AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΙΓΑΙΟ: ΟΡΑΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
(Ελληνική ενδοτικότητα, επιτυχίες Τουρκίας)
Αυγούστου 10, 2010 από kakaras

Είναι καθαρό πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και ασύμφορο βέβαια για τη χώρα μας. Και τούτο από τις επαναλαμβανόμενες «εξόδους» ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, παρά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για μη πρόκληση έντασης στο Αιγαίο και αφ’ ετέρου από την κινητικότητα του ΝΑΤΟ πάλι σε θέματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του αμαρτωλού Συμφώνου. Εδώ θα προσεγγίσουμε το ζήτημα του Αιγαίου.

Η θάλασσα, ο βυθός της και το υπέδαφός του είναι η σημερινή αλλά βασικά η αυριανή πηγή πλούτου, με τον οποίο θα επιβιώσει ο άνθρωπος. Και αυτός ο πλούτος δεν είναι μόνον τα ψάρια και τα ορυκτά. Το Αιγαίο λοιπόν είναι ο πνεύμονας ζωής για την Ελλάδα. Συνηθίζεται να αποκαλούμε ΄΄ορατή απειλή εξ ανατολών΄΄ όλες τις διεκδικήσεις των Τούρκων που στρέφονται κατά κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (δηλαδή αυτών που με τίποτα δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε). Εάν συγκρίνει κανείς την απειλή αυτή με τις καινοφανείς «ασύμμετρες» στις οποίες κατ’ απαίτηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν ήδη στραφεί τα πάντα, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο λάθος τακτική ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις όπως και παλιότερα με τον κομμουνιστικό «κίνδυνο». Κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας κινδυνεύουν επομένως:

Κατ’ αρχήν από την Τουρκία και το ΄΄στρατιωτικό-οικονομικό κατεστημένο΄΄ που την ελέγχει,
Από τρίτες χώρες και οργανισμούς (κύρια τις ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ) που δε σέβονται ούτε υπολογίζουν τις διεθνείς Συνθήκες- Συμβάσεις που έχουν κατοχυρώσει αυτά μας τα δικαιώματα,
Από την έλλειψη σταθερής και αμετακίνητης, πατριωτικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων στα ζητήματα τα αποκαλούμενα ως ΄΄ελληνοτουρκικές διαφορές΄΄ και
Από την πεποίθηση των κυβερνώντων κομμάτων που μεταφράζεται και ως εξωτερική πολιτική ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ παρέχουν εγγυήσεις και ασφάλεια στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Έτσι αποδυναμώνεται η άμυνά μας.
Όλες οι ελληνοτουρκικές διαφορές περιέχουν διεκδικήσεις της Τουρκίας ενώ απολύτως καμία εκ μέρους της Ελλάδας. Επομένως η οποιαδήποτε συζήτηση και ρύθμιση, θα σημαίνει εκ προοιμίου από την πλευρά της Ελλάδας υποχώρηση σε κάποια σημεία. Οι Τούρκοι θέλουν δικά τους όλα από τη μέση γραμμή (25ο μεσημβρινό περίπου) και ανατολικά. Εκτός από τα νησιά εκείνα που «αναφέρονται με το όνομά τους στις Συνθήκες και τις Διεθνείς Συμφωνίες με τις οποίες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα».

Από την πλευρά της δικής μας κυβέρνησης διατυμπανίζεται η θέση πως, συζητήσιμο είναι μόνον το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Χωρίς να εξηγεί το αυτονόητο πως πλήθος άλλων θεμάτων επηρεάζονται ή προκύπτουν από την όποια ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας. Τονίζουμε το πολύ σοβαρό θέμα πως γραμμές βάσης, χωρική θάλασσα, αποκλειστική οικονομική ζώνη, εναέριος χώρος και γκρίζες ζώνες θα καθοριστούν οπωσδήποτε μαζί με την υφαλοκρηπίδα αφού η νομική τους σχέση είναι αδιάρρηκτη.

Οι Τούρκοι από το 1974 και μετά κατάφεραν με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων στόχους που διαφορετικά θα κατακτούσαν μόνο με πόλεμο. Μια ματιά σ’ αυτούς είναι χρήσιμη.

Επίσημη παραδοχή και αναγνώριση από Πρωθυπουργούς μας (Σημίτη και Μητσοτάκη ενώ για το νυν Πρωθυπουργό δεν μπαίνει καν ζήτημα μη παραδοχής) πως έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο. Τούτο σημαίνει πως δέχτηκαν ότι πρέπει να προσδιοριστούν και κατοχυρωθούν αυτά στους Τούρκους. Έτσι προχώρησε και συνεχίζεται η ΄΄διερευνητική συζήτηση΄΄ μεταξύ εκπροσώπων των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών.
Την άποψη (που την προβάλλουν υπερασπίζοντάς τους και οι Αμερικανοί) πως οι Έλληνες έχουν όλα τα νησιά στο Αιγαίο και αυτοί τίποτα (αρχή του ΄΄ζωτικού χώρου΄΄ που πρόβαλλε και ο Χίτλερ). Έτσι προκύψανε οι «γκρίζες ζώνες» και έτσι καταγράφονται και στους επίσημους αμερικανικούς χάρτες, που χρησιμοποιούνται στο ΝΑΤΟ κλπ
Εξαφάνιση από τους ίδιους χάρτες των συνόρων στη θάλασσα στο Ανατολικό Αιγαίο, καίτοι από αρχές του ’50 τα είχαν αποδεχτεί.
Αμφισβήτηση με παραβιάσεις εθνικής εναέριας περιοχής στη ζώνη από 6 μέχρι 10 μίλια και πάνω από τις «γκρίζες ζώνες».
Να μην επεκτείνουμε μέχρι 12 μίλια που δικαιούμαστε την Αιγιαλίτιδα ζώνη από 6 που έχουμε σήμερα. Η χώρα μας δεν το έχει κάνει αυτό ούτε καν στην ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, όπως αυτοί στη Μεσόγειο και το Βορρά. Τέτοια λεβεντιά δηλαδή.
Να τροποποιήσουμε (υπερυψώσουμε) αεροδιαδρόμους για τα πολιτικά αεροπλάνα κατ’ απαίτησή τους με αποτέλεσμα να μπορούν ελεύθερα να διέρχονται τα πολεμικά τους από κάτω. Μέχρι τότε οι αεροδιάδρομοι ήταν νοητός φραγμός από Τουρκία προς Ελλάδα. Επίσης να καταργήσουμε άλλους αεροδιαδρόμους με τα αντίστοιχα ισχυρά οικονομικά οφέλη που πέρασαν βέβαια στην πλευρά της Τουρκίας.
Να παραδοθεί η ΄΄ευθύνη΄΄ άμυνας του Αιγαίου (αλήθεια, προστασίας του από ποιους;) στην αρμοδιότητα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, ήτοι σε Αμερικανό ο οποίος κατά περίπτωση εκχωρεί το δικαίωμα αυτό και σε Τούρκο διοικητή. Λύκοι δηλαδή φιλάνε το μαντρί ενώ οι δικοί μας φύλακες τρέχουν σε πολέμους ενάντια άλλων λαών για ξένα συμφέροντα. Τις μέρες αυτές παρουσιάζεται και σ’ αυτό το θέμα κινητικότητα με επισκέψεις νατοϊκών παραγόντων.
Να αρνούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συμμετοχή σε ασκήσεις σε περιοχές, ό,που περιλαμβάνονται νησιά των οποίων αμφισβητούν το δικαίωμά μας για εξοπλισμό και άμυνα (Λήμνος, Άη Στράτης κ.λ.π.). Έτσι γίνονται ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και εμείς τις αποφεύγουμε «διαμαρτυρόμενοι» με τον τρόπο αυτό. Τους τιμωρούμε δηλαδή με αποχή από ΄΄φαγοπότι΄΄ με δικά μας εδέσματα. Εάν θεωρήσουμε ως εκπαίδευση και φαγοπότι τις Νατοϊκές ασκήσεις. Εκεί καταντήσαμε δηλαδή. Αντί να τους σιχτιρίσουμε.
Η παρατηρούμενη κινητικότητα για τις αποκαλούμενες ΄΄ελληνοτουρκικές διαφορές΄΄ εκτιμάται πως οφείλεται:

Στις πιέσεις όσων ενδιαφέρονται να κλείσουν τα θέματα αυτά, για να μπορέσουν να ασχοληθούν με επενδύσεις και εκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου.
Στην όρεξή τους για επενδύσεις στην Τουρκία, που είναι μια εκτεταμένη αγορά υπό ένταξη μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τελευταίο σημαίνει για μερικούς πλούσια κοινοτικά προγράμματα, ήτοι εκμετάλλευση πόρων και απομύζηση από την εργασία δεκάδων εκατομμυρίων υπάκουων «πάμφθηνων» Τούρκων. Ο Άγγλος Πρωθυπουργός μάλιστα δεν κρύβει την ανυπομονησία του όπως και οι Αμερικανοί για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Στον απρόσκοπτο έλεγχο του ίδιου χώρου ως κρίσιμου στρατηγικά για τη διέλευση αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από Ανατολή προς Ευρώπη. Ο χώρος Ελλάδα- Τουρκία- Κύπρος είναι πολύ σοβαρός για τις ανάγκες των ομάδων ισχύος των ΗΠΑ- Αγγλίας κ.λ.π. (δηλαδή των ιμπεριαλιστών του Δυτικού κόσμου και της Νέας Τάξης πραγμάτων για να χρησιμοποιήσουμε την μοντέρνα ορολογία) προς περικύκλωση της Ρωσίας και έλεγχο περιοχών ενέργειας και δρόμων ροής φυσικών πόρων.
Στην αξιοποίηση του Αιγαίου ως βασικού άξονα προς το Βορρά (μέσω Θεσσαλονίκης, Καβάλας κ.λ.π.) όπου εγκαθίστανται οι νέες Αμερικανικές βάσεις και οπλικά συστήματα σε χώρες του τέως Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Στο ότι οι συνομιλίες των εκπροσώπων των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών, που διεξάγονται με ελάχιστους γνώστες του περιεχομένου τους (μέγας ο κίνδυνος από τη μυστική διπλωματία), έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και μάλλον είναι έτοιμοι για ΄΄συνυποσχετικό΄΄ και προσφυγή στη Χάγη.
Οι Τούρκοι οφείλουν να σταματήσουν τις απειλές για πόλεμο (το περίφημο casus belli), ενώ ο λαός μας πρέπει να τις μετράει, αλλά να τις γράφει και εκεί που πρέπει. Και αυτό γίνεται καλύτερα όταν, οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται εδώ έτοιμες και εμψυχωμένες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας, ενώ οι δικοί μας κυβερνήτες να ενημερώσουν τη Βουλή και το λαό για τις συζητήσεις και τη μυστική διπλωματία. Είναι δικαιώματά μας αυτά που συζητούν και δεν έχει καμία κυβέρνηση και ποτέ ανοιχτή επιταγή για τη διαπραγμάτευσή τους.

Κάτι ακόμα σε σχέση και με το Κυπριακό. Διαφαίνεται πως η ενδοτικότητα των κυβερνήσεων της Ελλάδας στην Κύπρο, είναι αποτέλεσμα όχι μόνον της πάγιας πολιτικής των κυβερνητικών κομμάτων ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και υπόσχεσης (ίσως και μυστικής συμφωνίας) των Αμερικανών και Τούρκων. Έτσι εξηγούνται και οι δηλώσεις Τούρκου προηγούμενου αρχηγού ΓΕΕΘΑ (του ισχυρότερου προσώπου στην Τουρκία) πως, σε μία εβδομάδα μετά την λύση του Κυπριακού, όλα τα θέματα Αιγαίου θα έχουν λυθεί. Αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις αρχές του 2003 πως, εάν το Κυπριακό λυνόταν με βάση το σχέδιο Ανάν, «…τότε επίκειται εντός του 2003 συμφωνία των δύο πλευρών επί του θέματος της υφαλοκρηπίδας». Ήταν προφανώς μια συγκαλυμμένη προσπάθεια επηρεασμού υπέρ του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν, έδειχνε όμως και πόσο είχαν εν κρυπτώ προχωρήσει οι συνομιλίες των δύο χωρών χωρίς καμία ενημέρωση Βουλής και ελληνικού λαού.

Η επαγρύπνηση είναι απαραίτητη και για ένα ακόμα λόγο. Οι λύσεις που απεργάζονται, δεν έχουν πισωγύρισμα. Θα είναι ουσιαστικά απώλεια και των υπολοίπων κεκτημένων στην Κύπρο και επαναχάραξη των συνόρων της Ελλάδας.


Tο νέο ναυτικό δόγμα των Tούρκων στρατηγών
Iσχυρή παρουσία σε Aιγαίο, Eύξεινο, Mεσόγειο θέλει ο Oζκιόκ

«Oι πολιτικοστρατιωτικές συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε και το γεωγραφικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας υπαγορεύουν την επίδειξη της ταυτόχρονης παρουσίας των ναυτικών δυνάμεών μας και στις τρεις θάλασσες που περιβάλλουν τη χερσόνησο της Aνατολίας: Aιγαίο, Eύξεινος Πόντος, Mεσόγειος. Eιδικά όταν μελετάμε την ιστορία μας βλέπουμε ότι από το έτος 1071, όπου κάναμε πατρίδα μας την Aνατολία, μέχρι τις μέρες μας, στις περιόδους που στρεφόμαστε στη θάλασσα ενδυναμώνουμε την ασφάλεια και την ευημερία μας, ενώ στις περιόδους που απομακρυνόμαστε από αυτή, αντιμετωπίζουμε απειλές και εισβολές».
Mε αυτά τα λόγια, ο αρχηγός των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων στρατηγός Oζκιόκ παρουσίασε σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα το νέο ναυτικό δόγμα της Aγκυρας. Δόγμα το οποίο συνιστά μείζονος σημασίας μεταβολή όχι μόνον για την Tουρκία, αλλά, εξίσου, και για την Eλλάδα, καθώς αναμένεται να επηρεάσει άμεσα όχι μόνον τη ναυτική ισορροπία στο Aιγαίο, αλλά και το πεδίο δραστηριοποίησης του ελληνικού Πολεμικού Nαυτικού για ανάπτυξη ευρύτερου ρόλου στα συμμαχικά πλαίσια.
Nαυτική κυριαρχία
«Oι θάλασσες στη ροή της ιστορίας», συνέχισε ο Tούρκος αρχηγός, «έπαιξαν άκρως σημαντικό ρόλο για την ευημερία και την ασφάλεια των κρατών. Tα κράτη που έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν τις θάλασσες κατά βάσιν για την άμυνα, το εμπόριο και τα εθνικά τους συμφέροντα πέτυχαν να παραμείνουν όρθια, προασπίζοντας τις δυνάμεις τους σε κάθε περίοδο της ιστορίας. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε να γίνουμε μια τοπική ή ευρεία δύναμη μεταξύ των εθνών χωρίς να έχουμε ένα ισχυρό όραμα, που να αφορά τη ναυτική κυριαρχία».
Aναφερόμενος στο νέο ναυτικό δόγμα, ο στρατηγός Oζκιόκ, τόνισε: «Στις μέρες μας, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, χάρις στο δυναμισμό τους, θεωρούνται ένας από τους πλέον δυναμικούς στόλους της Mεσογείου και διεύρυναν το επιχειρησιακό πεδίο. H τουρκική σημαία κυματίζει με καμάρι και δόξα στις θάλασσες από τη Σομαλία μέχρι την Iαπωνία, από το Celebitarik μέχρι των Παναμά και από τον Bόρειο Aτλαντικό μέχρι τον Iνδικό Ωκεανό. Στις μέρες μας, οι Eνοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις αρχές του Aτατούρκ, έχουν ένα πολεμικό ναυτικό ισχυρό, το οποίο δεν παραχωρεί τίποτα. Tη ναυτιλία πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ως ένα μεγάλο τουρκικό εθνικό όραμα και αυτό πρέπει να το πετύχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα».
Xαρακτηριστικό της σοβαρότητας με την οποία η Aγκυρα αντιμετωπίζει αυτή την στροφή στη θάλασσα, είναι ότι το νέο δόγμα δεν εξαγγέλλεται από ανώτατους επιτελείς του τουρκικού ναυτικού, ούτε καν από κάποιο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Aμυνας της Tουρκίας. Aντιθέτως, είναι ο κορυφαίος στρατιωτικός παράγοντας της χώρας που συνδέεται προσωπικά με αυτήν την εξέλιξη και ο οποίος εκφράζει όσο κανείς τη βούληση της ραχοκοκκαλιάς των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων, δηλαδή των χερσαίων τμημάτων τους, που αποτελούν και την καρδιά του «συστήματος» συνολικά στην Tουρκία.
Oικονομικά οφέλη
Eπιπλέον, στον ίδιο λόγο, ο στρατηγός Oζκιόκ, πηγαίνει ακόμα μακρύτερα από τα πεδία της άμυνας ή της άσκησης εξωτερικής πολιτικής. «Στην πραγματικότητα, οι θάλασσες στις μέρες μας αποτελούν το πιο αποτελεσματικό οικονομικό περιβάλλον για τις πηγές του παγκόσμιου εμπορίου. Σήμερα, οι θαλάσσιες μεταφορές είναι περίπου 3 φορές οικονομικότερες από τις σιδηροδρομικές μεταφορές, 7 από τις οδικές, και 21 από τις εναέριες. Tο 70% των πληθυσμών διαμένει στις παράκτιες περιοχές και εξασφαλίζει τα οικονομικά οφέλη που παρέχονται από τη θάλασσα. H χώρα μας αποτελεί σταυροδρόμι στους άξονες Aνατολής - Δύσης και Bορρά - Nότου μεταξύ των Bαλκανίων, της Mαύρης Θάλασσας, της Mέσης Aνατολής και της Bόρειας Aφρικής. Eπίσης, βρίσκεται σε ένα από τα παγκόσμιας γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας σημεία. Eιδικά ο αγωγός καυσίμων Mπακού - Tιφλίδα - Tσεϊχάν θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη σημασία της χώρας μας στις αγορές των διεθνών πηγών ενέργειας». Tο γεγονός ότι ο Tούρκος αρχηγός αναφέρεται αναλυτικά και στις οικονομικές και ενεργειακές παραμέτρους της θάλασσας, δεν στερείται σημασίας. Δείχνει ότι η στροφή αυτή στη θάλασσα είναι προϊόν μιας ευρύτερης συζήτησης και απόφασης όχι μόνον της στρατιωτικής αλλά και της πολιτικής, και, προφανώς και της οικονομικής ηγεσίας της χώρας.
Eπιστρέφοντας στην καθαρά στρατιωτική διάσταση, πρέπει να σημειωθεί ότι τα όσα είπε ο Tούρκος αρχηγός, είναι απαραίτητο να προβληματίσουν πολύ σοβαρά τους διαμορφωτές της ελληνικής αμυντικής πολιτικής τόσο σε επίπεδο σχεδιασμών, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμών.
Oι εξοπλισμοί
Tην ώρα που η Tουρκία, η κατ’ εξοχήν χερσαία δύναμη που στηρίζεται στους όγκους των μεγάλων σχηματισμών στρέφεται στη θάλασσα, η Eλλάδα, χώρα με μέγα ιστορικό ναυτικό πλεονέκτημα, είναι πλέον πολύ αμφίβολο αν το διαθέτει ακόμα. Mπορεί να μην τίθεται θέμα για τις αδήριτες ανάγκες ανανέωσης του στόλου της Πολεμικής Aεροπορίας ως πρώτη εξοπλιστική προτεραιότητα της χώρας, αλλά, μια σειρά από μεγάλα σφάλματα στις εξοπλιστικές της επιλογές, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με κορυφαίο αυτό της αγοράς τεράστιας ποσότητας νέων αρμάτων στέρησαν τη δυνατότητα των αναγκαίων επενδύσεων σε θαλάσσιες μονάδες. Tην ίδια στιγμή, για να καλύψει αυτό το σφάλμα της, η χώρα υπέπεσε σε ένα –εξίσου σημαντικό– δεύτερο σφάλμα: επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στον δήθεν «εκσυγχρονισμό» παλαιών μονάδων του Στόλου, ο οποίος, όχι μόνον κοστίζει πάρα πολύ ακριβά, αλλά, το κυριότερο, δεν αποδίδει σκάφη ικανά να προσφέρουν έστω και ελάχιστα στο αμυντικό ισοζύγιο.
Aυτή τη στιγμή, το τουρκικό ναυτικό διατηρεί ουσιαστικό αριθμητικό πλεονέκτημα στις μεγάλες μονάδες –κι αυτό χωρίς μάλιστα οι τουρκικές φρεγάτες να υπολείπονται των ελληνικών σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. H Aγκυρα έχει τουλάχιστον κατά 55% υλοποιήσει ήδη το μεγάλο ναυτικό πρόγραμμα που εξήγγειλε το 1997 και το οποίο περιλαμβάνει τη ναυπήγηση οκτώ νέων φρεγατών, οκτώ κορβετών, πρόσκτηση και εκσυγχρονισμό υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και όχι μόνον.
Eτσι, μετά την αγορά των νέων μαχητικών αεροσκαφών, την οποία αποφάσισε πρόσφατα το KYΣEA, το επόμενο μεγάλο εξοπλιστικό βήμα, κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά την ανανέωση του Στόλου. Πάντως, σύντομα, αναμένεται η ολοκλήρωση της κατάρτισης ενός συγκεντρωτικού καταλόγου των κύριων εξοπλιστικών αναγκών και για τα τρία όπλα, ιεραρχημένου κατά επιτελικές προτεραιότητες. Mέσω του υπουργού Eθνικής Aμυνας, ο εν λόγω κατάλογος θα αποτελέσει τη βάση από την οποία

ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε. Ε


(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Ως το τέλος του έτους 2004 αναμένεται ότι θα δοθεί στην Τουρκία το «πράσινο φως» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε. Ε. Οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή-κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, Ισραήλ και Πολυεθνικών-είναι πρόθυμες να την κάνουν δεκτή–έστω και σε μάκρος χρόνου- και η δυναμική σήμερα είναι ευνοϊκή υπέρ της Τουρκίας. Όμως οι Ευρωπαϊκοί Λαοί στην πλειοψηφία τους λένε ΟΧΙ στην ένταξη.
Γιατί δεν πρέπει να μπει η Τουρκία στην Ε . Ε ;
1. Λόγω του πληθυσμιακού της μεγέθους (σε μερικές δεκαετίες θα είναι 100 εκατ.) θα ανατρέψει τις πολιτικές και δημογραφικές ισορροπίες στην Ευρώπη.
2. Η Πολιτισμικός της χαρακτήρας είναι ασύμβατος με τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα., γεγονός που θα οδηγήσει στην Ισλαμοποίηση της Ευρώπης
3. Το Βαθύ Κράτος (Στρατιωτικό Κατεστημένο) της Τουρκίας εκ παραδόσεως είναι-και θα παραμείνει-πανίσχυρο, παρά την αλλαγή των Νόμων .
4. Η Ισλαμική της Θρησκεία δεν είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή και Δυτική παράδοση(Ελληνική, Ρωμαϊκή , Χριστιανική) Η Τουρκία θα γίνει πόλος έλξεως του Ευρωπαϊκού Ισλάμ με δυσμενείς συνέπειες για την συνοχή της Ε.Ε.
5. Η υποανάπτυξη της Τουρκικής Οικονομίας και κοινωνίας θα επιβαρύνει υπέρμετρα τα Ταμεία της Ε. Ε και ιδιαιτέρως το Γεωργικό Ταμείο.
6. Η αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος(Τούρκων εργατών) προς την Ευρώπη θα οξύνει τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων .
7. Η Ευρώπη θα κληρονομήσει το οξύτατο Κουρδικό Πρόβλημα , αλλά και έτερα Εθνοτικά Προβλήματα της Τουρκίας( διαθέτει άνω των 48 εθνοτήτων)
8. Η συμμετοχή της Τουρκίας στον Ευρωστρατό θα φέρει τον Τουρκικό Στρατό εντός των πυλών της Ευρώπης (Νησιά Αν. Αιγαίου, Θράκη, Βιέννη, Παρίσι κ. α ) .
9. Η Τουρκία, λόγω γεωγραφικής θέσεως και προσανατολισμών, θα ενεργεί ως «Δούρειος Ίππος» και εντολοδόχος των ΗΠΑ και Ισραήλ και θα υπονομεύει την Ε. Ε υπέρ των Ατλαντικών και « νέο-Οθωμανικών » γεωστρατηγικών της συμφερόντων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
10. Θα γίνει «γέφυρα» για την εν καιρώ ένταξη του Ισραήλ στην Ε. Ε .
11. Θα αυξήσει κατακόρυφα την εισροή ναρκωτικών στην Ευρώπη.
12. Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. [Από την 3ετή παραμονή μου στο Νατοϊκό Στρατηγείο Σμύρνης γνωρίζω ότι οι Τούρκοι δεν δεσμεύονται από τις Συνθήκες. Το μόνο που σέβονται είναι η δύναμη και η βία.]
13. Ο Τουρκικός λαός ενδέχεται κάποια μέρα να στραφεί προς τον Ισλαμισμό και φονταμενταλισμό και να δημιουργήσει μέγιστο κίνδυνο για την Ευρώπη.
14. Αν η Τουρκία γίνει δεκτή ανοίγει δικαιωματικά η πόρτα σε πλείστες χώρες (όπως λ. χ Ρωσσία , Ουκρανία, Λευκορωσσία, Γεωργία, Αρμενία, Ισραήλ, Λίβανος, Τυνησία, Μαρόκο κ.ο.κ ) Μήπως πρέπει η Ε.Ε να μετονομασθεί, ΕΥΡΟΑΦΡΟΑΣΙΑ!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ « ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ» ΜΕ ΑΥΤΗΝ .
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com
* ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ





Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την μη στρατικοποίηση του διαστήματος ψήφισαν 140 χώρες υπέρ - το σύνολον σχεδόν των χωρών- με μοναδική εξαίρεση τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που απέσχον. Ολες οι χώρες συμφωνούν για την ειρηνική εκμετάλλευση του διαστήματος και μόνον οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν την στρατικοποίηση του. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκγαταστήσουν το Σύστημα Αντιβαλλιστικής Αμύνης(ABD), κατά παραβίασιν της συμφωνίας ΑΒΜ για την Μη- στρατικοποιήση του διαστήματος. Ο σκοπός τους είναι να ελέγξουν το διάστημα, εξασφαλίζοντας διαστημική υπεροχή έναντι του λοιπού κόσμου, όπως υποστηρίζουν σε σωρεία εγγράφων οι στρατηγικοί σχεδιαστές τους, απο τ ις δεκαετίες του 80’ και του 90’.

Φιλοπόλεμη και Αντιανθρώπινη η Στάση των ΗΠΑ

Πραγματική φρενίτιδα έχει καταλάβει τους στρατηγούς των ΗΠΑ να εντάξουν τον διαστημικό χώρο στο πεδίο της μάχης. Ο πόλεμος για αυτούς δεν περιορίζεται στην ξηρά, θάλασσα και αέρα, αλλά επεκτείνεται και στο διάστημα, όπου σε λίγο θα έχουν εγκαταστήσει διαστημικά όπλα σύγχρονης τεχνολογίας (όπλα λέηζερ, αντιβαλλιστικούς πυράυλους κλπ)

Η Τρέλλα των Πυρηνικών τώρα και στο Διάστημα

Επίσης ετοιμάζουν να βάλλουν πυρηνικά όπλα(ΠΟ) σε τροχιά , τα οποία θα υπερίπτανται των στόχων και σε ελάχιστα λεπτά θα είναι ικανά να τους πλήξουν. Η δικαιολογία τους είναι ότι θέλουν να προστατεύσουν τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο διάστημα (επικοινωνιακούς, μετεωρολικούς, κατασκοπευτικούς καί άλλους δορυφόρους ). Σε λίγο η συμβατική αεροπορία ίσως να έχει συνταξιοδοτηθεί. Ηδη έχει οργανωθεί η Αεροπορική Διοίκηση του Διαστήματος, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των διαστημικών δυνάμεων. Αυτή η μονομερής ενέργεια των ΗΠΑ βρίσκει πλήρως αντίθετη την Ρωσσία, Κίνα και Ινδίες και έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν πως θα αντιμετωπίσουν την νέα απειλή.

Η Ανθρωπότητα στα Σιαγόνια του Καρχαρία

Αλλά και η Ευρώπη δεν συμφωνεί με τον στρατιωτικό έλεγχο του διαστήματος απο τις ΗΠΑ, διότι τούτο θα προκαλέσει νέα κούρσα εξοπλισμών. Πέραν τούτου ο κίνδυνος απο την στρατικοποίηση του διαστήματος είναι τόσο μεγάλος - όπως εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες- ώστε σε λίγο θα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΙΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ. Τελική κατάληξη της κούρσας εξοπλισμών θα είναι η πυρηνική καταστροφή . Αντιλαμβάνεσθε πως θα ζούμε με τα πυρηνικά όπλα πάνω απο τα κεφάλια και τα σπίτια μας; Και όλα αυτά για να θησαυρίζουν οι οπλέμποροι της Aerojet, Hughes Space, Lockheed Martin,TRW κλπ με $ 60 δισ. USD ως πρώτη δόση . Μαζί με το κύμα αμφισβήτησης που αναπτύσσεται ήδη στις ΗΠΑ, πρέπει όλοι μας να πούμε ΟΧΙ στην Αντιβαλλιστική Άμυνα . Είναι θέμα ζωής και θανάτου για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον !

Ο Ρώσσος Πρόεδρος προειδοποιεί

Ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις συνέπειες της εγκατάστασεως της Αντιπυραυλικής Αμύνης(NMD). Και για του λόγου το αληθές δεν πρόκειται περί Αντι-πυραυλικής Αμύνης , αλλά για τον Πόλεμο των Άστρων, ο οποίος θα προκαλέσει μιά χωρίς προηγούμενο κούρσα εξοπλισμών και ενδεχομένως και έναν Πυρηνικό Πόλεμο.

Και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας Σεργκέι Ιβανόφ δήλωσε στο διεθνές αμυντικό συνέδριο του Μονάχου ότι η χώρα του αντιτίθεται στην εγκατάσταση του NMD και στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, και προειδοποίησε την Δύση να μην πιέσει την Ρωσσία για τα χρέη της . Η αλλαγή της παρούσης στρατηγικής ισορροπίας θα ετορπίλλιζε όλες τις μέχρι τώρα ισχύουσες συμφωνίες για τον Έλεγχο των Εξοπλισμών και θα έθετε ολόκληρο τον πλανήτη σε αστάθεια, με αποτέλεσμα την αύξηση των εξοπλισμών.

Η Καταστροφή του Ευρωπαϊκού Εδάφους

Ο Ρώσσος επίσημος κατηγόρησε τη Δύση για την ραδιενεργό μόλυνση και την οικολογική καταστροφή Ευρωπαϊκού εδάφους με τα βλήματα DU(Απεμπλουτισμένου Ουρανίου), που μπορεί να συγκριθούν με ένα μικρό Τσέρνομπιλ. Είπε επίσης ότι η Ρωσσία μπορούσε να δεχθεί ένα παγκόσμιο αντι-βαλλιστικό σύστημα, αλλά αυτό θα ευνοούσε τις ΗΠΑ, γιατί τα βλήματα θά έπεφταν στον Ατλαντικό, ενώ για τους Ευρωπαίους και τους Ρώσσους, αυτά θα έπεφταν επι του εδάφους των.

Τα Σχέδια Ρήγκαν σε Εφαρμογή

Ο κ. Ιβανόφ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην κάνουν το σφάλμα να προχωρήσουν στην αντι-πυραυλική των άμυνα διότι η Ρωσσία έχει ήδη αναπτύξει-απο την εποχή που ο πρόεδρος Ρήγκαν είχε εξαγγείλει τον Πόλεμο των Αστρων-τρία αντίμετρα για την εξουδετέρωση του. Και δεν πρόκειται για αύξηση των Ρωσσικών πυραύλων, αλλά για εξουδετέρωση της αντι-πυραυλικής αμύνης δι’ ηλεκτρονικών και άλλων αντιμέτρων(ηλεκτρονικών παλμών, λέηζερ κλπ). Επ’ αυτού ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ εναντιώθηκε στην οργάνωση του Ευρωπαϊκού Στρατού και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους εταίρους του ΝΑΤΟ να δεχθούν το NMD .

Οι Μικρές Πυρηνικές Δυνάμεις

Ως γνωστόν η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν έγιναν πυρηνικές δυνάμεις . Επίσης το Ισραήλ είναι από καιρό Πυρηνική Δύναμη, διαθέτον άνω των 200 πυρηνικών κεφαλών , χωρίς να τις έχει δηλώσει κατά παράβαση του ΟΗΕ. Όλες οι χώρες του ΟΗΕ-πλην των ΗΠΑ και του Ισραήλ-είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την στρατικοποίηση του διαστήματος. Αλλά το Σιωνιστικό Κατεστημένο που κυβερνά αυτές τις χώρες αδιαφορεί παντελώς για την παγκόσμια κοινή γνώμη και προχωρά σε επιθετικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος της ανθρωπότητος.

Οι Λαοί να Αντιδράσουν Δυναμικά

Το θέμα της στρατικοποίησης του διαστήματος είναι τόσο σοβαρό ώστε δεν πρέπει να το αφήσουμε στα χέρια των πολιτικών. Οι λαοί του κόσμου οφείλουν να το πάρουν στα χέρια τους και να το θέσουν στον ΟΗΕ, στα εθνικά Κοινοβούλια, στους διεθνείς Οργανισμούς και στους δρόμους για να το ματαιώσουν. Κάθε ολιγωρία αυτή τη στιγμή ισοδυναμεί με πρόσκληση στον πυρηνικό Αρμαγενδώνα!


ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ(1ον )

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Η γνωστή συμμορία της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πόλεμο και διαρπαγή. Όμως σήμερον ο σκοπός της είναι ευρύτερος ήτοι : Η παγκόσμια κατάκτηση και επιβολή της δικτατορίας του Μεγάλου Αδελφού. Σ’ αυτά τα σενάρια εντάσσεται και ο πόλεμος της τρομοκρατίας και αντιτρομοκρατίας που ελέγχεται από τις ίδιες δυνάμεις . Αυτός ο πόλεμος μοιάζει με τον ψεύτικο πόλεμο (στρατιωτικά παίγνια) που διεξάγονται στην αμμοδόχη ή στις οθόνες των Η/Υ , όπου οι λίγοι παίζουν το ρόλο του κακών και οι πολλοί το ρόλο των καλών. Στην προκειμένη περίπτωση η δράση των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων(του κακού) δίνουν την νομιμοποίηση δράσης στις αμερικανοσιωνιστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν όπου θελήσουν , και να προχωρούν στο ξήλωμα της δημοκρατίας και στην επιβολή των αντιαυταρχικών δομών στον κόσμο. Πρόκειται για την μέγιστη συνωμοσία που εξύφανε ανθρώπινος εγκέφαλος στο διάβα της μακραίωνης ιστορίας του. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες αυτοί(εβραίοι σιωνιστές) έχουν ήδη αρχίσει προκαταρκτικές πολεμικές ενέργειες για την επέμβαση τους και στο Ιράν. Για να ρίξουν όμως στάχτη στα μάτια των λαών σχεδιάζουν μεγάλης εκτάσεως καταστροφή/ές που θα συγκλονίσουν τον κόσμο και θα τον ρίξουν σε σύγχυση και χάος. Έτσι θα αδράξουν την ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι. Πρώην μυστικός πράκτωρ Χ της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Bundesnachrichtendienst) διαρρέει διαβαθμισμένες πληροφορίες μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με αυτές θα ακολουθήσουν συνταρακτικά γεγονότα , που αυτό των διδύμων πύργων της 9/11 θα μοιάζει με ελαφρά εκδορά :
1/ Στις 27 Δεκ. 2004 προετοίμαζαν πυρηνικό τρομοκρατικό χτύπημα στο Χιούστον του Τέξας για να δώσουν το νέο έναυσμα-πρόσχημα για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Τούτο πιθανόν απετράπη επειδή διέρρευσε νωρίτερα το μυστικό. Πίσω από τους «τρομοκράτες» βρισκόταν ο υφυπουργός εθνικής αμύνης των ΗΠΑ, Εβραίος Paul Wolfowitz, η CIA και η Mossad. Το τελικό σήμα της 19ης Δεκ. έλεγε : « Φέτος ο κόσμος πλησίασε πιο κοντά στην πυρηνική καταστροφή , ακόμη και από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962. Ο κίνδυνος ακόμη δεν έχει περάσει, διότι με μια εντολή μπορεί να γίνουν σε κάποιο σημείο μια ξαφνική πυρηνική καταστροφή»
2/ Μπορεί αυτή να ήτο και η σφαγή του Μπέσλαν στην Τσετσενία, όπου η CIA και MI-6 είχαν βάλει το δακτυλάκι τους, όπως και στην βύθιση του Ρωσικού πυρηνικού υποβρύχιου «Κούρσκ»
3/ Ο πράκτωρ Χ προφητεύει κι’ άλλα καταστροφικά γεγονότα , ακόμη και πυρηνικό πόλεμο. Οι μασώνοι Ιλλουμινάτοι θέλουν να καταστρέψουν την Αμερική σαν υπερδύναμη για να αναδειχθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων σαν διάδοχη υπερκυβέρνηση.
4/ Ο πρόεδρος Μπους και οι Νεοσυντηρητικοί είναι προδότες, διότι έχουν βάλει τον Αμερικανικό στρατό στην μηχανή κιμά προς χάριν των συμφερόντων του Ισραήλ.
Είναι αυτά κρίκοι της διεθνούς σιωνιστικής συνωμοσίας, ή μήπως τις διαρρέουν για να πλήξουν σαν αναξιόπιστη την εν λόγω θεωρία ; Μήπως η διαρροή των πληροφοριών αυτών αποσκοπούν για να ρίξουν το ηθικό των λαών και για να δημιουργήσουν τα προσχήματα για να εξασφαλίσουν την συναινέσει των λαών στα άνομα σχέδια τους; (Συνεχίζεται)
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Στις 17 Δεκ. 2004 οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να πάρουν την πιο σοβαρή απόφαση που τέθηκε ενώπιον τους στην πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης. Θα γίνει ή όχι η Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. Διότι ας μην γελιόμαστε. Αν δοθεί το πράσινο φως και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης το «τραίνο Τουρκία » θα πάρει τέτοια δυναμική με την πάροδο του χρόνου , ώστε στο τέλος θα είναι αδιανόητη κάθε παρεμπόδιση της να γίνει πλήρες μέλος της Ε. Ε.
Τα κυριότερα ερωτήματα που τίθενται ενώπιον των Ευρωπαίων πολιτών είναι τα εξής:
1ον Ανήκει η Τουρκία στην Ευρώπη ;
2ον Είναι συμβατή με τα Ευρωπαϊκά πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά πρότυπα;
3ον Ποίες οι Πολιτισμικές επιπτώσεις της ένταξης της Τουρκίας στην Ε. Ε ;
4ον Μπορεί η Ευρώπη να αφομοιώσει την Τουρκία, ή θα γίνει το αντίθετον ;
5ον Θα συμμορφωθεί η Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο ;
6ον Για ποιο λόγο θέλουν την Τουρκία στην Ε. Ε ;
7ον Πως θα επηρεασθεί η χώρα μας από την αποδοχή της Τουρκίας;
Απάντηση 1η . Η Τουρκία ανήκει μόνον κατά 3-4% περίπου στην Ευρώπη, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στην Ασία. Είναι λοιπόν αδιανόητον να θεωρηθεί σαν Ευρωπαϊκή χώρα, διότι τότε θα ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης ως το Ιράκ, την Περσία, το Αφγανιστάν , και το Τουρκμενιστάν. Ιστορικά η Τουρκία ποτέ δεν ανήκε στην Ευρώπη και από αμνημονεύτων χρόνων η Ελλάς ήτο το σύνορον μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης..
Απάντηση 2η Η Τουρκία όχι μόνο δεν είναι συμβατή με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό , αλλά αντιθέτως είναι εκ διαμέτρου ασύμβατη λόγω:
α/ της στρατιωτικής δομής της κρατικής της οντότητος(το βαθύ κράτος) ,
β/ της ισλαμικής της θρησκείας,
γ/ της πολιτισμικής της διαφορετικότητας,
δ/ της οικονομικής και κοινωνικής της καθυστέρησης.
ε/ του πληθυσμιακού της μεγέθους, εν συνδυασμώ με την υπεργεννητικοτητα των Τούρκων
ζ/ του φιλο-Ατλαντικού της προσανατολισμού.
Απάντηση 3η Η Τουρκία επιθυμεί διακαώς να μπει στην Ε. Ε όχι για να γίνει απλώς μέλος της μόνον για οικονομικούς σκοπούς και για λόγους αμοιβαίας ασφάλειας, όπως όλα τα άλλα . Ο στόχος της είναι να επεκτείνει και προς τη Δύση τους στρατηγικούς αντικειμενικούς της σκοπούς όπως τους έταξε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Η Τουρκία φαίνεται ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να μπει στην Ε. Ε με την «Μεγάλη Ιδέα» του Τουρκικού Εθνικισμού, του Παντουρανισμού και Παντουρκισμού. Η Τουρκία θα μπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το όραμα της αναγεννήσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή, κάτω από την εντολή του Ευρωπαϊκού διευθυντηρίου στο οποίο θα συμμετέχει ενεργά, λόγω πληθυσμιακής και στρατιωτικής ισχύος
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ;

Η εξάπλωση της παγκόσμιας αστάθειας και βίας-με την ραγδαία κλιμάκωση της διεθνούς Τρομοκρατίας σε Ανατολή και Δύση-πρέπει να μας εμβάλει σε σοβαρότατες ανησυχίες για το μέλλον της ανθρωπότητος. Κι’ αν μέχρι σήμερα οι αντιμαχόμενοι δεν έχουν κάνει χρήση πυρηνικών όπλων(ουσιών έχουν κάνει οι ΗΠΑ και το Ιράκ), κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει ότι στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής. Οι τρεις εβραιογενείς κοσμοπολίτικες θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός) αποτελούν το εκρηκτικό υλικό και οι φανατικοί φονταμενταλιστές τους την θρυαλλίδα που από στιγμή σε στιγμή μπορούν να τινάξουν τον πλανήτη μας στον αέρα.

Παλαιστίνη :Η Μητέρα των Κρίσεων

Όλα ξεκίνησαν από την Παλαιστίνη εδώ και 56 χρόνια, με την ίδρυση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Το κρατίδιο αυτό ενεργεί σαν αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής , δεδομένου ότι ασκεί έκτοτε όχι μόνον την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών , αλλά και την ιδιότυπη κατοχή των ΗΠΑ μέσω των Εβραίων Σιωνιστών .

Η Σύγχρονη Λερναία Υδρα

Η Εβραιοσιωνιστική Λερναία Ύδρα περιλαμβάνει :Τραπεζιτικό και Χρηματηστηριακό Κεφάλαιο, Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο, Μασονικές Στοές, Μυστικές Λέσχες ( Μπίλντερμπεργκ-Τριμερής, Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων-CFR) Μυστικές Υπηρεσίες, Ιερατεία, Σατανιστές, Μαφία κ. α Αυτό το υπερκράτος έγινε ισχυρότερο από τα εθνικά κράτη και επέβαλε τους νόμους των Πολυεθνικών Εταιρειών και το σκοταδισμό των ιερατείων. Έτσι οι λαοί στέκουν ανήμποροι να δώσουν λύση στα προβλήματα τους, γιατί άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς .

Επανήλθε η Ανθρωποφαγία

Σήμερα έκανα περίπατο στο βουνό και συνάντησα, ως συνήθως, τον απλοϊκό αλλά συμπαθή τσοπάνο , τον Κώστα να βόσκει τα πρόβατα του . Πάντα πιάνω κουβέντα με τον Κώστα διότι παρόλο που δεν ακούει ειδήσεις, δεν βλέπει τηλεόραση και ελάχιστα γράμματα σέρνει στο κεφάλι του , έχει μια διαπεραστική σκέψη και σοφία. Του πιάνω κουβέντα για τους σκοτωμούς σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτός αντί σχολίου μου απαντά «Ανθρωποφαγία» Με μία λέξη μου έδωσε ότι δεν μπορούσε εγώ να του δώσω με ολόκληρο το σχολιασμό μου. Σαν απομακρύνθηκα σκεφτόμουν τη λέξη «Ανθρωποφαγία» Μήπως σήμερα δεν τρώνε ανθρώπους; Διερωτήθηκα: Δεν δίκασαν τον ανθρωποφάγο τις προάλλες στη Γερμανία και τώρα ένα δεύτερο στην Αγγλία; Αλλά και πάλι σκέφθηκα αν υπάρχουν και άλλοι πολλοί ανθρωποφάγοι που δεν τους ξέρουμε.
Δεν είναι ανθρωποφάγοι αυτοί που βομβαρδίζουν αμάχους και γυναικόπαιδα για να κορέσουν το αιμοβόρικο πάθος τους; Μήπως και εμείς που καθόμαστε στο τραπέζι να φάμε δεν έχουμε στο γυάλινο εικονικό πιάτο της οθόνης, πλάι στο πραγματικό πιάτο του φαγητού μας, τα Αραβικά σφαχτάρια των βομβαρδισμών;
Παιδάκια ξεσκισμένα, μυαλά χυμένα, πρόσωπα παραμορφωμένα , γυναίκες έγκυοι ξεκοιλιασμένες-συχνά και έμβρυα λογχισμένα - πόδια να κρέμονται, μπούτια καμμένα από τα ένδοξα Αμερικανικά και Ισραηλινά στρατεύματα και τους τυφλούς «χειρουργικούς» βομβαρδισμούς των. Από την άλλη μεριά βλέπεις άνδρες λευκούς κοψοκεφαλιασμένους, που το κεφάλι τους το πήρε η χαντζάρα του Άραβα μακελάρη ; Κι εμείς ευωχούμεθα και ευχόμαστε καλή-όρεξη και καλή χώνεψη! Ο απλοϊκός μα σοφός τσοπάνος έχει δίκιο. Γίνανε φίλε Κώστα όντως ανθρωποφάγοι!

Ο Κόσμος στα Πλοκάμια της Αμερικανοσιωνιστικής Αράχνης

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Αμερικής χαράσσει το Κύριο Σχέδιο του(Master Plan) με βάση το όραμα του Γιαχβέ και τα συμφέροντα του Ισραήλ..
Η εφιαλτική διακήρυξη Μπους πρέπει να μας προβληματίσει για τα επόμενα χτυπήματα :
«Θα εξάγω το θάνατο και τη βία στις τέσσαρες γωνίες της Γης για την άμυνα αυτής της μεγάλης χώρας και θ’ απαλλάξω τον κόσμο από το Σατανά »

Ιεροί Πόλεμοι

Τα αιματηρά γεγονότα στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας (Ιράκ, Αφγανιστάν, Τσετσενία κλπ), στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, με τις τελευταίες φρικιαστικές τραγωδίες στο Μπεσλάν της Οσετίας , στο μετρό της Μόσχας, στον Ρωσικό εναέριο χώρο (με την συντριβή των δύο αεροσκαφών), και με την ραγδαίως κλιμακούμενη εκατέρωθεν τρομοκρατία και βία δεν αφήνει αμφιβολίες για το τι μας περιμένει στο μέλλον με την περαιτέρω κλιμάκωση των «ιερών πολέμων» της τρομοκρατίας και της κρατικής βίας.

Σήμερα κανένας δεν είναι Ασφαλής

Η πιο επικίνδυνη εξέλιξη είναι ότι η πολιτική δεν λειτουργεί πιά σαν εργαλείο επιλύσεως των διαφορών, διότι έχει αντικατασταθεί από μεσσιανικές και καμπαλιστικές δοξασίες, από ψευδοπροφήτες- αρχισιωνιστές, , αρχιραβίνους, πάπες, πατριάρχες , αγιατολάχ-μουλάδες, μάγους, αστρολόγους, σατανιστές , τσαρλατάνους κ. α. Το Διεθνές Δίκαιο έχει αχρηστευθεί διότι οι ισχυροί του κόσμου το έγραψαν στα παλαιώτερα των υποδημάτων τους. Αν λειτουργούσε η πολιτική δεν θα έπρεπε: α/ εδώ και μισό αιώνα να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα των Παλαιστινίων για πατρίδα; β/ να μην ξεκινήσει η Δύση θρησκευτικό πόλεμο εναντίον του Ισλάμ; γ/ να δώσουν μια θέση στον ήλιο στον Τρίτο Κόσμο; Όλοι αυτοί οι μεσσιανιστές αναμένουν την έλευση του Κυρίου και κάνουν το παν για την επιτάχυνση της Δευτέρας Παρουσίας με την τρομολαγνεία και την λατρεία του θανάτου.

Η Θεοκρατική Παράνοια

Όλοι τους εμφορούνται από την διπολική παράνοια της Βίβλου, της Αποκαλύψεως και του Κορανίου (του Θεού και του Σατανά, του Καλού και του Κακού, του Μαύρου και Άσπρου, κ.ο.κ,) που τελικά οδηγεί στην μετωπική σύγκρουση, στο ολοκαύτωμα και στον αφανισμό. Πώς να κρίνει κανείς αποσπάσματα όπως :
«Ο ήλιος θα γίνει σκοτάδι και η σελήνη αίμα.. Με τη Δικαιοσύνη κρίνει και κάνει πόλεμο…Φοράει ένδυμα βουτηγμένο στο αίμα και το όνομα του είναι Θεός…Από το στόμα του βγαίνει κοφτερό ξίφος με το οποίο χτυπάει κάτω τα έθνη…έτσι εσύ μπορείς να φας τη σάρκα των βασιλέων, στρατηγών, και των ισχυρών ανδρών, των αλόγων και των ιππέων και την σάρκα όλων των λαών, ελεύθερων και σκλάβων, μικρών και μεγάλων»

Πάμε για την Συντέλεια του Κόσμου;

Όταν αυτά λέγει ο Γιαχβέ-και παρόμοια ο Αλλάχ-στα ιερά τους Βιβλία γιατί οι άνθρωποι να μην ακολουθήσουν τις εντολές τους ; Όταν όμως ο άνθρωπος φθάσει στην θεοκρατική παράνοια, τότε όλα είναι δυνατά. Ακόμη και ένας πυρηνικός πόλεμος, εφ’όσον αυτός είναι το αποτελεσματικότερο μέσο μαζικής εξολόθρευσης και της Τελικής Κρίσεως. Αν πληρώσεις μπορείς να αγοράσεις ακόμη και πυρηνικά όπλα και πυρηνικά υλικά και βιολογικές ουσίες και ανθρώπους που θα τα ρίξουν. Όσο για τους φονταμενταλιστές καμικάζι μπορείς να τους βρεις και χωρίς χρήματα. Γι’ αυτούς φροντίζουν τα διάφορα ιερατεία που τους στρατολογούν και τους στέλνουν ακόμη και στο θάνατο υπέρ πίστεως.

Ο Κόσμος Παραφρόνησε

Χειρότεροι και από τους φονταμενταλιστές καμικάζι είναι οι μακελάρηδες χειριστές των οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας που χτυπούν εκ του μακρόθεν και επιστρέφουν στη βάση τους για να πιούν Κόκα-Κόλα και να φάνε το χάμπουργκερ. Αρκετοί από δαύτους αγκαλιάζουν στοργικά τα παιδιά τους και καμαρώνουν για τα ηρωικά τους κατορθώματα σε βάρος αμάχων γυναικοπαίδων, τα οποία τα επιτελεία τους βαφτίζουν «τρομοκράτες» Έτσι καθαρίζουν την ντροπή και το έγκλημα .
Χείριστοι είναι και οι επιλήσμονες επιστήμονες και τεχνολόγοι που δουλεύουν σαν σκλάβοι στα σύγχρονα καμίνια του ανθρωποφάγου Κύκλωπα και επεξεργάζονται τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής
Ακόμη χειρότεροι είναι οι λαοί με τις μαρμαρωμένες συνειδήσεις που κοιμούνται τον ύπνο της αγνοίας και του δικαίου, και ενώ άλλοι λαοί ματώνουν και πονούν, αυτοί καμώνονται ότι το θέατρο πολέμου είναι μακριά τους και εξορκίζουν το κακό λέγοντας : «δόξα των θεώ εμείς καλά περνάμε»

Η Διεθνής Μαφία

Για τους ηγέτες δεν μιλώ γιατί αυτούς τους ξέρετε όλοι. Είναι μια διεθνής σπείρα γκάνκστερ που λυμαίνονται τον κόσμο. Ανήκουν όλοι τους στην ίδια Εβραιομασονική φαμίλια! Είναι οι ψεύτες , κλέφτες, καταπιεστές, εξουσιαστές, έμποροι ελπίδων , αλλά και νονοί των όπλων, ναρκωτικών, του πετρελαίου , του χρυσού, των διαμαντιών, των μετοχών, της λευκής σαρκός, της παιδεραστίας, του καθαρού αέρα, της οικοδομικής γης των εμπορικών ακτών και ό,τιδήποτε παράγει κέρδος. Ειδικότητα τους το χονδρό και μαζικό έγκλημα. Αν κάποιος παραβεί τους κανόνες και τους όρκους της σιωνιστικής μαφίας και δεν υπακούσει στον αρχηγό, τότε τον κλείνουν σε ένα κλουβί (όπως τον Νοριέγκα, τον Σαντάμ Χουσείν κ.α ) ή τον τελειώνουν με μια σφαίρα στον κρόταφο.

ΤΑ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


Υπό τον τίτλο «Κλιματικά όπλα:κάτι περισσότερο από θεωρία συνωμοσίας;» , το κείμενο αυτό έλεγε ότι πίσω από το κύμα καύσωνα ίσως βρισκόταν το περιβόητο πάρκο 180 κεραιών εκπομπής μικροκυμάτων στην ιονόσφαιρα ΗΑΑRΡ της Αλάσκας. Παρά τις περί του αντιθέτου κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Αρέσεφ υποστήριζε ότι «στόχος του είναι η επιλεκτική αποσταθεροποίηση περιβαλλοντικών και αγροτικών συστημάτων σε συγκεκριμένες χώρες». Επίσης, ως ύποπτο συνεργό του ΗΑΑRΡ ο Αρέσεφ εντόπιζε το περίεργο διαστημικό λεωφορείο που έθεσε σε τροχιά το Πεντάγωνο τον Απρίλη που μας πέρασε. Πρόκειται για το ρομποτικό διαστημόπλοιο Χ-37Β, το οποίο κατά τον Αρέσεφ μεταφέρει όπλα ακτίνων λέιζερ, κατάλληλα και για «κλιματικό πόλεμο».

