AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΟΧΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ (3ον)

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από μιά κλειστή πλουτοκρατική σπείρα των θρησκόληπτων Νεο-συντηρητικών που έχει ενσωματώσει μέσα της τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία, επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον κόσμο. Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο και όχι μόνον. Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αλλά δεν είναι μόνον η φτώχεια διότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν φτωχοί. Σήμερα ο άνθρωπος εξαναγκάσθηκε να αποκολληθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και τη γη του για να γίνει προλετάριος και εξαρτημένος καθ’ ΄όλα απο τις πολυεθνικές και την κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική και οικονομική πυραμίδα έχει αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι ασταθής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων όλα οδηγούν σε Παγκόσμια Επανάσταση ή σε εκρήξεις τοπικών υφαιστείων και αναταραχών. Επομένως αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα ανατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις αλλαγές που είναι υπέρ του Ανθρώπου, αλλά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διαμορφωθεί το νέο εθνικό και παγκόσμιο μοντέλο διακυβερνήσεως. Ολα τα κοινωνικά συστήματα (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην θρησκευτική αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), της υπεροχής του «Εκλεκτού λαού έναντι των Απόκληρων μη Εβραίων (Γκόιμ» ), τέλος στο διχαστικό δόγμα «διαίρει και βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον
Αθλητισμό, στον Ανθρωπισμό και το σπουδαιότερο στην Μέση Οδό(στο Μέτρον) κ.α .
Κατά τους Ελληνες ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας στίβος για ένα διαρκή σκληρό αλλά ωραίο αγώνα προς επιβίωση και ανέλιξη του ατόμου και των κοινωνιών σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητος για να πλησιάσει το θείον. Για τον μετριασμό δε της σκληρότητας του αγώνος εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη και τους λοιπούς δημοκρατικού θεσμούς.. Επομένως εκείνο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερον είναι :
1/ η εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας(Αμεση Δημοκρατία)
2/ η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
3/ ο σεβασμος της Φύσεως και η επανόρθωση των οικολογικών καταστροφών
Τούτο θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες κινήσεις: Η μία προς την Παγκοσμιοποίηση :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση του κόσμου(με σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και στην διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων,, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής καταστροφής



ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Γενικά

Η χώρα μας έχει πέσει σε βαθύτατη πολύπλευρη κρίση(πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ήθική, και κρίση θεσμών), όμοια της οποίας δεν αντιμετώπισε ποτέ στην μακραίωνα Ιστορία της. Κανένας θεσμός δεν έχει μείνει αλώβητος ώστε να στηριχθεί για την εξυγείανση και ανόρθωση της. Αυτή η κρίση βυθίζει την χώρα στην σήψη και στην παρακμή, και υπάρχει κίνδυνος, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα προς αντιμετώπιση της, να μας στοιχίσει ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Κυβέρνηση, Δικαστήρια, Πολιτικά Κόμματα, Εκκλησία, Υγεία, Πολεοδομία, Αστυνομία, Παιδεία κ. α έχουν βαθέως διαβρωθεί. Μόνον ο Στρατός έχει απομείνει αλώβητος , αλλά κι’ αυτός απο το 1974 έχει τεθεί στο περιθώριο -για τους γνωστούς λόγους-και βρίσκεται σε πλήρη αφασία. Το πολιτικό μας σύστημα έχει μολυνθεί απο την διαφθορά και νοσεί βαρύτατα, μαζί του δε νοσεί και η «Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία», όπως έχει μεταλλαχθεί το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί μεσάζοντες έχουν διαβρώσει όλα τα επίπεδα. Και ενώ η Πολιτική και η Δικαιοσύνη έπρεπε να δρομολογήσουν την Κάθαρση, αδυνατούν διότι έχουν γίνει μέρος του προβλήματος. Δυστυχώς, η διαφθορά ξαπλώθηκε και στο κοινωνικό σώμα, σαν πανδημία γρίππης. Η Πλουτομανία έχει κυριεύσει όλα τα επίπεδα. Ο λαός μας δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίζει την διεφθαρμένη απο την ηθική συμπεριφορά. Το λάδωμα, η μίζα και το γρηγορόσημο έχουν γίνει μέρος της συναλλαγής του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Για να βγεί η χώρα απο την πολλαπλή της κρίση είναι ανάγκη να αναβιώσουμε την Αμεση Δημοκρατία. Αυτή έρχεται από πολύ μακριά. Την Δημοκρατία επικαλέσθηκε και ο Σόλων τον 7ον π. Χ αιώνα για να σώσει την Αθήνα, που είχε πέσει στο χάος και στην παρακμή.

Η Αμεση Δημοκρατία

Η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει την ενεργό συμμετοχή όλων των Ελλήνων το γένος πολιτών (Ελλαδιτών και ομογενών)στα κοινά και την διεύρυνση της βάσεως λήψεως των αποφάσεως σε ευρύτερα θεσμικά όργανα και στο λαό. Η διεύρυνση της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει με :
α/ την αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ενισχυμένης Αναλογικής δια της Απλής Αναλογικής.
β/ τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας,
γ/ Την συνένωση του απανταχού Ελληνισμού και των Φιλελλήνων , δια της δημιουργίας της Αμφικτυονίας του Ελληνισμού.
Πρώτα απ' όλα όμως πρέπει να αλλάξουμε τον σημερινό τρόπου σκέψεως και δράσεως , των Πολιτών και των Αρχόντων. Οι μεν Πολίτες να απομακρυνθούν απο το Ανατολικό- Ασιατικό τρόπο σκέψεως και δράσεως -που βασίζεται στον δεσποτισμό, δογματισμό , στο υλικό κέρδος, στην «ιδιώτευση» και στο βόλεμα-και ν’ ασπασθούν εκ νέου τα Ελληνικά Ιδεώδη(της Αρετής, Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ανδρείας, Δικαιοσύνης κ. ο.κ ) Οι Αρχοντες μας να αποσπασθούν απο τον σφιχτό εναγκαλισμό της διεθνούς εξουσίας και να γίνουν υπηρέτες του Ελληνικού Λαού. Πρέπει να αναβιώσει και πάλι η Λαική Κυριαρχία και ότι αυτή προυποθέτει. Η Δημοκρατία απαιτεί την Ισονομία (όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο γεγονός που δεν υφίσταται σήμερον), την Ισηγορία (όλοι να μπορούν να ομιλούν και όχι οι καναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ) και την Ισοπολιτεία (όλοι οι Ελληνες το γένος να είναι πολίτες Α! κατηγορίας, και όχι των πολλών κατηγοριών) . Ωστόσο , η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει και κάτι ακόμη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη , ώστε να υπάρχει συνοχή. Διότι μέσα από την συνοχή όλοι οι Πολίτες θα γίνουν ενεργοί.
Η Αμεση Δημοκρατία απαιτεί:
1/ Την συχνή διενέργεια Δημοψηφισμάτων γιά σοβαρά θέματα
2/ Την αλλαγή της «πρωθυπουργικής δικτατορίας» σε Προεδρική Δημοκρατία και την εκλογή του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας απ’ ευθείας απο τον λάο.
3/ Την μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100
4/ Την δημοκρατική οργάνωση των Κομμάτων και την κατάργηση της "λίστας" με την ανάδειξη απο τους εκλεκτόρες των κομμάτων των υποψηφίων βουλευτών εκάστου κόμματος
5/ Την επέκταση της δημοκρατίας και διαφάνειας και την πάταξη της οικογενειοκρατίας εντός των Κομμάτων , Η εκλογή των κομματικών οργάνων να γίνεται από τους πολίτες.
6/ Την εκλογή από τον λαό του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
7/ Τον διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας και την απαλλαγή του Κράτους απο τον σφιχτό εναγκαλισμό του θρησκευτικού παρακράτους . Τούτο θα γίνει με την επιβολή της Ανεξιθρησκείας.
8/ Την ανατροπή της σημερινής άρχουσας τάξης, η οποία έχει ξεπουλήσει τα εθνικά μας θέματα στους ξένους και κατέστησε την Ελλάδα οιωνοί «προτεκτοράτο» της Τουρκίας.
9/ Την αλλαγή του τρόπου λήψεως της αποφάσεων για την κήρυξη πολέμου ή παραχωρήσεως εθνικού εδάφους σε ξένες δυνάμεις.
10/ Την θέσπιση νέων οργάνων Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας για την χάραξη διαχρονικής Εθνικής Στρατηγικής. Τα σημερινά όργανα(άλλα θεσμοθετημένα και άλλα αυθαίρετα) δέχονται πιέσεις και συνεχώς υποχωρούν στα εθνικά μας θέματα. Με τον τρόπο αυτό βλάπτουν επικίνδυνα τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.
11/ Την προσαρμογή του Δικαίου στις παρούσες συνθήκες για την πάταξη των ποινικών και οικονομικών εγκλημάτων και των τοιούτων διαφθοράς. Θέσπιση αυστηρότατων ποινών για τους κακούργους και απατεώνες.
12/ Την αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας σύμφωνα προς τις νέες συνθήκες δράσεως ώστε να γίνουν αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.
13/ Την εξυγείανση της Εθνικής Οικονομίας και την έξοδο της απο την μόνιμη κρίση και την απελευθέρωση της απο τους τοκογλύφους. Τούτο απαιτεί
α/ την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών ,
β/ την μορφωτική και τεχνολογική επανάσταση,
γ/τον περιορισμό της ληστείας, αρπαγής και σπατάλης του εθνικού πλούτου και των χρημάτων των φορολογουμένων από τους απατεώνες, τα τρωκτικά και τους κλέφτες .
14/ Την αναβάθμιση των θεσμών , με γνώμονα την αποτελεσματικότητα τους και την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα .
15/ Την πιστή εφαρμογή των Νόμων από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και πρωτίστως από την ηγεσία και την άρχουσα τάξη, η οποία πρέπει να είναι το παράδειγμα στον λαό.
16/ Την κατάργηση της Μονιμότητος των Δημοσίων Υπαλλήλων , την απαλλαγή απο τους κρατικοσυνδικαλιστές και των πάσης φύσεως προνομίων των διαφόρων τάξεων(πλην των αναπήρων, θυμάτων πολέμου και πολυτέκνων).
17/ Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Το ότι σήμερα είναι επαίτης τούτο οφείλεται στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και στην διαπλοκή του με την ανάξια άρχουσα τάξη. [Διαθέτει πλουσιότατες Πλουτοπαραγωγικές Πηγές και την περισσότερη Ενέργεια σε όλο τον κόσμο( Ηλειακή Ενέργεια όλον σχεδόν τον χρόνο, Πετρέλαιο, άνθρακες, Αιολική, Γεωθερμική Ενέργεια, Βιοενέργεια κ.ο. κ ) Θάλασσα- Ναυτιλία- Αλιεία-Τουρισμό-Πολιτισμό, Υδατινους Πόρους- Γεωργικά –Κτηνοτροφικά-Αλιευτικά προιόντων αρίστης ποιότητος, έξυπνο Ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτει ακόμη το ομορφώτερο Φυσικό Περιβάλλον . Διερτήθηκε κανείς γιατί είμαστε φτωχοί και πένητες; Διότι διαθέτουμε την πιό διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική ηγεσία . Η Ελληνική άρχουσα τάξη έχει καθηλώσει τη χώρα στην μιζέρια , υποτέλεια, στον παγκόσμιο χλευασμό και στην χρεωκοπία. ]
18/ Η Αμεση Δημοκρατία προυποθέτει κοινωνική συνοχή των πολιτών και άριστες σχέσεις αρχόντων και αρχομένων . Αυτή επιτυγχάνεται με
α/ την οικονομική σύγκλιση των διαφόρων τάξεων , όπου ο καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα με τα εισοδήματα του.
β/ την απαγόρευση των λαθρομεταναστών και το κλείσιμο των συνόρων.
19/ Την αύξηση του ποσοστού των Αμέσων φόρων έναντι των Εμμέσων τοιούτων.
20/ Ανάπτυξη πλουτοπαραγωγικής Υποδομής.Αντί να φτιάχνουμε πολυδάπανα έργα βιτρίνας, χωρίς πλουτοπαραγωγική έγγυο αξία (δρόμους, κτίρια, πλλατείες κ. α) απλώς και μόνον για να βολεύουμε τους «ημετέρους» και για ψηφοθηρία, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της υπαίθρου-με προτεραιότητα των εγγύς των συνόρων περιοχών και των ακριτικών νησιών μας. Ετσι θα αυξηθεί ο πληθυσμός και θα λυθεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα.
21/ Οι Τραπεζες ευθύνονται για την καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας με την επιβολή των πανωτοκίων . Θα πρέπει να υποχρεωθούν να δημιουργήσουν με επενδύσεις και δάνεια ευνοικές συνθήκες για την ανάπτυξη νέας τεχνολογικής βάσεως.
22/ Η Αμεση Δημοκρατία θα πρέπει να εφαρμώσει πολιτική «εξωστρακισμού» με την επιβολή
α/ περιορισμών στην βουλευτική θητεία. Οχι περισσότερο των 2(δύο) βουλευτικών περιόδων,
β/ αποτροπή της οικογενειοκρατίας. Οχι περισσότεα του ενός μελους απο την ίδια οικογένεια, την ίδια βουλευτική περίοδο και στο ίδιο κομμα.
23/ Ανάπτυξη και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού.Η Ελλάδα διαθέτει μιά ισχυρή «Πολιτιστική Βόμβα» που λέγεται Ελληνικός Πολιτισμός, αλλά τον έχει αφήσει αναξιωποίητο διότι η αμαθέστατη πολιτική μας εξουσία , το Ιερατείο και η άρχουσα τάξη δεν θέλουν να προβαλλουν την αρχαία μας κληρονομιά , δηλαδή το Ελληνικό Πνεύμα, για να μην δυσαρεστήσουν τα γνωστά ξένα κέντρα. Με την ανάδειξη του Πολιτισμού μας η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακισθεί παντοιοτρόπως και να γίνει χώρα εξαγωγής Πολιτιστικών Αγαθών , που τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος. Αντίθετως, σήμερα η χώρα μας εισάγει τα «σκουπίδια» της Δυτικής και Ανατολικής Υποκολτούρας
24/ Οι αξιωματούχοι κάθε βαθμίδας(από τον πρόεδρο της δημοκρατίας ώς τον τελευταίο κλητήρα) πρέπει να λογοδοτούν στην Πολιτεία για τις πράξεις των και τις τυχόν παραβάσεις των νόμων(λ.χ παράνομο πλουτισμό τους, επίδειξη αμελείας περί την εκτέλεση των καθηκόντων των, εθνική προδοσία κ.α). Αυτοί να ελέγχωνται αναφορικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία προ και μετά την λήξη της θητείας των.
25/ Η Πολιτεία πρέπει να θέσει τα πλαίσια στα ΜΜΕ για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, τον κολασμό της παραπληροφόρησης, της δολίας προπαγάνδας , της προσβολής της τιμής και της αξιοπρέπειας των πολιτών , της παραβιάσεως των νόμων κ.ο.κ Ωσαύτως περιπτώσεις σαν την προσφώνηση της Προέδρου της Βουλής κ. Μπενάκη ενώπιον του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Κ. Παπούλια πρέπει να παραπέμπονται επί εσχάτη προδοσία.
26/ Να φύγουμε απο την Βαλκανική μας μιζέρια και να γίνουμε διεθνιστές στο νέο οικουμενικό περιβάλλον με όχημα μας το Ελληνικό Πνεύμα και την απαράμιλλη και μοναδική μας στρατηγική θέση. Και ας μην ξεχνούμε΄οτι τον Ελληνικό Πολιτισμό βαθμηδόν ασπάζεται όλη η οικουμένη (Δημοκρατία-Ελευθερία-Ειρήνη-Επιστήμη και Τεχνολογία, Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. α) Τούτο θα επιτευχθεί με την ανατροπή του σημερινού διεφθαρμένου κρατικισμού, με την τόνωση του πατριωτισμού και με την δημιουργικότητα, την παροχή οραμάτων και ιδανικών στην ΄νέα γενιά κ.α.
27/ Ενίσχυση της Ασφάλειας των Πολιτών και της χώρας. Επειδή κάθε Πολιτεία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ασφάλεια και άμυνα, επιβάλλεται η αναδιοργάνωση και ενίσχυση της ικανότητος των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε να καταστούν ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή, ώστε να νοιώσει ασφάλεια ο Ελλην Πολίτης, ιδιαίτερα έναντι της υπαρκτής Τουρκικής απειλής και του κοινού ποινικού εγκλήματος.
28/ Η δημιουργία Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Σοφών εκ των διαπρεπεστέρων Ελλήνων(Ελλαδιτών και Ομογενών) το οποίο θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς και τους Βουλευτάς. Η γνώμη τούτων, δεόντως τεκμηριωμένη, να έχει βαρύνουσα σημασία για την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία.
29/ Την αντιμετώπιση των εντέχνων ανθελληνικών θεωριών , διχοτομικών σχεδίων-ακρωτηριασμών , διαστρεβλώσεων, παραποιήσεων και καταστροφών της Αλήθειας και της Ιστορίας, που επιφέρουν μεγίστη ζημία στα εθνικά μας συμφέροντα ( εθνικά μας θέματα, γλώσσα , εθνική μας ταυτότητα κλπ) Να αντιμετωπισθούν θαρραλέα τα γνωστά ξένα κέντρα που συνωμοτούν σε βάρος μας εν συνεργασία με ημέτερους συνεργάτες-δοσιλόγους. Στα πλαίσια αυτά να τονωθεί το η Γλώσσα , η ιστορία μας , η ιστορική μας κληρονομιά, η εθνική μας ταυτότητα
, τα εθνικά μας δίκαια και να παταχθεί η τάση για παράδοση αμαχητί των εθνικών μας δικαίων όπως αυτή εκδηλώνεται συστηματικά απο τους ημεδαπούς και ξένους ραδιούργους και δοσιλόγους. Ο αποτελεσματικός Ενεργός Πολίτης (ΕΠ) είναι ο έχων ειλικρινείς προθέσεις , ο αφοσιωμένος στούς στόχους του, ο ακούραστος πού δέν βρίσκει δικαιολογίες γιά να σταματήσει να συνεισφέρει στήν κοινωνία καί στην πατρίδα. Ενας τέτοιος πολίτης με την απελευθέρωση απο τον κρατισμό θα αναπτύξει την ευρηματικότητα και πρωτοβουλία του σε ποικίλους τομείς σκέψεως και δράσεων όπως:
1/ την καθιέρωση της χώρας μας σαν στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ Δυτ. Ευρώπης, Ανατ. Ευρώπης-Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής(δημιουργία πολιτικών, πολιτιστικών και οικονομικών οργάνων-διασκέψεων κλπ)
2/ την τόνωση της Ερευνας και Ανάπτυξης σε διάφορους τομείς σκέψεως και δράσεως(επιστημονική έρευνα , εξοπλισμών, Ιστορική-Προιστορική, βιομηχανική κλπ)
3/ την ανάπτυξη σύγχρονης τεχνολογικής βάσεως(υπολογιστών, φαρμακοβιομηχανιών, ιατρικής, υδρογονανθράκων, ηλιακής ενέργειας, βιοκαυσίμων, θαλάσσιου και γήινου περιβάλλοντος κ.α)
4/ την ανάπτυξη και προώθηση ευρεσιτεχνιών μεταξύ των νέων επιστημόνων και τεχνολόγων.
5/ την ανύψωση της στάθμης της Παιδείας και της δημιουργίας διεθνούς κλάσεως πανεπιστημίων (κρατικών και ιδιωτικών) και κέντρων μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε να σταματήσει η "διαρροή εγκεφάλων"
6/ την δημιουργία φιλοσοφικών στοών για την διδασκαλίαν των Ελληνικών φιλοσοφικών θεωριών υπό το πρίσμα της σημερινής εποχής.

Επίλογος

Είναι καιρός να αποκολληθούμε απο το κυνήγι του κέρδους και να ξαναβρούμε τα υψηλά ιδανικά της πατρίδος, της τιμής, της ανδρείας, της φιλίας, της αλληλεγγύης , της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ψυχοπνευματικής μας ανελίξεως, της ευγενούς αμίλλης και της δημιουργίας κ.ο.κ. Μόνον όταν οι νέοι μας θα πουν σε μας τους παλιούς το "άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρονες" τότε η Ελλάς θα έχει πάρει την θέση που της αρμόζει μεταξύ των πολιτισμένων κρατών. Δυστυχώς σήμερα η ενεργός δράση μεγάλου μέρους των νέων μας δέν εκδηλώνεται θετικά , παρά μόνον με την βία, το έγκλημα, το βόλεμα, την γκρίνια καί τις αλληλοκατηγορίες .
Ο αποτελεσματικός Ε.Π. είναι ο πλήρως και ορθώς πληροφορημένος πολίτης. Είναι ο συμπολίτης μας, που μπορεί να επιχειρηματολογεί εποικοδομητικώς καί να ξεσκεπάζει τήν προπαγάνδα της εξουσίας και των υποταγμένων ΜΜΕ. Είναι τέλος αυτός που αντιμετωπίζει τα θύματα τής προπαγάνδας με λογική, κατανόηση καί ανθρωπιά, όπως δέν προσβάλλουμε ή φυλακίζουμε τα θύματα μίας εγκληματικής πράξης. Δωρίζει βιβλία και γνώση αντί για υλικά δώρα. Επισκέπτεται στο Διαδίκτυο τις διαφωτιστικές ιστοσελίδες και αλληλοενημερώνεται και ενημερώνει τον κύκλο του με τις πληροφορίες που δέχεται-πέραν εκείνων που αναφέρονται στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ- ή με τις ιδέες , απόψεις και εποικοδομητικές προτάσεις που ο ίδιος παράγει. Αποστέλλει επιστολές ή άρθρα στά κόμματα ή σε συγκεκριμένο Υπουργό ή Βουλευτή, δηλώνοντας τήν υποστήριξη του γιά συγκεκριμένη του/των ενέργεια, ή δηλώνει τήν δυσαρέσκεια του [Ας μιμηθούμε τις Εβραϊκές οργανώσεις Αμερικής (AJC, AIPAC, DFL) που στέλνουν μηνύματα σε ενεργούς Αμερικανό-Εβραίους πολιτικούς, στο Κογκρέσσο και στα ΜΜΕ γιά την υποστήριξη των Εβραικών συμφερόντων είς Αμερική καί σε όλο τον κόσμο] Στήν Αμεση Δημοκρατία η Λαική Κυριαρχία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και ο Ενεργός Πολίτης είναι ο αρχιτέκτονας της.
Εν κατακλείδι το πρόβλημα έγκειται στην αποτίναξη του σημερινού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της «Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας» και η αντικατάσταση της με την Αμεση Δημοκρατία. Πρέπει κάποτε οι Ελληνες να τερματίσουν την ιδιότυπη κατοχή μας και να γίνουμε αφέντες στον τόπο μας. Τούτο δεν θα γίνει με προσευχές και με θαύματα, αλλά με τον Ορθό Λόγο , με την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά.


“ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ”
ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Μια γιγάντια προπαγανδιστική μηχανή - κοινώς πλύση εγκεφάλων- έχει στηθεί αυτές τις μέρες για την εξάλειψη των “αισθημάτων ξενοφοβίας και ρατσιμού” των “κακών” Ελλήνων, που έρχονται δήθεν πρώτοι στην Ε.Ε. Και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι, ήλθε η Απογραφή για να καταδείξει ότι ο πληθυσμός μας αυξήθηκε κατά 1.000.000 κατοίκους, στην πλειονότητα τους ξένοι μετανάστες. Και ασφαλώς οι περισσότεροι εξ αυτών δεν απογράφησαν διότι: α/ φοβούνται την απογραφή, καθόσον τυγχάνουν λαθρομετανάστες και άρα διαμένουν παρανόμως εδώ και β/ δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία και εργασία για τους βρουν τα συνεργεία απογραφής. Αντί λοιπόν να λογοδοτήσουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για μη-αποτελεματική μεταναστευτική πολιτική και κακή αστυνόμευση των συνόρων, έρχονται να κατηγορήσουν το λαό μας ότι είναι ξενόφοβοι και ρατσιστές. Αυτοί που κατάντησαν ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα και περνάει όποιος θέλει τα σύνορα, ανεξαρτήτως α/ αν τον χρειάζεται η χώρα και μπορεί να του προσφέρει εργασία, στέγη, περίθαλψη και παιδεία, β/ αν είναι εγκληματικό στοιχείο και άρα επικίνδυνο για την δημόσια τάξη-ασφάλεια, γ/ αν είναι άρρωστος και άρα επικίνδυνος για την δημόσια υγεία δ/ αν είναι κατάσκοπος, τρομοκράτης, ή εμπρηστής κ.α. Ολα αυτά δεν έχουν σημασία για τους κυβερνώντες και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, οι οποίοι έχουν καταντήσει την χώρα μας “Κέντρο Διερχομένων Λαθρομεταναστών” .
Το αίτιον του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας δεν είναι ο Εθνικισμός και Πατριωτισμός, αλλά η Παγκοσμιοποίηση της μονοκρατορίας της μιάς υπερδύναμης, η ουσιαστική ισοπέδωση λαών, πολιτισμών και θρησκειών και η ηγεμονία του Μεγάλου Αδελφού. Είναι επίσης η καταλήσευση του παγκόσμιου πλούτου απο την διεθνή Σιωνιστική Μαφία (200 άτομα) που σπρώνουν τα πελώρια κύματα μεταναστών στο άγνωστο της απελπισίας.
Ο “εκσυγχρονιστικός διεθνισμός” του κ. Σημίτη και των υπερατλαντικών αφεντικών του έχει γίνει ολοκληρωτική ιδεολογία, συνώνυμη με τον Εθνικο-σοσιαλισμό. Πρόκειται για “ιδεολογική κατασκευή” όπως είπε και ο Γάλλος κ. Αλαίν Τουρέν. Το θέμα δεν είναι αν θα κρατήσει την σημαία το Αλβανόπουλο κ. Σημίτη, αλλά αν υπάρχει Δήμο-κρατία στη χώρα. Εμείς σε όλο αυτό το σατανικό σύστημα του Πανεπόπτη Οφθαλμού αντιτάσσουμε την Πολυμορφία του αυριανού κόσμου, μέσω του τριγωνικού προτύπου(των τριών υπερδυνάμεων) όπως τείνουν να δημιουργηθούν(Αμερική, Ευρασία, Ανατολασία) Ως τότε Ξένιε Δία μας πάρε μαστίγιο και διώξε τους διεθνιστές της εξωλείας για να σωθούμε.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

<Πρώτον. Εντελλόμεθα την νίκη της αντιπολίτευσης στην Γιουγκοσλαβία(Γ/Β). Δεύτερον. Σε περίπτωση νίκης Μιλόσεβιτς δεν θα την αναγνωρίσουμε, διότι θα είναι προκαταβολικά προιόν καλπονοθίας. Αντίθετα, θα αναγνωρίσουμε την νίκη Κοστουνίτσα. Τρίτον. Σε περίπτωση νίκης Μιλόσεβιτς θα επέμβουμε στρατιωτικά για την εγκατάσταση του εκλεκτού μας Κοστουνίτσα. Τέταρτον. Προς τούτο έχουμε αναπτύξει μεγάλες Στρατιωτικές, Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις, μέσα Ψυχολογικού Πολέμου και πακτωλό δολαρίων για την εξαγορά των ψήφων υπέρ Κοστουνίτσα (Μπίλ Κλίντον) >
Αυτό ήτο περίπου το φιρμάνι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς την Γ/Β. Τόσο ξετσίπωτη εξωτερική επέμβαση αλλοιώσεως εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει ξαναγίνει. Επομένως, η νίκη της αντιπολίτευσης στην Γ/Β δεν πρόκειται να δρομολογήσει ομαλοποίηση στα Βαλκάνια, όσο οι Αμερικανο-Νατοικοί θεωρούν ότι ο Μιλόσεβιτς είναι ο “κακός δαίμων”. Οχι ότι ο Μιλόσεβιτς είναι αγγελούδι και άμοιρος ευθυνών για την ως τώρα διαχείρηση του Γ/Β δράματος. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί ο λαός της Γ/Β. Ομως το θέμα μας σήμερα αφορά την ουσία της Δημοκρατίας . Διότι όλα τα δικτατορικά καθεστώτα επαγγέλλονται Δημοκρατία, ακόμη και τα πιό στυγνά, δεδομένου ότι η λέξη έχει χάσει το πραγματικό της νόημα. Μετά απο 78 μέρες άγριων βομβαρδισμών απο τις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, εξεβίασαν τον ψήφο του Γ/Β λαού, με το καρότο και το μαστίγιο . Με απειλές και εκβιασμό, με τόμαχωκ και υποσχέσεις, με λύτρα εξαγοράς συνειδήσεων, μιζέρια και την μία και μοναδική λύση: “Παραδοθείτε”, ειδάλλως θα πεθάνετε, απο στερήσεις ή απο βόμβες. Και ενώ στην Ουάσιγκτων δημιουργήθηκε πρόσφατα σάλος απο την δωροδοκία από Κινέζο επιχειρηματία του Δημοκρατικού κόμματος, τώρα ξεδιάντροπα επεμβαίνουν σε μιά μικρή χώρα. Αλλοίμονον όμως οι άφρονες! Δεν γνωρίζουν ότι τόσο σφιχτά που αγκαλιάζουν την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα τα έχουν κι’ όλας στραγγαλίσει;
Δεν ανησυχούν οι Αμερικανοί πολίτες ότι η Αμερική διολισθαίνει προς την δικτατορία; Δεν φοβούνται ότι τα αντιδημοκρατικά υποπροιόντα που εξάγουν σε λίγο θα πνίξουν και τους ίδιους μέσα στον ζόφο και την μπόχα; Φαίνεται ότι περνώντας οι αξίες απο την Ευρώπη στον Ατλαντικό η Τιμή δεν μπόρεσε να περάσει. Αλλά έφυγε και απο την ανεγκέφαλη Ευρώπη. Ας μην αδικούμε όμως τον Αμερικανικό λαό. Κι’ αυτός κάτω απο το πέλμα των ίδιων σκοτεινών δυνάμεων βρίσκεται. Πού είσαι Περικλή να δεις το κατάντημα της Δημοκρατίας “Made in USA” !!




ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

( του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)


Η χώρα μας τελεί υπό ιδιότυπη κατοχή ντόπιων και ξένων ανθελληνικών και αντιλαικών δυνάμεων . Εδώ και χρόνια έχουν καταστρέψει τους δημοκρατικούς θεσμούς και οδηγούν την χώρα στο χάος, τα αδιέξοδα , την παράδοση και την καταστροφή. Με την διακήρυξη «Millenium Declaration” την παρέδωσαν στον ΟΗΕ και στην Νέα Τάξη και με την «Multilateral Agreement Investment” στο Πολυεθνικό Κεφάλαιο. Και ενώ υπόσχονται στους λαούς ότι θα δουν με την «παγκοσμιοποίηση» καλύτερες μέρες , η ζωή χειροτερεύει , τα αδιέξοδα βαθαίνουν και οι λαοί είναι σε απόγνωση. Μόλις τον τελευταίο καιρό οι Ελληνες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την συνωμοσία(δασοκτόνοι νόμοι, εμπρησμοί, αποβιομηχάνιση, ανεργία, αποαγροτοποίηση, ξεπούλημα της Ελλάδος, Κλεπτοκρατία, Πτώση των Αξιών, εφαρμογή Οδηγιών Κίσσιγκερ κλπ) Ενα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 έρριξαν την Ελλάδα στον ατυχή Ελληνο-Τουρκικό Πόλεμο του 1897, που παρ’ ολίγον να μας στοιχήσει ακόμη και την εθνική ανεξαρτησία. Εκείνο τον πόλεμο τον πληρώναμε με τον ΔΟΕ(Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος) ως και πρόσφατα. Μετά τους επιτυχείς αλλά φοβερά πολυδάπανους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 που μας επέβαλε η άλλη ΔΟΕ(Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), οί ίδιοι κύκλοι υπονόμευσαν την εθνική μας οικονομία και την εθνική μας ανεξαρτησία(Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ηπειρος). Ετσι πρόσφατα βρεθήκαμε ενώπιον της ερημώσεως της ευλογημένης Ελληνικής γης με τους σχεδιασμένους εμπρησμούς , κατακαίοντας την Πάρνιθα, την Πεντέλη και άλλους εθνικούς δρυμούς. Και ενώ για όλα όσα ενδιαφέρουν την Πλουτοκρατία βρίσκουν αφθονία κονδυλίων, για ό,τι αφορά στην βελτίωση της ζωής των λαών , για την οικολογία και για το πράσινο, εκεί δεν υπάρχουν χρήματα. Μετά από όλα αυτά οι πολίτες αντιστέκονται ομαδικά στο ψευτοδημοκρατικό καθεστώς της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας που μας κυβερνά. Για να μπορέσει ο λαός να απαλλαγεί από την κοινοβουλευτική οικογενειοκρατία των 4 οικογενειών και την Εβραιοκρατία πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες δομικές δημοκρατικές αλλαγές. Τις προτείνει ο σοφός ΕΡΥΣΘΑΙΝΗΣ* και νομίζω ότι θα εγκρίνετε και θα ζητήσετε από τα κόμματα προ των εκλογών να δεσμευθούν να τις τηρήσουν:

Εκλέγειν και εκλέγεσθαι

Πρώτον . Ουδείς δύναται νά ψηφίζει ή να θέτη υποψηφιότητα εις οιονδήποτε είδος εκλογών ή αρχαιρεσιών , ή νά λαμβάνη οιονδήποτε δημόσιον αξίωμα ή θέσιν, εάν πρίν δεν έχει υπηρετήσει πλήρη στρατιωτικήν θητείαν(=ΕΚΑΣ ΟΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ) καί εάν δέν ασκεί επάγγελμα, από τό οποίον εξασφαλίζει αποδεδειγμένως τά τρός τό ζήν(=αποφυγή δημιουργίας ανέργων ψηφοφόρων προς διορισμόν ή ανεπαγγέλτων βουλευτών, ή αξιωματούχων και ανεπαγγέλτων υπουργών)

Δεύτερον Ουδείς εκλέγεται δύο φοράς εις την αυτήν ή εις ισόβαθμον αιρετήν αρχήν, οποτεδήποτε , οπουδήποτε της επικρατείας καί εις οιασδήποτε μορφής αναγνωρισμένον φορέα ή σωματείον (=αποφυγή επαγγελματικώς ή κατ‘ επάγγελμα εκλεγομένων πολιτικάντηδων, εργατοπατέρων, προέδρων σωματείων και ομοσπονδιών) ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΤΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΑΡΧΕΙΝ

Τρίτον. Δια να δύναται κάποιος να είναι εκλέξιμος εις τας αντιστοίχους κάτωθι αρχάς, πρέπει να αποδείξη απαραιτήτως δια σχετικών στοιχείων (π,χ βεβαιώσεις ΔΟΥ ) ότι εργαζόταν και ότι εξασφάλιζε δια της εργασίας του τα προς το ζήν, κατά τα αντίστοιχα έτη: (απαιτείται εμπειρία ζωής και επαγγέλματος αναλόγως του βαθμού του αξιώματος, και όχι κομματική τοποθέτησις=διορισμός…..εις εκλογικήν λίστα , ή γονική παροχή κάποιας εκλογικής βαρωνείας…ή πελατείας)

α/ Δημοτικός σύμβουλος , ή μέλος συμβουλίου εις πρωτοβάθμιον συνδικαλιστικόν ή επαγγελματικόν ή άλλου είδους σύλλογον ή σωματείο ή φορέα : Πέντε (5) έτη(=μικρά εμπειρία)

β/ Δήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος εις πρωτοβάθμιον ή μέλος συμβουλίου εις δευτεροβάθμιον σωματείον ή φορέα :

Δέκα (10) έτη(=μεγάλη εμπειρία)

γ/ Βουλευτής , νομάρχης, πρόεδρος εις δευτεροβάθμιον ή μέλος συμβουλίου εις τριτοβάθμιον (πανελλαδικόν) σωματείο ή φορέα:

Δέκα πέντε (15) έτη(=μεγαλυτέρα πείρα)

δ/ Υπουργός, περιφερειάρχης, πρόεδρος εις τριτοβάθμιον (πανελλαδικόν) σωματείον ή φορέα:

Είκοσι(20) έτη(=μεγίστη εμπειρία, διότι δεν επιτρέπονται εις αυτάς τα υψηλάς θέσεις και τα αξιώματα σφάλματα, παραλείψεις, αβλεψίες , δεν το είχα διαβάσει, το mea culpa ή το ποιός θα θυμάται μετά από δέκα χρόνια..)

Η Ψήφισις των Νόμων

Τέταρτον. Εκαστος νόμος προτεινόμενος προς ψήφισιν, τεκμηριώνεται υποχρεωτικώς και επαρκώς υπό των εισηγητών του ότι εξυπηρετεί τό Εθνος, τήν Χώραν , τόν Λαόν καί τήν Κοινωνίαν , άλλως δεν εισάγεται προς ψήφισιν (αποφυγή της ψηφίσεως νύκτωρ ή λόγω κομματικής πειθαρχίας…) νόμων (;!) οίτινες εξυπηρετούν μόνον συγκεκριμένα πρόσωπα ή ολίγους ή ύποπτα=αντεθνικά συμφέροντα (Κουτσονόμοι, Δημοτική Γλώσσα, Μονοτονικό, δασοκτόνοι νόμοι κ.α)

Δια τον λόγον τούτον :

Πέμπτον. Ουδείς ψηφισθείς νόμος τροποποιείται ή καταργείται πρό παρελεύσεως πέντε (5) ετών από την ψήφισιν του(διότι είναι αν μη τι άλλο παράλογον κάθε έτος να ψηφίζεται νέος φορολογικός νόμος , ούτως ώστε να μην τολμούν να επενδύσουν οι σωστοί επιχειρηματίαι, ή να αλλάζει νόμος πριν τον βιώσουν οι πολίται που τον υφίστανται και οι εφαρμόζοντες αυτόν κρατικοί λειτουργοί, ώστε να κατανοήσουν πλήρως διατί εις τι , και κατά πόσον πρέπει να τροποποιηθή, ή διατί πρέπει να καταργηθή εντελώς.)

α/ Απαγορεύεται η τροποποίησις (ή η συμπλήρωσις ) νόμου διά τρίτην φοράν. Εν τοιαύτη περιπτώσει ο νόμος καταργείται και ψηφίζεται νέος εξ αρχής,(Αφού κατά την αρχικήν ψήφισιν του νόμου και εν συεχεία δια των δύο (2)τροποποιήσεων , ήτοι εντός χρονικού διαστήματος δεκαπέντε(15) ετών, δεν προεβλέφθησαν και δεν καλύφθησαν όλαι αι περιπτώσεις, τούτο σημαίνει ότι υπάρχουν εισέτι κενά εις τον αρχικόν νόμον. Συνεπώς αυτός πρέπει ν καταργηθή και εις την θέσιν του να ψηφισθή νέος νόμος, πληρέστερος, βελτιωμένος και σαφέστερος, που να καλύπτη όλες τις εν τω μεταξύ προκυψάσας περιπτώσεις)

β/ Καθ’ έκαστον έτος , υποχρεωτικώς και απαραιτήτως , ερευνώνται και ελέγχονται οι προ πεντηκονταετίας αρχικώς εφαμοσθέντες και εισέτι μη καταργηθέντες νόμοι, και αναλόγως, ή καταγούνται ή αντικαθίστανται , ή δηλούται ρητώς ότι εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν.(Είναι εντελώς παράλογον σήμερον να υφίστανται νόμοι προπολεμικοί, κατοχικοί, εμφυλιοπολεμικοί, χουντικοί κλπ και εκάστοτε να επικαλούνται την ισχύν των, χωρίς να εξετάζονται η σκοπιμότης και οι συνθήκες δια τις οποίες ετέθησαν αρχικώς εις εφαρμογήν)

Εκτον. Ουδείς νόμος τίθεται εις ψήφισιν άν προηγουμένως δεν τεθή εις κοινήν γνώσιν επί τρεις(3) μήνες ώστε να εκφράσουν οι πολίται οίτινες θά τόν υποστούν καί αί αρχαί αίτινες θά τόν εφαρμόσουν (εξ αρχής πρόληψις και αποφυγή καταστάσεων , περιπτώσεων, αβλεψιών, λαθών , παραλείψεων, αδικιών, υπερβολών, ασαφειών, μεθόδων, ευνοιοκρατίας ημετέρων κλπ επιφερουσών ανάγκην μελλοντικής καταργήσεως ή τροποοιήσεως του νόμου)

Εβδομον. Οι προτεινόμενοι νόμοι προ της ψηφίσεως των τίθενται υπ’ όψιν του συνόλου των βουλευτών, ώστε να αποφανθούν ότι είναι σαφώς κατανοητοί και εφαρμόσιμοι και ότι ουδεμιάς ερμηνευτικής εγκυκλίου χρήζουν , άλλως αναπέμπονται προς τους εισηγητάς των , δια των σαφεστάτην διατύπωσιν(Λέγεται ότι στο προπολεμικό Γερμανικό Επιτελείο Στρατού τα προσχέδια τών πρός έκδοσιν διαταγών τά έδιναν στόν δεκανέα κουτο-Φριτς καί μόνον άν αυτός τις κατενόει , εξεδίδοντο. Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι πολλοί νόμοι έχουν λόγω ασαφείας ή σκοπιμότητος… παραθυράκια και παράγουν άδικον)

α/ Εις πρίπτωσιν προκυψάσης ασαφείας ή δυσκολίας επί ερμηνείας ή εφαρμογής νόμου ερωτάται η Βουλή των Ελλήνων(ΒτΕ) και η σχετική απάντηση έχει ισχύν καθολικής αποδοχής. Αποκλειστικώς και μόνον οι ψηφίσαντες τον οποιονδήποτε νόμον έχουν την υποχρέωση και το δικαίωμα της ερμηνείας του , δηλαδή η ΒτΕ , και απολύτως ουδείς άλλος(Ετσι επι τέλους παύει εντελώς η ερμηνεία του νόμου/ων από οποιοδήπτε δικαστήριον, ή δικαστήν, δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς εξουσιαστάς κατά το εκάστοτε δοκούν ή συμφέρον , δηλαδή διαφορετική ερμηνεία του ίδιου νόμου από διαφορετικά όργανα ή πρόσωπα και ενίοτε από το ίδιο πρόσωπο)

β) Εκτός τών νόμων τών ψηφιζομένων υπό της Β.τ.Ε. , ουδεμία άλλη νομοθετική διάταξις ή ρύθμισις εφαρμόζεται καί ουδείς άλλος φορεύς ή πρόσωπον δύναται νά νομοθετή ή νά ερμηνεύη νόμους.( παύουν οι έννοιες : Προεδρικόν Διάταγμα, Υπουργική ή Νομαρχιακή απόφασις , ερμηνευτική εγκύκλιος , γνωμοδότησις Νομικού Συμβουλίου (!),αποδοχή γνωμοδοτήσεως (!) ή ερμηνείας (!),κτλ., δηλαδή παύει νά νομοθετή ο οιοσδήποτε ...).

γ) Πρότασις νόμου δύναται νά κατατεθή πρός ψήφισιν από οποιονδήποτε αναγνωρισμένον υπό τού Ελλαδικού Κράτους φορέα ( όχι φορέα μαιμού ) , ή από Έλληνα πολίτη έχοντα τίς προς τούτο προυποθέσεις ] .

δ) Έκαστος ψηφιζόμενος νόμος , υποχρεωτικώς , περιλαμβάνει , προβλέπει καί καθορίζει σαφώς και επακριβώς τίς κυρώσεις καί τίς ποινές πού επιβάλλονται εις όλους τούς εμπλεκομένους , πολίτες και κρατικά όργανα , διά τήν παράβασιν ή μή εφαρμογήν του .

Ογδοον. Η Εκτελεστική καί η Δικαστική εξουσία καί η Δημοσία Διοίκησις , εις περίπτωσιν ανυπαρξίας νόμου , κρατούν τήν υπόθεσιν , ήτις δέν παραγράφεται ούτε κρίνεται εκπρόθεσμος , μέχρι ψηφίσεως , μέ τήν διαδικασίαν κατεπείγοντος , τού σχετικού νόμου , όστις τού λοιπού έχει καθολικήν ισχύν.( Παύουν επιτέλους , διά μέσου της Νομολογίας !!!..., νά νομοθετούν τά κάθε είδους Δικαστήρια ..., ή ατομικώς οι Δικασταί ... , ή όποιος άλλος βούλεται ή καί δύναται εκ τής θέσεως ή τού αξιώματος πού κατέχει ... , μέ συνέπεια νά υπάρχουν καί νά εφαρμόζονται νόμοι , μή ψηφισθέντες υπό τής Β.τ.Ε. .......).

Ενατον .Τό σύνολον τών άπαξ εκλεγομένων τριακοσίων -300- βουλευτών ασχολείται αποκλειστικώς καί μόνον , μέ νομοθετικόν έργον , μέ έλεγχον τού έργου τής Κυβερνήσεως , τής Δικαιοσύνης , τής Διοικήσεως καί τού ευρυτέρου δημοσίου τομέως καί τής τυχόν ερμηνεί-

ας τών νόμων. Απαγορεύεται βουλευτής νά έχη καί οποιανδήποτε άλλην ιδιότητα (π.χ. υπουργός ), ή νά ασκή επάγγελμα κατά τήν διάρκεια τής θητείας του . Οι βουλευταί αμείβονται μέ τό δεκαπλάσιον τών συνολικών αποδοχών ανωτάτου δικαστού μόνον δι`όσον διάστημα διαρκεί η μία καί μοναδική θητεία των (ώστε νά ζούν άνευ οικονομικών - βιοποριστικών δυσκολιών ...) , αλλά δέν συνταξιοδοτούνται ως βουλευταί. Το Προεδρείον τής Β.τ.Ε. εκλέγεται άπαξ υπό τών βουλευτών , εκ μή βουλευτών καί δέν συμμετέχει εις τό έργον τών βουλευτών ( άπαντες οι τριακόσιοι -300- βουλευταί ασχολούνται απο-

κλειστικώς καί μόνον μέ τό συγκεκριμένον έργον των καί μέ απολύτως ουδέν έτερον....Μόνον μέ τό λειτούργημά των , θεωρούμενον ως θητεία πρός τήν Πατρίδα ..... ).

Δέκατον. Ουδείς εκλεγόμενος εις δημόσιον αιρετόν αξίωμα ( εννοείται άπαξ διά παντός , διότι : “δημοκρατία εστί τό μή δίς τόν αυτόν άρχειν μηδεμίαν αρχήν» ) συνταξιοδοτείται δι` αυτό. Οι

αιρετοί άρχοντες πρίν αναλάβουν τήν οποιανδήποτε αρχήν καί μετά απ` αυτήν, αποζούν από τό επάγγελμά των καί συνταξιοδοτούνται απ` αυτό καί μόνον , καί όχι από τήν άσκησιν τής πολιτικής (δέν υπάρχουν επαγγελματίαι πολιτικοί . Τό πολύ-πολύ, μετά τήν λήξιν τής μίας καί μοναδικής θητείας , άς υπάρχει διά πρακτικούς λόγους , ολιγόμηνον μεταβατικόν στάδιον κατά τό οποίον νά χορηγείται κάποιο επίδομα προσαρμογής εις τόν βίον τού απλού πολίτου , διά τήν επανάληψιν τού αρχικού επαγγέλματος ή τήν έναρξιν νέου .....).

Ενδέκατον Ο πρωθυπουργός καί οι υπουργοί , δι` έκαστον συγκεκριμένον υπουργείον , εκλέγονται απ` ευθείας από τό εκλογικόν σώμα ( δέν διορίζονται αδαείς , ανίκανοι ,ανεπαρκείς , ακατάλληλοι, αδιάφοροι, κτλ, ως υπουργοί υπό τού πρωθυπουργού = κομματάρχου

= απολύτου μονάρχου , ασχέτως προσόντων καί ενίοτε εις άσχετον υπουργείον μέ τήν λογικήν : «δώσε ένα υπουργείο καί σέ εμένα μπάρμπα..…», ή «νά προικίσω τήν κόρη μου ή νά βολέψω τό φιλαράκι μου ή νά εξοφλήσω τό χρέος μου ... μέ ένα υπουργείο» ).

Δωδέκατον. Μόνον υπουργοί ή πρωθυπουργοί επιτρέπεται “δίς άρχειν“, εφόσον πρόκειται νά επιτελέσουν συγκεκριμένον εθνικόν έργον .( Μία οκταετία υπερεπαρκεί διά τήν επιτέλεσιν-υλοποίησιν οποιουδήποτε έργου , εφόσον αυτό είναι μελετημένο καί προγραμματισμένο καί υπάρχει εξ αρχής η βούλησις διά τήν πραγματοποίησίν του ). Ούτε καί οι πρωθυπουργοί ή καί οί υπουργοί συνταξιοδοτούνται διά τήν θητείαν των.

Επίλογος

Εκ τών ανωτέρω προκύπτει ότι μέ τήν πολιτικήν θά ασχολούνται μόνον όσοι χάριν φιλοδοξίας επιθυμούν νά πράξουν ευκλεή έργα διά τό καλόν τού εθνικού καί τού κοινωνικού συνόλου , καί τής Πατρίδος γενικώς , καί νά αφήσουν όνομα «τοίς επιγιγνομένοις» ... , καί όχι όσοι θέλουν νά σταδιοδρομήσουν επαγγελματικώς εις τά κόμματα ..., όπερ τού λοιπού καθίσταται αδύνατον , ή νά «οικονομήσουν» όπερ καθίσταται δύσκολον . Αν εφαρμόζοντο οι ως άνω προτάσεις του Ερυσθαίνη (και οι άλλες που θα ακολουθήσουν προσεχώς) ασφαλώς θα εδημιουργείτο κράτος δικαίου και θα λειτουργούσε ομαλά η ισονομία, ισηγορία και ισοπολιτεία που τώρα έχει διαταραχθεί υπέρ της μικράς ολιγαρχίας που λυμαίνεται τον τόπο. Είναι καιρός λοιπόν να σπάσει το «Βαθύ Κράτος» της ασυνείδητης Ολιγαρχίας στον τόπο μας , η οποία με την εναλλαγή των δύο πανομοιότυπων κομμάτων εξουσίας εξαπατά τον λαό περί της δήθεν αλλαγής , ενώ όλα παραμένουν αναλλοίωτα και αδιατάραχτα ή συχνά οι μεταβολές είναι προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ευνοεί το κοινωνικό σύνολο και το Εθνος. Αν και τώρα δεν μπορέσουμε να σπάσουμε τον καταστροφικό δικομματισμό και να εκφράσουμε πολιτικά την βούληση μας για περισσσότερη οικολογία, προστασία του δάσους, κοινωνική δικαιοσύνη, πατριωτισμό στα εθνικά μας θέματα , τότε είναι βέβαιον ότι θα δουμε και τα δάση να καίγονται και οι πόλεις μας να γίνονται αβίωτες και η μεσαία τάξη να καταστρέφεται και οι πολίτες να γίνονται προλετάριοι και η εθνική ανεξαρτησία και εδαφική μας ακεραιότητα να συρρικνώνεται και η Δημοκρατία να γίνεται όλο και περισσότερο Ολιγαρχία, Φεουδαρχία και Θεοκρατία.

* Ερυσθαίνης είναι ο μηχανικός , διανοούμενος και ευπατρίδης κ. Ανδρέας Μεταξής

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α

Γιατί η Ελλάδα έγινε το λίκνο της Δημοκρατίας
Γράφει ο
Δημοσθένης Κυριαζής
 ( Σημείωση:  Η απάντηση του ανωτέρω ερωτήματος βασίζεται στο γεγονός - ή έστω στην θεώρηση - ότι η αρχαιοελληνική Δημοκρατία είναι το πολίτευμα με τη χαμηλότερη κοινωνική Εντροπία, από την εντροπία όλων των πολιτευμάτων  που έχουν εμφανισθεί στη γνωστή ιστορία του ανθρώπου. Πιο αναλυτική προσέγγιση του θέματος υπάρχει στiς σελίδες 19-29 του βιβλίου μας «ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η επίδραση της σύγχρονης Φυσικής και της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη Δημοκρατία». Εκδόσεις: Ένωση Ελλήνων Φυσικών 2009. )    
Η Εντροπία στα φυσικά και κοινωνικά συστήματα 

Η εντροπία των φυσικών συστημάτων ορίζεται στη Στατιστική Μηχανική ως «το μέτρο της αταξίας»(i).  Χαμηλή συνεπώς εντροπία σημαίνει μικρή αταξία.

Στα πληροφορικά συστήματα η εντροπία ορίζεται  ως «το αντίστροφο του μέτρου της πληροφορίας». Χαμηλή εντροπία συνεπώς σημαίνει μεγάλο μέτρο πληροφορίας• σημαίνει πλήρη και ανόθευτη πληροφόρηση (ii).
 
Από τους ορισμούς αυτούς και από τους βασικούς θεσμούς της αρχαιοελληνικής Δημοκρατίας συνάγεται ότι το πολίτευμα της Άμεσης Δημοκρατίας, είναι ένα σύστημα στο οποίο επικρατεί χαμηλή κοινωνική εντροπία διότι:

1. Η  εξουσία (η ισχύς, η ενέργεια) παραμένει σε μεγάλο βαθμό στους φυσικούς της φορείς, στους πολίτες. Το γεγονός αυτό προφανώς αποτελεί την τάξη που καθόρισε η Φύση, ενώ το αντίθετο, η συγκέντρωση δηλαδή της ισχύος των πολιτών στο μονάρχη, στον ηγέτη, στον αντιπρόσωπο, αποτελεί «αταξία».  Η αταξία (η εντροπία) στα κοινωνικά συστήματα αφορά συνεπώς σε παραβάσεις φυσικών Αρχών και όχι ανθρωπίνων νόμων και αστυνομικών διατάξεων.  
2.  Η πληροφορία, η διαφάνεια, μεγιστοποιείται στο πολίτευμα της Άμεσης Δημοκρατίας γιατί σε αυτό οι πολίτες έχουν το στάτους του εξουσιάζοντος   και συγχρόνως εξουσιαζόμενου, του κυβερνώντος και του κυβερνωμένου. Προφανές είναι ότι σε ένα τέτοιο πολίτευμα, ο περιορισμός και η νόθευση της πληροφορίας, η αυτό-παραπληροφόρηση,  ούτε έννοια ούτε δυνατότητα έχει. Η παραπληροφόρηση έχει έννοια και σκοπό όταν οι πολίτες έχουν μόνο το στάτους του εξουσιαζόμενου.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγουμε και από τη θεώρηση των αρχών και των πρακτικών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Από αυτή τη θεώρηση εύκολα προκύπτει ότι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης και λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών, είναι η ύπαρξη καλών συνθηκών επικοινωνίας των πολιτών• συνθηκών διασφάλισης χαμηλής εντροπίας.

Η αρχαία Ελλάδα έγινε το Λίκνο της Δημοκρατίας γιατί υπήρχαν συνθήκες διασφάλισης χαμηλής εντροπίας• συνθήκες ευχερούς επικοινωνίας. Οι συνθήκες χαμηλής εντροπίας δημιουργήθηκαν από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και των Ελλήνων:

1. Τις  άριστες κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. 
2. Την οργάνωση της αρχαίας Ελλάδας σε μικρά κράτη, σε κράτη-πόλεις.
3. Τη μεγάλη επικοινωνιακή ισχύ της Ελληνικής γλώσσας.
4. Την ανάδειξη της λογικής νοημοσύνης σε δεσπόζουσα νοημοσύνη.

1. Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες

Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες, αποτελούν παράγοντα βελτίωσης της επικοινωνίας των ανθρώπων γιατί διευκολύνουν τις μετακινήσεις και συγκεντρώσεις αυτών σε ανοικτούς χώρους. Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα ισχυρή τεχνολογία επικοινωνίας δεν υπήρχε και ο μόνος τρόπος για αμφιενεργή επικοινωνία των πολιτών, ήταν η συγκέντρωση τους στον ίδιο χώρο• στην Αγορά, στην Πνύκα, στην Πλατεία, στο Στάδιο.

Το ιστορικό γεγονός της μεσουράνησης της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού στην Αθήνα, είναι συμβατό με το φυσικό χαρακτηριστικό του κλίματος της Αττικής, που είναι, ή έστω ήταν,  το καλύτερο από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας.

2. Η οργάνωση σε κράτη -πόλεις

Η οργάνωση της Ελλάδας σε κράτη μικρής έκτασης και πληθυσμού, σε κράτη – πόλεις, είναι επίσης ένας πολύ βασικός παράγοντας διασφάλισης καλών συνθηκών επικοινωνίας γιατί σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει μικρό πλήθος πολιτών και μικρές αποστάσεις μετακίνησης τους.

Η οργάνωση αυτή οφείλεται ασφαλώς στα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά των αρχαίων Ελλήνων, πρωτίστως όμως οφείλεται στα φυσικά χαρακτηριστικά του Ελληνικού χώρου που οδήγησαν και βοήθησαν στην ανάπτυξη και λειτουργία αυτής της ευφυούς και ανθρωποκεντρικής οργάνωσης.

Τα πιο σημαντικά από τα φυσικά χαρακτηριστικά του Ελληνικού χώρου πού στήριξαν αυτή την οργάνωση είναι: Η μορφολογία του χώρου και η κατανομή των φυσικών πόρων.

Η μορφολογία του χώρου
Ο ευρύτερος χώρος της Ελλάδας διαιρείται σε επιμέρους περιοχές που οριοθετούνται και προστατεύονται από θάλασσες και βουνά, δηλαδή από την ίδια τη φύση. Τέτοιες περιοχές είναι τα νησιά της Ελλάδας που έχουν οριοθέτηση και προστασία από θάλασσα καθώς και άλλες περιοχές που έχουν μικτή οριοθέτηση και προστασία• από θάλασσα, βουνά, ποτάμια, ή δύσβατες περιοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  περιοχής μικτής οριοθέτησης και προστασίας είναι η Αττική. 

Η φυσική μόνωση και προστασία που υπάρχει – και πολύ περισσότερο υπήρχε τότε – σ’ αυτές τις περιοχές,  συνέβαλε σημαντικά στην οργάνωση και επιβίωση μικρών αυτόνομων κοινωνιών• των κρατών – πόλεων.

Η κατανομή των φυσικών πόρων

Για να αναπτυχθεί και να επιβιώσει μια αυτόνομη κοινωνία σε ένα χώρο, πρέπει να υπάρχουν σε αυτόν οι φυσικοί πόροι για την ανάπτυξη, γεωργικής, κτηνοτροφικής, αλιευτικής ή άλλης μορφής οικονομίας.

Από τους διάφορους φυσικούς πόρους ο πιο βασικός είναι αυτός του νερού. Οι υδάτινοι πόροι της Ελλάδας είναι και σημαντικοί και, κυρίως, έχουν μεγάλη διασπορά. Τούτο γίνεται εύκολα κατανοητό αν συγκριθούν οι υδάτινοι πόροι της Ελλάδας και της Αιγύπτου, δύο χωρών στις οποίες αναπτύχθηκαν μεγάλοι αλλά διαφορετικοί πολιτισμοί.

Από τη σύγκριση αυτή εύκολα προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο μήκος θαλάσσιων ακτών και μεγαλύτερο αριθμό χερσαίων υδάτινων πόρων (ποτάμια λίμνες, πηγές κ.λπ.) ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο χερσαίας επιφάνειας, από ότι έχει η Αίγυπτος. Η συγκέντρωση στη Αίγυπτο όλων των υδάτινων πόρων σε ένα ποταμό, στο Νείλο, έκανε εύκολο και αποτελεσματικό τον έλεγχο του Αιγυπτιακού λαού από την εξουσία. Χαρακτηριστικό ιστορικό γεγονός είναι ότι οι εξουσιάζοντες στην Αίγυπτο καθόριζαν τους φόρους που κάθε χρόνο έπρεπε να πληρώνει ο λαός -ώστε ούτε να πεθάνει από την πείνα, αλλά ούτε να αποκτήσει ισχύ – παρατηρώντας τις ενδείξεις των Νειλομέτρων  . Κάτι ανάλογο ήταν πρακτικά αδύνατον να γίνει στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει πολλά μέρη σαν τα Άγραφα .

