο τον σφιχτό εναγκαλισμό της διεθνούς εξουσίας και να γίνουν υπηρέτες του Ελληνικού Λαού. Πρέπει να αναβιώσει και πάλι η Λαική Κυριαρχία και ότι αυτή προυποθέτει. Η Δημοκρατία απαιτεί την Ισονομία (όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο γεγονός που δεν υφίσταται σήμερον), την Ισηγορία (όλοι να μπορούν να ομιλούν και όχι οι καναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ) και την Ισοπολιτεία (όλοι οι Ελληνες το γένος να είναι πολίτες Α! κατηγορίας, και όχι των πολλών κατηγοριών) . Ωστόσο , η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει και κάτι ακόμη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη , ώστε να υπάρχει συνοχή. Διότι μέσα από την συνοχή όλοι οι Πολίτες θα γίνουν ενεργοί.
Η Αμεση Δημοκρατία απαιτεί:
1/ Την συχνή διενέργεια Δημοψηφισμάτων γιά σοβαρά θέματα
2/ Την αλλαγή της «πρωθυπουργικής δικτατορίας» σε Προεδρική Δημοκρατία και την εκλογή του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας απ’ ευθείας απο τον λάο.
3/ Την μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100
4/ Την δημοκρατική οργάνωση των Κομμάτων και την κατάργηση της "λίστας" με την ανάδειξη απο τους εκλεκτόρες των κομμάτων των υποψηφίων βουλευτών εκάστου κόμματος
5/ Την επέκταση της δημοκρατίας και διαφάνειας και την πάταξη της οικογενειοκρατίας εντός των Κομμάτων , Η εκλογή των κομματικών οργάνων να γίνεται από τους πολίτες.
6/ Την εκλογή από τον λαό του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
7/ Τον διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας και την απαλλαγή του Κράτους απο τον σφιχτό εναγκαλισμό του θρησκευτικού παρακράτους . Τούτο θα γίνει με την επιβολή της Ανεξιθρησκείας.
8/ Την ανατροπή της σημερινής άρχουσας τάξης, η οποία έχει ξεπουλήσει τα εθνικά μας θέματα στους ξένους και κατέστησε την Ελλάδα οιωνοί «προτεκτοράτο» της Τουρκίας.
9/ Την αλλαγή του τρόπου λήψεως της αποφάσεων για την κήρυξη πολέμου ή παραχωρήσεως εθνικού εδάφους σε ξένες δυνάμεις.
10/ Την θέσπιση νέων οργάνων Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας για την χάραξη διαχρονικής Εθνικής Στρατηγικής. Τα σημερινά όργανα(άλλα θεσμοθετημένα και άλλα αυθαίρετα) δέχονται πιέσεις και συνεχώς υποχωρούν στα εθνικά μας θέματα. Με τον τρόπο αυτό βλάπτουν επικίνδυνα τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.
11/ Την προσαρμογή του Δικαίου στις παρούσες συνθήκες για την πάταξη των ποινικών και οικονομικών εγκλημάτων και των τοιούτων διαφθοράς. Θέσπιση αυστηρότατων ποινών για τους κακούργους και απατεώνες.
12/ Την αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας σύμφωνα προς τις νέες συνθήκες δράσεως ώστε να γίνουν αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.
13/ Την εξυγείανση της Εθνικής Οικονομίας και την έξοδο της απο την μόνιμη κρίση και την απελευθέρωση της απο τους τοκογλύφους. Τούτο απαιτεί
α/ την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών ,
β/ την μορφωτική και τεχνολογική επανάσταση,
γ/τον περιορισμό της ληστείας, αρπαγής και σπατάλης του εθνικού πλούτου και των χρημάτων των φορολογουμένων από τους απατεώνες, τα τρωκτικά και τους κλέφτες .
14/ Την αναβάθμιση των θεσμών , με γνώμονα την αποτελεσματικότητα τους και την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα .
15/ Την πιστή εφαρμογή των Νόμων από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και πρωτίστως από την ηγεσία και την άρχουσα τάξη, η οποία πρέπει να είναι το παράδειγμα στον λαό.
16/ Την κατάργηση της Μονιμότητος των Δημοσίων Υπαλλήλων , την απαλλαγή απο τους κρατικοσυνδικαλιστές και των πάσης φύσεως προνομίων των διαφόρων τάξεων(πλην των αναπήρων, θυμάτων πολέμου και πολυτέκνων).
17/ Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Το ότι σήμερα είναι επαίτης τούτο οφείλεται στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και στην διαπλοκή του με την ανάξια άρχουσα τάξη. [Διαθέτει πλουσιότατες Πλουτοπαραγωγικές Πηγές και την περισσότερη Ενέργεια σε όλο τον κόσμο( Ηλειακή Ενέργεια όλον σχεδόν τον χρόνο, Πετρέλαιο, άνθρακες, Αιολική, Γεωθερμική Ενέργεια, Βιοενέργεια κ.ο. κ ) Θάλασσα- Ναυτιλία- Αλιεία-Τουρισμό-Πολιτισμό, Υδατινους Πόρους- Γεωργικά –Κτηνοτροφικά-Αλιευτικά προιόντων αρίστης ποιότητος, έξυπνο Ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτει ακόμη το ομορφώτερο Φυσικό Περιβάλλον . Διερτήθηκε κανείς γιατί είμαστε φτωχοί και πένητες; Διότι διαθέτουμε την πιό διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική ηγεσία . Η Ελληνική άρχουσα τάξη έχει καθηλώσει τη χώρα στην μιζέρια , υποτέλεια, στον παγκόσμιο χλευασμό και στην χρεωκοπία. ]
18/ Η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει κοινωνική συνοχή των πολιτών και άριστες σχέσεις αρχόντων και αρχομένων . Αυτή επιτυγχάνεται με
α/ την οικονομική σύγκλιση των διαφόρων τάξεων , όπου ο καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα με τα εισοδήματα του.
β/ την απαγόρευση των λαθρομεταναστών και το κλείσιμο των συνόρων.
19/ Την αύξηση του ποσοστού των Αμέσων φόρων έναντι των Εμμέσων τοιούτων.
20/ Ανάπτυξη πλουτοπαραγωγικής Υποδομής.Αντί να φτιάχνουμε πολυδάπανα έργα βιτρίνας, χωρίς πλουτοπαραγωγική έγγυο αξία (δρόμους, κτίρια, πλλατείες κ. α) απλώς και μόνον για να βολεύουμε τους «ημετέρους» και για ψηφοθηρία, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της υπαίθρου-με προτεραιότητα των εγγύς των συνόρων περιοχών και των ακριτικών νησιών μας. Ετσι θα αυξηθεί ο πληθυσμός και θα λυθεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα.
21/ Οι Τραπεζες ευθύνονται για την καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας με την επιβολή των πανωτοκίων . Θα πρέπει να υποχρεωθούν να δημιουργήσουν με επενδύσεις και δάνεια ευνοικές συνθήκες για την ανάπτυξη νέας τεχνολογικής βάσεως.
22/ Η Αμεση Δημοκρατία θα πρέπει να εφαρμώσει πολιτική «εξωστρακισμού» με την επιβολή
α/ περιορισμών στην βουλευτική θητεία. Οχι περισσότερο των 2(δύο) βουλευτικών περιόδων,
β/ αποτροπή της οικογενειοκρατίας. Οχι περισσότεα του ενός μελους απο την ίδια οικογένεια, την ίδια βουλευτική περίοδο και στο ίδιο κομμα.
23/ Ανάπτυξη και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού.Η Ελλάδα διαθέτει μιά ισχυρή «Πολιτιστική Βόμβα» που λέγεται Ελληνικός Πολιτισμός, αλλά τον έχει αφήσει αναξιωποίητο διότι η αμαθέστατη πολιτική μας εξουσία , το Ιερατείο και η άρχουσα τάξη δεν θέλουν να προβαλλουν την αρχαία μας κληρονομιά , δηλαδή το Ελληνικό Πνεύμα, για να μην δυσαρεστήσουν τα γνωστά ξένα κέντρα. Με την ανάδειξη του Πολιτισμού μας η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακισθεί παντοιοτρόπως και να γίνει χώρα εξαγωγής Πολιτιστικών Αγαθών , που τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος. Αντίθετως, σήμερα η χώρα μας εισάγει τα «σκουπίδια» της Δυτικής και Ανατολικής Υποκολτούρας
24/ Οι αξιωματούχοι κάθε βαθμίδας(από τον πρόεδρο της δημοκρατίας ώς τον τελευταίο κλητήρα) πρέπει να λογοδοτούν στην Πολιτεία για τις πράξεις των και τις τυχόν παραβάσεις των νόμων(λ.χ παράνομο πλουτισμό τους, επίδειξη αμελείας περί την εκτέλεση των καθηκόντων των, εθνική προδοσία κ.α). Αυτοί να ελέγχωνται αναφορικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία προ και μετά την λήξη της θητείας των.
25/ Η Πολιτεία πρέπει να θέσει τα πλαίσια στα ΜΜΕ για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, τον κολασμό της παραπληροφόρησης, της δολίας προπαγάνδας , της προσβολής της τιμής και της αξιοπρέπειας των πολιτών , της παραβιάσεως των νόμων κ.ο.κ Ωσαύτως περιπτώσεις σαν την προσφώνηση της Προέδρου της Βουλής κ. Μπενάκη ενώπιον του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Κ. Παπούλια πρέπει να παραπέμπονται επί εσχάτη προδοσία.
26/ Να φύγουμε απο την Βαλκανική μας μιζέρια και να γίνουμε διεθνιστές στο νέο οικουμενικό περιβάλλον με όχημα μας το Ελληνικό Πνεύμα και την απαράμιλλη και μοναδική μας στρατηγική θέση. Και ας μην ξεχνούμε΄οτι τον Ελληνικό Πολιτισμό βαθμηδόν ασπάζεται όλη η οικουμένη (Δημοκρατία-Ελευθερία-Ειρήνη-Επιστήμη και Τεχνολογία, Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. α) Τούτο θα επιτευχθεί με την ανατροπή του σημερινού διεφθαρμένου κρατικισμού, με την τόνωση του πατριωτισμού και με την δημιουργικότητα, την παροχή οραμάτων και ιδανικών στην ΄νέα γενιά κ.α.
27/ Ενίσχυση της Ασφάλειας των Πολιτών και της χώρας. Επειδή κάθε Πολιτεία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ασφάλεια και άμυνα, επιβάλλεται η αναδιοργάνωση και ενίσχυση της ικανότητος των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε να καταστούν ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή, ώστε να νοιώσει ασφάλεια ο Ελλην Πολίτης, ιδιαίτερα έναντι της υπαρκτής Τουρκικής απειλής και του κοινού ποινικού εγκλήματος.
28/ Η δημιουργία Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Σοφών εκ των διαπρεπεστέρων Ελλήνων(Ελλαδιτών και Ομογενών) το οποίο θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς και τους Βουλευτάς. Η γνώμη τούτων, δεόντως τεκμηριωμένη, να έχει βαρύνουσα σημασία για την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία.
29/ Την αντιμετώπιση των εντέχνων ανθελληνικών θεωριών , διχοτομικών σχεδίων-ακρωτηριασμών , διαστρεβλώσεων, παραποιήσεων και καταστροφών της Αλήθειας και της Ιστορίας, που επιφέρουν μεγίστη ζημία στα εθνικά μας συμφέροντα ( εθνικά μας θέματα, γλώσσα , εθνική μας ταυτότητα κλπ) Να αντιμετωπισθούν θαρραλέα τα γνωστά ξένα κέντρα που συνωμοτούν σε βάρος μας εν συνεργασία με ημέτερους συνεργάτες-δοσιλόγους. Στα πλαίσια αυτά να τονωθεί το η Γλώσσα , η ιστορία μας , η ιστορική μας κληρονομιά, η εθνική μας ταυτότητα
, τα εθνικά μας δίκαια και να παταχθεί η τάση για παράδοση αμαχητί των εθνικών μας δικαίων όπως αυτή εκδηλώνεται συστηματικά απο τους ημεδαπούς και ξένους ραδιούργους και δοσιλόγους. Ο αποτελεσματικός Ενεργός Πολίτης (ΕΠ) είναι ο έχων ειλικρινείς προθέσεις , ο αφοσιωμένος στούς στόχους του, ο ακούραστος πού δέν βρίσκει δικαιολογίες γιά να σταματήσει να συνεισφέρει στήν κοινωνία καί στην πατρίδα. Ενας τέτοιος πολίτης με την απελευθέρωση απο τον κρατισμό θα αναπτύξει την ευρηματικότητα και πρωτοβουλία του σε ποικίλους τομείς σκέψεως και δράσεων όπως:
1/ την καθιέρωση της χώρας μας σαν στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ Δυτ. Ευρώπης, Ανατ. Ευρώπης-Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής(δημιουργία πολιτικών, πολιτιστικών και οικονομικών οργάνων-διασκέψεων κλπ)
2/ την τόνωση της Ερευνας και Ανάπτυξης σε διάφορους τομείς σκέψεως και δράσεως(επιστημονική έρευνα , εξοπλισμών, Ιστορική-Προιστορική, βιομηχανική κλπ)
3/ την ανάπτυξη σύγχρονης τεχνολογικής βάσεως(υπολογιστών, φαρμακοβιομηχανιών, ιατρικής, υδρογονανθράκων, ηλιακής ενέργειας, βιοκαυσίμων, θαλάσσιου και γήινου περιβάλλοντος κ.α)
4/ την ανάπτυξη και προώθηση ευρεσιτεχνιών μεταξύ των νέων επιστημόνων και τεχνολόγων.
5/ την ανύψωση της στάθμης της Παιδείας και της δημιουργίας διεθνούς κλάσεως πανεπιστημίων (κρατικών και ιδιωτικών) και κέντρων μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε να σταματήσει η "διαρροή εγκεφάλων"
6/ την δημιουργία φιλοσοφικών στοών για την διδασκαλίαν των Ελληνικών φιλοσοφικών θεωριών υπό το πρίσμα της σημερινής εποχής.