Βεβαίως, το κείμενο δεν παρείχε αποδείξεις για τα όσα καταλόγιζε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η απελπισία των καμένων ώθησε τον Αρέσεφ να εκδηλώσει μύχιες σκέψεις και υποψίες. Υποψίες που κυοφορούνταν από καιρό και συσσωρεύτηκαν μετά τον φετινό Απρίλιο, τον θερμότερο όλων των καταγεγραμμένων εποχών για τον πλανήτη, οπότε άρχισε ένα περίεργο γαϊτανάκι θερμών ρευμάτων αέρα. Πάνω από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου του Μεξικού εκδηλώθηκε από τις αρχές Μαΐου η νηνεμία που απεγνωσμένα χρειάζονταν για να μαζέψουν τα σπασμένα της ΒΡ.

Στη συνέχεια όμως του καλοκαιριού ασυνήθιστα καυτοί άνεμοι σάρωσαν μεγάλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Μογγολίας, της Κίνας, της Ταϊβάν και της Ινδοκίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας και του Καναδά. Ιδιαίτερα στη Ρωσία, ο συνδυασμός ξηρασίας και πυρκαγιών κατέστρεψε το 27% της εφετινής σοδιάς δημητριακών, ενώ η ξηρασία της ΝΔ Κίνας ήταν η χειρότερη εδώ και έναν αιώνα, με απώλειες σοδειάς ως και 50%! Το αποτελείωμα έφεραν οι απρόσμενα ισχυρές θερινές καταιγίδες στην Α. Ευρώπη και οι χειρότεροι μουσώνες των τελευταίων 80 χρόνων στην Ασία. Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουκρανία πλημμύρισαν, στο Πακιστάν τα σπίτια 22 εκατομμυρίων ανθρώπων βούλιαξαν στη λάσπη, για να φθάσουν τελικά οι πλημμύρες ως την Αυστραλία και τη Γουατεμάλα... Είναι μόνον ο καιρός που τρελάθηκε ή κάποιοι παίζουν ήδη σκάκι μαζί του;


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=315592&dt=12/09/2010#ixzz0zUvI9IOM


TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΑΓΝΩΣΤΗΣ» ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
1899: Ο φημισμένος σέρβος εφευρέτης Νicola Tesla διενεργεί πειράματα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας και παράγει κεραυνό.

1914: Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί δημιουργούν «τεχνητή ομίχλη».

1915: Ο αμερικανός «βροχοποιός» Charles Ηatfield υπόσχεται βροχή στο Σαν Ντιέγκο και φέρνει...πλημμύρα που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. 1943: Οι Βρετανοί ψεκάζουν την ατμόσφαιρα με μικρές λωρίδες αλουμινίου,«τυφλώνουν» τα γερμανικά ραντάρ και βομβαρδίζουν ανενόχλητοι το Αμβούργο.

1946: Σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και την General Εlectric, o νομπελίστας Ιrving Langmuir σπέρνει 1,4 κιλό τρίμμα πάγου στον ουρανό της Νέας Υόρκης και φέρνει χιο νόπτωση. 1946: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αρχίζουν το πρόγραμμα Cirrus, με το οποίο δοκιμάζουν να ελέγξουν τον καιρό με αεροψεκασμούς.Επιφέρουν κατά λάθος θύελλα στην περιοχή της Σαβάνα,με μεγάλες καταστροφές. 1953: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήνει τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου του Καιρού (Αdvisory Committee on Weather Control).

1958: Στο πλαίσιο του πειράματος Αrgus,που κατέστρωσε ο έλληνας φυσικός Νικόλαος Χριστοφίλου, οι ΗΠΑ ανατινάζουν τρεις πυρηνικές κεφαλές στη ζώνη ακτινοβολίας Van Αllen (περίπου 3.500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη) και καταστρέφουν τους κοντινούς δορυφόρους. Είναι η αρχή της διάνοιξης της τρύπας του όζοντος.

1962 και 1967: Στο πλαίσιο του προγράμματος Storm Fury ψεκάζονται τυφώνες.

1967-1972: Στον πόλεμο του Βιετνάμ οι ΗΠΑ ψεκάζουν με ιωδίδιο του αργύρου για να παρατείνουν τους μουσώνες πάνω από το Β. Βιετνάμ (Οperation Ρopeye).

1986: Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Τσερνόμπιλ,τον Α.Γκρούσιν, η σοβιετική αεροπορία δημιούργησε με ψεκασμό σύννεφα βροχής για να προστατεύσει τη Μόσχα από τη ραδιενέργεια.Η βροχή έπεσε στη Λευκορωσία,όπου ο πληθυσμός εκτέθηκε σε έως και 30 φορές υψηλότερη ακτινοβολία από την αναμενόμενη. 1999: Ο Αμερικανός Wiiliam Τhomas διατυπώνει για πρώτη φορά σε άρθρο του τις υποψίες τριών πολιτών για μυστικούς χημικούς ψεκασμούς της ατμόσφαιρας.



Υπόθεση Πορτοκάλι

Ο Κ. Παπαδόπουλος και το δάσος κεραιών του ΗΑΑRΡ που έστησε στην Αλάσκα
Λίγο αργότερα, σε ένα διεθνές συμπόσιο που έλαβε χώρα στη βελγική Γάνδη, στις 28-30 Μαΐου, μια επίσης εμπεριστατωμένη μελέτη επιστημόνων- με επικεφαλής τον καθηγητή Dr Vermeeren, του Delft University of Τechnology- αποκάλυπτε ότι η γεωμηχανική εφαρμόζεται όντως εδώ και 60 χρόνια. Το πόρισμά τους έφερε τον τίτλο «CΑSΕ ΟRΑΝGΕ: Contrail Science, Ιts Ιmpact on Climate and Weather Μanipulation Ρrograms Conducted by the United States and Ιts Αllies» (Υπόθεση Πορτοκάλι: Η επιστήμη των αεροψεκασμών, οι επιπτώσεις της στο κλίμα και τα προγράμματα χειρισμού του καιρού των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους). Μετά την αναλυτική παρουσίαση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται, το πόρισμα φθάνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση: τόσο το περιβόητο ΗΑΑRΡ όσο και οι πατέντες αεροψεκασμού με οξείδια αλουμινίου, θορίου και ανακλαστικά σωματίδια Welsbach ανήκουν πλέον στην κατασκευάστρια πολεμικού εξοπλισμού Raytheon. Μία και μόνη εταιρεία του στρατιωτικοβιομηχανικού κατεστημένου «έχει στα χέρια της το κλίμα του πλανήτη»!

Η συνάρτηση του στρατιωτικού ενδιαφέροντος με την αγωνία των πολιτών για το κλίμα γίνεται διαφανής στην έκθεση CΑSΕ ΟRΑΝGΕ με τη σύνδεση της στρατιωτικής έκθεσης «Οwning the Weather in 2025» (Κατέχοντας τον καιρό, το 2025)- του 1996- με όσα προτείνονται τώρα ως λύσεις γεωμηχανικής. Στην περιβόητη εκείνη έκθεση των στρατιωτικών των ΗΠΑ είχε τεθεί το εξής χρονοδιάγραμμα δράσης:

* 2000: Εισαγωγή της τεχνολογίας δημιουργίας καθρεπτών ιόντων (μέσω σταθμών μικροκυμάτων τύπου ΗΑΑRΡ) και εκθετική αύξησή τους μετά το 2008.

* 2000-2025: Χρήση χημικών στους αεροψεκασμούς, τόσο από πολιτικά όσο και από στρατιωτικά αεροσκάφη.

* 2004: Δημιουργία «έξυπνων νεφών» μέσω νανοτεχνολογίας, με εκθετική αύξησή τους μετά το 2010. * 2005: Εισαγωγή της «κατάμαυρης σκόνης» (carbon black dustδηλαδή ψεκασμός της ατμόσφαιρας με κατάλοιπα ατελούς καύσης, παρ΄ ότι είναι απόλυτα καρκινογόνα).

Το πόρισμα της έκθεσης CΑSΕ ΟRΑΝGΕ καταλήγει με την ακόλουθη διαπίστωση: «... μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι υπάρχει ευρεία συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων προκειμένου να φθάσουν στους κλιματικούς στόχους ως το 2025:Να ελέγχουν τον καιρό,άρα και τον πλανήτη».



Η γεωμηχανική είναι εδώ!

Αν έχετε το χρήμα, ιδιωτικοί κομάντος του κλίματος αναλαμβάνουν να «τρυπήσουν» τα σύννεφα για χάρη σας
Οι θεωρίες συνωμοσίας λένε ότι τα μεγάλης κλίμακας πειράματα τεχνητού χειρισμού του κλίματος διεξάγονται εδώ και 60 χρόνια. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσπαθούν εδώ και δύο δεκαετίες να αντλήσουν επίσημες απαντήσεις για το αν διεξάγονται ψεκασμοί με μεταλλικά ιχνοστοιχεία στην ατμόσφαιρα και ποιες οι επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία από αυτούς. Τις υποψίες τους είχε επιτείνει μια έκθεση της CΙΑ προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ- που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Οbserver» το 2004- στην οποία υποδεικνυόταν ως μόνο ουσιαστικό μέσο αντιμετώπισης της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής ο αεροψεκασμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι ιθύνοντες των κρατικών επιστημονικών ιδρυμάτων ανά χώρα κρατούσαν πάντοτε σιγή ιχθύος επί του θέματος των ψεκασμών, ή φρόντιζαν να καθιστούν σαφές στους «ανήσυχους» ότι θα έχαναν κάθε επαγγελματική προοπτική αν εμπλέκονταν σε τέτοιες «πράσινες διελκυστίνδες». Τελικά, το πέπλο αυτό της σιωπής φαίνεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια κατέστη περιττό: Στις 28 Ιανουαρίου του 2009 το βρετανικό University of Εast Αnglia δημοσίευσε το πόρισμα της πρώτης έρευνας για τις δυνατότητες ψύξης του πλανήτη μέσω μεθόδων γεω-μηχανικής (geoengineering, δηλαδή τεχνητή διαμόρφωση του κλίματος). Συνοπτικά κατέληγε στα εξής:

* Η βύθιση των αποθεμάτων άνθρακα θα μπορούσε να φέρει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα σε εκείνα της προ-βιομηχανικής εποχής, αλλά όχι πριν από το 2100 και μόνον εφόσον συνδυαστεί με ισχυρή περικοπή των εκπομπών καυσαερίων.

* Ο ψεκασμός της στρατόσφαιρας και η εκτόξευση υλικών σκίασης του πλανήτη στο Διάστημα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ψύξουν το κλίμα ως το 2050, αλλά επίσης ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

* Οι προσπάθειες δέσμευσης του άνθρακα μέσω προσθήκης σιδήρου ή αζώτου στους ωκεανούς θα έχουν λιγότερο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα απ΄ ό,τι η ήδη διενεργούμενη προσθήκη φωσφόρου σε αυτούς.

* Η δέσμευση άνθρακα στην ξηρά, μέσω της ενσωμάτωσής του σε νεοδημιουργούμενα δάση, θα έχει πιο άμεσα ψυκτικά αποτελέσματα από την καλλιέργεια φυκών στους ωκεανούς.

* Η αύξηση της ανακλαστικότητας των αστικών περιοχών (βλ. λευκές στέγες και τοίχοι) θα μπορούσε να περιορίσει τις θερμικές νησίδες των πόλεων, αλλά θα είχε ελάχιστη συμμετοχή στην πλανητική κλίμακα.

* Οι προτάσεις άντλησης κρύων υδάτων του βυθού των ωκεανών στην επιφάνειά τους (ocean pipes) ή η αύξηση της ανακλαστικότητας των νεφών με βιολογικά μέσα κρίνονται αναποτελεσματικές. (Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=315592&dt=12/09/2010#ixzz0zUufVdue
Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης-Αμφικτύων


Η «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο, με συνεχείς ιταμότατες προκλήσεις. Όλα δείχνουν ότι η Ελληνο-Τουρκική κρίση που σοβεί από την δεκαετία του 70’ τώρα βαίνει στην τελική της φάση. Η Τουρκία αφού εξασφάλισε(;) σιωπηρώς από το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο την ενταξιακή της πορεία στην Ε. Ε , στέλνει τώρα διπλό μήνυμα : α/ προς την Ελλάδα και β/ προς την Ευρώπη . Τους προειδοποιεί για τον ιδιαίτερο ρόλο που θα παίξει στην Ένωση. Ένα ρόλο που εκπηγάζει από την Οθωμανική αυτοκρατορική της διάσταση. Η Τουρκία θέλει να μπει στην Ε. Ε με το « γιαταγάνι» της και ας λέει ό,τι θέλει το Ευρωσύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο και οι Ευρω- Χάρτες. Αυτά τα γράφει στις καταματωμένες της μπότες. Η Τουρκία παίρνει μόνο από βία.
Είναι γνωστόν ότι η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε δεν θα είχε προχωρήσει αν η Άγκυρα δεν είχε την αμέριστη και ενεργητική υποστήριξη των ΗΠΑ και του Ισραήλ . Ακόμη και το διεθνές μασσονικό κέντρο του Μπάκινγχαμ, δια στόματος του πρίγκηπος Καρόλου επιστρατεύθηκε υπέρ της Τουρκίας. Και καλά οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσβλέπουν σε στρατηγικά και οικονομικά ωφέλη από την Τουρκία. Όμως εμείς τι κάνουμε;

Η κατευναστική πολιτική της Αθήνας είναι όχι μόνον παράλογη αλλά και βλακώδης. Αντί να μειώνει την Τουρκική προκλητικότητα την εξαγριώνει. Λένε οι Τουρκολάγνα πολιτική μας ηγεσία ότι είμαστε υπέρ της εντάξεως της Τουρκίας στην Ε. Ε για να δεσμευθεί με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο . Αν όμως η Τουρκία πριν ακόμη γίνει δεκτή στην Ε. Ε κάνει αυτά που κάνει, σκεφθείτε τι θα πράξει όταν εδραιώσει τη θέση της!!. Για να δικαιολογήσουν δε τις παραβιάσεις λένε ότι: Άλλο το πολιτικό κράτος Ερντογάν και άλλο το βαθύ κράτος των στρατηγών. Οι Τούρκοι το παίζουν, οι καλοί και οι κακοί, κι’ εμείς βλάκες, που δεχόμαστε τέτοιους παραλογισμούς. Διότι αν το πολιτικό κράτος της Άγκυρας δεν μπορεί να επιβληθεί στο στρατιωτικό του κατεστημένο, τότε η Τουρκία είναι δικτατορία του αισχίστου είδους και δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην Ε. Ε.
Το διεθνές κέντρο συνωμοσίας θέλει την Τουρκία στην Ε. Ε σαν παράγοντα αποσταθεροποίησης. Στο ρόλο δηλαδή του διεθνούς χωροφύλακα και προβοκάτορα εντός και εκτός της Ε. Ε, στον Αραβικό και στον Ασιατικό χώρο. Τώρα που προδιαγράφεται κάποια διευθέτηση στην Παλαιστίνη, το διεθνές κέντρο συνωμοσίας ενδέχεται να μεταφέρει την κρίση στο Αιγαίο και στην Κύπρο, για να εξυπηρετήσει ευρύτερους στρατηγικούς και οικονομικούς του στόχους. Κι’ ένας από αυτούς είναι και ο έλεγχος των θρυλλουμένων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Η τιμή δε των $55 δολ. το βαρέλι ίσως να συνηγορεί προς τούτο. [Ο τ. επιτελάρχης της XV Μεραρχίας συνταγματάρχης κ. Μανουσακάκης Γιάννης όταν βρέθηκαν τα πετρέλαια στον Πρίνο , όντας άριστα ενημερωμένος , μας είχε πει προφητικά το 1973 : «Το Αιγαίο είναι μια λίμνη πετρελαίου, για να βγει όμως θα χυθεί αίμα»] Λέτε να παραδώσουμε το Αιγαίο αμαχητί για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας με τον «μπάρμπα Σαμ» την Ε.Ε και τον «κουμπάρο»;
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Ολα τα κόμματα προ των εκλογών πρέπει να δεσμευθούν ρητά πάνω στο πιό σοβαρό πρόβλημα για την επιβίωση της ανθρωπότητος που είναι:
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ(ΠΟ).
Σήμερον που οι Συμφωνίες START II και III βρίσκονται σε αδιέξοδο, η συνθήκη Μη-Διάδοσης των ΠΟ αμφισβητείται και οι πυρηνικές δυνάμεις αναβιώνουν τα παλιά σκληροπηρηνικά δόγματα, οι προοπτικές για έναν πυρηνικό αφοπλισμό φαίνονται μακρυνές και αβέβαιες απο ότι στο παρελθόν. Κι’ όμως όλοι πιστέψαμε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ότι το ρολόι της Πυρηνικής Καταστροφής γύρισε τους δείκτες του πίσω. Φυσικά επρόκειτο για αυταπάτη των πυρηνικών δυνάμεων, που δημιούργησαν εφησυχασμό και αδιαφορία στην κοινή γνώμη . Δυστυχώς ο κόσμος απειλείται και πάλιν με Πυρηνικό Ολοκαύτωμα, είτε εσκεμμένο είτε εκ λάθους, σε μιά εποχή όπου αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα πείνας, ανεργίας, φυσικών-οικολογικών καταστροφών, προσαρμογής στις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές κ.ο.κ Επομένως ο μύθος της πυρηνικής απειλής και των πυρηνικών αντιποίνων δεν έχει πλέον νόημα . Κατόπιν των ανωτέρω¨:
ΚΑΛΟΥΜΕΝ
τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν προεκλογικά ότι συμφωνούν να εργασθούν για την υλοποίηση των κάτωθι σκοπών :
1. Κατάργηση των ΠΟ . Η Ολυμπιάδα του 2004 δέον να γίνει το εφαλτήριο για το αποκορύφωμα αυτής της ιστορικής εκστρατείας.
2. Προώθηση της Συνθήκης για την Μη-Διάδοση των ΠΟ.
3. Πλήρη κατάργηση των Πυρηνικών Δοκιμών(και εντός εργατηρίων)
4. Ανακήρυξη ως Αποπυρηνικοποιημένης της Ολυμπιακής Ελλάδος του 2004, με την απομάκρυνση των < 10 > Αμερικανικών ΠΟ απο τον Αραξο.
5. Συμμετοχή της Ελλάδος σε Πρωτοβουλίες στα πλαίσια του ΟΗΕ για την προώθηση του Πυρηνικού Αφοπλισμού, όπως η παλιά Πρωτοβουλία των Εξη , η προώθηση παρόμιων πρωτοβουλιών σε Βαλκανικό, Μεσογειακό και Ευρωπαικό επίπεδο, η υπογραφή της κοινής δήλωσης των Οκτώ της Καμπέρα κ.α .
6. Ομόφωνη Ηθική Καταδίκη απο το Κοινοβούλιο των Πυρηνικών Οπλων.
Παράλληλα πρέπει να εργασθούν για την Μη- Εγκατάσταση του Πυρηνικού Αντιδραστήρος στο ΑΚΚΟΥΓΙΟΥ της Τουρκίας, για ευνοήτους λόγους.
Οι πολίτες πρέπει να κρίνουν τα κόμματα με βάση-όχι μόνον τα προγράμματα τους-αλλά και την προεκλογική τους δέσμευση στα πιό πάνω μείζονα θέματα για την επιβίωση της ανθρωπότητος. Αναμένομεν την δέουσα προβολή απο τα ΜΜΕ.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
(Ο γράφων είναι μέλος των πρώην Στρατηγών κόσμου για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό) e mail: kostas01@otenet.gr


ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Έχουμε κατεπείγουσα ανάγκη αναστήλωσης των ψυχικών μας δυνάμεων. Η ηττοπάθεια, αν και είναι ξένη προς τη νοοτροπία μας, επιπολάζει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό στην ηγεσία μας. Οι παράγοντες εθνικής ισχύος κάθε χώρας είναι: τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα , η οικονομική κατάσταση, η τεχνολογική και εκπαιδευτική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή, η πολιτική σταθερότητα, οι εξωτερικές σχέσεις και συμμαχίες κ.α. Ομως ο πρωταρχικός παράγων εθνικής ισχύος είναι η ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων όχι μόνον να αποκρούσουν μιά ενδεχομένη εχθρική επίθεση, αλλά να ενεργούν σαν αποτρεπτική δύναμη προς διατήρηση του ισοζυγίου ισχύος υπέρ ημών. Μόνον έτσι δεν θα υποχωρούμε σε κάθε εχθρικό εκβιασμό(όπως λ.χ το casus beli της Τουρκίας στο νόμιμο δικαίωμα επέκτασεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 Ν.Μ) Ο Μάο Τσε-Τουγκ είπε: «η δύναμη εκπηγάζει από την κάννη των όπλων». Σήμερα οι Ενοπλες Δυνάμεις(Ε.Δ) έχουν παραμεληθεί για να ικανοποιήσουμε την υπεκαταναλωτική μας βουλιμία. Αποτέλεσμα της παραμελήσεως των Ε.Δ (ποιοτικής και ποσοτικής) υπήρξε η κατευναστική στάση απέναντι στην επεκτατική και επιθετική πολιτική της Αγκυρας . Παραχωρούμε προοδευτικά κυριαρχικά μας δικαιώματα για να εξασφαλίσουμε πρόσκαιρα μείωση της Τουρκικής επιθετικότητος.
Η Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν έχασε το πλεονέκτημα της αεροπορικής υπεροχής έναντι της γείτονος στο Αιγαίο. Από εκείνη την εποχή αρχίζουν και οι πρώτες Τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις σε βάρος τόσον του εθνικού εναερίου χώρου πάνω στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου , όσον και οι παραβάσεις του FIR Αθηνών. Μετά δε το ατυχές συμβάν των Ιμίων μπήκαν και οι «γκρίζες ζώνες » για να συμπληρωθεί το πακέτο των ιταμών «Τουρκικών διεκδικήσεων» σε βάρος της χώρας μας, ενώ είναι γνωστόν ότι η μοναδική Ελληνο-Τουρκική εκκρεμότης είναι η χάραξη της υφαλοκρηπίδος. Και εμείς όλο αυτόν τον καιρό , όχι μόνον «δεν διεκδικούμε τίποτα από την Τουρκία» αλλά και παραχωρούμε βαθμιαία-δια της μεθόδου της σαλαμοποιήσεως -κυριαρχικά μας δικαιώματα για να κατευνάσουμε την Τουρκική επιθετικότητα. Ομως ματαιοπονούμε.
Το πιό επικίνδυνο είναι ότι φώλιασε στην ψυχή των νέων γενεών ένα αίσθημα φοβίας έναντι της Τουρκίας. Τούτο υπήρξε αποτέλεσμα:
α/ Απραξίας της χούντας Ιωαννίδη το 1974 στην δυναμική αντιμετώπιση του Αττίλα Ι, λόγω εσωτερικής διαλύσεως και μονομερούς σκανδαλώδους επεμβάσεως των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας,
β/ Αδυναμίας της Κυβερνήσεως Καραμανλή να αντιμετωπίσει τον Αττίλα ΙΙ, με το δικαιολογητικό ότι «η Κύπρος είναι μακρυά»
γ/ Του φιάσκου των Ιμίων από την κυβέρνηση Σημίτη.
δ/ Της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους από την κυβέρνηση Σημίτη .
ε/ Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Μαδρίτης από τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Ομως το χειρότερο είναι ότι αφήσαμε αναπάντητες όλες τις τουρκικές προκλήσεις του εθνικού εναερίου χώρου , ενώ θα έπρεπε να είχαμε καταρρίψει από την αρχή κάθε εναέριο Τούρκο εισβολέα .
Το αμυντικό πρόβλημα της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία είναι πρωτίστως Αεροναυτικό. Πολύ αργά όμως το αντελήφθη η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία. Παρά το γεγονός οτι-εμείς οι μέσαίοι τότε επιτελείς-το προτείναμε επιμόνως, χωρίς όμως να εισακουώμεθα. Αντίθετα, αντί να εξοπλιζόμαστε για την απόκρουση της τουρκικής απειλής , το ΥΕΘΑ υπακούοντας στα κελεύσματα της Νατοικής Συμμαχίας προέβαινε σε προμήθεια άσχετων εξοπλισμών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της συμμαχίας και των διαπλεκομένων συμφερόντων με του εμπόρους όπλων. Ετσι προοδευτικά χάσαμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της αεροπορικής υπεροχής(ποιοτικής και ποσοτικής) στο Αιγάιο. Με τις συνεχείς αναχαιτήσεις εκτός της τεραστίας φθοράς: α/ σε προσωπικό( απώλεια της ζωής αρκετών πιλότων μας) , β/σε αεροσκάφη και γ/ σε καύσιμα, ουσιαστικά εκπαιδεύσαμε δωρεάν τους Τούρκους πιλότους στο ιδιόμορφο επιχειρησιακό θέατρο του Αιγαίου. Αντί για την προμήθεια του καταλλήλου αεροναυτικού εξοπλισμού το ΥΕΘΑ προβαίνει σε πανάκριβες αγορές αρμάτων μάχης από την Γερμανία για την δήθεν «ισόρροπη» ανάπτυξη και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. Τι να τα κάνουμε κ. Υπουργέ τα άρματα; Ο Εβρος είναι αμυντικά εξασφαλισμένος , ενώ τα νησιά μας δεν χρειάζονται άρματα, αλλά αντι-αεροπορικά και πυραυλικά όπλα για την αντιμετώπιση της τουρκικής αεροναυτικής αποβάσεως. Διότι χωρίς αεροπορική κάλυψη κάθε απόπειρα αποβάσεως θα είναι μοιραία.
Οι σημερινές μας δυσκολίες προέρχονται διότι παραμελήσαμε :
α/ την βελτίωση και ανανέωση των αεροσκαφών μας(ποιοτική και ποσοτική) ,
β/ δεν εγκαταστήσαμε Αντιαεροπορικά Πυραυλικά Συστήματα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου(ακόμη και τους S-300 τους στείλαμε στην Κρήτη ένεκα φοβίας τουρκικών αντιποίνων)
γ/ υστερήσαμε στην Ηλεκτρονική Προστασία των Α/Φ μας
δ/ παραμελήσαμε την Ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού με μικρές ευέλικτες μονάδες (καταδρομικής φύσεως).
ε/ εγκαταλείψαμε την Παλαική Αμυνα στα σύνορα μας(ο αγώνας των Χεζμπολάχ κατέδειξε την αξία της)
στ/ ενταφιάσαμε το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος -Κύπρου
ζ/ απαξιώσαμε την Πολεμική μας Βιομηχανία . Τούτο είναι αποτέλεσμα της συναλλαγής των διεφθαρμένων πολιτικών μας με τους διαπλεκόμενους προμηθευτές όπλικών συστημάτων .
στ/ προτιμήσαμε τα κατά πολύ ακριβότερα Νατοικά Οπλικά συστήματα και απορρίψαμε τα μη Νατοικά λόγω εξωτερικών πιέσεων.
η/ παραμελήσαμε το ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ με τα ύποπτα «καινά δαιμόνια» της ηττοπάθειας, καλοπέρασης, πολυπολιτισμικότητος , της «Ελλάδος –Τουρκίας Συμμαχίας», της διπλωματίας του «ζειμπέκικου», των «κουμπάρων», της «Στρατηγικής Επιλογής για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε κ.α». Η τουρκόφιλη Στρατηγική Επιλογή μας όμως έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την δήθεν Εθνική Τακτική μας περί δήθεν επιβολή όρων. Πως συμβιβάζεται η Στρατηγική Επιλογή, με την λογική των τακτικών και αναποτελεσματικών ελιγμών μας για την εκπλήρωση των όρων ; Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τα περί «όρων» είναι «έπεα πτερόεντα» για να αποκρύπτουν οι τουρκολάγνοι πολιτικοί μας την στρατηγική τους επιλογή.
Εδώ και καιρό δρουν υπο την στέγη Κυβερνητικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δοσίλογοι, τουρκολάγνοι και αννανολάγνοι. Αυτοί με την βοήθεια ένιων ΜΜΕ( γνωστοί ξενόδουλοι και αγρυρώνητοι δημοσιογράφοι ) ενεργούν σαν 5η Φάλαγγα και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων προωθούν ύπουλα και ανθελληνικά σχέδια(ένταξη Τουρκίας στην Ε.Ε, Σχέδιο Αννάν, Μειονότητες, Πολιτική κατευναυσμού κ.α). Αυτήν την περίοδο Τούρκοι, Αμερικανοί, Σκοπιανοί, Αλβανοί-και τα εδώ «παπαγαλάκια» τους - δοκιμάζουν να εντοπίσουν τα όρια της υποχωρητικότητάς μας ή τον βαθμό της αντίστασής μας. Ενσπείρουν την μοιρολατρική αποδοχή των τετελεσμένων και την ύπνωση του λαού μας , με το αιτιολογικό ότι αυτά είναι μονόδρομος και μη- αναστρέψιμα . Αυτούς πρέπει να τους αποκαλύψουμε, να τους απομονώσουμε και να τους καταγγείλλουμε ως προδότες.
Οι ανόητοι δεν γνωρίζουν ότι η Ελλάς ποτέ δεν ήτο πολυπληθής αλλά πάντα αντιμετώπισε επιτυχώς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εισβολείς, όταν ήτο ενωμένη. Ο μύθος της κραταιάς Τουρκίας που προβάλλουν είναι ψευδής και κατασκευασμένος. Η Τουρκία είναι γίγας με πήλινα πόδια. Εχει πάμπολλες «Αχίλλειες πτέρνες» που την καθιστούν στο έπακρον τρωτή και αδύναμη.(Κουρδικό πρόβλημα, κοινωνική συνοχή, εθνότητες, στρατηγικός προσανατολισμός , εσωτερική σύγκρουση Ισλάμ-Στρατού, αδυναμία εκδημοκρατισμού κ.α)
Τον τελευταίο καιρό δεν φθάνει που δεν έχουμε ικανούς διπλωμάτες για την άσκηση αξιόπιστης εξωτερικής πολιτικής έχουν παραμελίσει και τις Ε.Δ. Τα εξοπλιστικά μας προγράμματα δεν προσαρμόζονται στο αμυντικό δόγμα των αεροναυτικών επιχειρήσεων, λόγω κομματικών ανταγωνισμών . Επίσης η μετατροπή του στρατού μας σε ημι-μισθοφορικό και η επικίνδυνη μείωση της θητείας επηρεάζουν την εθνική μας άμυνα. Νομίζουμε ότι το μικτό σύστημα ( περισσότερων κληρωτών-ολιγότερων εθελοντών) είναι το πρέπον. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει την διάθεση Μονάδων στο ΝΑΤΟ και ΟΗΕ εκτός συνόρων(με εξαίρεση ίσως τα Βαλκάνια) Διότι ενέχει πολλαπλούς κινδύνους και είναι και λίαν δαπανηρή . Νομίζουμε ότι είναι καιρός να φέρουμε το θέμα της αμύνης των ανατολικών μας συνόρων (είσοδος λαθρομεταναστών-τρομοκρατών –τουρκική απειλή ) ενώπιον της Ε.Ε, ώστε αυτή να συμβάλει στην ενίσχυση των. Τέλος μετά την κατάρρευση της Αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος στο χώρο της Μέσης Ανατολής, είναι ανάγκη να συνάψουμε συμμαχίες με κράτη της περιοχής που έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα και τοιαύτα ασφαλείας(ιδιαιτέρως έναντι της Τουρκίας) με την χώρα μας.
Προτάσεις: Για την ενίσχυση της Εθνικής μας Αμύνης απαιτείται :
1/ Η κατά προτεραιότητα ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, των Πυραυλικών μας συστημάτων , των Ναυτικών μας Μονάδων και του Ηλεκτρονικού Πολέμου
2/ Η Εθνική Ομοψυχία, η οποία στην παρούσα εποχή είναι δεδομένη.
3/ Η Οργάνωση Ταμείου Εθνικής Αμύνης για την ανεξαρτοποίηση από τον Π/Υ
4/ Η Ενεργοποίηση της Παλαικής Αμυνας.
5/ Η επιλογή Πατριωτικής Ηγεσίας (πολιτικής και στρατιωτικής) και η πολεμική προπαρασκευή του έθνους προς διατήρηση της Ειρήνης (Καλλιον λέων ηγείσθαι προβάτων παρά πρόβατο λεόντων).
6/ Η εκμετάλλευση του Γεωπολιτικού πλεονεκτήματος της χώρας και ιδιαίτερα την απαίτηση ανταλλαγμάτων για την βάση της Κρήτης και αντισταθμιστικών ωφελών για την προμήθεια των εξοπλιτισκών προγραμμάτων. (Φιλίες μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν παρά μόνον κοινά συμφέροντα)
7/ Η μελέτη της ενδεχομένης μελλοντικής αποκτήσεως Πυρηνικών Οπλων εκ μέρους της Τουρκίας και ο τρόπος αντιμετωπίσεως αυτής της απειλής.
8/ Η προβολή του ζητήματος των Ανατολικών Συνόρων της Ελλάδος ως συνόρων της Ε.Ε και η ισχυροποίηση τούτων .
9/ Η σύναψη συμμαχιών με την Ρωσσία , Βαλκανικές και Αραβικές χώρες, καθώς και αυτές της Ασίας(Κίνα, Ινδία , Ιαπωνία κ.α)
10/ Τέλος εν όψει των ραγδαίων παγκόσμιων αλλαγών , να καθορισθούν οι Εθνικοί Στόχοι και να λάβει σάρκα και οστά το Οραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού, .
Το μήνυμα που πρέπει να λάβουν είναι ότι «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν». Οποιος τολμήσει να μας πλήξει θα προσκρούσει στο εθνικώς αδιαπραγμάτευτο τείχος της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Αυτόν τον βράχο θα τον υπερασπισθούμε παντί σθενεί. Μέχρις εδώ και μη παρέκει οι υποχωρήσεις. Μέχ
[Τά σπλάχνα θα κρεμάσω στού γαϊτανιού την άκρη......και πάντα θα μιλούν στον κόσμο για καλά
«Οι Τούρκοι πέρασαν». Να τι αφήσαν πίσω!-Τούρκος ποιητής Ενίς - Αβνί Μπέη.]