Ίσως αυτή η διαφορά να εξηγεί γιατί στην Ελλάδα αναπτύχθηκαν δημοκρατικά πολιτεύματα ενώ στην Αίγυπτο αναπτύχθηκαν μοναρχικά – θεοκρατικά πολιτεύματα.

3. H επικοινωνιακή ισχύς της αρχαιοελληνικής γλώσσας.

Η μεγάλη επικοινωνιακή ισχύς της Ελληνικής γλώσσας πηγάζει από τη ύπαρξη μονοσήμαντης σχέσης μεταξύ των λέξεων και της έννοιας αυτών. Η αρχή αυτή ,που εκφράστηκε με τα δόγματα «το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και «σοφόν το σαφές», έκαναν την ελληνική γλώσσα την πλουσιότερη, την ωραιότερη και την πιο επικοινωνιακή γλώσσα από όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου. Αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μια γλώσσα αμφίσημη και παρδαλή, ίσως τα φυσικά χαρακτηριστικά του χώρου και η ευφυής οργάνωση, δεν θα αρκούσαν για να κάνουν την Ελλάδα το Λίκνο της Δημοκρατίας.

Η συμβολή της γλώσσας στην ανάπτυξη της Δημοκρατίας και του πολιτισμού είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν καλύπτεται με το προαναφερθέν συμπέρασμα ενός Φυσικού. Για αυτό το θέμα καλλίτερα είναι να μιλήσουν οι ειδήμονες. Εμείς θα περιορισθούμε να αναφέρουμε μόνο τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που είπε στους Σουηδούς Ακαδημαϊκούς κατά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ, γιατί πιστεύουμε πως σ’ αυτά συμπυκνώνεται η πεμπτουσία του θέματος της Ελληνικής γλώσσας:

«Και νάμαι τώρα, σήμερα, στον σταθμό της Στοκχόλμης με μοναδικό κεφάλαιο στα χέρια μου μερικές λέξεις. Είναι ταπεινές, όμως ζωντανές, αφού βρίσκονται στα χείλη ενός ολόκληρου λαού. Έχουν ηλικία τριών χιλιάδων χρόνων. Είναι όμως το ίδιο δροσερές σαν να τις ανέσυρε κανείς μόλις από τη θάλασσα. Ανάμεσα στα βότσαλα και τα φύκια του Αιγαίου, στο ζωηρό γαλάζιο και την απόλυτη διαφάνεια του αιθέρα, είναι η λέξη ουρανός , είναι η λέξη θάλασσα , είναι η λέξη ήλιος , είναι η λέξη ελευθερία . Τις αποθέτω με σεβασμό στα πόδια σας». Και ακόμη τα λόγια, «… σε έσχατη ανάλυση η γλώσσα είναι ήθος»(v).  

4. Η ανάδειξη της λογικής νοημοσύνης σε δεσπόζουσα

Νοημοσύνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να επεξεργάζεται τις πληροφορίες με τη δύναμη της λογικής και όχι των κινήτρων και των ενστίκτων.  Πληροφορίες λαμβάνουν όλα τα ζώα όμως δεν τις επεξεργάζονται με τη δύναμη της λογικής, αλλά με τη δύναμη των ενστίκτων και των κινήτρων.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι βασικοί τύποι νοημοσύνης του ανθρώπου είναι δύο: Η λογική νοημοσύνη (IQ) και η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ), ενώ το άθροισμά τους αποτελεί τη συνολική νοημοσύνη του ανθρώπου.

Ο τύπος της νοημοσύνης που αποτελεί την «πλειοψηφία» στη συνολική νοημοσύνη, είναι η δεσπόζουσα νοημοσύνη.

Από τη θεώρηση των ιστορικών δεδομένων, προκύπτει ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της δεσπόζουσας νοημοσύνης και των τύπων: Γραφής, αντίληψης, και πολιτευμάτων, που αναπτύχθηκαν στις διάφορες κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στις κοινωνίες όπου δεσπόζουσα νοημοσύνη ήταν η λογική νοημοσύνη IQ, αναπτύχθηκαν: αλφαβητικές γραφές, ανοιχτή/λογική  αντίληψη και δημοκρατικά πολιτεύματα. Αντίθετα, στις κοινωνίες όπου δεσπόζουσα νοημοσύνη ήταν η συναισθηματική νοημοσύνη EQ, αναπτύχθηκαν συμβολικές γραφές, δογματική αντίληψη και μοναρχικά/θεοκρατικά πολιτεύματα. Οι ανωτέρω απόψεις μπορούν να γραφούν σαν σχέσεις αιτίου/αποτελέσματος, σαν εξισώσεις ως εξής:

1. IQ = Αλφαβητική γραφή + Ανοιχτή/λογική αντίληψη + Δημοκρατία
2. EQ = Συμβολική γραφή + Δογματική αντίληψη + Μοναρχία

Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη σχέση ίσχυσε στην αρχαία Ελλάδα, που γέννησε: τη λογική, την αλφαβητική γραφή, την ανοιχτή/σφαιρική σκέψη και τη Δημοκρατία. Περιπτώσεις ισχύος της δεύτερης σχέσης μπορούμε μάλλον εύκολα να εντοπίσουμε σε κοινωνίες λαών της Ανατολής του παρελθόντος, αλλά και σε πολλές σημερινές κοινωνίες  .
Συμπέρασμα

Χάρη στην Ψηφιακή Τεχνολογία, οι άνθρωποι σήμερα έχουν συνθήκες επικοινωνίας, συνθήκες μείωσης της εντροπίας,  πολύ καλύτερες από αυτές της αρχαίας Ελλάδας. Αν συνεπώς η νέα τεχνολογία χρησιμοποιηθεί για να υπηρετήσει  αληθινούς δημοκρατικούς θεσμούς θα γίνει το όραμα των ανθρώπων. Αντίθετα αν χρησιμοποιηθεί για να υπηρετήσει ολιγαρχικούς ή ψευτο-δημοκρατικούς θεσμούς, θα γίνει ο εφιάλτης τους• σαν αυτόν που περιγράφει ο Τζωρτζ Όργουελ στο γνωστό 1984.

i  Η μαθηματική μορφή αυτού του ορισμού η οποία έγινε από τον πατέρα της Στατιστικής Μηχανικής,  Αυστριακό Φυσικό Λούντιβχ  Μπόλτσμαν  (Ludwig  Boltzmann 1844- 1906)  είναι :  S =  K LnW , όπου  S η Εντροπία, W η παράμετρος αταξίας,  Κ η σταθερά του Μπόλτσμαν  και Ln ο φυσικός (νεπέριος) λογάριθμος.  Η μαθηματική αυτή σχέση είναι γραμμένη  στον τάφο του Μπόλτσμαν. 
ii  Η μαθηματική μορφή αυτού του ορισμού έγινε από τον  Αμερικανό Μαθηματικό και Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Σάννον  (Claud Shannon, 1916-2001) και είναι απολύτως όμοια με αυτή του Μπόλτσμαν.  Ο Σάννον απέδειξε ότι η αταξία  και η πληροφορία έχουν σταθερό άθροισμα . Αυτό σημαίνει ότι  «μικρή πληροφορία» ισοδυναμεί με μεγάλη αταξία, με μεγάλη εντροπία. Νομίζω πως ο όρος διαφάνεια, που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς, σημαίνει «μεγάλο μέτρο  πληροφορίας», δηλαδή χαμηλή εντροπία. 
iii  Τα Νειλόμετρα ήταν πηγάδια κατασκευασμένα σε τέτοιες θέσεις ώστε η επιφάνεια του νερού που κάθε φορά είχαν, να αντιστοιχεί στην επιφάνεια του Νείλου. Από τις ενδείξεις των Νειλομέτρων προέκυπταν αξιόπιστα συμπεράσματα για το μέγεθος της γεωργικής παραγωγής και συνεπώς και των φόρων που έπρεπε να δώσουν στην εξουσία  οι άνθρωποι.   
iv  Άγραφα, ορεινή περιοχή της Ελλάδας που πήρε το όνομα της από το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να καταγράψουν και να ελέγξουν τους κατοίκους και την παραγωγή τους.
v  Από τη «Μελέτη ομιλίας και ελληνικής γραφής. ΛΟΓΟΣ ΚΕΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΣ» του Χρίστου Αδαμόπουλου. Οι Εκδόσεις των Φίλων, Αθήνα 1987. 
vi  Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο σύνδεσμο  http://www.dd-democracy.gr/article.asp?Id=55