Επίλογος

Είναι καιρός να αποκολληθούμε απο το κυνήγι του κέρδους και να ξαναβρούμε τα υψηλά ιδανικά της πατρίδος, της τιμής, της ανδρείας, της φιλίας, της αλληλεγγύης , της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ψυχοπνευματικής μας ανελίξεως, της ευγενούς αμίλλης και της δημιουργίας κ.ο.κ. Μόνον όταν οι νέοι μας θα πουν σε μας τους παλιούς το "άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρονες" τότε η Ελλάς θα έχει πάρει την θέση που της αρμόζει μεταξύ των πολιτισμένων κρατών. Δυστυχώς σήμερα η ενεργός δράση μεγάλου μέρους των νέων μας δέν εκδηλώνεται θετικά , παρά μόνον με την βία, το έγκλημα, το βόλεμα, την γκρίνια καί τις αλληλοκατηγορίες .
Ο αποτελεσματικός Ε.Π. είναι ο πλήρως και ορθώς πληροφορημένος πολίτης. Είναι ο συμπολίτης μας, που μπορεί να επιχειρηματολογεί εποικοδομητικώς καί να ξεσκεπάζει τήν προπαγάνδα της εξουσίας και των υποταγμένων ΜΜΕ. Είναι τέλος αυτός που αντιμετωπίζει τα θύματα τής προπαγάνδας με λογική, κατανόηση καί ανθρωπιά, όπως δέν προσβάλλουμε ή φυλακίζουμε τα θύματα μίας εγκληματικής πράξης. Δωρίζει βιβλία και γνώση αντί για υλικά δώρα. Επισκέπτεται στο Διαδίκτυο τις διαφωτιστικές ιστοσελίδες και αλληλοενημερώνεται και ενημερώνει τον κύκλο του με τις πληροφορίες που δέχεται-πέραν εκείνων που αναφέρονται στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ- ή με τις ιδέες , απόψεις και εποικοδομητικές προτάσεις που ο ίδιος παράγει. Αποστέλλει επιστολές ή άρθρα στά κόμματα ή σε συγκεκριμένο Υπουργό ή Βουλευτή, δηλώνοντας τήν υποστήριξη του γιά συγκεκριμένη του/των ενέργεια, ή δηλώνει τήν δυσαρέσκεια του [Ας μιμηθούμε τις Εβραϊκές οργανώσεις Αμερικής (AJC, AIPAC, DFL) που στέλνουν μηνύματα σε ενεργούς Αμερικανό-Εβραίους πολιτικούς, στο Κογκρέσσο και στα ΜΜΕ γιά την υποστήριξη των Εβραικών συμφερόντων είς Αμερική καί σε όλο τον κόσμο] Στήν Αμεση Δημοκρατία η Λαική Κυριαρχία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και ο Ενεργός Πολίτης είναι ο αρχιτέκτονας της.
Εν κατακλείδι το πρόβλημα έγκειται στην αποτίναξη του σημερινού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της «Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας» και η αντικατάσταση της με την Αμεση Δημοκρατία. Πρέπει κάποτε οι Ελληνες να τερματίσουν την ιδιότυπη κατοχή μας και να γίνουμε αφέντες στον τόπο μας. Τούτο δεν θα γίνει με προσευχές και με θαύματα, αλλά με τον Ορθό Λόγο , με την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά.




JUSTICE SQUINTS?

Η ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΕΙ ;

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Με όλο τον σεβασμό που τρέφουμε στην Δικαιοσύνη, η οποία μας προατατεύει απο τους κακούργους, την αυθαιρεσία και το άδικο, είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω καλοπροαίρετα την αγωνία του απλού ανθρώπου για την σοβαρή κρίση που διέρχεται ο θεσμός . Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι παριστούσαν την Θέμιδα τυφλήν με την ζυγαριά στο χέρι. Σήμερα θα την παριστούσαν άραγε αλλοίθωρη με την ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος των ισχυρών , των κακούργων, των κλεπτών και των απατεώνων ; Η Δικαιοσύνη είναι απο τους σπουδαιότερους και λίαν ευαίσθητους θεσμούς , διότι αποτελεί το στήριγμα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Δυστυχώς σήμερα η Δικαιοσύνη υπονομεύεται εκ των έσω και εκ των έξω, απο τα κέντρα εκείνα που θέλουν να αλώσουν όλους τους θεσμούς για να ελέγξουν πλήρως τη χώρα. Τον τελευταίο καιρό ήλθαν στο φως παραδικαστικά σκάνδαλα που άπτονται επίορκων δικαστών, μεγαλοδικηγόρων, πολιτικών, εκκλησιαστικών και επιχειρηματικών παραγόντων που εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα , γεγονός που έχει κλωνίσει την εμπιστοσύνη του απλού πολίτη στους δικαστές. Η πλουτομανία της εποχής μας έχει πλήξει και την Δικαιοσύνη. Το πολιτικό μας σύστημα έχει μολυνθεί και η μόλυνση του έχει μεταδοθεί και στην Δικαιοσύνη. Οπως η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων των πολυεθνικών και των επιχειρηματιών , έτσι και ορισμένοι επίορκοι δικαστές εμφανίζονται ως υπερασπιστές των κακούργων . Επικρατεί η γενική εντύπωση ότι στο δικαστήριο δεν βρίσκεις πάντα το δίκαιο σου αν δεν έχεις πρόσβαση σε κάποιο από αυτά τα παραδικαστικά κυκλώματα και δεν διαθέτεις κάποιον επώνυμο μεγαλοδικηγόρο , ή τον δικηγόρο-κλειδί που σχετίζεται με αυτά. Η ανησυχία της κοινής γνώμης είναι σοβαρή διότι διαπιστώνει αδυναμία των δικαστηρίων να φωτίσουν την αλήθεια. Η παθογένεια της Δικαιοσύνης οφείλεται :
1/ Στην διαφθορά ενίων επίορκων δικαστών, που ασφαλώς αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της Δικαιοσύνης
2/ Στα κενά και στην έλλειψη εκσυγχρονισμού του δικονομικού μας σύστηματος.
3/ Στην διαπλοκή μεταξύ της πολιτικής, δικαστικής, εκκλησιαστικής εξουσίας και του παραδικαστικού παρακράτους των μεγαλοδικηγόρων.
Αυτά τα κενά τα εκμεταλλεύονται οι μεγαλοαπατεώνες και οι κακούργοι, προς μεγάλη ζημία των απλών πολιτών. Αρχίζουν δίκες που ποτέ δεν τελειώνουν διότι τις εμποδίζει η «μαύρη χειρ» της διαφθοράς . Ως τότε οι κακούργοι και μεγαλοαπατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι . Αντίθετα υπάρχουν αθώοι που μεταβάλλονται σε θύτες απο τους κακούργους και μεγαλοαπατεώνες . Αυτοί δεν μπορούν να αποδείξουν την αθωότητα τους διότι οι κακούργοι και απατεώνες με τους μεγαλοδικηγόρους – «καθηγητές» βγάζουν το μάυρο άσπρο και τον θύτη τον κάνουν θύμα. Αναβάλλουν συνεχώς τις δίκες με διάφορα δικονομικά τερτίπια έως ότου επιτύχουν την επιθυμητή σύνθεση του δικαστηρίου που θα τους απαλλάξει. Δεν εξηγείται αλλιώς η διαιώνιση δικών άλλοτε διότι δεν παρουσιάζονται στο δικαστήριο οι πραγματικοί ένοχοι, άλλοτε οι μάρτυρες και άλλοτε οι δικηγόροι . Ετσι κρατούν για χρόνια κυριολεκτικά «ομήρους» αθώους πολίτες που κατηγορούνται απο τους θύτες , χωρίς να μπορούν να αποδείξουν την αθωότητα τους, διότι τα δικαστήρια συνεχώς αναβάλλονται και οι υποθέσεις τους ενταφιάζονται στον όγκο των φακέλλων . Ομως ο χρόνος είναι πάντα υπέρ των κατηγορουμένων και όχι υπέρ των αθώων θυμάτων. Διότι όσο καθυστερεί η δίκη ο πανδαμάτωρ χρόνος δίνει τη λύση, είτε με τον θάνατο ορισμένων προσώπων , είτε με την παραγραφή των αδικημάτων , είτε τέλος με την μεταστροφή των μαρτύρων και την εξεύρεση νέων ψευδομαρτύρων. Μήπως η αναβολή βολεύει και τους δικαστές για να μεταθέτουν για το μέλλον τις διάφορες υποθέσεις ; Ομως πρέπει να αναγνωρίσουμε τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι δικαστές για να φέρουν εις πέρας τον τεράστιο όγκο των υποθέσεων που έρχονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν είναι λοιπόν σπάνιες οι περιπτώσεις όπου οι μεγαλοδικηγόροι μετατρέπουν τους μεγαλοαπατεώνες και τους κακούργους σε θύματα και αθώες περιστερές και γίνονται κατήγοροι αθώων ανθρώπων !! Δεν θα αναφερθώ στην αθώωση των τραπεζών για τα πανωτόκια, γιατί οι τράπεζες είναι κράτος εν κράτει. Βέβαια πάντοτε συνέβαιναν δικαστικές πλάνες. Η διαφορά είναι ότι τώρα τα κρούσματα έχουν πληθύνει . Σήμερα οι κακοδικίες είναι εξώφθαλμες , διότι η διαφθορά έχει πάρει κεφάλι. Είναι ορατή ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού και προβάλλεται και απο τα ΜΜΕ. Βέβαια η άλλη άκρη της ανευθυνότητας και της βλάβης του θεσμού είναι τα τηλεδικαστήρια που ευτελίζουν την Δικαιοσύνη , μεταβάλλοντας την από Θεά σε κοινή « γυναίκα των τριόδων». Ωστόσο πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα ΜΜΕ συχνά συνέβαλαν στο βγουν στο φως της δημοσιότητος δικαστικά σκάνδαλα, πλάνες και κακοδικίες.. Επομένως εκείνο που πρέπει να ισχύει είναι το μέτρον και η αυτοσυγκράτηση πάντων απέναντι στον ιερό θεσμό της Δικαιοσύνης. Μιά άλλη γάγγραινα της Δικαιοσύνης είναι τα «μιλημένα » ή «στημμένα» δικαστήρια. Είχαν βγει στην δημοσιότητα περιπτώσεις που οι μεγαλοδικηγόροι επέλεγαν ακόμη και την σύνθεση του δικαστηρίου της αρεσκείας των. Και πήγαινε μετά να αποδείξεις ότι εσύ είσαι το πραγματικό θύμα και άλλος είναι ο θύτης, όταν ο πρόεδρος είναι προκατηλειμένος υπέρ του κακούργου και του απατεώνα. [Θα μου πείτε αυτό συνηθίζεται σήμερον ακόμη και στις διεθνείς σχέσεις . Ορα Κύπρο και Τουρκία. ΟΗΕ , ΗΠΑ και Βρετανία έχουν μεταβάλει την Κύπρο από θύμα εισβολής και κατοχής σε θύτη και την Τουρκία σε θύμα. ] Αν μάλιστα ο κακούργος και απατεών υφαρπάσουν την πρώτη απαλλακτική απόφαση, μετά ούτε που πατάνε στο δικαστήριο και με διάφορες αιτιάσεις , όπως λ. χ διαμονή στο εξωτερικό , ή με «ιατρικές γνωματεύσεις» με ανύπαρκτά ή γελοία προβλήματα υγείας (λ. χ ζάκχαρο, οσφυαλγία κ. α ) απαξιούν να έλθουν στο δικαστήριο. Τότε οι πρόεδροι αναβάλλουν από 6μηνο σε 6μηνο και απο χρόνο σε χρόνο στο διηνεκές τις δίκες και μερικές γίνονται ατέρμονες . Ο απλός πολίτης θα ήθελε να δει μιά Δικαιοσύνη που να μπορεί να τον προστατεύσει αποτελεσματικά απο τους εγκληματίες, τους κακοκοποιούς, τους κλέφτες και τους απατεώνες. Ζητά να προστατευθεί απο τους αδικοπραγούντες, όσο ψηλά κι’ αν βρίσκονται αυτοί που τον αδικούν. Ενας απλός πολίτης με στοιχειώδεις γνώσεις νομικής προτείνει τα εξής :
1/ κάθαρση των επίορκων δικαστών και εξυγείανση του δικαστικού σώματος
2/ εξυγείανση του Δικηγορικού Συλλόγου με την εκδίωξη των επίορκων και απατεώνων δικηγόρων .
3/ βελτίωση τους Σωφρονιστικού Συστήματος.
4/ η σύνθεση των δικαστηρίων να μην είναι «προσυνενοημένη »
5/ οργάνωση Υπηρεσίας Ελέγχου των δικαστών και δικαστηρίων
6/ βιαία προσαγωγή κατηγορουμένων , μηνυτών, μαρτύρων και δικηγόρων όταν συστηματικά παρακωλύουν την διεξαγωγή της δίκης πέραν ενός ευλόγου χρόνου.
7/ ταχεία διεξαγωγή των δικών, ήτοι εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και όχι ατέρμονες δίκες . Εάν δεν επαρκούν οι δικαστές να προσληφθούν κι’ άλλοι.
8/ αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων όσον ψηλά κι’ αν βρίσκονται . Αλήθεια γιατί οι αναρχικοί που αναστατώνουν κάθε λίγο την Αθήνα μένουν χρόνια τώρα ατιμώρητοι; Ποιός τους έχει δώσει ασυλία και ατιμωρησία ;
9/ οι μεγαλοδικηγόροι να μην τυγχάνουν ειδικής μεταχειρήσεως στα δικαστήρια, ούτε να επηρεάζουν τους δικαστές . Οι πολίτες ζητούν απο τους δικαστές το ευνόητον, που κακώς σήμερα το λένε δικαία δίκη.
10/ εκσυγχρονισμό του δικονομικού μας συστήματος ώστε να κλείσουν τα κενά, τα παραθυράκια και πορτούλες που επιτρέπουν να περνά απο μέσα το ψέμμα και να εμποδίζεται η αλήθεια.
11/ αυστηρότητα στην παροχή γνωματέυσεων των γιατρών , όταν πρόκειται να εμφανισθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
12/ οι δικηγόροι να μην μετέρχονται μεθόδους εκβιασμού και να μην τρομοκρατούν τα θύματα τους για να τα υποχρεώνουν να υποχωρήσουν.
[Και κάτι παραδικαστικό . Ας βελτιώσουν τα αποχωρητήρια του Καλλιμάρμαρου Δικαστικού Μεγάρου .Είναι χειρότερα και αυτών των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων]
Οι νόμοι μοιάζουν με ιστό αράχνης που πιάνει μόνον τα μικρά έντομα, ενώ αφήνει τα μεγάλα να τον διατρυπούν.
Παρά ταύτα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην αδέκαστη Δικαιοσύνη και να στηρίξουμε την προσπάθεια εξυγείανσης της . Αυτή πρέπει να είναι διαρκής. Εκείνοι που θέλουν να την κατεδαφίσουν είναι οι κακοποιοί και ορισμένα ξένα κέντρα που υπονομεύουν συστηματικά την χώρα με σκοπό να την ελέγχουν. Διότι σύμφωνα με έγκριτους Αμερικανούς αναλυτές η σήψη των θεσμών προηγήθηκε στην υπερατλαντική δημοκρατία , διότι κι’ εκεί συμβαίνουν τα ίδια-αν όχι και χειρότερα. Αρα η σημερινή σήψη και παρακμή είναι « American made» Βέβαια η πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμοι, αντικειμενικοί και αδέκαστοι που πραγματικά κοσμούν ως αδάμαντες το δικαστικό σώμα. Αυτοί δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να φέρουν εις πέρας τον αυξανόμενο όγκο των υποθέσεων και να φωτίσουν την αλήθεια. Αυτούς τους τιμούμε, όπως τιμούμε και τον θεσμό της Δικαιοσύνης, σαν στυλοβάτη της Πολιτείας και της Δημοκρατίας.
ΤΕΛΟΣ




ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Γενικά

Η χώρα μας έχει πέσει σε μιά από τις βαθύτερες πολύπλευρες κρίσεις(πολιτική, οικονομική, κοινωνική κρίση και κρίση θεσμών), όμοια της οποίας δεν βρέθηκε ποτέ στην μακραίωνα Ιστορία της. Κανένας θεσμός δεν έχει μείνει αλώβητος ώστε να στηριχθεί για την εξυγείανση και ανόρθωση. Αυτή η κρίση βυθίζει την χώρα στην σήψη και στην παρακμή, και υπάρχει κίνδυνος αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα προς αντιμετώπιση της, να μας στοιχίσει ακόμη και την εδαφική της ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Δικαστήρια, Εκκλησία, Υγεία, Πολεοδομία, Αστυνομία, Παιδεία έχουν διαβρωθεί. Μόνον ο Στρατός έχει απομείνει αλώβητος , αλλά κι’ αυτός απο το 1974 έχει τεθεί στο περιθώριο και βρίσεκται σε πλήρη αφασία.Ο πολιτικός κόσμος νοσεί βαρύτατα και μαζί του και η «Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία». Και ενώ αυτός έπρεπε να δρομολογήσει την Κάθαρση, αδυνατεί διότι έχει γίνει κι’ αυτός μέρος του προβλήματος. Δυστυχώς, η διαφθορά ξαπλώθηκε και στο κοινωνικό σώμα σαν πανδημία γρίππης. Ο λαός μας δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίζει την διεφθαρμένη απο την ηθική συμπεριφορά. Το λάδωμα, η μίζα και το γρηγορόσημο έχουν γίνει μέρος της συναλλαγής του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Κατά την γνώμη του γράφοντος για να βγεί η χώρα απο την πολλαπλή της κρίση είναι ανάγκη να αναβιώσουμε την Αμεση Δημοκρατία. Αυτή έρχεται από πολύ μακριά. Την Δημοκρατία επεκαλέσθηκε και ο Σόλων τον 7ον π. Χ αιώνα για να σώσει την Αθήνα, που είχε πέσει στο χάος και στην παρακμή.

Η Αμεση Δημοκρατία

Η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινά και την διεύρυνση της βάσεως λήψεως των αποφάσεως σε ευρύτερα λαικά στρώματα. Η διεύρυνση της Δημοκρατίας θα γίνει με την αλλαγή του σημερινού τρόπου σκέψεως και δράσεως των Πολιτών και των Αρχόντων. Οι μεν Πολίτες να απομακρυνθούν απο το Ανατολικό- Ασιατικό τρόπο σκέψεως και δράσεως (που βασίζεται στον δεσποτισμό, δογματισμό , στο υλικό κέρδος, στην «ιδιώτευση» και στο βόλεμα) και ν’ ασπασθούν εκ νέου τα Ελληνικά Ιδεώδη(της Αρετής, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ανδρείας, της Αυτάρκειας κ. ο.κ ) Οι Αρχοντες μας κι’ αυτοί να αποσπασθούν απο τον σφιχτό εναγκαλισμό της διεθνούς εξουσίας και να γίνουν υπηρέτες του Ελληνικού Λαού. Πρέπει να αναβιώσει και πάλι η Λαική Κυριαρχία και ότι αυτή προυποθέτει. Η Δημοκρατία απαιτεί την Ισονομία (όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο γεγονός που δεν υφίσταται σήμερον), την Ισηγορία (όλοι να μπορούν να ομιλούν και όχι οι καναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ) και την Ισοπολιτεία (όλοι να είναι πολίτες Α! κατηγορίας, και όχι των πολλών κατηγοριών) . Ωστόσο η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει και κάτι ακόμη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη , ώστε μέσα από την συνοχή όλοι οι Πολίτες να γίνουν ενεργοί.
Η Αμεση Δημοκρατία απαιτεί:
1/ Την συχνή διενέργεια Δημοψηφισμάτων γιά σοβαρά θέματα
2/ Την αλλαγή της «πρωθυπουργικής δικτατορίας» σε Προεδρική Δημοκρατία και την εκλογή του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας απ’ ευθείας απο τον λάο.
3/ Την μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100
4/ Την δημοκρατική οργάνωση των Κομμάτων και την ανάδειξη απο τους εκλεκτόρες των κομμάτων των υποψηφίων βουλευτών εκάστου κόμματος και την κατάργιση της «αυλικού» τύπου λίστας
5/ Την επέκταση της δημοκρατίας και διαφάνειας και την πάταξη της οικογενειοκρατίας εντός των Κομμάτων για την εκλογή των κομματικών οργάνων από τους πολίτες.
6/ Την εκλογή από τον λαό του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
7/ Τον διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας, την απαλλαγή του Κράτους απο τον σφιχτό εναγκαλισμό του θρησκευτικού παρακράτους και την επιβολή της Ανεξιθρησκείας.
8/ Την ανατροπή της σημερινής άρχουσας τάξης, η οποία έχει ξεπουλήσει την χώρα στους ξένους και κατέστησε την Ελλάδα οιωνοί «προτεκτοράτο» της Τουρκίας.
9/ Την αλλαγή του τρόπου λήψεως της αποφάσεων για την κήρυξη πολέμου ή παραχωρήσεως εθνικού εδάφους σε ξένες δυνάμεις.
10/ Την θέσπιση νέων οργάνων Εξωτερικής Πολιτικής και πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας για την χάραξη διαχρονικής Εθνικής Στρατηγικής.
11/ Την προσαρμογή του Δικαίου στις παρούσες συνθήκες για την πάταξη των ποινικών και οικονομικών εγκλημάτων και των τοιούτων διαφθοράς
12/ Την οργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας στις νέες συνθήκες δράσεως ώστε να γίνουν ικανές ν’ αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.
13/ Την εξυγείανση της Εθνικής Οικονομίας και την έξοδο της απο την μόνιμη κρίση και χρεωκοπία. Τούτο απαιτεί την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών , της μορφωτικής και τεχνολογικής επαναστάσεως, του περιορισμού της ληστείας, αρπαγής και σπατάλης του εθνικού πλούτου και των χρημάτων των φορολογουμένων .
14/ Την αναβάθμιση όλων των θεσμών και των νόμων με γνώμονα την αποτελεσματικότητα τους και την ωφέλεια τους στο κοινωνικό σύνολον, χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας, οι δημοκρατικοί μας θεσμοί ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.
15/ Την πιστή εφαρμογή των Νόμων από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και πρωτίστως από την ηγεσία και την άρχουσα τάξη η οποία πρέπει να είναι το υπόδειγμα στον λαό.
16/ Την κατάργηση της Μονιμότητος των Δημοσίων Υπαλλήλων και των πάσης φύσεως προνομίων των διαφόρων τάξεων, πλην των αναπήρων και θυμάτων πολέμου.
17/ Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Διαθέτει πλουσιότατες Πλουτοπαραγωγικές Πηγές και την περισσότερη Ενέργεια σε όλο τον κόσμο( Ηλειακή Ενέργεια όλον σχεδόν τον χρόνο, Πετρέλαιο, άνθρακες, Αιολική, Γεωθερμική Ενέργεια, Βιοενέργεια κ.ο. κ ) Θάλασσα- Ναυτιλία- Αλιεία-Τουρισμό-Πολιτισμό, Υδατινους Πόρους- Γεωργικά –Κτηνοτροφικά-Αλιευτικά προιόντων αρίστης ποιότητος, έξυπνο Ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτει ακόμη το ομορφώτερο Φυσικό Περιβάλλον . Διερτήθηκε κανείς γιατί είμαστε φτωχοί και πένητες; Διότι διαθέτουμε την πιό διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική ηγεσία . Η Ελληνική άρχουσα τάξη έχει καθηλώσει τη χώρα στην μιζέρια , υποτέλεια, στον παγκόσμιο χλευασμό και στην χρεωκοπία.
18/ Η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει κοινωνική συνοχή. Αυτή δε επιτυγχάνεται με την απαγόρευση των λαθρομεταναστών , την συνεχή σύγκλιση των διαφόρων τάξεων , όπου ο καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα με τα εισοδήματα του.
19/ Την αύξηση του ποσοστού των Αμέσων φόρων έναντι των Εμμέσων Φόρων.
20/ Αντί να φτιάχνουμε πολυδάπανα έργα βιτρίνας, χωρίς πλουτοπαραγωγική έγγυο αξία (δρόμους, κτίρια κ. α) απλώς και μόνον για να βολεύουμε τους «ημετέρους» και για ψηφοθηρία, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της υπαίθρου-με προτεραιότητα των εγγύς των συνόρων περιοχών και των ακριτικών νησιών μας. Ετσι θα αυξηθεί ο πληθυσμός και θα λυθεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα.
21/ Οι Τραπεζες οι οποίες ευθύνονται για την καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας με την επιβολή των πανωτοκίων , να δημιουργήσουν με επενδύσεις και δάνεια ευνοικές προς τούτο συνθήκες για την ανάπτυξη των νέων Τεχνολογιών.
22/ Η Αμεση Δημοκρατία θα πρέπει να εφαρμώσει πολιτική «εξωστρακισμού» με την επιβολή
α/ περιορισμών στην βουλευτική θητεία ουχί μεγαλυτέρα των δύο βουλευτικών περιόδων,
β/ αποτροπή της οικογενειοκρατίας, με τον περιορισμό περισσοτέρων του ενός μελών απο την ίδια οικογένεια την ίδια βουλευτική περίοδο και στο ίδιο κομμα.
23/ Η Ελλάδα διαθέτει μιά ισχυρή «Πολιτιστική Βόμβα» που λέγεται Ελληνικός Πολιτισμός, αλλά τον έχει αφήσει αναξιωποίητο διότι η αμαθέστατη πολιτική μας εξουσία , το Ιερατείο και η άρχουσα τάξη δεν θέλουν να προβαλλουν την αρχαία μας κληρονομιά , δηλαδή το Ελληνικό Πνεύμα. Με την ανάδειξη του η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακισθεί παντοιοτρόπως και να γίνει χώρα εξαγωγής Πολιτιστικών Αγαθών που τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος. Αντίθετα, σήμερα η χώρα μας εισάγει τα «σκουπίδια» της Δυτικής και Ανατολικής Υποκολτούρας
24/ Οι αξιωματούχοι κάθε βαθμίδας(από τον πρόεδρο της δημοκρατίας ώς τον τελευταίο κλητήρα) πρέπει να λογοδοτούν στην Πολιτεία για τις παραβάσεις των νόμων, για τον παράνομο πλουτισμό τους, ή για την επίδειξη αμελείας περί την εκτέλεση των καθηκόντων των.
25/ Η Πολιτεία πρέπει να θέσει τα πλαίσια στα ΜΜΕ για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, τον κολασμό της παραπληροφόρησης, της δολίας προπαγάνδας , της προσβολής της τιμής και της αξιοπρέπειας των πολιτών , της παραβιάσεως των νόμων κ.ο.κ
26/ Πρέπει με την ανατροπή του σημερινού διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος να φύγουμε απο την Βαλκανική μας μιζέρια και να γίνουμε διεθνιστές μέσα στον νέο οικουμενικό κόσμο, ο οποίος βαθμηδόν ασπάζεται τα Ελληνικά ιδεώδη(Δημοκρατία-Ελευθερία-Ειρήνη-Επιστήμη και Τεχνολογία κ. α)
27/ Επειδή κάθε Πολιτεία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ασφάλεια και άμυνα, επιβάλλεται η αναδιοργάνωση και ενίσχυση της ικανότητος των Ενόπλων μας Δυνάμεων ώστε να καταστούν ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή, προκειμένου να νοιώσει ασφάλεια ο Ελλην Πολίτης, ιδιαίτερα έναντι της Τουρκικής απειλής.
28/ Η δημιουργία Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Σοφών εκ των διαπρεπεστέρων Ελλήνων της χώρας και του απανταχού Ελληνισμού, το οποίο θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς και τους Βουλευτάς. Η γνώμη των δεόντως τεκμηριωμένη να είναι βαρύνουσα . Ο αποτελεσματικός Ενεργός Πολίτης (ΕΠ) είναι ο έχων ειλικρινείς προθέσεις , ο αφοσιωμένος στούς στόχους του, ο ακούραστος πού δέν βρίσκει δικαιολογίες γιά να σταματήσει να συνεισφέρει στήν κοινωνία καί στην πατρίδα. Είναι καιρός να αποκολληθούμε απο την «αξία» του κέρδους και να ξαναβρούμε τα υψηλά ιδανικά της πατρίδος, τιμής, της ανδρείας, της φιλίας, της αλληλεγγύης κ.ο.κ. Να είμαστε ευγενικοί καί να δείχνουμε κατανόηση. Δέν αντιμετωπίζουμε: τούς δημοσίους υπαλλήλους και τούς υπαλλήλους επιχείρησεων καταφρονητικά σάν «αυλικούς υπηρέτες» . Δυστυχώς σήμερα η ενεργός δράση τού Έλληνος δέν εκδηλώνεται θετικά , παρά μόνον με την γκρίνια καί τις αλληλοκατηγορίες .
Ο αποτελεσματικός Ε.Π. είναι ο πλήρως και ορθώς πληροφορημένος πολίτης. Είναι ο συμπολίτης μας, που μπορεί να επιχειρηματολογεί εποικοδομητικώς καί να ξεσκεπάζει τήν προπαγάνδα της εξουσίας και των υποταγμένων ΜΜΕ. Είναι τέλος αυτός που αντιμετωπίζει τα θύματα τής προπαγάνδας με λογική, κατανόηση καί ανθρωπιά, όπως δέν προσβάλλουμε ή φυλακίζουμε τα θύματα μίας εγκληματικής πράξης. Πρός τούτο προτιμά να παρακολουθεί τις εκπομπές μικρών καναλιών και τίς εφημερίδες μικρών κομμάτων, διότι γράφουν περισσότερες αλήθειες αλλά καί γιά να διαπιστώσει τις τάσεις της κοινωνίας μας. Δωρίζει βιβλία και γνώση αντί για υλικά δώρα. Επισκέπτεται στο Διαδίκτυο τις διαφωτιστικές ιστοσελίδες και αλληλοενημερώνεται και ενημερώνει τον κύκλο του με τις πληροφορίες που δέχεται-πέραν εκείνων που αναφέρονται στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ- ή με τις ιδέες , απόψεις και εποικοδομητικές προτάσεις που ο ίδιος παράγει. Αποστέλλει επιστολές ή άρθρα στά κόμματα ή σε συγκεκριμένο Υπουργό ή Βουλευτή, δηλώνοντας τήν υποστήριξη του γιά συγκεκριμένη του/των ενέργεια, ή δηλώνει τήν δυσαρέσκεια του [Ας μιμηθούμε τις Εβραϊκές οργανώσεις Αμερικής (AJC, AIPAC, DFL) που στέλνουν μηνύματα σε ενεργούς Αμερικανό-Εβραίους πολιτικούς, στο Κογκρέσσο και στα ΜΜΕ γιά την υποστήριξη των τών Εβραικών συμφερόντων είς Αμερική καί σε όλο τον κόσμο] Στήν Αμεση Δημοκρατία η Λαική Κυριαρχία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και ο Ενεργός Πολίτης είναι ο αρχιτέκτονας της.
Εν κατακλείδι το πρόβλημα έγκειται στην αποτίναξη του σημερινού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της «Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας» και η αντικατάσταση της με την Αμεση Δημοκρατία. Η έξοδος δε απο την σημερινή κρίση θα γίνει μόνον με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Δικαστές

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι ο θετός Πατέρας καί η θετή Μητέρα τού λαού.Τα δέ παιδιά του τόν απορρίπτουν όταν ο δόλος τής εξουσίας υπερισχύσει έναντι τού έρωτα του γιά τήν πολιτεία. Να δημιουργηθεί 30μελές Συμβούλιο Σοφών εκ των διαπρεπεστέρων Ελλήνων το γένος επιστημόνων , διανοουμένων και διεθνών προσωπικοτήτων (εξ Ελλάδος και της Διασποράς) Αυτοί θα είναι άμισθοι θα συμβουλεύουν τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς, η δε συμβουλή τους θα είναι βαρύνουσα .

Οι Δικαστές τού Αρείου Πάγου είναι οι σοφοί και αδιάφθοροι φύλακες τής δικαιοσύνης, Οι δικαστές καί εισαγγελείς είναι οι πιό έμπιστοι υπερασπιστές τού αδικημένου.
Βουλή και Βουλευτές

Οι Βουλευτές είναι η φωνή τού λαού και είναι εκ των αρίστων πολιτών που διαθέτει ο τόπος. Αυτοί δεν είναι επαγγελματίες όπως σήμερα , ούτε τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών αλλά οι επαίοντες. Τα μέλη Υπουργείων καί Κρατικών Οργανισμών συγκροτούν Σώματα ανιδιοτελών εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι παράγουν έργο με το οποίο είναι αδύνατον να ασχοληθεί ο ανειδίκευτος μέσος Έλληνας. Ο συνεπής δημοκράτης είναι αυτός ο οποίος χαίρεται όταν η χώρα μας είναι πλούσια από άριστους επιστήμονες, καί γνωρίζοντας τα όρια τών δυνατοτήτων του, τούς αφήνει να εξασκούν τήν ειδικότητα τους, υπενθυμίζοντας τους όμως ότι το έργο τους θα αξιολογηθεί καί αυτοί θ’ ανταμειφθούν αναλόγως. Βουλευτές εκλέγονται οι Ελληνες Πολίτες(εξ Ελλήνων Γονέων της Ελλάδος ή του εξωτερικού) ηλικίας άνω των 28 ετών, οι οποίοι να έχουν ζήσει στήν Ελλάδα τα 2/3 τής ζωής τους. Ο μή έχων Απολυτήριο Στρατού, γιά λόγους άλλους τών υγείας ή ορίου ηλικίας, στερείται τα ακόλουθα πολιτικά δικαιώματα: ψήφου, εκλογής του είς Κυβερνητικό αξίωμα, απασχόλησης του σε δημόσια θέση. Εξαιρούνται οι διαπρέψαντες διεθνώς στον επιστημονικό, επιχειρηματικό ή καλλιτεχνικό τομέα Ελληνες του εξωτερικού.Ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται από τόν λαόν. Καθαιρείται όταν καταψηφισθεί από το 75% :τής Βουλής, τού Αρείου Πάγου καί του ΚΥΣΕΑ Το ίδιο ισχύει και για τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι υπουργοί διορίζονται από την Βουλή με πρόταση του προέδρου της εκ των αρίστων και επαιόντων σε κάθε Υπουργείο. Το κράτος περέχει στον βουλευτή:
1/ στέγη—ιδιοκτησία του κράτους,
2/ βιβλιοθήκη—κοινή για όλους τους βουλευτές,
3/ τροφή-στο εστιατόριο της Βουλής
4/ βουλευτικό γραφείο—ιδιοκτησία του κράτους,
5/ χρηματικό ποσό το οποίο καλύπτει τα έξοδα λιτής διαβίωσης του καί τα έξοδα τού Βουλευτικού του έργου,
6/ κάθε 4 χρόνια καινούργιο όχημα έως 1600 κυβικά , με κόστος αγοράς κάτω των 20 χιλιάδων €.
7/ Μετά την εκπλήρωση τής θητείας του: τού παρέχεται δωρεάν διαμέρισμα έως 60.000 € εάν δέν έχει στέγη, στόν δέ άνεργο προσφέρεται θέση στό δημόσιο.
Απαγορεύεται η μυστική ψηφοφορία στήν Βουλή. Αν συντρέχουν λόγοι αίρεται η ασυλία του βουλευτή.

Κυβέρνηση

Καταργούνται τα Υπουργεία :
1/ Παιδείας καί Θρησκευμάτων . Το έργο του αναλαμβάνει το « Εκπαιδευτικό Συμβούλιο» με την συνδρομή του Υπ.Οικονομικών/ Ανάπτυξης.
2/.Δικαιοσύνης , το έργο του αναλαμβάνει ο Άρειος Πάγος.
3/.Αμύνης , το έργο του αναλαμβάνει το Σώμα Αρχηγών Αμύνης.
Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον σταδιακό περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων στα μέτρα των λοιπών χωρών της Ε. Ε και στην αύξηση της αποδοτηκοτητος της κρατικής μηχανής. Επίσης περιορίζει τις κρατικές δαπάνες (δεξιώσεις, ταξίδια, δώρα υπερωρίες , συμβούλια κ.ο.κ) αρχής γενομένης απο τις αποδοχές των βουλευτών .
Απαγορεύεται σε οιανδήποτε μέλος κόμματος, Υπουργείου ή Κρατικού Οργανισμού/Επιχειρήσεως να έχει μυστική συνάντηση με εκπρόσωπο ξένης κυβέρνησης.
Όταν εκπρόσωπος ξένης χώρας «Χ» ζητά ακρόαση επί συγκεκριμένου θέματος – οικονομικής, πολιτικής ή πολιτισμικής φύσεως – στήν αίθουσα τού Υπ.Εξωτερικών όπου θα λάβει χώρο η ακρόαση/διαπραγμάτευση παρευρίσκονται οι έχοντες ειδικότητα επί τού θέματος καί επί τής χώρας «Χ».Δέν συμμετέχουν είς τήν συζήτηση/διαπραγμάτευση παρουσία τού εκπροσώπου τής χώρας «Χ».Συμβουλεύουν τ’ άλλα μέλη τού Υπ.Εξ. κατά τα διαλείμματα καί μετά το πέρας τής ακρόασης.
Ουδείς φάκελος παραμένει κλειστός επί θεμάτων : πρόκλησης ξένης χώρας, ξένων οργανισμών προπαγάνδας, κερδοσκοπικής επεμβάσεως από ξένα συμφέροντα, πολεμικής σύρραξης, πρόκλησης ξένης χώρας, εκτός :
(α)-η ταυτότης μελών μυστικών υπηρεσιών,
(β)-θέματα Αμύνης – εκτός όταν η ανώτατη Στρατιωτική Αρχή αποφασίσει ότι πρέπει να γνωρίζει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής,
(γ)- το όνομα φιλικής μας χώρας όταν αυτή το απαιτήσει.
Ειδικοί επιστήμονες ερευνούν/μελετούν τίς οικονομικές δραστηριότητες μίας χώρας, τήν άμυνα της καί συμμάχους της, τήν τυχόν ανθελληνική προπαγάνδα της, καί αναζητά τα μέσα/μεθόδους γιά τήν δημιουργία κλίματος συνεργασίας(οικονομία, άμυνα, … ) καί φιλίας( πολιτισμός, … ) ή αντιμετωπίσεως των ανθελληνικών προκλήσεων.

Γενικές Εκλογές κάθε 4 Χρόνια

Κάθε 4 έτη, στίς 15 Δεκεμβρίου, ο λαός εκλέγει : τόν Πρόεδρο Δημοκρατίας, τόν Αντιπρόεδρο Δημοκρατίας, τούς 100 Βουλευτές και τούς 100 Αντιβουλευτές, τούς Νομάρχες καί Δημάρχους, τούς Αντινομάρχες καί Αντιδημάρχους, το 1/3ον τών μελών τού Αρείου Πάγου, έναν εισαγγελέα γιά κάθε Αστυνομικό Τμήμα το οποίο υπηρετεί πληθυσμό άνω τούς 10 χιλ κατοίκους. Επιβάλλεται ίση προβολή όλων των υποψηφίων είς τα ΜΜΕ (Δημοκρατία = η πλειοψηφία δεν καταπιέζει την μειοψηφία).
To κράτος χρηματοδοτεί: την εκτύπωση βιβλίου ή εφημερίδας με τίς απόψεις όλων τών υποψηφίων, τήν προβολή των στό διαδίκτυο και τίς ομιλίες τους είς δημόσιο χώρο.
Ο υποψήφιος ο οποίος λαμβάνει το 1% των ψήφων ανά την επικράτεια έχει 1 (μία) από τις 100 έδρες της Βουλής.Η Πολιτεία χορηγεί εκλογικό βιβλιάριο στόν Έλληνα πολίτη υπό την προυπόθεση ότι έχει σώας τάς φρένας, έχει συμπληρώσει το 21ο έτος ηλικίας του, δεν έχει καταδικασθεί για ατιμωτικές και εγκληματικές πράξεις καί έχει εκπληρώσει τίς στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή υπηρετεί σ’ ένα από τα Σώματα Αμύνης.

Το Δικαίωμα Ψήφου

Η ψηφοφορία παραμένει υποχρεωτική.Ο ευρισκόμενος στό εξωτερικό Έλληνας πολίτης να ψηφίζει στό εκεί Ελληνικό Προξενείο, παραδίδοντας με τήν ψήφο του το εκλογικό του βιβλιάριο το οποίο τού επιστρέφεται μετά τήν καταμέτρηση όλων τών ψήφων.
Μπορεί να ψηφίσει και μέσω τού διαδικτύου, εφόσον προηγουμένως έχει ταχυδρομήσει στόν Άρειο Πάγο το εκλογικό του βιβλιάριο αρκετές ημέρες πρίν τήν ημέρα τών εκλογών ώστε να φτάσει πρίν τήν καθορισμένη ημερομηνία.
: Ο έχων δικαίωμα ψήφου Έλλην πολίτης ηλικίας έως 72 ετών ο οποίος δέν συμμετέχει στίς εκλογές χωρίς να δικαιολογήσει ευλόγως την αποχή του στερείται γιά 4 έτη ορισμένα εκ των δικαιωμάτων του .Εάν δέν ψηφίσει καί στίς επόμενες εκλογές χωρίς να δικαιολογήσει ευλόγως την αποχή του , στερείται τήν Ελληνική υπηκοότητα του.
Το Πόθεν Εσχες


Κήρυξη Πολέμου :

Απαιτείται το 51% τής Βουλής ,το 80% τών Αρχηγών Αμύνης καί η ψήφος τού Πρ.Δημοκρατίας γιά να αποσταλούν στρατεύματα στο εξωτερικό ή γιά την κήρυξη πολεμου κατά μίας άλλης χώρας η οποία δέν απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ωσαύτως η ίδια πλειοψηφία χρειάζεται για την παραχώρηση βάσεων σε ξένες δυνάμεις σε Εθνικό έδαφος. Οταν ο χρόνος το επιτρέπει απαιτείται και η διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να επικυρώσει την ετυμηγορία της Βουλής και ο κυρίαρχος λαός. Οι Σύμβουλοι καί οι στρατιωτικοί οι οποίοι συμβούλεψαν τήν Βουλή καί τόν Πρ.Δημοκρατίας να κηρύξουν πόλεμο συμμετέχουν στίς πολεμικές συρράξεις, καί τα δέ παιδιά τους υπηρετούν στήν πρώτη γραμμή. Βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν υπέρ υπηρετούν στήν πρώτη γραμμή μαζί με τα παιδιά τους, καί τίς δέ Βουλευτικές των υποχρεώσεις εκπληρούν οι αντικαταστάτες τους. Κάθε δημόσιο πρόσωπο προ του διορισμού του καταθέτει λεπτομερώς τα περιουσιακά του στοιχεία , καθώς και της οικογένειας του. Ειδική Επιτροπή εκ δικαστών και βουλευτών ελέγχει αυτά προ του διορισμού του και μετά την λήξη της θητείας του και εφ’ όσον ο δημόσιος λειτουργός έχει αυξήσει την περιουσία του , αυτή κατάσχεται εν μέρει ή καθ’ όλον, αναλόγως του μεγέθους της υπερβάσεως.Η Πολιτεία ελέγχει το «πόθεν έσχες» πρίν και μετά την εκλογή του. Εάν βρεθεί με περισσότερο εισόδημα απ’ ότι εισέπραξε από το δικηγορικό γραφείο, ιατρείο του κ.τ.λ., το οποίον λειτουργούσαν συνεργάτες του, τότε γίνεται προσωρινή κατάσχεση … και απαγόρευση εξόδου του από την χώραν έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα διαφάνειας.

Μυστικές Υπηρεσίες

Οι Μυστικές Υπηρεσίες ελέγχονται από την Βουλή των Ελλήνων και εργάζονται επ’ ωφελεία του Κράτους , του ΕλληνικούΕθνους και του λαού.
Επιβάλλεται η ίδρυση παρά την ΕΥΠ Υπηρεσία Προπαγάνδας , η οποία ν’ αντιμετωπίζει την ανθελληνική προπαγάνδα εντός και εκτός της χώρας.
Για την καταπολέμηση τής ανθελληνικής προπαγάνδας συν τοις άλλοις απαιτείται :
Α/ η δημιουργία κυβερνοχώρου με άρθρα/πηγές γιά τήν αποκατάσταση τής αλήθειας – στίς 5 κύριες γλώσσες : Αγγλικά, Κινέζικα, Ινδικά, Ισπανικά, Ρωσικά,
Β/ η αποστολή βιβλίων , εντύπων κ. α είς Πανεπιστήμια ανά τόν κόσμο.
Γ/ η ενεργοποίηση του Ελληνισμού της Διασποράς .
.Δ/ Εκπομπές-μελέτες μέσω των ΜΜΕ στις Βαλκανικές γλώσσες για την διαχρονική Ιστορία του Αγαίου και της Βαλκανικής .

Μετανάστευση-Λαθρομετάστες

Επιβάλλεται η μελέτη και χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Μετανάστευση, διότι η αθρόα εισαγωγή μεταναστών θα δημιουργήσει επικίνδυνα προβλήματα στην χώρα. Πρέπει να υπάρξει αυστηρή απαγόρευση της εισαγωγής νέων λαθρομεταναστών, με το σφράγισμα των συνόρων και να επιδιωχθεί η ομαλή απορρόφηση των υπαρχόντων.
Οι ανεπιθύμητοι λαθρομετανάστες-όσοι δεν απαιτούνται-να απελαθούν με έξοδα που θα καλύψουν οι ίδιοι με την υποχρεωτική εργασία τους. Η Πολιτεία έχει το δικαίωμα ν’ απελάσει ακόμη καί αυτούς οι οποίοι έχουν αποκτήσει ακόμη καί Ελληνική υπηκοότητα από τίς προηγούμενες κυβερνήσεις, αν αυτοί δημιουργούν προβλήματα ή επιδεικνύουν εγληματική συμπεριφορά. Οι δικαιούχοι πολιτικής ασυλίας είναι υπό τήν προστασία τού Ελληνικού κράτους. Οι αρχές ασφαλείας δέον να γνωρίζουν που κατοικεί , που εργάζεται με ποιούς συναναστρέφεται, και τα στοιχεία του κάθε μετανάστης . Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που μένουν μετανάστες πρέπει να το δηλώνουν στην αστυνομία για την παρακολούθηση τους. Ευθύνη φέρουν και οι εργοδότες των μεταναστών , που πρέπει να παρακολουθούν την συμπεριφορά τους και να ενημερώνουν την Αστυνομία. Σε σε περίπτωση που υποπέσει σε σοβαρή παράβαση ή έγκλημα πρέπει να απελαύνεται πάραυτα. Προς τούτο οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία για την τυχόν αντικοινωνική ή και εγκληματική συμπεριφορά ενίων μεταναστών.

Εξωτερικές Σχέσεις

Αυτές πρέπει να βασίζονται στις αρχές της ειρήνης , φιλίας , συνεργασίας και καλής γειτονίας, αλλά και της αμοιβαιότητος και της εξυπηρετήσεως των εθνικών μας συμφερόντων . Σ’ αυτές δεν χωρούν φιλίες , κομματικά συμφέροντα και λόγοι αυτοπροβολής.
Ειδικώς απέναντι στην Τουρκία και Αλβανία πρέπει να απαιτήσουμε αμοιβαιότητα :
Από Τουρκία :
αναγνώριση γενοκτονίας Ποντίων, Σμυρναίων,
επιστροφή Ελληνικών περιουσιών, είς τούς ιδιοκτήτες τους ή στό Ελληνικό κράτος, οι οποίες ηρπάχθησαν από το Τουρκικό κράτος κατά καί μετά τα γεγονότα τού Σεπτεμβρίου 1955 στήν Κωνσταντινούπολη,
επιστροφή περιουσιών Ελλήνων πρώην κατοίκων τών νήσων Ίμβρος καί Τένεδος,
αποζημίωση γιά φθορά, συντήρηση, καύσιμα καί πτώσεις πολεμικών αεροσκαφών μας ένεκα παραβάσεων καί παραβιάσεων τού εναέριου χώρου μας, …
Από Αλβανία :
Επιστροφή κλεμμένων περιουσιών, καί σεβασμό στά ανθρώπινα δικαιώματα τών Ελλήνων τής Αλβανίας.
Ελληνικές εφευρέσεις, οικονομική υποστήριξη σε είδος(οπωροφόρα δένδρα, τρόφιμα, …),τεχνογνωσία, … καί λοιπά προσφέρονται δωρεάν σε χώρες οι οποίες:
διδάσκουν τήν Ελληνική Γλώσσα καί Ιστορία στά σχολεία τους,
σέβονται τήν ανεξιθρησκεία

Παιδεία –Μόρφωση

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρήζει αναθεώρηση εκ θεμελίων με εισαγωγή της ορθολογικής αντιλήψεως και των ιδεωδών των Αρχαίων ημών προγόνων , αλλά και της εκμαθήσεως της σύγχρονης Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Το μάθημα των θρησκευτικών καταργείται και αντ’ αυτού θα διδάκεται μάθημα θρησκειολογίας.
Τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα δεν αποτελούν ανώτατες σχολές διότι δεν κάνουν αποδεκτή την αντικειμενική έρευνα. Αυτά υπακούουν στη δογματική αντίληψη της Εκκλησία και κάθε άλλη άποψη θεωρείται ιεροσυλία. Κέντρο Ερεύνης Γλωσσολογίας/Ιστορίας,
Σκοπός : η «αλήθεια» και η αντιμετώπιση της ξένης ανθελληνικής προπαγάνδας..
Μέλη : Πανεπιστημιακοί, αξιόλογοι ερευνητές/συγγραφείς απ’ όλο τόν κόσμο.Το καλοκαίρι συνδυάζουν διακοπές με συσκέψεις τους, τούς δέ υπόλοιπους μήνες συνεργάζονται διά μέσω διαδικτύου έκδοση μηνιαίου «περιοδικού» Ιστορίας.

Πολιτισμός

Ο πολιτισμός μίας χώρας ή έθνους αξιολογείται κυρίως από το υψηλό επίπεδο : Τέχνης, Λογοτεχνίας, Θεάτρου, Μουσικής, Επιστήμης, Κοσμοθεωρίας, Τεχνογνωσίας, Υγείας, Καθαριότητας, Άμιλλας, Ευγένειας, Αγάπης, Αρχιτεκτονικής του. .
Όλα δέ τ’ ανωτέρω «προϊόντα», πνευματικά καί μή, είναι εμπορεύσιμα είδη. Τ’ αγοράζουν λαοί οι οποίοι δεν αξιώθηκαν να έχουν πλούσιο πολιτισμό. Αλλα ισχυρά κράτη επιβάλλουν διά τής βίας ή μ’ άλλα αθέμιτα μέσα-όπως λ. χ με την προπαγάνδα - τον πολιτισμό τους φυσικά με το αζημίωτο. Παραδείγματος χάριν γιά τίς Η.Π.Α τα ακόλουθα προϊόντα της: Μουσική, Βιβλία/Περιοδικά, ΜΜΕ καί Έργα κινηματογράφου αποτελούν μία «βιομηχανία» μ’ εσωτερικό τζίρο 320 δις. €/έτος καί άλλα τόσα σε τζίρο από τήν παγκόσμια αγορά. Χώρια τα κολοσσιαία ποσά απο την Coca Cola, Pepsi Cola κλπ
Πόσα δις. € έχει καρπωθεί η Αγγλία μόνο από το είδος Μουσικής της από τήν εποχή τών Beatles έως σήμερα;
Εμείς δέ δέν έχουμε ούτε τα πνευματικά δικαιώματα τών Αρχαίων ημών προγόνων.Μία φέτα έχουμε πού τήν αντιγράφουν καί ένα παρθένο ελαιόλαδο πού νοθεύουν. Και όμως με τον πλουσιότερο στον κόσμο πολιτισκό θα μπορούσαμε να εισάγουμε σημαντικούς πόρους απο τα πολιτιστικά προιόντα. Παράλληλα θα ενισχύαμε σοβαρά τον τουρισμό μας με την σύνδεση του με την Προιστορία μας και την Κλασσική εποχή. Η Ελλάς θα έπρεπε να μεταβληθεί σε Παγκόσμιο Πολιτιστικό Πανεπιστημίο, Νοσοκομείο(σωμάτωνκαι ψυχών) και Παγκόσμιο Αθλητικό Κέντρο αν υπήρχε ολίγη φαντασία στην αμόρφωτη και αμαθέστατη πολιτική , πνευματική και οικονομική άρχουσα τάξη

Ερευνα και Τεχνολογία

Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα(ΑΕΙ-ΤΕΙ) συνεργάζονται με κέντρα ερεύνης καί εφηρμοσμένης τεχνολογίας, καί με τίς βιομηχανίες τής χώρας και με το Υπ.Οικονομίας/Ανάπτυξης χαράσσουν το βιομηχανικό μέλλον τής χώρας μας.
Επίσης χάρις στά ανωτέρω κέντρα θα είμαστε σίγουροι ότι δέν θα χτίζουμε βιομηχανίες οι οποίες μετά 5 ή 7 έτη θα θεωρούνται απηρχαιωμένες. Εφευρέτης παρουσιάζει τήν εργασία του στό Κέντρο Ερευνών. Όταν αυτή θεωρηθεί αξιόλογη, προωθείται γιά παραγωγή … καί ο εφευρέτης λαμβάνει το συμφωνηθέν ποσόν από τα κέρδη.
[Σήμερα, Έλληνες εφευρέτες έχουν κατασκευάσει ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος μειώνει τήν κατανάλωση πετρελαίου στούς καυστήρες κατά 30%. Εάν υπήρχε το ΚΥΕ, η ανωτέρω εφεύρεσης θα είχε τήν υποστήριξη τού Ελληνικού κράτους(μαζική παραγωγή του), χαμηλές μηνιαίες άτοκες δόσεις γιά τούς εγκαθιστώντας αυτήν – διότι τα οφέλη θα ήτο κατά πολύ υψηλότερα από τήν επένδυση : εξοικονόμηση συναλλάγματος, μείωση νέφους.]

Απόδημος Ελληνισμος

Ο Ελληνισμός πρέπει να ιδρύσει Ελληνικές Πολιτιστικές Κοινότητες όπως έχουν και οι Εβραίοι και να χωρισθεί απο την Εκκλησία , η οποία παίζει διαφορετικό ρόλο. Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να συγκρουσθεί με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία θα πρέπει να παίξει συμπληρωματικό ρόλο αν το επιθυμεί.
Απαιτείται στενότερη συνεργασία με τόν Απόδημο Ελληνισμό γιά:
1/ τήν ίδρυση Ελληνικών Σχολείων καί βιβλιοπωλείων γιά τήν διάδοση τής Ελληνικής γλώσσας καί Πολιτισμού,
2/ τήν προσέγγιση επιφανών προσωπικοτήτων
3/ την καταπολέμηση της ανθελληνικής προαπαγάνδας εν συνεργασία με την ιδρυθησομένη υπηρεσία Προπαγάνδας.
Σώμα Αποδήμου Ελληνισμού, ΣΑΕ.
Το ΣΑΕ τής κάθε χώρας εργάζεται γιά :
α/ τήν μύηση καί τήν εκβάνθυση τών Ελλήνων καί ξένων είς τόν Ελληνικόν Πολιτισμό
ίδρυση Ελληνικών Σχολείων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)
β/ Πολιτισμικά Κέντρα , διαλέξεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις, ντοκυμανταίρ, …
Βιβλιοπωλεία, Διαλέξεις στά Πανεπιστήμια
γ/ Ιδρυση ξενόγλωσσων ΑΕΙ για την εκμάθιση του Ελληνικού Πολιτισμού
Δωρεάν βιβλία καί διακοπές στήν χώρα μας γιά αξιόλογα μέλη τής κοινωνίας των καί γιά πολιτικά πρόσωπα επιρροής καί ήθους
καλοκαιρινές διακοπές γιά νέους σε χώρους κατασκήνωσης απ’ όπου θα γίνονται εξορμήσεως σε αρχαιολογικούς χώρους.
δ/ να πείσουν επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς, συνταξιούχους, … να μετακομίσουν στήν Ελλάδα.
Να δημιουργηθεί Σώμα Επιρροής Απόδημου Ελληνισμού, ΣΕΠΑΕ , το οποίο να παίξει τον ρόλο του ΛΟΜΠΥ Η οργάνωση του καί η λειτουργία του είναι αυτή τών Εβραϊκών οργανώσεων Αμερικής( AIPAC, DFL, …)
Σκοπός : Υπεράσπιση τών δίκαιων συμφερόντων τής Ελλάδος.
[Ελλείψει εθνικής στρατηγικής περισσότεροι από 7,5 εκ. μέ Ελληνικές ρίζες πολίτες τής Αμερικής έχουν αφομοιωθεί πλήρως. Εξήντα επτά συγγενείς μου πολίτες τής Αμερικής έχουν ξεχάσει τίς ρίζες τους ή δέν έμαθαν ποτέ τι εστί Ελληνισμός.]






Κάθαρση-Πάταξη της Διαφθοράς

Χωρίς πραγματική " Κάθαρση " δεν μπορεί να λειτουργήσει μιά ευνομούμενη Πολιτεία. Γι’ αυτό θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία εκπροσώπων , δικαστών τού Ελληνικού λαού καί επιχειρηματιών οι οποίοι καταχράστηκαν τόν πλούτο της χώρας μας, υπονόμευσαν τήν ακεραιότητα Ελληνικού εδάφους ή δυσφήμισαν τήν χώρα μας – δέν δύναται να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με υγιή θεμέλια.
Δέν διαγράφεται ουδεμία παράνομη ενέργεια – οικονομικής, πολιτικής ή κοινωνικής φύσεως – η οποία εάν εκδικασθεί εντός τών σημερινών χρονικών ορίων τού νόμου θα ορίζετο ποινή φυλάκισης άνω τα 5 έτη ή χρηματική αποζημίωση άνω τών 10 χιλ €. (κοίτα: Οικονομία-Διαφθορά).
Εάν είναι αδύνατος η επιβολή ποινικής τιμωρίας τότε άς τόν δικάσει η Ιστορία …
Νόμοι οι οποίοι " ονομάζουν " πλημέλλημα τήν παράνομη χρηματοδότηση κοινωνικών λειτουργών καί πολιτικών είναι άκυροι.
Ο καταχραστής μεγάλων κεφαλαίων, ή ο έχων διαπράξει φόνο, ο οποίος έχει διαφύγει στό εξωτερικό, εάν βρίσκεται υπό τήν προστασία τής ξένης χώρας ή μάλλον σε χώρα η οποία παρέχει άσυλο σε εγκληματικά στοιχεία … θα επιστρέφει στήν χώρα μας, με τόν άλφα ή βήτα τρόπο …, ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Να εισαχθεί η μέθοδος εύρεσεως της αλήθειας με την τακτοποίηση τού DNA, τών δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τωνμαγνητοφωνήσεων και εικονολήψεων και θα τεθεί η αρχή προσωπικών δεδομένων στην διάθεση της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την προστασία της υπόληψης των εγκληματιών. Οι "έχοντες καί κατέχοντες με νόμους περί "απορρήτου" καί "προσωπικών δεδομένων" αποκτούν ασυλία δημιουργώντας πρότυπα κατά τα οποία η "ύβρις" θεωρείται εξυπνάδα.
Επίσης δεν νοείται παραγραφή ποινικών υποθέσεων λόγω φόρτου εργασίας των δικαστών και εισαγγελέων. Η Πολιτεία οφείλει να διορθώσει το κακό τούτο για είναι ευνομούμενη.
Ενώ οι περισσότεροι ιατροί είναι υπέρμαχοι τής πιστής εξάσκησης τής προληπτικής ιατρικής επειδή αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματός των ασκούν μιά απάνθρωπη και ληστρική ιατρική σε βάρος των ασθενών, τους οποίους υποβάλλουν σε άκσοπες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες χωρίς να δικαιολογούνται μόνον και μόνον για να ωφεληθούν . Στην περίπτωση των ιατρών ενώ τα ιατρικά σφάλματα δικαιολογούνται , το φακελλάκι να κολάζεται με την αφαίρεση της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος

Τα «Δρακόντεια Μέτρα» είναι απαραίτητα διότι η παρανομία – φακελάκι, γρηγορόσημο, φοροδιαφυγή κ.ο.κ έχουν φέρει τήν μεσαία καί τήν κατώτερη τάξη στο στάδιο της αδυναμίας επιβίωσεως τους. Οι χαμηλόμισθοι όμως «κλέβουν» το κράτος γιά να επιβιώσουν, οι δέ υψηλόμισθοι κλέβουν διότι δέν έχουν ούτε ήθος ούτε έθος έχοντας ώς υπόδειγμα τούς «Άρχοντες μας»,τούς «Πνευματικούς Ταγούς μας»,τούς « Αρπαγες τού Χρηματιστηρίου»,τούς ασυνείδητους επιχειρηματίες οι οποίοι με το πρόσχημα ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας(;) τσεπώνοντας δεκάδες δις. €. και στο τέλος μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό. Τα δέ επιβληθέντα στούς «Μεγάλους» πρόστιμα είτε δέν εισπράττονται είτε είναι τόσο μικρά ώστε ενθαρρύνουν τήν δημιουργία παράνομου κέρδους.
Η εφορία, η πολεοδομία, τα γραφεία συγκοινωνιών κ. α λειτουργούν κυρίως ώς ιδιωτικές επιχειρήσεις ορισμένων βιομηχάνων, επιχειρηματιών καί πολιτικών. Για τον μετριασμό του φαινομένου απαιτείται η εφαρμογή του «Πόθεν έσχες» σ’ αυτές τις κατηγορίες υπαλλήλων, αλλά και η διενέργεια ελέγχων των ειδικών υπηρεσιών εσωτερικής καθάρσεως των υπουργείων.

Δρακόντιοι Νόμοι

Πρέπει λοιπόν να ξεσπισθούν Δρακόνιοι Νόμοι για να σταματήσει το ηθικό κατρακύλισμα και για να ξαναμπεί η χώρα σε πορεία αναγέννησης και ανάκαμψης.
Τέτοια μέτρα είναι
1/ Ο παραβάτης των νόμων να υφίσταται αναλόγως της σοβαρότητος της πράξεως του , την διαπόμπευση δια των ΜΜΕ, την απόλυση του αν είναι δημόσιος υπάλληλος, ή βαρύτατο πρόστιμο, ή την αφαίρεση της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος, την φυλάκιση, ή την δέσμευση της περιουσίας του καθώς και των συγγενών ως του πρώτου βαθμού συγγενείας, την απαγόρευση ίδρυσης οιασδήποτε επιχείρησης τα επόμενα 30 χρόνια, ή την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και ό, τι αυτό συνεπάγεται κ.ο.κ
2/ Ελεγχος του Πόθεν Έσχες καί κατάσχεση μή δικαιολογημένων περιουσιακών στοιχείων
3/ Ουδεμία ανάκριση γίνεται χωρίς τήν καταγραφή της με εικονολήπτη
3/ Δικαίωμα τού πολίτη να καταγράφει μέ ηλεκτρονικά μέσα τήν πράξη παρανομίας ή εγκλήματος – παραβίαση τού οδικού κώδικα, εξύβριση, απειλή, βία, θόρυβος, χρηματισμός κρατικών λειτουργών, βιασμό, φόνο κ.α καί να αποστέλλει αντίγραφο αυτής στο ειδικό σώμα Δικαιοσύνης |
Ετσι ο παθητικός πολίτης μεταμορφώνεται σε ενεργό πολίτη.
Τεκμηρίωση τής πραγματικότητας εξοικονόμηση δεκάδων χιλιάδων ωρών εργασίας δικαστικών λειτουργών και μελών Δημόσιας Τάξης εξοικονόμηση δεκάδων εκ. €.
Αποκτά αίσθημα δικαίωσης καί ασφάλειας
Επέρχεται ραγδαία μείωση της εγκληματικότητας
Να σταματήσει η παραγωγή νόμων με φωτογραφίες και παράθυρα και τροπολογίες για τους δόλιους και πονηρούς: Όλες οι προτάσεις/νομοσχέδια καί νόμοι καταγράφονται στό Κυριακάτικο φύλλο τής Κρατικής Εφημερίδος είς τήν απλή καθαρεύουσα, καί είς τήν απλή δημοτική( έως τα επόμενα 20 χρόνια).
Όταν νέος νόμος, οικονομικό πρόγραμμα … επιφέρει σοβαρά αρνητικά αποτελέσματα ο "συντάκτης" καί ο υποστηριχτής τού νέου νόμου καθαιρείται* από το αξίωμα του (π.χ Βουλευτής, Υπουργό κ.α ).Εάν δέ αποδειχθεί ότι υπήρξε δόλος ή προσωπικό οικονομικό όφελος του η Δικαιοσύνη ύ φέρεται αμείλικτα.
Για να λειτουργήσει η Αμεση Δημοκρατία πρέπει να ψηφισθούν αυστηρότατοι νόμοι που να προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον απο το ποινικό έγκλημα(μικρό και μεγάλο) , το οικονομικό έγκλημα, προστασία ανηλίκων, εμπορίας και διακινησης ναρκωτικών ουσιών, την βία , τρομοκρατία, την ρύπανση, τον θόρυβο, την απάτη των επιχειρηματιών, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την πορνεία, την παραπληροφόρηση και την καταστρατήγηση των νόμων της Πολιτείας.

Αστυνομία

-Ο αστυφύλαξ να γίνει ο καλλίτερος φίλος τού πολίτη, ο δε πολίτης να τόν ανταμείβει με τόν σεβασμό του. Προς τούτο προσβολή ή εξύβριση αστυνομικού επιφέρει 1 έτος φυλάκιση. Αλλά και αστυφύλαξ ο οποίος κακοποιεί πολίτη χωρίς να βρίσκεται σε αυτοάμυνα τιμωρείται αυστηρά αναλόγως των περιστάσεων που συνέβη η κακοποίηση.
Τα όράξεως αμοίβονται με υψηλό μισθό ώστε να μπορούν να συντηρούν οικογένεια τουλάχιστο με 3 παιδιά.

Σωφρονισμός

Οι Φυλακές να μεταφερθούν σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές και οι ακίνδυνοι φυλακισμένοι να εργάζονται σε έργα κρατικά , κοινοτικά ή και σε ιδιωτικές εργασίες με κάποιο μισθό που θα παρακρατείται απο την Πολιτεία μέχρις ότου να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα χρέη τους .
Πολιτικός λωποδύτης: Επιστρέφει τα καταχρασθέντα με τόκο. Καθαρίζει όσο ζει τον χώρο τής Βουλής πρός παραδειγματισμό τών εν ενεργεία Βουλευτών και Υπουργών καί μερικής ικανοποιήσεως τών Ελλήνων πολιτών.
Εφοριακός μεγαλο-λωποδύτης: ως ανωτέρω, είς τόν χώρο πρώην εργασίας του.
Παιδεραστές, Σωματέμποροι : Ελάχιστη ποινή 50 έτη τήν οποία εκτίουν σε ειδικό νησί-φρούριο. Τα περιουσιακά τους στοιχεία και ότι παράγουν ανήκουν στά θύματα τους.
Έμποροι Ναρκωτικών: Η εκτέλεση των έχει επιφέρει μηδέν αποτέλεσμα είς Αμερική και Κίνα. Επομένως τα ισόβια είναι μιά δικαία ποινή . Θετικά αποτελέσματα αποφέρει μόνον Πολιτικός λωποδύτης: Επιστροφή καταχρασθέντων συν τόκο. Καθαρίζει όσο ζει τον χώρο τής Βουλής πρός παραδειγματισμό τών εν ενεργεία Βουλευτών και Υπουργών καί μερικής ικανοποιήσεως τών Ελλήνων πολιτών.
Εφοριακός μεγαλο-λωποδύτης: ως ανωτέρω, είς τόν χώρο πρώην εργασίας του.
Παιδεραστές, Σωματέμποροι : Ελάχιστη ποινή 50 έτη τήν οποία εκτίουν σε ειδικό νησί-φρούριο. Τα περιουσιακά τους στοιχεία και ότι παράγουν ανήκουν στά θύματα τους.
Έμποροι Ναρκωτικών: Η θανατική καταδίκη-ετέλεση των δε έχει επιφέρει αποτέλεσμα είς Αμερική και Κίνα. Θετικά αποτελέσματα αποφέρει μόνον η ισόβιος κάθειρξη στους μεγαλεμπόρους και η εκμετάλλευση των ως πληροφοριοδότες μ' αντάλλαγμα μείωση ποινής των κατά 10-20%

Υποχρεώσεις κρατουμένων:
Ξεχρεώνει το χρέος του στήν κοινωνία καί στό θύμα του μαζί με ποινήτες οι οποίοι διέπραξαν έγκλημα ιδίας φύσεως.
Δικαιώματα κρατουμένων
Πληρώνεται αναλόγως με την παραγωγικότητα του.
Ο χώρος κατοικίας του είναι ανεξάρτητος.
Ο μη βίαιος και εργατικός μπορεί να έχει τήν συντροφιά επισκεπτών/συντρόφου του στόν ελεύθερο χρόνο του.Έχει δικαίωμα σεξουαλικής επαφής ώστε να παραμείνει φυσιολογικός …Έχει ελεύθερη πρόσβαση στήν παραλία


Εθνική Οικονομία


Η οικονομία μίας χώρας δέν ανθεί με το να απασχολεί το κράτος τούς ανέργους «φίλους» τού κάθε κόμματος, αλλά με τήν παραγωγή προγραμματισμένου καί χρήσιμου έργου από κρατικούς καί ιδιωτικούς φορείς. Επομένως αντί να πληρώνουμε ανέργους είναι προτιμότερο να πληρώνουμε εργαζομένους σε διάφορα έργα των πόλεων και της υπαίθρου. Μόνο γιά το εξωτερικό χρέος τής χώρας μας πληρώνουμε γιά τόκους 21δις. € / έτος. Και πού βρίσκει ο κάθε Υπουργός Οικονομικών τα χρήματα …; Δανείζεται, ανεβάζει το ΦΠΑ, μειώνει τα κεφάλαια γιά τήν κοινωνική πρόνοια, τήν παιδεία…, ξεπουλάει κρατική περιουσία στό 1/10—1/20 τής αξίας της κ.τ.λ.
Γιά να έχουμε μηδενικό έλλειμμα θα πρέπει να δουλεύουμε γιά δύο έτη χωρίς να ψωνίζουμε απολύτως τίποτα, ούτε φαγητό, Δηλαδή θα πρέπει να πεθάνουμε όλοι 700 φορές !!!
Ελεύθερη Αγορά είναι το όχημα διά τού οποίου οι πολυεθνικές εταιρείες καταληστεύουν τόν πλούτο τών χωρών. Εκτός τού ότι η Pax-Americana έχει ξεπεράσει στά εγκλήματα τήν Pax-Romana δεκαπλασίως, φέρεται καί σάν τόν μεγαλύτερο νταβατζή στούς "φίλους της" π.χ : Αμερικάνικη εταιρεία "Potato-chips, Πατατάκια" απειλεί με απόσυρση προϊόντων της εάν το μαγαζί προσφέρει τα "Πατατάκια" Ελληνικής εταιρείας δίπλα στά δικά της. π.χ :Απαγορεύεται η σύλληψη Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος κακοποιεί ή σκοτώνει κάτοικο τής χώρας μας. Τα ίδια περίπου κάνουν και οι Ευρωπαίοι νεοαποικιοκράτες. Η δέ Αμερικάνικη βάση στήν Κρήτη μολύνει με ραδιενέργεια τούς Κρητικούς .Τώρα αντιμετωπίζουμε και την απειλή της Κίνας και των Ινδιών που μπαίνουν σαν τα «φθηνά χέρια » των πολυεθνικών. Ηδη σημειώνεται ο εκτελωνισμός κινέζικων προϊόντων με μεθόδους μαφίας.
Ο ΕλληνοΡωμιός είναι οικονομικώς χρεοκοπημένος, βιολογικώς είδος πρός εξαφάνιση, πολιτισμικώς και διανητικώς χρεοκοπημένος, ήτοι είμαστε μουλάρια και τα μουλάρια δέν παράγουν.
Ποία κοσμοθεωρία θα μας δώσει το κουράγιο, τήν ώθηση να αναστηθούμε; Ποίο ένδυμα χωροχρόνου τής πολιτισμικής μας ιστορίας θα ενδυθούμε ως σημείο αναφοράς μας, ώς βάση δημιουργικότητας μας ώστε μετά από σοβαρή εργασία να ξαναμιλά ο κόσμος για τόν Έλλην-άνθρωπο και όχι γιά τόν ΒαλκανοΡωμιό ο οποίος φυτοζωεί στήν πλούσια γή τής Ελλάδος ; Μόνον η περίοδος της Προιστορικής , Κλασσικής και Αλεξανδρινής Ελλάδος μας επρόβαλλε και ιδιαίτερα αυτή της Αθηναικής Δημοκρατίας και όχι το θεοκρατικό Βυζάντιο.
Στήν Αθήνα, και στούς Αθηναίους τού 6ου και 5ου αιώνα π.χ., τούς γεννήτορες τής δημοκρατίας καί τού πολιτισμού¨πρέπει να αναφερθούμε σαν τήν μοναδική απάντηση στήν λαίλαπα τής Pax-Americana.
Ποία ήτο η θεωρούμενη επαναστατική μεταρρύθμιση, όπως συνέβη τότε επί Σόλωνος ; Το μοίρασμα τής γής. Λέω δέ θεωρούμενη διότι ήτο μικροβιώσιμη εξαιτίας τής επανά-ιδιωτικοποιήσεως τής γής. Για να μπορεί όμως το κράτος να επαναλαμβάνει αυτή την σωτήρια –όπως έχει αποδειχθεί-επανάσταση πρέπει η γη να ανήκει στο κράτος και να την διαθέτει στους πολίτες που την έχουν ανάγκη όχι για περισσότερο των 99 χρόνων , όπως συμβαίνει στην Βρετανία. Η Ελληνική γή ανήκει στούς Έλληνες.
Ουδείς δύναται να πουλήσει ή ν’ αγοράσει γή. Προς τούτο το Ελληνικό κράτος, επιλέγει τα πιό πρόσφορα καί κατάλληλα από οικολογικής, οικονομικής καί ανθρωπιστικής πλευράς μέρη, τα οποία θα χτισθούν χωριά, πόλεις, εργοστάσια, τουριστικά θέρετρα, ναυπηγεία, αγροκτήματα, πανεπιστημιουπόλεις κτλ.
Μερικοί Έλληνες έγιναν δισεκατομμυριούχοι όχι διότι παρήγαγαν έργο γιά το οποίο ωφελήθηκε και η Ελληνική κοινωνία και αξίως οι ίδιοι, αλλά διότι έτυχε η γής τους να πάρει σκανδαλώδη αξία(π.χ Βόρεια Προάστεια, Βούλα, Αθηνών, παραθαλάσσιες περιοχές κ.α) . Η επένδυση σε γη είναι νεκρά χρήματα για την Ελληνική οικονομία διότι δέν παράγουν έργο αλλά ανεργία …
Αντίθετα η επένδυση σε ζωντανές επιχειρήσεις/ βιομηχανίες, στήν γεωργία κ.α συνεισφέρει στήν Ελληνική οικονομία και προσφέρει εισόδημα στον επενδυτή από τήν ημέρα επενδύσεως του αντί στο πολύ μακρινό μέλλον.
Όταν αγοράζω Ελληνικά βοηθάω τήν τσέπη μου, τον Ελληνα εργαζόμενο και τήν οικονομία τής χώρας μου . Τότε το χρήμα παραμένει στους Ελληνες και οι Ελληνες γίνονται πλουσιότεροι. Όταν αγοράζω ξένα προϊόντα το συνάλλαγμα φεύγει από την χώρα μου, δηλαδή από τίς τσέπες μου και οι ξένοι γίνονται πλουσιότεροι ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Η Διαφθορά καί ή Σπατάλη πρέπει να καταπολεμηθούν στην κοινωνία. Ο Έλλην πολίτης από τήν 1η ημέρα γεννήσεως του εφοδιάζεται από το κράτος με κάρτα είς τήν οποία αναγράφεται ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης του, ΑΚΑ. Αυτόν τόν αριθμό τόν γνωρίζει ή Εφορία, η Τράπεζα Δεδομένων (οικονομική του κατάσταση, κ.τ.λ), η Αστυνομία καί οι Κρατικοί Οργανισμοί.
Οι υπερεθνικές εταιρείες καί οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προσφέρουν τα εμπορεύματα τους σε χαμηλές τιμές – έως ότου εξαφανίσουν τόν έμπορο τής γειτονιάς – (α)- διότι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες απ’ ευθείας από τόν παραγωγό (εκβιάζοντας τον δέ (μιάς καί ελέγχουν τήν παγκόσμια αγορά) να πωλεί τα προϊόντα του σε εξευτελιστική τιμή), διότι α/ δέν πληρώνουν μεσάζοντες καί β/ έχουν χαμηλά μεταφορικά έξοδα. Ανάγκη λοιπόν να βοηθήσουμε τόν μικρό καί μεγάλο έμπορα, βιομήχανο καί παραγωγό τής πόλης/χωριού μας για να μην κλείσει. Μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες διότι σε κάθε συναλλαγή η τράπεζα βάζει το χέρι της στην τσέπη σας..
Οι χωματερές πρέπει να καταργηθούν. Δέν είναι νοητόν να καταστρέφεται καμία μη χαλασμένη τροφή ακόμη και αν υπάρχει κορεσμός στήν αγορά. Τότε να ,διατίθεται το προιόν στην αγορά στήν τιμή κόστους σύν ένα μικρό κέρδος για τον παραγωγό , ή να δίδεται τροφή για τους μαθητές μας, τούς φτωχούς, τούς πεινασμένους τής Αφρικής,
Ουδείς Έλλην (ιδιώτης, δημόσιος υπάλληλος, αγρότης …, επιχειρηματίας) ή κρατική επιχείρηση/βιομηχανία έχει ειδική μεταχείριση/έκπτωση στήν χρέωση τιμών γιά τήν παροχή κρατικών υπηρεσιών ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, άδειες κ.τ.λ).
Έως τόν μηδενισμό τού χρέους τής χώρας μας, απαγορεύεται οιανδήποτε κεφάλαιο το οποίο δημιουργήθηκε σε επιχείρηση με κρατική συμμετοχή, ή και με επιδότηση και δάνεια να εκπατρίζετα χωρίς ισόποσο αντάλλαγμα .






Ενέργεια

Για να αναπτυχθεί η χώρα πρέπει να υπάρξει πλήρης Αυτονομία σε Ενέργεια
και αν είναι δυνατόν να γίνουμε και εξαγωγική χώρα Ενέργειας αντί να εξαρτώμεθα από τις γειτονικές χώρες.
Πηγές:
Κάρβουνο, Υδροηλεκτρική , Ελληνικό πετρέλαιο , Ηλιακή Ενέργεια, Αιολική Ενέργεια, Παλινδρομικά κύματα Χαλκίδος, Θερμική Ενέργεια από καύση (ροκανιδια, κλαδοι, σκουπίδια…
Κρατική υποστήριξη γιά τήν εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων καί ηλιακών κυττάρων και αιολικών ανεμογεννητριών κυρίως σε νησιά, γιά τήν θέρμανση νερού καί κλειστών χώρων και την ηλεκτροδότηση χαμηλών φορτίων..Αυτοκίνηση με φυσικό αέριο με οικονομία 45% τού κόστους βενζίνης/πετρελαίου και μείωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 65%.
Υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητα, … καί συσκευές (κλιματιστικά, ψυγεία…) μειώνουν σημαντικά τήν κατανάλωση ενέργειας. Καλές μονώσεις σπιτιών και αποφυγή γιάλινων οικημάτων διότι είναι ενεργοβόρα.(π.χ : Ηλεκτρικός μηχανισμός (Ελληνική εφεύρεση) μειώνει την κατανάλωση πετρελαίου στους καυστήρες θέρμανσης κατά 30%.
[ Η Αμερική εκβιάζει τόν πλανήτη ελέγχοντας το πετρέλαιο (=ενέργεια = τροφή…).Η δέ Νορβηγία* έγινε μία από τίς πλουσιότερες χώρες χάρις στήν αυτάρκεια της σε υδροηλεκτρική ενέργεια και σε πετρέλαιο.]


Γεωργία

Να επιδιώξουμε πλήρη αυτάρκεια σε γεωργικά προιόντα και να γίνουμε και χώρα εξαγωγική σε επεξεργασμένες τροφές. Δεν πρέπει να πετάμε φρούτα ή να καίμε την βιομάζα .Τέρμα στις χωματερές. Δεν καταστρέφεται κανένα φαγώσιμο είδος. Η προσπάθεια μας να στραφεί στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων τα οποία έχουν τεράστια ζήτηση στήν Παγκόσμια Αγορά.
Η Ελληνική πόλη και η ύπαιθρος πρέπει να πρασινίσει με την φύτευση εκατοντάδων χιλιάδων οπωροφόρων και μη δένδρων ( καστανιές, αμυγδαλιές, καρυδιές, …..) για εξαγωγή και κατανάλωση των καρπών τους..Να εκμεταλλευθούμε τις μοναδικές στόν κόσμο ποικιλίες φρούτων, λαχανικών, μπαχαρικών, βοτάνων σε γεύση, άρωμα καί θρεπτική αξία , …. , τα οποία έχουν ευδοκιμήσει στήν χώρα μας γιά χιλιάδες χρόνια.
Να καλλιεργήσουμ την θαυματουργή σε θρεπτική αξία Σόγια για ζωοτροφή και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μας. Δεν είναι νοητόν η Ελλάς να εισάγει κτηνοτροφικά προιόντα . Πρέπει να γίνει χώρα εξαγωγική Η Μαστίχα Χίου , Κρόκος της Μακεδονίας είναι μοναδικά σ' όλο τον πλανήτη !!!
. . .
Πρέπει να σώσουμε τα είδη πού ευδοκιμούσαν στήν γή μας γιά χιλιάδες χρόνια, να εκτρέφουμε κάθε είδος κατοικίδιου ζώου καί να προστατεύουμε κάθε άγριο ζώο το οποίο το κλίμα μας καί η Ελληνική φύση – χλωρίδα, πανίδα, δάση, .. – μπορεί να θρέψει χωρίς να αυτοκαταστρέφονται. Να αυξήσουμε τον βούβαλο Μακεδονίας στις 150 χιλ. ο οποίος είναι ελευθέρας βόσκησης, έχει άπαχο κρέας, και γάλα με 9% λιπαρά.
Οι κτηνοτρόφοι να έχουν δωρεάν εξειδικευμένη επιστημονική εκπαίδευση (σεμινάρια, βίντεο κασσέττες, φυλλάδια ) και σωστή πληροφόρηση (μικρή οθόνη, διαδίκτυο, τύπος,…) γιά τήν ζήτηση τής αγοράς, τις προβλέψεις, τιμές , φυτασθένειες , την λίπανση , τα φυτοφάρμακα και τις ασθένειες του ζωικού κεφαλαίου. Τα ζώα του κτηνοτρόφου να είναι ασφαλισμένα. Δεν είναι νοητόν να εισάγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα αξίας άνω τού ποσού τών 1,5 δις. €, (μόνο γιά τυρί η οικονομία μας καταβάλει 200 εκ. € / έτος, εισάγουμε το 70% βοϊδινού κρέατος , αλλά και πρόβατα, αίγες, αυγά κ.α. Να γίνει Έρευνα γιά τήν παραγωγή νέων φαρμάκων, μπαχαρικών από τα τα αρωματικά Φυτά μας

Υδάντινοι Πόροι

Αντί να ποτίζουμε τήν θάλασσα με το νερό της βροχής να κατασκευάσουμε Υδατοφράγματα ώστε να δημιουργήσουμε λίμνες, υδροηλεκτρικά έργα( πάμφθηνη ηλεκτρική ενέργεια για την
βιομηχανική μας ανάπτυξη

Λίμνες σημαίνουν ιχθυοκαλλιέργεια (τσιπούρες, καραβίδες, χέλια*, …) εύκολη
πυρόσβεση , ανάπτυξη φυσικού περιβάλλοντος για άγρια ζώα και πτηνά (αγριογούρουνα, ελάφοα, πάπιες, όμορφο οικολογικό περιβάλλον, κυνήγι , πόσιμο νερό για ζώα ελεύθερης βόσκησης. Δηλαδή αντί να αποξηραίνουμε λίμνες – όπως την λίμνη Κάρλα – δημιουργούμε υδροβιότοπους. Η Ευρώπη έχει ανάγκη 45 χιλ τόννους χέλια / έτος.]
Να εκμεταλλευθούμε τα Υπόγεια Νερά. Τα περισσότερα είναι αρίστης ποιότητας:για ύδρευση και
εμφιάλωση του αντί να εισάγουμε και από Αλβανία . Μόνο η ποσότητα τού αρίστης ποιότητας υπόγειου νερού τού Ταϋγέτου, η οποία χύνεται στήν θάλασσα από Στούπα έως τα Σπήλαια τού Δηρού,αρκεί γιά να ποτίσει όλη τήν Πελοπόννησο.Και όμως η Κόρινθος και άλλα μέρη, όχι μόνον, δέν έχουν πόσιμο νερό αλλά και πνίγονται απο τις πλημμύρες..

Ναυτιλία

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες οι οποίοι :
1/ έχουν ώς βάση τους τήν χώρα μας τα πλοία τους να φέρουν τήν Ελληνική σημαία,
2/ φορολογούνται από το Ελληνικό κράτος,
3/ οι καπετάνιοι, οι αξιωματικοί καί τουλάχιστον το 50% τού πληρώματος τών πλοίων τους είναι Έλληνες πολίτες έχουν :
α/ συμμετοχή στα Ναυπηγεία αναλογικώς, χωρίς χρηματική των επιβάρυνση εφόσον επενδύουν κάθε χρόνο το 10% από τα κέρδη τους στό Χρηματιστήριο σε επιχειρήσεις/βιομηχανίες στίς οποίες έχει συμμετοχή το κράτος,
β/ το δικαίωμα επισκευής πλοίων των ή κατασκευής νέου στήν τιμή κόστους μείον 30%, το οποίον ποσόν δανείου επιστρέφεται άτοκο από το 10% τών ετησίων κερδών τους,
γ/ συμμετοχή των είς τα κέρδη Ναυπηγείων και Διαλυτηρίων


Ιχθυοκαλλιέργεια

Να παρέχεται δωρεάν επιστημονική υποστήριξη από ειδικούς επιστήμονες / ερευνητές.
Για κάθε τόννο ψαριών ο οποίος παράγεται, «Χ» αριθμός κιλών γόνων να αγοράζεται από το κράτος γιά τόν εμπλουτισμό τών θαλασσών μας. Ο Αμβρακικός και άλλοι κλειστοί κόλποι μπορούν να διαθρέψουν με ψάρι ολόκληρη την Ευρώπη.
2- Αλάτι
Εισάγουμε περίπου 180 χιλ τόννους αλάτι μιά χώρα που έχει αναλογικά τις μεγαλύτερες ακτές του κόσμου !!! Οι αλυκές μας να παράγουν ποσότητες ώστε να γίνεται και εξαγωγή

Μαρίνες
Ο αριθμός αυτών πρέπει να αυξηθεί και να είναι έναντι συμβολικού αντιτίμου για Έλληνες πολίτες πολύ μικρών σκαφών(βάρκες) ενώ για τους τουρίστες η χρέωση να είναι χαμηλότερη απο αυτή των ανταγωνιστών μας (Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, … ).
Γ ια να μην καταστρέφουμε τίς ακτές μας γιά τήν δημιουργία μαρίνων δημιουργούμε θαλάσσιες λίμνες όπως έκανε η φύση στήν " Λίμνη τής Βουλιαγμένης". Γύρω δέ από αυτές το κράτος κτίζει οικοδομήματα (εστιατόρια, μαγαζιά, βενζινάδικα, … ) πρός ενοικίαση ή με συμμετοχή του επί τών κερδών.

Προβλήτες
Είναι άθλος των καπεταναίων πως προσεγγίζουν στα ακατάλληλα λιμάνια των νησιών μας με τα τεράστια πλοία της ακτοπλοίας μας. Επιβάλλεται λοιπόν να γίνουν προβλήτες και λιμενοβραχίωνες . Επί αυτών το κράτος μπορεί να οικοδομήσει εστιατόρια καί καταστήματα πρός ενοικίαση ή με συμμετοχή του επί τών κερδών.Οι χώροι αυτοί είναι ιδανικοί για τήν απόλαυση: γεύματος ή ποτού, για μουσικές παραστάσεις, κοινωνική αλληλεπίδραση, καί γιά ψάρεμα.. ( Σήμερα υπάρχει στην χώρα μας μία μικρή βιομηχανία καλλιέργειας ειδικού φυκιού, το οποίο υπό μορφή χαπιού αποτελεί ένα εξαιρετικό είδος τροφής. Αυτή η βιομηχανία δέ, θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή της τουλάχιστον επί 100 με την ανάλογη οργανωμένη υποστήριξη από το Υπ Οικ – Αναπτύξεως ;)
Το μόνο πού μάς ζητά ο προπάτορας μας «Ποσειδών» για να φτιάξει το φυτό του Ποσειδωνία είναι να τόν αφήσουμε να κάνει το έργο του και να μην τον καταστρέφουμε.
.
Προστασία Θαλασσών μας

Οι ψαράδες μας ζητούν από το Ελληνικό κράτος προστασία, ώστε να σταματήσει η παραβίαση τών θαλασσίων υδάτων μας από “φίλους" Ιταλούς, Τούρκους καί άλλους ξένους αλιείς. Να γίνουν αυστηρότατοι νόμοι γιά τήν προστασία: τού γόνου στον πυθμένα καί των μικρών ψαριών. Ολες οι πόλεις πρέπει να αποκτήσουν βιολογικό καθαρισμό των απολυμμάτων . Η Ε.Ε μάς έδινε τα χρήματα αλλά οι πολιτικοί μας αδιαφορούσαν γιατί κυνηγούσαν τίς μίζες.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εγκατάσταση εναέριων, ελαφρών, αθόρυβων τρόλεϊ μόνορειλ(Σύδνευ, Detroit, Japan)
Τα λεωφορεία καίνε φυσικό αέριο. Να γίνει επέκταση του μετρό
Η Ολυμπιακή Αεροπορία να λειτουργήσει σαν ιδιωτική εταιρεία, μεκριτήρια ιδιωτικοοικονομικά αλλά και με συμμετοχή του κράτους για την υλοποίηση των εθνικών σκοπών της εταιρείας


Καζίνα

Το κέρδος απο τα καζίνα είναι ελάχιστο μπρος στην κοινωνική και οικονομική ζημία που υφίσταται το ευρύτερο σύνολον. Πόσα δισεκατομμύρια έλλειμμα έχουν δημιουργήσει στήν Ελληνική οικονομία; Πόσες οικογένειες, πόσοι επιχειρηματίες έχουν καταστραφεί εξ αιτίας τής ψυχολογικής τους πάθησης (τζόγος); Πόσο ανέρχονται τα λαδώματα των Υπουργών γιά τήν χορήγηση άδειας λειτουργίας τους;
Το Καζίνο Λουτρακίου του οποίου τα κέρδη ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια . € είναι εταιρεία Εβραϊκών συμφερόντων– Time Sharing – με έδρα της το Τέλ Αβίβ.
Έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα με το Ελληνικό κράτος; Όχι..(Πηγή ΝΕΤ, 14 Σεπτ. 2005, ομιλητής ο Πρόεδρος Συνασπισμού)
[δέν κατηγορούμε τούς Εβραίους αλλά ας μήν ξεχνάμε ότι το Ισραηλινό κράτος εζημίωσε το Ελληνο- Ορθόδοξο Πατριαρχείο Παλαιστίνης κατά 60 δις. € .]

Κρατικά Καζίνα
Ολα τα καζίνα μας πρέπει να ανήκουν στούς Έλληνες κατά 30% καί στό κράτος κατά 70%.Λειτουργούν σ’ ακτίνα απόστασης τουλάχιστον 70 χλμ από πόλεις με πληθυσμό άνω τών 10 χιλιάδων κατοίκων, καί άνω τών 10 χλμ από τίς ακτές μας.
Τα κέρδη κατά 35% καταθέτονται γιά ένα μήνα στήν Κρατ.Τράπεζα καί κατόπιν επενδύονται, γιά το ελάχιστο χρονικό διάστημα τού ενός έτους, σε επιχειρήσεις/βιομηχανίες Χρηματιστηρίου οι οποίες ανήκουν στό κράτος από 25% έως 40%. Η «Τράπεζα Ονομάτων Πελατών Καζίνων» προσφέρει τήν δυνατότητα στήν/όν σύζυγο να σώσει τήν οικογένεια της/του καί τόν γάμο της/του, αναλαμβάνοντας τήν οικονομική διαχείριση εσόδων τους κατόπιν αποδείξεως ανικανότητας τού/τής συντρόφου να ελέγξει τήν ψυχολογική πάθηση του/της.
Σύμφωνα με μελέτες κοινωνιολόγων το μέγεθος αρνητικής επίδρασης τού τζόγου στήν κοινωνία καί το μερίδιο ευθύνης του στήν γέννηση καί συντήρηση παρανόμων δραστηριοτήτων όπως : ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τοκογλυφία, σωματεμπορία, εξαγορά καί εκβίαση πολιτικών είναι μεγάλο.


Τουρισμός


Η ευγένεια, η φιλοξενία, η καθαριότητα , οι προσιτές τιμές, η ασφάλεια και η συνέπεια είναι καθριστικοί παράγοντες για την άνθηση του τουρισμού.
Ο μορφωμένος Κινέζος, Αμερικάνος, Αφρικανός έχει τήν ψυχική επιθυμία να επισκεφθεί την πανέμορφη Ελλάδα η οποία κάποτε είχε εφεύρει τόν «Πολιτισμό», βάσει τού οποίου τα σημερινά «πολιτισμένα» κράτη αγωνιούν να βρούν νόημα στήν ύπαρξη τους. Δηλαδή η χώρα μας δέν χρειάζεται διαφήμιση γιά να διπλασιάσουμε τόν αριθμό τουριστών μας, αλλά ο Έλληνας πρωτίστως πρέπει να μάθει να βιώνει τόν Ελληνικό Πολιτισμό ώστε να υιοθετήσει αβίαστα τούς όρους τής αληθινής φιλοξενίας ώς έκφραση τής προσωπικότητας του.
Στούς χώρους αφίξεως ο τουρίστας/επισκέπτης :
1/ λαμβάνει δωρεάν:
α/ καλάθι μέ εγχώρια φρούτα, μπουκάλια με νερό,
β/ βιβλιαράκι το οποίο να τόν πληροφορεί γιά : τα δικαιώματα καί τίς υποχρεώσεις του, τήν νόμιμη χρέωση υπηρεσιών, τίτλους αξιόλογων βιβλίων Ιστορίας τής Ελλάδος, διεύθυνση ιστοσελίδας Ελλ. Υπ.Εξωτερικού/Τουρισμού, τα χρήσιμα τηλέφωνα όπως νοσοκομείων, τουριστικής αστυνομίας, πρεσβείας του κ.α
2/ Εκαστος τουρίστας που διαθέτει εισιτήριο μετ’ επιστροφής καί έχει διαπραγματευτεί τα έξοδα μεταφοράς του καί διαμονής του με Ελληνικών συμφερόντων εταιρεία/-ες, καί έχει συνάλλαγμα 40€/ημέρα (εκτός κόστους διαμονής του) λαμβάνει -- εκτός τών ανωτέρω – δωρεάν κάρτα με ημερομηνία λήξεως αυτήν τής αναχωρήσεως του, η οποία κάρτα τού παρέχει:
(1)-δωρεάν χρήση τών εντός πόλεων κρατικών μέσων μαζικής μεταφοράς,
(2)- 30% έκπτωση γιά: τα εκτός πόλεων κρατικά μέσα μαζικών μεταφορών, τήν είσοδο του σε αρχαιολογικούς χώρους καί αρχαίες θεατρικές παραστάσεις καί παραλίες.
Τα βιβλιοπωλεία στούς χώρους αφίξεως ξένων επισκεπτών(10 εκ./χρόνο ) έχουν σε περίοπτη θέση ευκολοανάγνωστα σε διάφορες γλώσσες, διδακτικά βιβλία τού Ελληνικού Πολιτισμού* καί τής μοναδικής Ιστορίας μας. Εμείς έχουμε τήν αλήθεια με το μέρος μας αλλά επιτρέπουμε στήν Τουρκία, στά Σκόπια καί σε γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους να προπαγανδίζουν καί να παραπληροφορούν την παγκόσμια κοινή γνώμη.*[G.Horton “Η Μάστιγα τής Ασίας", Hammond “Η Μακεδονία από τήν αρχαιότητα έως σήμερα", Τσιροπούλου-Ευσταθίου "Πώς η Ελληνική γονιμοποίησε τόν Ευρωπαϊκό Λόγο" , καί λοιπός πλούτος γιά τόν οποίον διψά η ανθρωπότης.]

Κρατική Τράπεζα

Η Κεντρική Τράπεζα αποσκοπεί στήν εκβιομηχάνιση τής χώρας, τήν ανάπτυξη τής γεωργίας, τής κτηνοτροφίας, τού τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας, γιά τόν δανεισμό ικανών πολιτών και όχι μόνον γιά τούς έχοντες περιουσιακά στοιχεία.
Τα κέρδη της είναι ανά 6 μήνες στη διάθεση του Υπ Οικονομικών—Ανάπτυξης.
Ο τόκος κεφαλαίου τού καταθέτη είναι διπλάσιος αυτού τού πληθωρισμού.
Απαγορεύεται ο ανώνυμος επενδυτής.
Κρίνεται αναγκαία η Δημιουργία «Τράπεζας Δεδομένων» περί πιστότητας τού πολίτη.
Ο αδυνατών να εξοφλήσει δάνειο του:
1/ δέν φυλακίζεται εφόσον δεν καταχράστηκε τα χρήματα τών συμπολιτών του
2/εάν έχει περιουσιακά στοιχεία τού δίδεται χρονικό διάστημα 18 μηνών να τα πουλήσει στήν πραγματική τους αξία καί να εξοφλήσει το χρέος του. Κανένα περιουσιακό στοιχείο χρεοκοπούντος δέν πωλείται κάτω τού 80% τής αξίας του
3/Ο έχων δηλώσει χρεοκοπία δέν χάνει τήν πρώτη του κατοικία. Εάν αυτή δέ είναι αξίας άνω τών 200 χιλ €, τότε η ΚρατικήΤράπεζα εισπράττει τήν διαφορά κατόπιν πώλησης της.
Η Κρατική Τράπεζα ουδεμία υποχρέωση έχει να προεξοφλεί μεταχρονολογημένες επιταγές.
Πρέπει να ενθαρρύνονται οι νέοι επιχειρηματίες με Δάνεια γιά τήν ίδρυση νέων επιχειρήσεων δίδ :
α/ βάσει προγράμματος τού Υπ Οικονομίας/Ανάπτυξης
β/ βάσει ικανοτήτων τών διευθυντών και τού εξειδικευμένου προσωπικού των Τραπεζών
Δάνεια σε υπάρχουσες επιχειρήσεις να χορηγούνται κατόπιν εκτίμησης ( από ομάδα ειδικών) επί τη βάσει τής βιωσιμότητας καί αναγκαιότητας υπάρξεως τής εταιρίας. Εάν η γνωμάτευση είναι θετική εκτιμάται το κέρδος το οποίο θα αποφέρει το δάνειο.

Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο δέν είναι ένας οικονομικός οργανισμός ο οποίος υποστηρίζει τήν κερδοσκοπία. Υπάρχει γιά τήν οικονομική υποστήριξη εταιρειών/βιομηχανιών καί τήν δημιουργία νέων πόρων εισοδήματος γιά το κράτος καί τούς πολίτες.
Ο επενδύων σε εταιρείες/-α στίς οποίες συμμετέχει το κράτος έχει δικαίωμα δανείου ίσο τού ποσού τής επενδύσεως του, από τήν Κρατική Τράπεζα με ύψος τόκου όχι άνω τού 2% αυτού πού εισπράττει ο καταθέτης σε λογαριασμό του αποταμίευσης.
Ουδείς δύναται να πουλήσει μετοχές του πρίν η εταιρία / βιομηχανία κάνει απόσβεση επενδύσεως της. Η ρευστοποίηση μετοχών απαιτεί χρονικό διάστημα 5 εργάσιμων ημερών.

Φορολόγηση Μετοχών
Ο πώλων μετοχές του με Χ κέρδος :
1. Δεν πληρώνει φόρο εφόσον επενδύσει τουλάχιστον το εισπραχθέν ποσόν από την πώληση μετοχών του :
α/σε επιχειρήσεις/-η στίς οποίες συμμετέχει το κράτος,
β/γιά τήν δημιουργία νέων βιομηχανιών / επιχειρήσεων τίς οποίες εγκρίνει καί προωθεί το Υπ Οικονομίας/Ανάπτυξης.
2/ φορολογείται με 20% από τήν αντίστοιχη φορολόγηση εισοδήματος, εφόσον δέν ισχύουν τα 1/ , 1α και 1β λόγοι.
2. Κάθε 10 έτη, ο επενδυτής Χρηματιστηρίου πληρώνει φόρο εφόσον το σύνολο των μετοχών του παρουσιάζουν κέρδος :
5% φόρος για κέρδη έως καί 10.000 €.
10% φόρος γιά κέρδη άνω τών 100.000 €. ( Η φορολόγηση κερδών τα οποία κυμαίνονται μεταξύ τών 10χιλ. καί 100χιλ. είναι μεταξύ τού 5% καί 10% … ).

Προβληματικές Ιδιωτικές Επιχειρήσεις

Επιχείρηση η οποία δέν έχει πληρώσει το προσωπικό της γιά 2 εβδομάδες ή οφείλει στούς προμηθευτές της πέραν τής συμφωνηθείσας χρονικής περιόδου πιστώσεως, δέχεται έλεγχο από ομάδα συμβούλων τού Υπ.Οικον./ Ανάπτυξης με σκοπό : τήν αξιολόγηση τής οικονομικής καταστάσεως της, τήν εντόπιση εσφαλμένων μεθόδων πρός εξάλειψη καί αποφυγή επανάληψης αυτών, τήν έγκριση δανείου εφόσον η εταιρεία είναι βιώσιμη.
Επιβάλλεται πρόστιμο στήν διοίκηση διότι δέν εζήτησε τήν ανωτέρω υποστήριξη εγκαίρως.
Νόμοι οι οποίοι πολεμούν τήν βιωσιμότητα μίας εταιρείας/βιομηχανίας η οποία μειώνει τήν ανεργία, είναι ψηφοθηρικοί καί οδηγούν στήν σίγουρη αυτοκαταστροφή τής πολιτείας.
Ουδεμία επιχείρηση γράφει δικούς της νόμους – όπως το Αμερικάνικο: "Είναι πολιτική τής επιχείρησης μας …" . π.χ : Παρακράτηση μέρους τού μισθού σου ή τών τυχερών τού σερβιτόρου καί άλλων γιά τόν καθαρισμό χαλιών τής επιχείρησης».
Επιχείρηση με προσωπικό άνω τών 10 ατόμων παρέχει χώρο είς τόν οποίον ο εργαζόμενος μπορεί, κατά τήν ώρα διαλείμματος του, να πιεί τόν καφέ του ή να φάει το μεσημεριανό του.
Κατάργηση μονιμότητας κρατικών καί ιδιωτικών υπαλλήλων.
Γιά κάθε έτος εργασίας του δικαιούται από τόν εργοδότη του το χρηματικό ποσό τών 15 εργάσιμων ημερών γιά διακοπές καί, εάν επιθυμεί 1α ακόμη εβδομάδα χωρίς να επιβαρύνεται ο εργοδότης του, καί τής οποίας τήν ημερομηνία καθορίζει ο εργοδότης του.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται λόγω προσόντων τους καί οι δέ δημόσιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται μόνο λόγω χρησιμότητας τους. H αίτηση πολυτέκνου Ελληνος πολίτη γιά πρόσληψη του στό δημόσιο ή στόν ιδιωτικό τομέα δέν τυγχάνει επιπρόσθετης μοριοδότησης

ΙΚΑ
Ένα ταμείο γιά όλους τούς εργαζομένους.
Όλες οι συνεισφορές τών εργαζομένων στό ΙΚΑ επενδύονται σε Κρατικές Επιχειρήσεις.
Η σύνταξη σου είναι ανάλογη τών συνεισφορών σου. Γιά 40ώρες/εβδομάδα Χ 35 έτη | η κατώτερη μηνιαία σύνταξη, γιά οιανδήποτε επάγγελμα, είναι 900€ , καί η δέ ανώτερη 1.800€.
Όταν συμπληρωθεί το αναγκαίο κεφάλαιο γιά τήν συνταξιοδότηση σου (στήν νόμιμη ηλικία), σταματά καί η συνεισφορά σου στό ΙΚΑ.