Η «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο, με συνεχείς ιταμότατες προκλήσεις. Όλα δείχνουν ότι η Ελληνο-Τουρκική κρίση που σοβεί από την δεκαετία του 70’ τώρα βαίνει στην τελική της φάση. Η Τουρκία αφού εξασφάλισε(;) σιωπηρώς από το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο την ενταξιακή της πορεία στην Ε. Ε , στέλνει τώρα διπλό μήνυμα : α/ προς την Ελλάδα και β/ προς την Ευρώπη . Τους προειδοποιεί για τον ιδιαίτερο ρόλο που θα παίξει στην Ένωση. Ένα ρόλο που εκπηγάζει από την Οθωμανική αυτοκρατορική της διάσταση. Η Τουρκία θέλει να μπει στην Ε. Ε με το « γιαταγάνι» της και ας λέει ό,τι θέλει το Ευρωσύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο και οι Ευρω- Χάρτες. Αυτά τα γράφει στις καταματωμένες της μπότες. Η Τουρκία παίρνει μόνο από βία.
Είναι γνωστόν ότι η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε δεν θα είχε προχωρήσει αν η Άγκυρα δεν είχε την αμέριστη και ενεργητική υποστήριξη των ΗΠΑ και του Ισραήλ . Ακόμη και το διεθνές μασσονικό κέντρο του Μπάκινγχαμ, δια στόματος του πρίγκηπος Καρόλου επιστρατεύθηκε υπέρ της Τουρκίας. Και καλά οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσβλέπουν σε στρατηγικά και οικονομικά ωφέλη από την Τουρκία. Όμως εμείς τι κάνουμε;

Η κατευναστική πολιτική της Αθήνας είναι όχι μόνον παράλογη αλλά και βλακώδης. Αντί να μειώνει την Τουρκική προκλητικότητα την εξαγριώνει. Λένε οι Τουρκολάγνα πολιτική μας ηγεσία ότι είμαστε υπέρ της εντάξεως της Τουρκίας στην Ε. Ε για να δεσμευθεί με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο . Αν όμως η Τουρκία πριν ακόμη γίνει δεκτή στην Ε. Ε κάνει αυτά που κάνει, σκεφθείτε τι θα πράξει όταν εδραιώσει τη θέση της!!. Για να δικαιολογήσουν δε τις παραβιάσεις λένε ότι: Άλλο το πολιτικό κράτος Ερντογάν και άλλο το βαθύ κράτος των στρατηγών. Οι Τούρκοι το παίζουν, οι καλοί και οι κακοί, κι’ εμείς βλάκες, που δεχόμαστε τέτοιους παραλογισμούς. Διότι αν το πολιτικό κράτος της Άγκυρας δεν μπορεί να επιβληθεί στο στρατιωτικό του κατεστημένο, τότε η Τουρκία είναι δικτατορία του αισχίστου είδους και δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην Ε. Ε.
Το διεθνές κέντρο συνωμοσίας θέλει την Τουρκία στην Ε. Ε σαν παράγοντα αποσταθεροποίησης. Στο ρόλο δηλαδή του διεθνούς χωροφύλακα και προβοκάτορα εντός και εκτός της Ε. Ε, στον Αραβικό και στον Ασιατικό χώρο. Τώρα που προδιαγράφεται κάποια διευθέτηση στην Παλαιστίνη, το διεθνές κέντρο συνωμοσίας ενδέχεται να μεταφέρει την κρίση στο Αιγαίο και στην Κύπρο, για να εξυπηρετήσει ευρύτερους στρατηγικούς και οικονομικούς του στόχους. Κι’ ένας από αυτούς είναι και ο έλεγχος των θρυλλουμένων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Η τιμή δε των $55 δολ. το βαρέλι ίσως να συνηγορεί προς τούτο. [Ο τ. επιτελάρχης της XV Μεραρχίας συνταγματάρχης κ. Μανουσακάκης Γιάννης όταν βρέθηκαν τα πετρέλαια στον Πρίνο , όντας άριστα ενημερωμένος , μας είχε πει προφητικά το 1973 : «Το Αιγαίο είναι μια λίμνη πετρελαίου, για να βγει όμως θα χυθεί αίμα»] Λέτε να παραδώσουμε το Αιγαίο αμαχητί για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας με τον «μπάρμπα Σαμ» την Ε.Ε και τον «κουμπάρο»;
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com







Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την μη στρατικοποίηση του διαστήματος ψήφισαν 140 χώρες υπέρ - το σύνολον σχεδόν των χωρών- με μοναδική εξαίρεση τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που απέσχον. Ολες οι χώρες συμφωνούν για την ειρηνική εκμετάλλευση του διαστήματος και μόνον οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν την στρατικοποίηση του. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκγαταστήσουν το Σύστημα Αντιβαλλιστικής Αμύνης(ABD), κατά παραβίασιν της συμφωνίας ΑΒΜ για την Μη- στρατικοποιήση του διαστήματος. Ο σκοπός τους είναι να ελέγξουν το διάστημα, εξασφαλίζοντας διαστημική υπεροχή έναντι του λοιπού κόσμου, όπως υποστηρίζουν σε σωρεία εγγράφων οι στρατηγικοί σχεδιαστές τους, απο τ ις δεκαετίες του 80’ και του 90’.

Φιλοπόλεμη και Αντιανθρώπινη η Στάση των ΗΠΑ

Πραγματική φρενίτιδα έχει καταλάβει τους στρατηγούς των ΗΠΑ να εντάξουν τον διαστημικό χώρο στο πεδίο της μάχης. Ο πόλεμος για αυτούς δεν περιορίζεται στην ξηρά, θάλασσα και αέρα, αλλά επεκτείνεται και στο διάστημα, όπου σε λίγο θα έχουν εγκαταστήσει διαστημικά όπλα σύγχρονης τεχνολογίας (όπλα λέηζερ, αντιβαλλιστικούς πυράυλους κλπ)

Η Τρέλλα των Πυρηνικών τώρα και στο Διάστημα

Επίσης ετοιμάζουν να βάλλουν πυρηνικά όπλα(ΠΟ) σε τροχιά , τα οποία θα υπερίπτανται των στόχων και σε ελάχιστα λεπτά θα είναι ικανά να τους πλήξουν. Η δικαιολογία τους είναι ότι θέλουν να προστατεύσουν τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο διάστημα (επικοινωνιακούς, μετεωρολικούς, κατασκοπευτικούς καί άλλους δορυφόρους ). Σε λίγο η συμβατική αεροπορία ίσως να έχει συνταξιοδοτηθεί. Ηδη έχει οργανωθεί η Αεροπορική Διοίκηση του Διαστήματος, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των διαστημικών δυνάμεων. Αυτή η μονομερής ενέργεια των ΗΠΑ βρίσκει πλήρως αντίθετη την Ρωσσία, Κίνα και Ινδίες και έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν πως θα αντιμετωπίσουν την νέα απειλή.

Η Ανθρωπότητα στα Σιαγόνια του Καρχαρία

Αλλά και η Ευρώπη δεν συμφωνεί με τον στρατιωτικό έλεγχο του διαστήματος απο τις ΗΠΑ, διότι τούτο θα προκαλέσει νέα κούρσα εξοπλισμών. Πέραν τούτου ο κίνδυνος απο την στρατικοποίηση του διαστήματος είναι τόσο μεγάλος - όπως εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες- ώστε σε λίγο θα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΙΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ. Τελική κατάληξη της κούρσας εξοπλισμών θα είναι η πυρηνική καταστροφή . Αντιλαμβάνεσθε πως θα ζούμε με τα πυρηνικά όπλα πάνω απο τα κεφάλια και τα σπίτια μας; Και όλα αυτά για να θησαυρίζουν οι οπλέμποροι της Aerojet, Hughes Space, Lockheed Martin,TRW κλπ με $ 60 δισ. USD ως πρώτη δόση . Μαζί με το κύμα αμφισβήτησης που αναπτύσσεται ήδη στις ΗΠΑ, πρέπει όλοι μας να πούμε ΟΧΙ στην Αντιβαλλιστική Άμυνα . Είναι θέμα ζωής και θανάτου για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον !

Ο Ρώσσος Πρόεδρος προειδοποιεί

Ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις συνέπειες της εγκατάστασεως της Αντιπυραυλικής Αμύνης(NMD). Και για του λόγου το αληθές δεν πρόκειται περί Αντι-πυραυλικής Αμύνης , αλλά για τον Πόλεμο των Άστρων, ο οποίος θα προκαλέσει μιά χωρίς προηγούμενο κούρσα εξοπλισμών και ενδεχομένως και έναν Πυρηνικό Πόλεμο.

Και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας Σεργκέι Ιβανόφ δήλωσε στο διεθνές αμυντικό συνέδριο του Μονάχου ότι η χώρα του αντιτίθεται στην εγκατάσταση του NMD και στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, και προειδοποίησε την Δύση να μην πιέσει την Ρωσσία για τα χρέη της . Η αλλαγή της παρούσης στρατηγικής ισορροπίας θα ετορπίλλιζε όλες τις μέχρι τώρα ισχύουσες συμφωνίες για τον Έλεγχο των Εξοπλισμών και θα έθετε ολόκληρο τον πλανήτη σε αστάθεια, με αποτέλεσμα την αύξηση των εξοπλισμών.

Η Καταστροφή του Ευρωπαϊκού Εδάφους

Ο Ρώσσος επίσημος κατηγόρησε τη Δύση για την ραδιενεργό μόλυνση και την οικολογική καταστροφή Ευρωπαϊκού εδάφους με τα βλήματα DU(Απεμπλουτισμένου Ουρανίου), που μπορεί να συγκριθούν με ένα μικρό Τσέρνομπιλ. Είπε επίσης ότι η Ρωσσία μπορούσε να δεχθεί ένα παγκόσμιο αντι-βαλλιστικό σύστημα, αλλά αυτό θα ευνοούσε τις ΗΠΑ, γιατί τα βλήματα θά έπεφταν στον Ατλαντικό, ενώ για τους Ευρωπαίους και τους Ρώσσους, αυτά θα έπεφταν επι του εδάφους των.

Τα Σχέδια Ρήγκαν σε Εφαρμογή

Ο κ. Ιβανόφ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην κάνουν το σφάλμα να προχωρήσουν στην αντι-πυραυλική των άμυνα διότι η Ρωσσία έχει ήδη αναπτύξει-απο την εποχή που ο πρόεδρος Ρήγκαν είχε εξαγγείλει τον Πόλεμο των Αστρων-τρία αντίμετρα για την εξουδετέρωση του. Και δεν πρόκειται για αύξηση των Ρωσσικών πυραύλων, αλλά για εξουδετέρωση της αντι-πυραυλικής αμύνης δι’ ηλεκτρονικών και άλλων αντιμέτρων(ηλεκτρονικών παλμών, λέηζερ κλπ). Επ’ αυτού ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ εναντιώθηκε στην οργάνωση του Ευρωπαϊκού Στρατού και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους εταίρους του ΝΑΤΟ να δεχθούν το NMD .

Οι Μικρές Πυρηνικές Δυνάμεις

Ως γνωστόν η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν έγιναν πυρηνικές δυνάμεις . Επίσης το Ισραήλ είναι από καιρό Πυρηνική Δύναμη, διαθέτον άνω των 200 πυρηνικών κεφαλών , χωρίς να τις έχει δηλώσει κατά παράβαση του ΟΗΕ. Όλες οι χώρες του ΟΗΕ-πλην των ΗΠΑ και του Ισραήλ-είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την στρατικοποίηση του διαστήματος. Αλλά το Σιωνιστικό Κατεστημένο που κυβερνά αυτές τις χώρες αδιαφορεί παντελώς για την παγκόσμια κοινή γνώμη και προχωρά σε επιθετικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος της ανθρωπότητος.

Οι Λαοί να Αντιδράσουν Δυναμικά

Το θέμα της στρατικοποίησης του διαστήματος είναι τόσο σοβαρό ώστε δεν πρέπει να το αφήσουμε στα χέρια των πολιτικών. Οι λαοί του κόσμου οφείλουν να το πάρουν στα χέρια τους και να το θέσουν στον ΟΗΕ, στα εθνικά Κοινοβούλια, στους διεθνείς Οργανισμούς και στους δρόμους για να το ματαιώσουν. Κάθε ολιγωρία αυτή τη στιγμή ισοδυναμεί με πρόσκληση στον πυρηνικό Αρμαγενδώνα!




ΤΑ “ΤΣΑΚΑΛΙΑ” ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Οι απόγονοι των βοσκών της Eρήμου μολύνουν τώρα τον κόσμο με ραδιενέργεια, διότι δεν μπορούν ν’ απαλλαγούν απο το σύνδρομο της λέπρας των προγόνων τους. Τα εφιαλτικά αυτά γεγονότα εντάσσονται στην προσπάθεια της διεθνούς “συμμορίας” να επικρατήσει στον κόσμο με οποιοδήποτε μέσο, χωρίς να αποκλείεται και ένας Πυρηνικός Πόλεμος. Τα κορυφαία μέλη της σπείρας (ο “αχυράνθρωπος” Κλίντον, ο σφαγεύς της Κύπρου Κίσσιγκερ. Ολμπράιτ, Κοέν, Χόλμπρουκ, Κλάρκ, Μπλαίρ, Κούκ και οι λοιποί ηγέτες του ΝΑΤΟ) που ευθύνονται για τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να δικασθούν απο Διεθνές Δικαστήριο για το φοβερό έγκλημα τους σε βάρος του Γιουγκοσλαβικού λαού και της KFOR (Στρατιωιτκής Δύναμης του ΝΑΤΟ) Γιατί αυτοί γνώριζαν τις επιπτώσεις των βλημάτων απεμπλουτισμένου Ουρανίου απο τον Πόλεμο στον Κόλπο. Κατά την γνώμη του γράφοντος ο βομβαρδισμός με ραδιενεργά βλήματα, αποσκοπεί στην δοκιμή πάνω στον πληθυσμό των επιπτώσεων ενός Πυρηνικού Πολέμου, τον οποίον ήδη σχεδιάζουν για την προσεχή 20 ετία, εναντίον της Κίνας και των “ατάκτων” χωρών. [ Ο υπουργός αμύνης των ΗΠΑ κ. Κοέν είπε στον γερουσιαστής Κέρρυ ότι επειδή οι ΗΠΑ παράγουν το 50 % της παγκοσμίου παραγωγής και καταναλώνουν μόνον το 4 %, το υπόλοιπο πρέπει να το διαθέτουν στις ξένες αγορές. Οσοι λοιπόν αρνούνται ή αδυνατούν να το δεχθούν η καταστροφή τους θα είναι αναπόφευκτη για να δουλέψει η αγορά.]
Ετσι όμως θα φέρουν τον κόσμο πίσω στην Εποχή των Σπηλαίων. Για να προστατευθούν απο την ραδιενέργεια και τις βόμβες , θα βγαίνουν μόνον τη νύχτα , σαν τα τσακάλια της ερήμου, για λεία και τροφή. Πρόκειται για τις πιό άγριες και βάρβαρες αντιανθρώπινες και αντιζωικές δυνάμεις που έβγαλε ως τώρα ο πλανήτης μας. Στην παρούσα φάση αν όλοι οι λογικοί άνθρωποι δεν συσπειρωθούμε και δεν πιέσουμε τις δουλικές εξουσίες που μας κυβερνούν , είναι υπέρβέβαιον ότι σε λίγο καιρό ίσως να μην υπάρχει οδός επιστροφής και η καταστροφή να είναι μη αναστρέψιμη. Εχουμε να κάνουμε με ψυχοπαθείς!!
Η ευθύνη της Ελληνικής κυβερνήσεως είναι μεγάλη διότι ενώ εγνώριζε το μέγεθος του κινδύνου, έστειλε το Ελληνικό Απόσπασμα στο Κόσσοβο και μάλιστα με ηυξημένη δύναμη. Και ενώ ήδη έχουμε 5-6 κρούσματα και η διεθνής κοινή γνώμη και οι ειδικοί βοούν για τον κίνδυνο εκ της ραδιενέργειας και των λοιπών καρκινογόνων ουσιών, ο ΥΦΕΞ κ. Αποστολάκης μας καθησυχάζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους στρατιώτες μας.
Η καλύτερη άμυνα απο την ραδιενέργεια δεν είναι οι εξετάσεις κ. Υφυπουργέ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η μαύρη θολούρα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή προμηνύει καταιγίδα. Ιδιαιτέρως πρέπει να ανησυχούμε όταν βλέπουμε τα συμβούλια και διαβούλια των “αρχιμαγείρων” της ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης να στήνονται στην περιοχή της κρίσης, δήθεν για να παγιώσουν την ειρήνη, ενώ ουσιαστικά μεθοδεύουν πυρετωδώς την επέκταση των συγκρούσεων.
Αν κάνουμε μιά ιστορική αναδρομή θα δούμε ότι ορισμένοι παράγοντες άλλαξαν, ενώ άλλοι έμειναν αναλοίωτοι. Οι ΗΠΑ που δημιούργησαν το 1918 την Γιουγκοσλαβία, οι ίδιες την διέλυσαν το 1992 . Βέβαια η Αμερική του 1918 υπό τον πρόεδρο Woodrow Wilson είχε Καλβινιστική αντίληψη και δημοκρατικές ευαισθησίες, ενώ η Αμερική του 2001, ελεγχόμενη ολοκληρωτικά απο τους βαρόνους του χρήματος, διακατέχεται απο σιωνιστική αντίληψη και οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι στα δημοκρατικά όργανα, αλλά σε παρασυναγωγές
( τύπου Μπίλντερμπεργκ, Τριμερούς Επιτροπής, 40 Σοφών, 7 + 1 ισχυρών κλπ)
Η Καλβινιστική Αμερική είχε διαπαιδαγωγηθεί με Κλασσική Παιδεία, ενώ οι σημερινοί αμαθέστατοι εξουσιαστές υπακούουν στό ανατολικό, δεσποτικό και αυταρχικό δόγμα. Οσον αφορά τους Γερμανούς είχαν ανέκαθεν ρεμβαντσιστική και ρατσιστική αντίληψη έναντι των Σέρβων, διότι οι Σέρβοι ήσαν ένας αγωνιστικός, φιλελεύθερος και ανυπότακτος λαός που έχυσε ποταμούς αίματος υπερ της ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας, ιδανικά τα οποία σήμερον ποδοπατούνται για μιά χούφτα δολλάρια. Το Ορθόδοξο δόγμα των Σέρβων-όπως και των Ελλήνων, Ρώσσων κ.α- έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έχθρα εναντίον τους. Τότε τα κριτήρια που ίσχυαν ήσαν η σλαβική γλώσσα, σήμερον είναι η θρησκεία και η εθνότης. Τότε εγένοντο δημοψηφίσματα αυτοδιαθέσεως των λαών, σήμερον τα βομβαρδιστικά και οι πληρωμένοι μισθοφόροι (UCK, Αττίλα κλπ) “καθαρίζουν” τους λαούς.
Τότε διεμοίρασαν την Αλβανία, διότι το έθνος αυτό δεν υποτάσσεται σε θεσμούς και νόμους. Σήμερον φτιάχνουν τη Μεγάλη Αλβανία. Ομως δεν φθάσαμε ακόμη στο τέλος. Οταν ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Βοσνίας το 1996 ο Χ. Κίσιγκερ είπε” Αυτό δεν σημαίνει ένα νέο κράτος αλλά την συνέχιση του εμφύλιου πολέμου” Τούτο ισχύει και για τις λοιπές εστίες κρίσεων(Κόσσοβο, FYROM, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος κλπ) Επομένως δεν τελείωσαν τα δεινά της Βαλκανικής. Τώρα αρχίζουν. Οπως είπε ο διευθυντής της Εταιρείας Μελετών Rand κ. Δαβίδ Κόρμπετ “οι Σέρβοι γνωρίζουν μία μόνον γλώσσα, την βία”, αυτή όμως μιλούν και οι εξουσιαστές. Ο κύκλος του αίματος στα Βαλκάνια έχει ενδιάμεσους σταθμούς, αλλά όχι τέλος. Ηθικό Θάρρος λοιπόν και Αλήθεια για να τα βγάλουμε πέρα.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


ΔΟΚΙΜΕΣ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο αντιπυραυλικό σύστημα-υπο την επωνυμία National Missile Defense(NMD)- κατά παράβαση των συνθηκών ΑΒΜ του 1972.
Τούτο δεν πρέπει να γίνει διότι:
1. Δεν είναι αμυντικό σύστημα-όπως ψευδώς διαφημίζεται-αλλά άκρως επιθετικό. Διότι υπάρχει κίνδυνος να ενθαρρύνει κάποια Αμερικανική παρανοική ηγεσία να εκτοξεύσει το Πρώτο Πυρηνικό Πλήγμα, αφού θα αισθάνεται ασφαλής - λόγω της υπάρξεως του NMD.
2. Οι ΗΠΑ θα καταστήσουν εχθρούς σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα και την πλειοψηφία των κυβερνήσεων του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε νέο Ψυχρό Πόλεμο και σε νέα κούρσα εξοπλισμών. [Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο οι ΗΠΑ δαπανήσαν για εξοπλισμούς $ 19 τρισ. δολ. ενώ για την προσεχή 4ετία προγραμματίζουν το ποσόν των $ 1, 9 δολ]
3. Η συνεχής στρατικοποίηση των ΗΠΑ έχει εκτρέψει το δημοκρατικό της πολίτευμα σε ολιγαρχικό, ιμπεριαλιστικό, καταπιεστικό και στρατοκρατικό στα πρότυπα των Σοβιετικών καθεστώτων.
4. Η συνεχής κατάσταση πολέμων, βίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος έχουν εθίσει τον Αμερικανικό λαό, ο οποίος δεν αντιδρά πλέον στην προπαγάνδα και στην πλύση εγκεφάλου. Οι ΗΠΑ-όπως και η Ρώμη- δίνουν στον λαό τους “άρτον και θεάματα” (Οι ΗΠΑ αντί αρένας δίνει βομβαρδισμούς)
5. Δεν είναι δίκαιον και αποδεκτόν απο την διεθνή κοινότητα να προσάγονται σε στο Διεθνές Δικαστήριο οι μικροεγκληματίες, ενώ οι αρχιεγκληματίες να μένουν ατιμώρητοι(Κλίντον, Κίσσιγκερ, Ολμπράιτ, Κλαρκ, Κοέν κλπ) .
6. Οι πύραυλοι σήμερον αποτελούν μικρότερο κίνδυνο για τον λαό των ΗΠΑ απο ό,τι ο εσωτερικός εχθρός, συνεπεία του δεσποτικού, παρανοικού και άδικου καθεστώτος, όπως μετεξελίχθηκε εσχάτως. Διότι οι μεγάλες χώρες δεν κρίνονται απο τα μεγάλα κακουργήματα, αλλά απο τα μεγάλα έργα.
7. Είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των Αμερικανών απολαμβάνει-επι του παρόντος-μιά άνευ προηγουμένου ευμάρεια. Ομως αυτή δεν αντισταθμίζεται απο την έλλειψη ελευθερίας. Εξ άλλου, η ευμάρεια των στηρίζεται στην στρατιωτική και εμπορική καταλήστευση των αδυνάτων χωρών του κόσμου και στην αποστράγγιση των ανά τον κόσμο εγκεφάλων. Δεν είναι άσχετον ότι η Ε.Ε αντέδρασε στις εμπορικές υποκλοπές του συστήματος“ECHELON”.
Συμπερασματικά, ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΟ ΟΣΤΡΑΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Μήπως είναι λοιπόν αργά να μιλάμε για Εθνική Πυραυλική Αμυνα όταν οι “Βάρβαροι” έχουν γίνει άρχουσα τάξη στις ΗΠΑ ;
Κ. Χ.



Ο ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ PE-3

Τι θα έκανε μιά πόλη αν ένας πολίτης σκότωνε, βίαζε, ασελγούσε, έκλεβε και απειλούσε την τοπική κοινωνία´; Ασφαλώς θα τον αντιμετώπιζε συλλογικά. Σήμερα οι ΗΠΑ απειλούν την παγκόσμιο κοινωνία δίκην κοινού κακούργου. Οι Κινέζοι έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι-όπως και οι λοιποί λαοί του κόσμου- με την στάση των ΗΠΑ σχετικά με το κατασκοπευτικό Α/Φ PE-3 που προσγειώθηκε σε Κινεζικό έδαφος διότι :
1/ Η σύγκρουση των δύο αεροπλάνων έγινε στα Κινεζικά σύνορα και όχι στα Αμερικανικά τοιαύτα. Αρα αυτό συνιστά βαριά πρόκληση .
2/ Ακόμη κι’αν δεχθούμε την άποψη των ΗΠΑ ότι ήσαν διεθνή ύδατα, φαντασθείτε ένα Κινεζικό κατασκοπευτικό Α/Φ στα διεθνή ύδατα να συλλέγει πληροφορίες έξω απο την Νέα Υόρκη με τα πιό σύγχρονα τεχνολογικά μέσα τι θα γινόταν. Τούτο φανερώνει τα “δύο μέτρα και δύο σταθμά” των ΗΠΑ.
3/ Το Α/Φ PE-3 των ΗΠΑ προσγειώθηκε σε Κινεζικό αεροδρόμιο άνευ αδείας και οι Αμερικανοί αξιώνουν να θεωρηθεί Αμερικανικό έδαφος. Αν όμως ένα Κινεζικό κατασκοπευτικό Α/Φ προσγειωνόταν σε Αμερικανική βάση θα εθεωρείτο Κινεζικό έδαφος; Αστεία πράγματα.
4/ Ο Κινέζος πιλότος είναι νεκρός, ενώ οι 24 Αμερικανοί είναι ζωντανοί απο την αναχαίτηση του κατασκοπευτικού. Αλλά οι Κινέζοι έχουν κηδεύσει άλλους 3 νεκρούς απο τον βομβαρδισμό της πρεσβείας τους στο Βελιγράδι. Με το δίκιο τους λοιπόν αντιδρούν με αποφασιστικότητα, αλλά και με σύνεση.
5/ Οι ΗΠΑ τρομάζουν στην ιδέα μήπως οι Κινέζοι κλέψουν τα μυστικά του κατασκοπευτικού τους Α/Φ. Ομως αυτοί το 1976 όταν αυτομόλησε ένα Σοβιετικό MIG στην Ιαπωνία το διέλυσαν και το έστειλαν πίσω βίδες και σιδερικά.
Αλλά μήπως και στην δεκαετία του 70’ η CIA δεν ανέσυρε απο μέγα βάθος στον Ειρηνικό τμήμα Σοβιετικού πυρηνικού υποβρυχίου; Τότε γιατί παραπονούνται;
6/ Οι Αμερικανοί ρίχνουν την ευθύνη στο Κινεζικό Α/Φ, όμως οι αναχαιτήσεις μοιάζουν με το κυνήγι του σκύλου με τη γάτα. Το Κινεζικό εν τη προσπαθεία του να αναχαιτίσει το κατασκοπευτικό συγκρούσθηκε μαζί του. Αλλά μήπως οι Αμερικανοί δεν έχουν ρεκόρ τέτοιων συγκρούσεων; α/ όταν Α/Φ τους έκοψε τις προάλλες καλώδιο αναβατήρα σκι στην Ιταλία με αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ατόμων, β/ προσφάτως πυρηνικό τους υποβρύχιο ανέτρεψε εκπαιδευτικό Ιαπωνικό σκάφος στον Ειρηνικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο 9 ατόμων. Αλήθεια ποιός έδωσε την άδεια στις ΗΠΑ να βομβαρδίζουν, να επεμβαίνουν στρατιωτικά, να ελέγχουν πολιτικά, να κατασκοπεύουν, να εκβιάζουν, να παραπληροφορούν, να εκφοβίζουν τους λαούς ; Μήπως το παρακάνανε; Ελπιδοφόρο ότι ξυπνάει η κοινή γνώμη και μέσα στις ΗΠΑ.
Κ. Χ.


ΟΙ 3 ΠΙΣΤΟΛΕΡΟΣ

Απο τον προηγούμενο αιώνα η περιοχή των Βαλκανίων και Ανατ. Μεσογείου συγκλονίζεται απο την δράση δύο ταραχοποιών , του Ισραήλ και της Τουρκίας. Ομως τον τελευταίο καιρό στην “κολλεγιά” του εγκλήματος έβαλαν και την αναρχούμενη Αλβανία. Οπως λέει ο λαός “ο όμοιος στον όμοιο…” και οι εκληματίες αντάμα. Αναφορικά με το Ισραήλ είναι γνωστό τοις πάσι ότι απο της ιδρύσεως του το 1947 ο κόσμος δεν είδε άσπρη μέρα και το αίμα ρέει ποτάμι. Αιτία η επιθετικότητα του κρατιδίου και η μεσσιανική αντίληψη των ηγετών του Σιωνισμού να ιδρύσουν το “Μεγάλο Ισραήλ” με την δύναμη των όπλων , θεμελιώνοντας το πάνω στα πτώματα των λάων που κατοικούν εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιοχή. Βέβαια η σημερινή εφιαλτική κατάσταση δεν προέκυψε ξαφνικά , όπως βγήκε η Αθηνά απο τον μηρό του Διός. Είναι το αποτέλεσμα της συνάξεως των “Σοφών της Σιών” στη Βασιλεία το 1896, τα “Πρακτικά των οποίων υλοποιούνται τώρα με αυξανόμενη ταχύτητα για να κλείσει ο “κύκλος” της παγκόσμιας κυριαρχίας τους. Και αυτή η επιθετικότητα τους βασίζεται στην πλήρη επικράτηση τους στις ΗΠΑ.[Αυτήν την στιγμή έχουν την δυνατότητα αν το θελήσουν να κινητοποιήσουν 80 γερουσιαστές και 400 βουλευτές και να μεταφέρουν την πρωτεύουσα του κόσμου απο την Ουάσιγκτων στην Ιερουσαλήμ.]
Η Τουρκία είναι φυσικός τους σύμμαχος, καθ’όσον η άρχουσα τάξη της αποτελείται απο εξισλαμισθέντες ομοεθνείς τους(ντονμέδες), γενάρχης των οποίων είναι ο σφαγεύς των εθνοτήτων της Τουρκίας (Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων, Κύπρίων κ.α ) Η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο “καταστροφέως” του Ελληνισμού. Το Κυπριακό και Αιγαίο είναι οι αιχμές του δόρατος για την καταστροφή της Ελλάδος, ενώ η επίθεση τους αναπτύσσεται και σε παγκόσμιο επίπεδο κατά του Ελληνικού Πνεύματος, με την διάλυση των εδρών Ελληνικών σπουδών στις ΗΠΑ και αλλαχού, και την εξαπόλυση μιάς δηλητηριώδους δυσφημιστικής εκστρατείας παραπληροφόρησης και ψευδολογίας σε βάρος του Ελληνισμού. Ομως τον τελευταίο καιρό συνεπικουρία της Τουρκίας έβαλαν και την Αλβανία, εξάπτοντας τον Αλβανικό μεγαλοιδεατισμό. Τον ρόλο τούτο έχει αναλάβει η Αλβανική παραστρατιωτική μαφία(UCK) την οποία στηρίζει η Ουάσιγκτων (εκπαίδευση, προπαγάνδα κ.α) ενώ η χρηματοδότηση της γίνεται απο την πώληση των ναρκωτικών.
Η σύζευξη Τουρκίας-Αλβανίας συνιστά απειλή εξ ανατολών και στα νώτα και μετόπισθεν για την Ελλάδα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με άμεση και ενωτική κινητοποίηση του Εθνους. Οι ιθύνοντες αντιλαμβάνονται άραγε την σοβαρότητα της Αλβανικής απειλής; Γιατί λοιπόν καθεύουν υπο μανδραγόραν;
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α





ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Ο Ρώσσος πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις συνέπειες της εγκατάστασεως της Αντιπυραυλικής Αμύνης(NMD). Και για του λόγου το αληθές δεν πρόκειται περί Αντι-πυραυλικής Αμύνης , αλλά για τον Πόλεμο των Αστρων, ο οποίος θα προκαλέσει μιά χωρίς προηγούμενο κούρσα εξοπλισμών και ενδεχομένως και έναν Πυρηνικό Πόλεμο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας Σεργκέι Ιβανόφ δήλωσε στο διεθνές αμυντικό συνέδριο του Μονάχου ότι η χώρα του αντιτίθεται στην εγκατάσταση του NMD και στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, και προειδοποίησε την Δύση να μην πιέσει την Ρωσσία για τα χρέη της . Η αλλαγή της παρούσης στρατηγικής ισορροπίας θα ετορπίλλιζε όλες τις μέχρι τώρα ισχύουσες συμφωνίες για τον Ελεγχο των Εξοπλισμών και θα έθετε ολόκληρο τον πλανήτη σε αστάθεια, με αποτέλεσμα την αύξηση των εξοπλισμών. Ο Ρώσσος επίσημος κατηγόρησε τη Δύση για την ραδιενεργό μόλυνση και την οικολογική καταστροφή Ευρωπαικού εδάφους με τα βλήματα DU, που μπορεί να συγκριθούν με ένα μικρό Τσέρνομπιλ. Είπε επίσης ότι η Ρωσσία μπορούσε να δεχθεί ένα παγκόσμιο αντι-βαλλιστικό σύστημα, αλλά αυτό θα ευνοούσε τις ΗΠΑ, γιατί τα βλήματα θά έπεφταν στον Ατλαντικό, ενώ για τους Ευρωπαίους και τους Ρώσσους, αυτά θα έπεφταν επι του εδάφους των.
Ο κ. Ιβανόφ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην κάνουν το σφάλμα να προχωρήσουν στην αντι-πυραυλική των άμυνα διότι η Ρωσσία έχει ήδη αναπτύξει-απο την εποχή που ο πρόεδρος Ρήγκαν είχε εξαγγείλει τον Πόλεμο των Αστρων-τρία αντίμετρα για την εξουδετέρωση του. Και δεν πρόκειται για αύξηση των Ρωσσικών πυραύλων, αλλά για εξουδετέρωση της αντι-πυραυλικής αμύνης δι’ ηλεκτρονικών και άλλων αντιμέτρων(ηλεκτρονικών παλμών, λέηζερ κλπ). Επ’ αυτού ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ εναντιώθηκε στην οργάνωση του Ευρωπαικού Στρατού και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους εταίρους του ΝΑΤΟ να δεχθούν το NMD . Να σημειωθεί ότι η Κίνα, Ινδία(η οποία εσχάτως έγινε μέλος της πυρηνικής λέσχης) και όλες οι χώρες του ΟΗΕ-πλην Ισραήλ-είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την στρατικοποίηση του διαστήματος..
Το θέμα της στρατικοποίησης του διαστήματος είναι τόσο σοβαρό ώστε δεν πρέπει να το αφήσουμε στα χέρια των πολιτικών. Οφείλουν να το αναλάβουν οι λαοί του κόσμου μέσα και εξω απο τον ΟΗΕ, στα εθνικά Κοινοβούλια, στους διεθνείς Οργανισμούς και στους δρόμους και να το ματαιώσουν. Κάθε ολιγωρία αυτή τη στιγμή ισοδυναμεί με πρόσκληση στον πυρηνικό Αρμαγενδώνα!
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
e mail: kostas01@otenet.gr

=========================================================
ΕΚΚΛΗΣΗ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ¨:


1/ Οι 15 ηγέτες του ΝΑΤΟ και ιδιαιτέρως οι πρωταίτιοι (Κλίντον, Κίσσιγκερ, Ολμπράιτ, Κοέν, Κλάρκ, Μπλαίρ, Κούκ και Σολάνα) να λογοσοδτήσουν για τα ειδεχθή εγκλήματα των κατά της ανθρωπότητος.

2/ Τα ραδιενεργά και λίαν τοξικά πυρομαχικά του αμπεμπλουτισμένου Ουρανίου(DU) πρέπει αμέσως να καταργηθούν, γιατί είναι εχθρικά προς τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.
.
3/ Το ΝΑΤΟ να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων και να πληρώσει για τις υλικές και περιβαλλοντικές καταστροφές που προξένησε με τους βομβαρδισμούς του στην Γιουγκοσλαβία, στους λαούς των Βαλκανίων .

4/ Το Ελληνικό Απόσπασμα στο Κοσσυφοπέδιο( ΕΛ.ΔΥ.ΚΟ ) και οι φοιτητές μας στην Γιουγκοσλαβία να επιστρέψουν αμέσως, καθόσον κινδυνεύει η υγεία των εκ του ραδιενεργού Ουρανίου και Πλουτωνίου στην περιοχή.

5/ Η Ε.Ε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην Ευρώπη και να ανεξαρτοποιηθεί απο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ .

6/ Ο ΟΗΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες για: α/ την άμεση κατάργηση των Οπλων Μαζικής Καταστροφής , β/ την άρση του εμπάργκο στο Ιράκ , Λιβύη κλπ

ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
(συντονιστής)
e mail: kostas01@otenet.gr


ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Οταν εμείς ασχολούμεθα με την μικροπολιτική η Τουρκία χαράσσει την στρατηγική του μέλλοντος της. Δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατ. Μεσογείου και του Καυκάσου θα είναι ευμετάβλητη και ασταθής και ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε θα οξυνθεί, η Τουρκία σχεδιάζει την ενίσχυση των Ε. Δ με δικά της μέσα, που θα την καταστήσουν ισχυρότατη περιφερειακή δύναμη στην στρατηγικότερη περιοχή του κόσμου. Αναφέρομαι στις πληροφορίες που διέρρευσαν προσφάτως για την κατασκευή Τουρκικού Αεροπλανοφόρου, την ανάπτυξη βαλιστικών πυραύλων μέσου βαληνεκούς και τέλος την ανάπτυξη Πυρηνικών Οπλων(ΠΟ). Την ίδια περίοδο το υμέτερο ΥΕΘΑ θεωρεί ότι τον κυριότερο ρόλο για την Ελληνική Αμυνα και ασφάλεια θα διαδραματήσει η Ε.Ε, μέσω της συγκροτήσεως της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής-Ασφάλειας(ΚΕΠΑ) Στο παρελθόν βασισθήκαμε στο ΝΑΤΟ και το πληρώσαμε ακριβά. Τώρα επαναλαμβάνουμε το ίδιο-ίσως και μεγαλύτερο λάθος-διότι η Ε. Ε θα είναι για πολύ ακόμη το“μεγάλο παζάρι”. Αλλά και σ’ αυτό η Τουρκία-λόγω όγκου-θα έχει σπουδαιότερη σημασία . Καιρός λοιπόν να προσγειωθούμε. Στον Καναδά οργιάζουν οι πληροφορίες ότι με την βοήθεια των Πυρηνικών Αντιδραστήρων CANDU που θα προμηθευθεί η Τουρκία θα μπορεί να κατασκευάσει ΠΟ. Και φυσικά η Αγκυρα δεν το κρύβει. Κατά την Τουρκική εφημ. “Milliyet “, ο Υπουργός Μεταφορών του ακροδεξιού κόμματος MHP κ. Οκσούζ δήλωσε ότι: “ η Τουρκία φτιάχνει ένα Πυρηνικό Σταθμό , και θα μπορεί να παράγει πυρηνικά όπλα” Κατά τον ίδιο Τούρκο επίσημο: “χώρες οι οποίες είναι σε κίνδυνο χρειάζονται τα δικά τους ΠΟ σαν αποτρεπτικό. Τέτοιες χώρες έχουν το δικαίωμα να κατέχουν πυρηνικές βόμβες” . Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε σάλο στον Καναδά(όχι όμως στην Αθήνα), έστω κι’ αν διεψεύσθη αργότερον απο τον πρεσβευτή της Τουρκίας στον Καναδά κ. Ογκούτ. Να σημειωθεί ότι η Καναδική εταιρεία ΑΕCL ανταγωνίζεται αυτόν τον μήνα με το Γαλλο-Γερμανικό όμιλο, N.P.I , και τον γνωστό Αμερικανικό όμιλο Westinghouse Electric Co. για την ανάληψη του έργου. Το έργο τούτο πρόκειται να εγκατασταθεί στο AKKUYU , μιά εξόχως σεισμογενή περιοχή, η οποία δίδει σεισμούς της τάξεως των 8 Ρίχτερ. Ενδεχομένη δε καταστροφή ή δυσλειτουργία υλικού- προσωπικού θα προξενήσει ασύλλυπτες καταστροφές στη ζωή και στο περιβάλλον της Ανατ. Μεσογείου. Προς τιμήν της ομογένειας, ο μόνος που έχει αναλάβει μιά τεράστια εκστρατεία ενημέρωσης και ματαίωσης του έργου είναι ο ομογενής βουλευτής στον Καναδά κ. ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ e mail: < krygnsmp@yesic.com > και . Ας τον συνδράμουμε όλοι οι Ελληνες, διότι τοΥΠΕΞ δεν αδειάζει απο τις αγκαλιές με τον κ. Τζεμ.
Κώστας Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
e mail: kostas01@otenet.gr

UCK: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ο UCK είναι στρατός του ΝΑΤΟ. Αυτό τον οργάνωσε, τον εξόπλισε, τον εξεπαίδευσε , τον μισθοδοτεί και τον δικοικεί επιχειρησιακά, μέσω της CIA και των εταιρειών ενοικιάσεως μισθοφόρων. Επομένως το ΝΑΤΟ είναι μέρος των προβλημάτων της Ν.Α Ευρώπης , και όχι παράγων για την επίλυση των . Είναι δε τόση η εμπλοκή του ώστε δεν θα το θεωρούσαμε απίθανον αν αντί του UCK παρέδιδε το ΝΑΤΟ δικά του όπλα για να εμφανίσει τους Αλβανούς τρομοκράτες διαλλακτικούς. Το βέβαιο είναι ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει στο έπακρον τους Αλβανούς τρομοκράτες για να χτυπήσουν στο μέλλον και σε άλλα μέτωπα, όπως λ. χ Πρέσσεβο, Ηπειρο, Μακεδονία , Θράκη, Μαυροβούνιο κ. λ. π. Ο Καναδός δημοσιογράφος κ. Scott Taylor, ο οποίος επισκέφθηκε το στρατηγείο των ανταρτών στο Τέτοβο, γράφει ότι οι Αλβανοί αντάρτες του είπαν: “ Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και τον Καναδά για ό,τι μας πρόσφεραν..» και του επέδειξαν όπλα "Made in the USA." Οι Σλαβομακεδόνες του είπαν ότι είδαν Αμερικανικά ελικόπτερα να παραδίδουν «ανθρωπιστική βοήθεια» στους αντάρτες και μετά επακολούθησε ο βομβαρδισμός του Τετόβου.
. Η ιστορία της Αγγλικής διχαστικής πολιτικής κατά την διάρκεια της Κατοχής - με την παροχή βοήθειας και στον ΕΛΑΣ και στον ΕΔΕΣ -επαναλαμβάνεται Τα Σκόπια οδεύουν προς εμφύλιο πόλεμο και διαμελισμό. Αλλά για να στρογγυλοκαθήσει το ΝΑΤΟ στην περιοχή έπρεπε πρώτα να τους οπλίσει και μετά να τους αφοπλίσει. Φρικτές ραδιουργίες !!! Αλλά ο UCK είναι χρήσιμος και για την επιβολή «Κράτους της Μαφίας» και αποσταθεροποίσησης της Βαλκανικής ώστε να είναι απαραίτητη η παρουσία του ΝΑΤΟ . Οι εξελίξεις στα Σκόπια είναι ολέθριες για την Ελλάδα διότι:
1/ Η πιθανολογουμένη επικύρωση του ονόματος «Μακεδονία» δημιουργεί κινδύνους μελλοντικων διεκδικήσεων των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας.
2/ Ο πιθανός διαμελισμός των Σκοπίων μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας θα δημιουργήσει την Μεγάλη Αλβανία και Βουλγαρία και θα προκαλέσει εμπόδια στον χερσαίο άξονα Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι – Αυστρία.
3/ Τυχόν δράση του UCK στην Ηπειρο- Δυτική Μακεδονία και την υποκίνηση των Μουσουλμάνων της Θράκης, σε συνεργασία με την Τουρκία , δημιουργεί θανάσιμη απειλή ενδο-Βαλκανικής κρίσης και διαμελισμού της χώρας μας.
Και όλα αυτά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προσλαμβάνουν εφιαλτικές διαστάσεις για την διατήρηση της ειρήνης και ασφάλεις στην περιοχή. Και η τραγική ειρωνία ότι πληρώνουμε το ΝΑΤΟ για να μας απειλεί και να μας αποσταθεροποιεί. Η Ε. Ε πρέπει να παύσει οριστικά τον επιθετικό και αποσταθεροποιητικό αυτό οργανασιμό που την απειλεί. Ευρωπαίοι γρηγορείτε !
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α




Πυρηνικά όπλα στην αρχαιότητα (vid)

Στα Ινδικά έπη συναντάμε περιγραφές πυρηνικών καταστροφών και στην Ινδία περιοχές με ασυνήθιστα ψηλή ραδιενέργεια.

μάλλον οι πρόγονοί μας δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον πειρασμό χρήσης της καταστροφικής τους ικανότητας.

στα Ινδικά έπη κάποιος με το όνομα Αουλουκούγια τον 8ο αιώνα π.Χ. κάνει μια περιγραφή που μόνο σήμερα γίνεται κατανοητή ταιριάζοντας σε μεγάλο βαθμό με την σημερινή θεωρία για την πυρηνική μορφή της ύλης, την αντιστοιχία ατομικών συστημάτων με το σύμπαν, σχετικότητα χωροχρόνου, κοσμικές ακτίνες, παγκόσμια έλξη κ.α. . Στα Ινδικά έπη συναντάμε περιγραφές πυρηνικών καταστροφών και στην Ινδία περιοχές με ασυνήθιστα ψηλή ραδιενέργεια.

Μάλλον οι πρόγονοί μας δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον πειρασμό χρήσης της καταστροφικής τους ικανότητας..

Στα Ινδικά έπη κάποιος με το όνομα Αουλουκούγια τον 8ο αιώνα π.Χ. κάνει μια περιγραφή που μόνο σήμερα γίνεται κατανοητή ταιριάζοντας σε μεγάλο βαθμό με την σημερινή θεωρία για την πυρηνική μορφή της ύλης, την αντιστοιχία ατομικών συστημάτων με το σύμπαν, σχετικότητα χωροχρόνου, κοσμικές ακτίνες, παγκόσμια έλξη κ.α.

Κάποια ενδιαφέροντα σημεία στα Ινδικά έπη (Maharabata, Ramagiana και Mahavira) αναφέρονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε κάτι που θυμίζει έντονα πυρηνική έκρηξη, και πρόσφατα σε κάποιο σημείο της Ινδίας παρατηρήθηκαν ασυνήθιστα αυξημένες ποσότητες ραδιενέργειας.

Στο Πακιστάν στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού βρέθηκαν τα ερείπια των αρχαίων πόλεων Mohenjo Daro και Harapa μεγέθους τέτοιου που θα μπορούσαν να χωρέσουν από ένα εκατομμύριο ανθρώπους η κάθε μία.

Το άγνωστο είδος γραφής που βρέθηκε εκεί είναι ίδιο με των νησιών του Πάσχα που βρίσκονται απομονωμένα στην άλλη άκρη της γης.

Ανασκαφές σ'' αυτές τις πόλεις οδήγησαν στην ανακάλυψη ανθρώπινων σκελετών με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ραδιενέργειας. Δείτε και το τμήμα για τα Βιμάνα.

Όταν οι πόλη Rishi City στο Mohenjo-Daro εκτάφηκε από τους αρχαιολόγους τον τελευταίο αιώνα, βρήκαν σκελετούς απλά να κείτονται σε δρόμους, μερικοί κρατημένοι χέρι με χέρι, σαν να είχε βρει την πόλη μια στιγμιαία καταστροφή.

Αυτοί οι σκελετοί είναι από τους πιο ραδιενεργούς από όσους έχουν βρεθεί, σε επίπεδα αντίστοιχα μιας Χιροσίμα και ενός Ναγκασάκι.

Αρχαίες πόλεις με τείχη λιωμένα και υαλοποιημένα βρίσκονται στην Ινδία, Ιρλανδία, Σκοτία, Γαλλία, Τουρκία και άλλα μέρη.

Κάποια άλλη πιθανή εξήγηση για την υάλωση πέτρινων τειχών, εκτός από την πυρηνική έκρηξη δεν υπάρχει.

Στο Mohenjo Daro ανακαλύφθηκε επίσης και ένα τεράστιο υδραυλικό - αποχετευτικό δίκτυο ανώτερο από το σημερινό της Ινδίας και του Πακιστάν.

Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με "μαύρες γυάλινες μάζες" και οι έρευνες απέδειξαν ότι αυτά ήταν πήλινα κατασκευάσματα που έλιωσαν σε κάποια τρομερή θερμοκρασία.

Περιγραφές στα σανσκριτικά κείμενα αναφέρουν την διάρκεια ενός πολέμου "μία έκρηξη που έλαμψε σαν 100 χιλιάδες ήλιους".

Το όπλο αυτό ''έκανε στάχτη όλη την πόλη Vrishnis, και τις Andhakas.

Τα πτώματα ήταν τόσο καμένα που ήταν αγνώριστα.

Έκαιγε ελέφαντες, άλογα, στρατιώτες και άρματα με αόρατη φωτιά.

Έκανε να πέφτουν τα νύχια και τα μαλλιά, άσπριζε τα φτερώματα των πουλιών, κοκκίνιζε τα πόδια τους και τα τύφλωνε

Μετά από λίγο όλα τα τρόφιμα μολύνθηκαν.

Οι στρατιώτες έτρεχαν να πλυθούν προσπαθώντας να αποφύγουν τις θανατηφόρες συνέπειες του όπλου.

Οι φυλές Vrisnis και Andakas έγιναν στάχτη σχεδόν το 1300 π.Χ.

Φαίνεται σαν η Mahabharata να περιγράφει ένα πυρηνικό πόλεμο!

Τέτοιες αναφορές δεν είναι μεμονωμένες, τα ινδικά έπη είναι γεμάτα από τέτοιες περιγραφές με τρομερά όπλα και ιπτάμενα οχήματα.

Ένα από τα έπη περιγράφει, δε, πόλεμο στη Σελήνη.

αποσπάσματα από τα Ινδικά Έπη

"Μια φορά όταν ο βασιλιάς Citaketu ταξίδευε στο εξώτερο διάστημα με ένα σκάφος που του έδωσε ο Vishnu, είδε τον Σίβα..."

"Τα βέλη που εκτόξευσε ο Siva έμοιασαν με ακτίνες που βγαίνανε από την σφαίρα του ήλιου και κάλυψαν τα τρία σκάφη που είχαν μείνει, και μετά αυτά χάθηκαν".

Srimad Bhagasvatam, Sixth Canto, Part

3 ".. ανάμεσα σε ρουκέτες, πυραύλους, φλογοβόλα χωρίς διακοπή. Ο ουρανός φαινόταν να έχει εκατό ήλιους, εκατό φεγγάρια και εκατό εκατομμύρια άστρα."

The Mahabharata

"Το αεροπλάνο που καθόταν ο Σάλβα ήταν πολύ μυστήριο. Ήταν τόσο παράξενο που μερικές φορές πολλά αεροπλάνα φαίνονταν στον ουρανό και μερικές φορές κανένα.

Μερικές φορές το αεροπλάνο ήταν ορατό και μερικές όχι και οι πολεμιστές της δυναστείας του Yadu μπερδεύονταν. ''

Αλλοτε βλέπανε το σκάφος στη γη, άλλοτε να πετάει στον ουρανό, άλλοτε στην κορφή ενός λόφου και μερικές φορές να πλέει στο νερό."

Bhaktivedanta, Swami Prabhupada, Krsna

Έχουμε λοιπόν κατά σειρά την αναφορά ακτινοβόλου (λέιζερ;), ταξιδιού στο απώτερο διάστημα, πυραύλους και το.. πρώτο Stealth της εποχής.

Κατά την βασιλεία του Λουδοβίκου του 15ου κάποιος Ντυμπρέ που ειδικευόταν σε χημικά, παρουσίασε στον βασιλιά και στην αυλή της οπλαποθήκης του Παρισιού ένα όπλο που η δύναμη της φωτιάς του δεν είχε κανένα εμπόδιο στην καταστροφή της.

Ο Λουδοβίκος τρομαγμένος απ'' την καταστροφική ικανότητα του όπλου απαγόρευσε την χρήση του.

Για περισσότερα: Robert Charroux Η άγνωστη ιστορία των ανθρώπων πριν 100.000 χρόνια

Είναι σχεδόν απίστευτη η επινοητικότητα του ανθρώπου σε εργαλεία καταστροφής.

Αναρωτιέται κανείς αν είχαν απελευθερωθεί οι λαοί απ'' την ανάγκη στρατιωτικών δαπανών τόσο σε υλικό όσο και σε έμψυχο δυναμικό, πόσο μπροστά θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει στους υπόλοιπους τομείς..

Προς το παρόν λειτουργούμε αντίθετα μιας και οι νεώτερες τεχνολογίες βρίσκουν εύκολη πηγή χρηματοδότησης της έρευνας και εξέλιξής τους μόνο αν έχουν στρατιωτικό ενδιαφέρον.

Στην σύγχρονη στρατιωτική έρευνα και ανάπτυξη οφείλουμε (αν και μάλλον τα έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει χωρίς να το καταλάβουμε) ένα μεγάλο ποσοστό των τεχνολογικών επιτευγμάτων όπως το internet τα, τα λεπτόκοκκα φιλμ και τα CCD (scanners, ψηφιακές μηχανές), συστήματα ήχου, βελτιωμένα ηλεκτρονικά, τηλεπικοινωνίες, υπολογιστές κλπ.


Το διαβάσαμε από το: Πυρηνικά όπλα στην αρχαιότητα (vid) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/06/vid_28.html#ixzz2XedGc6SW



21/09/13 - 08:15


Η έκρηξη μιας αμερικανικής ατομικής βόμβας, η οποία παραλίγο να ανατιναχθεί το 1961 πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα, θα ήταν 260 φορές ισχυρότερη από αυτή που κατέστρεψε τη Χιροσίμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο.
Σύμφωνα με την Γκάρντιαν, στο έγγραφο αναφέρονται, το οποίο προσκόμισε ο δημοσιογράφος Έρικ Σλόσερ, απτές αποδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν πολύ κοντά σε ένα καταστροφικό πλήγμα τον Ιανουάριο του 1961.
Το περιστατικό συνέβη όταν δύο Mark 39 βόμβες υδρογόνου έπεσαν κατά λάθος στην περιοχή Γκόλντσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, όταν το βομβαρδιστικό B-52 παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της, έχουν γίνει επανειλημμένα εικασίες σχετικά με τη σοβαρότητα του περιστατικού, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών πολιτών.
Ωστόσο, στο άρθρο αναφέρεται ότι η μία από τις δύο βόμβες συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως ένα πυρηνικό όπλο σε περίοδο πολέμου, αφού άνοιξε κανονικά το αλεξίπτωτό και τέθηκαν σε λειτουργία οι μηχανισμοί ενεργοποίησης. Η καταστροφή αποφεύχθηκε εξαιτίας ενός διακόπτη, ο οποίος δεν λειτούργησε σωστά.
Η ραδιενεργή σκόνη θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί στην Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, ακόμα και τη Νέα Υόρκη, απειλώντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρει η εφημερίδα.
Στο απόρρητο έγγραφο ο Πάρκερ Τζόουνς, ανώτερος μηχανικός των εργαστηρίων Sandia National Laboratories υπεύθυνος για τη μηχανική ασφάλεια των πυρηνικών όπλων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ένας διακόπτης χαμηλής τάσης στάθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και μιας ολέθριας καταστροφής».
H έκθεση του Τζόουνς με τίτλο «Επιστροφή στο Γκόλντσπορο: Πως έμαθα να μην εμπιστεύομαι την H-Bomb», γράφτηκε 8 χρόνια μετά το ατύχημα, κατά το οποίο η μία βόμβα προσγειώθηκε σε ένα χωράφι κοντά στην περιοχή Φάρο και η άλλη σε ένα λιβάδι. 
Ο Τζόουνς ανακάλυψε ότι οι 3 από τους 4 μηχανισμούς ασφαλείας που είχαν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την ακούσια πυροδότηση, δεν λειτούργησαν σωστά. Όταν η βόμβα χτύπησε στο έδαφος, ένα σήμα πυροδότησης εστάλη στον πυρήνα της κεφαλής και μόνο ο τελικός διακόπτης απέτρεψε την καταστροφή.
Η Γκάρντιαν αναφέρει ότι ο Σλόσερ ανακάλυψε το έγγραφο καθώς έκανε έρευνα για ένα καινούριο βιβλίο με θέμα τα πυρηνικά όπλα.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ: ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΚΚΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6244397521059200050#editor/target=post;postID=5233579592324142796;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname