AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Ν.ΜΑΡΤΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ...), ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΣΕ ΟΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΣΧΕΤΙΖΟΝΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ ;;;;;

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, Ν. ΜΑΡΤΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ» ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑΣ», ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΙΓΟΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

(Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΔΩΘΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ).





ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

Πρώην Υπουργός

3-12-2009

H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

____________________________________________________

Η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα, δεν είναι διαθέτει μόνο το έδαφος της, αλλά έχει επί πλέον ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Κίσσιγκερ, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ερωτηθείς το 1992 σε Συνέδριο Manager στο Παρίσι για το θέμα της Μακεδονίας είπε: «Η Ελλάς έχει δίκαιο για το όνομα. Το λέγω αυτό γιατί εγώ ξέρω ιστορία, που δεν ξέρουν οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυ­ρό όπλο της Ελλάδας, είναι η Ιστορία».

Ο Κίσσιγκερ ως γνώστης ιστορίας γνώριζε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, διότι οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ιερά των θεών τους με τους άλλους Έλληνες και τους αυτούς θεούς, που κατοικία είχαν το Μακεδονικό Όρος, τον Όλυμπο. Μιλούσαν επίσης την αυτή γλώσσα με τους άλλους Έλληνες, την ελληνική.

Στη Μακεδονία υπάρχουν 4 αρχαία θέατρα και ως γνωστόν μόνο οι Έλληνες είχαν θέατρα. Οι Μακεδόνες όπως όλοι οι Έλληνες συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αλέξανδρος Α΄ (παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου) έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και νίκησε.

Όσοι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία και είδαν ελληνικές επιγραφές και τα αρχαία θέατρα, είδαν την ιστορική αλήθεια.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Μιττεράν μετά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το 1982 δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

Όταν ήμουν Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, πέντε Πρέσβεις της ΟΥΝΕΣΚΟ ζήτησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα, οπότε ανέλαβα την μετακίνηση και την ξενάγησή τους. Επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και εν συνεχεία πήγαν σ’ ένα εστιατόριο της Βέροιας. Μεταξύ των Πρεσβευτών ήταν και ο Πρέσβυς της Ολλανδίας, ο οποίος ήταν 15 χρόνια στην ΟΥΝΕΣΚΟ και θεωρείτο ένας εκ των σημαντικότερων Πρεσβευτών στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι τέσσερις Πρέσβεις συνεχώς ανεφέροντο στα εκπληκτικά εκθέματα της Βεργίνας, αλλά τους διέκοψε ο Ολλανδός Πρέσβυς και τους είπε: «Ωραία αυτά που λέτε! Για μένα ένα έχει σημασία! Είδα ελληνικές επιγραφές και ξεκαθάρισε το θέμα Μακεδονία». Το γεγονός αυτό για την σημασία των επιγραφών της Μακεδονίας είναι γνωστό στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και τον διακεκριμένο συγγραφέα Staffan Stolpe, σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι, και οι Υπουργοί, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Ο Ζέλεφ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

Μετά την ανακήρυξη την 2α Αυγούστου 1944 από τον Τίτο της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Stettinious – τον Δεκέμβριο 1944 – με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. ως απάτη), την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «Μακεδονικής συνείδησης». «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος (της …Μακεδονίας που κατοικείται από Έλληνες).

Με το Δόγμα Τρούμαν απεφεύχθη η απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και η ένταξη της στα Σκόπια το 1946-49

Τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς η υπηρεσία διεύρυνσης της ΕΕ, παρά την υπόμνηση μου, δεν είπε στον Αρμόδιο Επίτροπο κ. Oli Ren να επισκεφθεί με την Επιτροπή Σύνδεσης, δηλαδή τους Σκοπιανούς Βουλευτές και Ευρωβουλευτές τη Μακεδονία, για να δουν την ιστορική αλήθεια, ώστε να διαπιστώσουν οι Σκοπιανοί ότι τους εξαπάτησε ο Τίτο με το να τους θεωρεί απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον στόχο του, δηλαδή την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου, όπως έκανε ο Χίτλερ, που για να εδραιώσει τον Ναζισμό εξαπάτησε τους Γερμανούς ότι ανήκουν στην Αρία φυλή.

Επειδή δεν έγινε η επίσκεψη αυτή, γυρίστηκε το ντοκυμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινήδη με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ». Ήδη το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε ορισμένες πόλεις της Αμερικής και θα προβληθεί και σε άλλες χώρες, για να ντρέπονται όσοι από άγνοια ιστορίας και αφέλεια εισηγήθηκαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το οποίο δόλια αναφέρουν στο Σύνταγμα τους.

Οι επιγραφικές, αρχαιολογικές, χαρτογραφικές, νομισματικές, γεωγραφικές και γραμματολογικές τεκμηριώσεις της ιστορίας της Μακεδονίας, που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη, μαζί με τις επιστημονικές καταθέσεις διεθνούς φήμης ιστορικών και αρχαιολόγων, αναδεικνύουν με ένα αδιάψευστο τρόπο την Μακεδονία την Ελληνική εθνοπολιτιστική της ταυτότητα. Συνεπώς ακυρώνουν οριστικά και αμετάκλητα οποιαδήποτε ιστορική διαστρέβλωση.

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρουέφσκυ προ εβδομάδων στην Αυστραλία κάλεσε τους Μακεδόνες του Αιγαίου (δηλαδή τους Έλληνες Μακεδόνες) και τους Μακεδόνες του ΠΙΡΙΝ (της Βουλγαρίας) να ενωθούν με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Η θρασύτατη δήλωση να γίνει γνωστή στην ΕΕ και να μη γίνει συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών, εάν δεν ανακληθεί η δήλωση αυτή.

Νίκος Μάρτης

Πρώην Υπουργός

--

Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (6.12.2009) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΠΩΣ Η ΝΤΟΡΑ ΓΚΡΙΖΑΡΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ». ΠΑΡΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η ΝΤΟΡΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ;

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο κ. ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://lykofron.wordpress.com






ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Ν.ΜΑΡΤΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ...), ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΣΕ ΟΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΣΧΕΤΙΖΟΝΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ ;;;;;

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, Ν. ΜΑΡΤΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ» ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑΣ», ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΙΓΟΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

(Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΔΩΘΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ).





ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

Πρώην Υπουργός



ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το Ψευδεπίγραφο Κράτος των Σκοπίων
Η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ είναι η πλέον συνειδητή απάτη όλων των εποχών, διότι έρχεται σε σύγκρουση με το διεθνές το δίκαιο και την κοινή λογική .
Παραβιάζει τους τρεις βασικούς κανόνες της Λογικής:
1ος ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Το κάθε πράγμα ταυτίζεται μόνον με τον εαυτόν του και με κανένα άλλο. Επομένως το Α=Α και διάφορον του Β’, Γ’ κ.ο.κ Εν προκειμένω η απάτη που κάνουν με τα Σκόπια είναι ότι τα ταυτίζουν με την Μακεδονία. Όποιος όμως γνωρίζει Ιστορία και όποιος επισκεφθεί το χώρο της Μακεδονίας-και ιδιαιτέρως του Δίου και της Βεργίνας -αντιλαμβάνεται αμέσως την απάτη και το μεγάλο ψέμμα. Το ψέμμα τούτο επειδή είναι διαχρονικό θα εξευτελίζει στο διηνεκές το Αμερικανοσιωνσιτικό Κατεστημένο, εν αντιθέσει με το ψέμμα των Όπλων Μαζικής Καταστροφή που ήτο στιγμιαίο. Το τραγικό όμως είναι ότι ορισμένοι ημέτεροι ανιστόρητοι, προσκυνημένοι ή συμφεροντολόγοι πολιτικοί μας είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την διαχρονική αυτή παραχάραξη της Ιστορίας , Εθνολογίας και της Λογικής, προς χάριν ενός πρόσκαιρου κέρδους. Γιατί αργά ή γρήγορα το θέμα της Μακεδονίας θα γεννήσει «φίδια» για τον Ελληνισμό και για τα Βαλκάνια
2ος ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο αντιφατικές προτάσεις. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και νύχτα και ημέρα, ή ο αριθμός 1 να είναι ταυτοχρόνως και 2. Άρα , ενώ υπάρχει από αιώνων η Ελληνική Μακεδονία δεν μπορεί στο χώρο να υπάρξει κι’ άλλη ταυτόσημη. Πρέπει υποχρεωτικώς να υπάρξει διαχωρισμός τους για να είναι λογική η ύπαρξη τους .
3ος ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Για να οδηγηθούμε σε λογικά συμπεράσματα πρέπει να στηριχθούμε σε αληθινές υποθέσεις και όχι σε ψευδείς. Αν στηριχθούμε στο ΨΕΜΜΑ καταλήγουμε σε ΨΕΥΔΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ . Το «όπερ έδει ξείξαι» των μαθηματικών σημαίνει ότι στηριχθήκαμε σε λογικές υποθέσεις και καταλήξαμε σε λογικό συμπέρασμα. Εν προκειμένω οι Σκοπιανοί και οι Αμερικανοσιωνιστές στηρίχθηκαν στο ΨΕΜΜΑ και κατασκεύασαν ένα ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Ο κ. ΜΠΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΡΑΤΗ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ»
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΞΕΙ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΑΠΟΔΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ . ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΠΟΔΟΧΕΑ ΕΝΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.
Η Αλήθεια θα λάμψει
Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει, ακόμη και μετά 1000 χρόνια. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θελήσουν να ερμηνεύσουν σωστά την ιστορία , μολονότι πιστεύω ότι η πτώση των παραχαρακτών και πλασταποδόχων θα είναι σύντομη. Η όλη μεθόδευση έγινε για τους εξής λόγους:
ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΣΟΝΝΕΝΦΕΛΝΤ»
Τούτο απέβλεπε στην δημιουργία ενός κράτους «σφήνα» στην καρδιά των Βαλκανίων για τους κάτωθι λόγους:
1 / Δημιουργία αποσταθεροποιήσεως, πολέμων και αλλαγής συνόρων στην Ν. Α Ευρώπη. Στόχος η Ελλάδα και η Ε. Ε
2/ Εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδος.(Ύπαρξη χάρτου του Πενταγώνου με τα σύνορα μας έως τον Όλυμπο) με την επέκταση του ψευδεπίγραφου κράτους των Σκοπίων.(Σκόπια=Σκοπιά)
3/ Δημιουργία «Μεγάλης Μακεδονίας » των Σλαβομακεδόνων .[Επειδή η επεκτατικότης των Αλβανών στην Βαλκανική θα ενταθεί και μελλοντικώς θα εκτοπίσουν τους Σλαβομακεδόνες και τις λοιπές εθνότητες, ο τελικός αποδέκτης του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας θα είναι οι μεγαλοιδεάτες Αλβανοί]
4/ Δημιουργία Αμερικανικής Βάσεως στα Σκόπια(Στρατιωτική, CIA κ.ο.κ)για τον έλεγχο των Πετρελαίων στο Αιγαίο και των αγωγών που καταλήγουν στην περιοχή.
5/ Σφετερισμός και εκμετάλλευση του ένδοξου πολιτιστικού παρελθόντος των Ελλήνων Μακεδόνων και του Μ. Αλεξάνδρου στην περιοχή των Βαλκανίων , Μέσης Ανατολής , Καυκάσου ως την Κεντρική Ασία, όπου έχουν εισβάλει στρατιωτικά οι ΗΠΑ.
6/ Μεταφορά προσεχώς της κρίσεως από την Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια. Τούτο προβλέπεται να γίνει, μετά την διαφαινομένη διευθέτηση του Παλαιστινιακού. Το σχέδιο αυτό βελτιώνεται και επικαιροποιείται συν τη παρόδω του χρόνου και φθάσαμε στην σημερινή εποχή όπου οι «υπάλληλοι » της διεθνούς εξουσίας δέχονται να δώσουν με ορισμένες παραλλαγές το όνομα «Μακεδονία » στα Σκόπια με επιθετικούς προσδιορισμούς ΑΝΩ, ΒΟΡΕΙΑ Ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ . Όμως μια τέτοια πράξη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα από τους απανταχού της Γης Ελληνες Μακεδόνες (Ελλαδίτες και της Διασποράς) Η αιχμή του δόρατος του Ελληνισμού της Μακεδονίας είναι σήμερα η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Εχει ανακαλύψει το δόρυ του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μ’ αυτό σκοτώνει τα θεριά όπου κι’ αν τα βρει να βυσσοδομούν και να συνωμοτούν για την διαρπαγή της ιστορίας και της γης των Μακεδόνων.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
1/ Η δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» εντάσσεται στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ που αναπτύσσεται στο «Δρόμο του Μ. Αλεξάνδρου» ήτοι: Συρία, Ιράκ, Περσία, Αφγανιστάν , Κεντρική Ασία . Όμως μόνον με στρατιωτικά και οικονομικά μέσα φαίνεται απίθανη η καθυπόταξη των λαών .
2/ Οι Έλληνες -παρότι χαίρουν μεγίστου σεβασμού και εκτιμήσεως από τους λαούς που πέρασε ο Αλέξανδρος- θεωρούνται οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για την αποτυχία της Αμερικανικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγορούνται ότι εμφορούνται από «αντιαμερικανικά και αντισιωνιστικά αισθήματα». [Αλλά πώς είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν με την Αμερικανική πολιτική όταν οι ΗΠΑ υλοποιούν σχέδια ακρωτηριασμού της Ελλάδος και προξενούν εθνικές συμφορές(λ. χ Χούντα, Κυπριακή Τραγωδία, Σκοπιανό και τώρα με την επιβολή της διεθνούς εξουσίας του ΔΝΤ)]?
3/ Οι Έλληνες –παρά το γεγονός ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις πάντα λένε ΝΑΙ στους Αμερικανούς-επειδή είναι φιλελεύθεροι στον χαρακτήρα και ενταγμένοι στην Ε. Ε, θεωρούνται πολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά ως ασύμβατοι με τα Αμερικανοσιωνιστικά και Ισραηλινά σχέδια για την παγκόσμια επικράτηση τους. Δυστυχώς όμως και η Ε.Ε με την διφορούμενη πολιτική της ενώ θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τα δικά της συμφέροντα , δεν δείχνει ενδιαφέρον για την στήριξη των εθνικών μας θεμάτων.
4/ Αντίθετα, οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Ανατολικοευρωπαίοι και ιδιαιτέρως οι Αλβανοί-που ιστορικά ήσαν πάντα οι μισθοφόροι των ισχυρών-είναι οι πιο σταθεροί σύμμαχοι των Αμερικανών.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καταγωγή : O Hσίοδος (8ος αιώνας π.X.) αναφέρει ότι ο γενάρχης των Mακεδόνων ήταν ο Mακεδών, αδερφός του Θεσσαλού Mάγνητα. Kαι οι δύο ήταν παιδιά του Διός και της Θυΐας και εξαδέλφια των παιδιών του Έλληνα, Δώρου. Tην 2η χιλιετία π.X. διάφορα ελληνικά φύλα, έθνη τα ονομάζει ο Hρόδοτος, ζούσαν στον ορεινό κορμό της Πίνδου. Ένα από αυτά τα φύλα ήταν οι Mακεδόνες. Oι Mακεδόνες, που καταγόταν από το Αργος Oρεστικό, από το τέλος της 2ης χιλιετίας κατοικούσαν στους πρόποδες του Oλύμπου, που ο Hρόδοτος το αποκαλεί "μακεδονικό όρος". Έδρα του βασιλείου αυτού ήταν οι Aιγές, η σημερινή Bεργίνα.
Τα Αρχαιολογικά Ευρήματα ομιλούν
Οι Μακεδόνες είναι τόσο Έλληνες όσο και οι Αθηναίοι , Σπαρτιάτες , Θεσσαλοί κ. α Είχαν κοινό το όμαιμον , ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομόδοξον. Τα παλαιά και τα νέα ευρήματα της αρχαιολογίας σε συνδυασμό με γλωσσολογικές αναλύσεις και η ανεύρεση πλήθους νέων επιγραφών -όλων ελληνικών- με πλούσιο δειγματολόγιο ελληνικών ονομάτων αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει διακοπή, ούτε πολιτιστική ούτε γλωσσική, της ενότητας των Μακεδόνων με τους υπόλοιπους Έλληνες. Στις μεγάλες παλαιές και νέες ανασκαφές της Πέλλας, Βεργίνας, Δίου, Σίνδου και τα επιβλητικά ταφικά μνημεία στα Λευκάδια (Mίεζα), είτε σε δεκάδες λιγότερο γνωστές, όπως στις περιοχές Βοΐου, Αιανή Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αριδαίας, Κιλκίς, Καβάλας και βέβαια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Mακεδονική βασιλική δυναστεία
O Ηρόδοτος (485-425 π.Χ.) και ο Θουκυδίδης (460-400 π.Χ.), τοποθετούσαν τον Περδίκα Α' επικεφαλής της οικογένειας, αποδίνοντάς του μάλιστα και την ίδρυση του κράτους (1ο μισό του 7ου αιώνα π.Χ.). H παράδοση αναφέρεται και σε άλλους βασιλείς παλαιότερους εκείνου (π.χ. Κάρανος, Koίvoς, Τυριμμάς).
Όλυμπος: H Καρδιά των Μακεδόνων
Η καρδιά των Μακεδόνων είναι οι Αιγές (η σημερινή Bεργίνα) και το Δίον, τα οποία βρίσκονται στις υπώρειες του ιερού όρους Όλυμπος , ο οποίος αποτελεί το λατρευτικό κέντρο της Ελληνικής Πατρώας Θρησκείας (πριν μας επιβληθεί ο Ιουδαιοχριστιανισμός) Στους Μακεδόνες κυριαρχούσε η λατρεία του Διόνυσου, του Aσκληπιού, του Πύθιου Aπόλλωνα και του Kάβειρου (προστάτη γονιμότητας και τρύγου). Στις Αιγές σύμφωνα με την παράδοση, οδήγησε τους Μακεδόνες ο μυθικός βασιλιάς τους Κάρανος, ακολουθώντας μια αίγα (κατσίκα!)
Επί Aμύντα A΄(520-500 π.X.) αρχίζει μια άνθηση των Eλλήνων Mακεδόνων, παράλληλη με αυτή της νότιας Eλλάδας. Δημιουργήθηκαν πόλεις, όπου αναπτύχθηκαν τα γράμματα και οι τέχνες (Άβδηρα, Θάσος, Στάγιρα, Aμφίπολη, Όλυνθος, Δίο, Aιγές κ.λπ.)
Ο Αλέξανδρος ο Α! ο Μακεδών, έδινε πληροφορίες στους Αθηναίους όταν πέρασαν από εκεί οι Πέρσες(Μηδικά)
"...Kαι εγώ ο ίδιος, άνδρες Aθηναίοι, Έλληνας είμαι, από τους αρχαίους χρόνους, και δε θα ήθελα να δω την Eλλάδα υποδουλωμένη αντί για ελεύθερη ..." (Hρόδοτος)
Επί Aρχελάου , το 400 π.X, μεταφέρεται η διοικητική έδρα των Mακεδόνων στην Πέλλα. Ο φιλόμουσος βασιλιάς, φιλοξένησε στα νέα ανάκτορα της Πέλλας, ποιητές και τραγωδούς (τον " Ευριπίδη, που έγραψε και τις τραγωδίες «Αρχέλαος» και «Βάκχες» κ.α) . Μετακάλεσε λαμπρούς ζωγράφους( Ζεύξις) και ίδρυσε στο Δίο της Πιερίας -την Ολυμπία της Μακεδονίας- τα «Ολύμπια», ήτοι: Θρησκευτική γιορτή με μουσικούς και γυμνικούς αγώνες προς τιμή του Ολύμπιου Δια και των Μουσών.
Επί Φιλίππου B΄(382-336 π.X.) βγαίνει από τα σύνορα του το κράτος της Μακεδονίας. Ο χαρισματικός αυτός ηγεμόνας, ανέλαβε το θρόνο το 358 π. X. και με τη στρατηγική του ιδιοφυΐα και τις διπλωματικές του ικανότητες μετέβαλε τη Μακεδονία στη σημαντικότερη δύναμη του Αιγαίου και προετοίμασε την Πανελλήνια εκστρατεία του γιου του M. Aλέξανδρου στην Ανατολή. O αιφνίδιος θάνατός του το 336 π.Χ. ματαίωσε τα σχέδια του για την εκστρατεία των Ελλήνων στην Ανατολή, προς τιμωρία των Περσών για την εισβολή τους το 481-480 π.Χ., στην Eλλάδα. Αυτήν τελικά πραγματοποίησε λίαν επιτυχώς ο γιός του Αλέξανδρος.
Ο Εκλεκτότερος των Ελλήνων, Μ. Αλέξανδρος
Η Ελληνικότης του Μ. Αλεξάνδρου παρ’ ουδενός αμφισβητήθηκε. Ο Αλέξανδρος που είχε στο προσκεφάλαιο του τα Έπη του Ομήρου, από τα λάφυρα της μάχης του Γρανικού, στέλνει στον Παρθενώνα της Αθήνας 300 πανοπλίες με την εξής αφιέρωση (σε ελληνική, φυσικά, γραφή):
"Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων,
από των βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων"
Ο Στράβων (63 π.X.-24 μ.X.) γράφει :
«Έστιν με ουν Ελλάς και η Μακεδονία, νυνί μέντοι τη φύσει των τόπων ακολουθούντες και τω σχήματι χωρίς έγνωμεν από της άλλης Ελλάδος τάξαι και συνάψαι προς όμορον αυτής Θράκης» (Στράβων (63π.X.-24 μ.X.) Άλλωστε, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο από τους Μακεδόνες του Μ. Αλεξάνδρου, αποτελεί την πιο κατηγορηματική επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος. Τούτο επικυρώνεται κάθε χρόνο από τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως, είτε στις μεγάλες ανασκαφές της Πέλλας, της Βεργίνας, του Δίου, της Σίνδου και τα επιβλητικά ταφικά μνημεία στα Λευκάδια (Mίεζα), είτε σε δεκάδες λιγότερο γνωστές, όπως στις περιοχές Βοΐου, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αριδαίας, Κιλκίς, Καβάλας και βέβαια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδική.
H Καινή Διαθήκη αναφέρεται, κατ’ επανάληψη στους Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή της Μακεδονίας, την εποχή του Χριστού.
O Πλούταρχος (~50-125μ. Χ ), παραθέτει στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι» ( συγκρίνει τη ζωή του Έλληνα Αλεξάνδρου με τη ζωή του Ρωμαίου Ιούλιου Καίσαρα), Αρα κι αυτός θεωρεί τον Αλέξανδρο ως Έλληνα.
Έτερα στοιχεία περί της Ελληνικότητας της Mακεδονίας:
1/ Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν ελληνική διάλεκτο, τα γραπτά τους (πάνω σε στήλες και στα νομίσματα) ήταν στα ελληνικά.
2/ Τα ονόματα τους ήταν ελληνικά, δε βρέθηκε όνομα με κατάληξη -oφ ή Πoφσκι. π.χ.
3/ Ο Φίλιππος είναι ελληνικό όνομα και σημαίνει ο άνθρωπος που είναι φίλος (αγαπά) των ζώων.
4/ Το όνομα Αλέξανδρος είναι ελληνικό. Προέρχεται από το Αλεξ(=αυτός που προστατεύει π.χ. αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο, αλεξίπτωτο) και το άνδρας. Δηλαδή Αλέξανδρος(=ο άντρας που προστατεύει).
4/Η μακεδονική αρχιτεκτονική των σπιτιών, παλατιών, θεάτρων, αγορών ήταν η ίδια με αυτήν της Aρχαίας Eλλάδας.
5/ Oι Mακεδόνες πάντα πολέμησαν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες κατά των εισβολέων της Ανατολής.
6/ Oι Mακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες.
7/ Στη Mακεδονία τελούνταν οι ίδιες θρησκευτικές γιορτές που είχαν οι Aρχαίοι Έλληνες.
8/ Oι Mακεδόνες, λάτρευαν το Πάνθεο των Ολυμπίων Θεών. Με κατοικία τον Όλυμπο. Ήταν δυνατόν οι Θεοί των Νοτίων Ελλήνων να κατοικούσαν σε ξένο μέρος;
Συμπέρασμα
Ο εμπνευστής και εφευρέτης του «Μακεδονικού έθνους» ήτο ο Τίτο, ο οποίος μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ονόμασε τη νότια επαρχία VARDASKA, της Γιουγκοσλαβίας, ως «Μακεδονία». Aυτή είναι η Αλήθεια και των Σκοπιανών το ψέμμα προόριστε να καταπέσει . Όμως τίποτα δεν χαρίζεται. Απαιτείται σκληρός αγώνας για την κατάρριψη των ψευδών και την αποκάλυψη των παραχαρακτών της Ιστορίας. Η Μακεδονία ήταν , είναι και θα παραμείνει Ελληνική.
(Το άρθο τούτο δημοσιεύθηκε το 2003 στο http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/ http://www.achilleous.com και το βρήκα τυχαίως και σας το κοινοποιώ διότι η επιβουλή συνεχίζεται)(Author: Major General Kostas Konstantinidis (Ret.)


3-12-2009

H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

____________________________________________________

Η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα, δεν είναι διαθέτει μόνο το έδαφος της, αλλά έχει επί πλέον ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Κίσσιγκερ, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ερωτηθείς το 1992 σε Συνέδριο Manager στο Παρίσι για το θέμα της Μακεδονίας είπε: «Η Ελλάς έχει δίκαιο για το όνομα. Το λέγω αυτό γιατί εγώ ξέρω ιστορία, που δεν ξέρουν οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυ­ρό όπλο της Ελλάδας, είναι η Ιστορία».

Ο Κίσσιγκερ ως γνώστης ιστορίας γνώριζε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, διότι οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ιερά των θεών τους με τους άλλους Έλληνες και τους αυτούς θεούς, που κατοικία είχαν το Μακεδονικό Όρος, τον Όλυμπο. Μιλούσαν επίσης την αυτή γλώσσα με τους άλλους Έλληνες, την ελληνική.

Στη Μακεδονία υπάρχουν 4 αρχαία θέατρα και ως γνωστόν μόνο οι Έλληνες είχαν θέατρα. Οι Μακεδόνες όπως όλοι οι Έλληνες συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αλέξανδρος Α΄ (παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου) έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και νίκησε.

Όσοι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία και είδαν ελληνικές επιγραφές και τα αρχαία θέατρα, είδαν την ιστορική αλήθεια.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Μιττεράν μετά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το 1982 δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

Όταν ήμουν Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, πέντε Πρέσβεις της ΟΥΝΕΣΚΟ ζήτησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα, οπότε ανέλαβα την μετακίνηση και την ξενάγησή τους. Επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και εν συνεχεία πήγαν σ’ ένα εστιατόριο της Βέροιας. Μεταξύ των Πρεσβευτών ήταν και ο Πρέσβυς της Ολλανδίας, ο οποίος ήταν 15 χρόνια στην ΟΥΝΕΣΚΟ και θεωρείτο ένας εκ των σημαντικότερων Πρεσβευτών στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι τέσσερις Πρέσβεις συνεχώς ανεφέροντο στα εκπληκτικά εκθέματα της Βεργίνας, αλλά τους διέκοψε ο Ολλανδός Πρέσβυς και τους είπε: «Ωραία αυτά που λέτε! Για μένα ένα έχει σημασία! Είδα ελληνικές επιγραφές και ξεκαθάρισε το θέμα Μακεδονία». Το γεγονός αυτό για την σημασία των επιγραφών της Μακεδονίας είναι γνωστό στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και τον διακεκριμένο συγγραφέα Staffan Stolpe, σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι, και οι Υπουργοί, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Ο Ζέλεφ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

Μετά την ανακήρυξη την 2α Αυγούστου 1944 από τον Τίτο της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Stettinious – τον Δεκέμβριο 1944 – με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. ως απάτη), την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «Μακεδονικής συνείδησης». «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος (της …Μακεδονίας που κατοικείται από Έλληνες).

Με το Δόγμα Τρούμαν απεφεύχθη η απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και η ένταξη της στα Σκόπια το 1946-49

Τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς η υπηρεσία διεύρυνσης της ΕΕ, παρά την υπόμνηση μου, δεν είπε στον Αρμόδιο Επίτροπο κ. Oli Ren να επισκεφθεί με την Επιτροπή Σύνδεσης, δηλαδή τους Σκοπιανούς Βουλευτές και Ευρωβουλευτές τη Μακεδονία, για να δουν την ιστορική αλήθεια, ώστε να διαπιστώσουν οι Σκοπιανοί ότι τους εξαπάτησε ο Τίτο με το να τους θεωρεί απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον στόχο του, δηλαδή την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου, όπως έκανε ο Χίτλερ, που για να εδραιώσει τον Ναζισμό εξαπάτησε τους Γερμανούς ότι ανήκουν στην Αρία φυλή.

Επειδή δεν έγινε η επίσκεψη αυτή, γυρίστηκε το ντοκυμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινήδη με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ». Ήδη το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε ορισμένες πόλεις της Αμερικής και θα προβληθεί και σε άλλες χώρες, για να ντρέπονται όσοι από άγνοια ιστορίας και αφέλεια εισηγήθηκαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το οποίο δόλια αναφέρουν στο Σύνταγμα τους.

Οι επιγραφικές, αρχαιολογικές, χαρτογραφικές, νομισματικές, γεωγραφικές και γραμματολογικές τεκμηριώσεις της ιστορίας της Μακεδονίας, που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη, μαζί με τις επιστημονικές καταθέσεις διεθνούς φήμης ιστορικών και αρχαιολόγων, αναδεικνύουν με ένα αδιάψευστο τρόπο την Μακεδονία την Ελληνική εθνοπολιτιστική της ταυτότητα. Συνεπώς ακυρώνουν οριστικά και αμετάκλητα οποιαδήποτε ιστορική διαστρέβλωση.

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρουέφσκυ προ εβδομάδων στην Αυστραλία κάλεσε τους Μακεδόνες του Αιγαίου (δηλαδή τους Έλληνες Μακεδόνες) και τους Μακεδόνες του ΠΙΡΙΝ (της Βουλγαρίας) να ενωθούν με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Η θρασύτατη δήλωση να γίνει γνωστή στην ΕΕ και να μη γίνει συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών, εάν δεν ανακληθεί η δήλωση αυτή.

Νίκος Μάρτης

Πρώην Υπουργός

-Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (6.12.2009) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΠΩΣ Η ΝΤΟΡΑ ΓΚΡΙΖΑΡΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ». ΠΑΡΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η ΝΤΟΡΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ;

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο κ. ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://lykofron.wordpress.com

H E L L E N I C A F F A I R S F O R U M
http://hellenic-affairs-forum.blogspot.com
http://groups.google.gr/group/hellenic-affairs-forum
hellenic-affairs-forum+owner@googlegroups.com


MACEDONIA ALWAYS HELLENIC

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΑΓΩΝΟΣ
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Σαρτζετάκης στην πρόσφατη ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο εκήρυξε εθνικό εγερτήριο για να αντιμετωπίσουμε τα επίβουλα σχέδια και τον σφετερισμό του ονόματος «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς και τους πάτρωνες τους . Εκείνα που είπε με σαφήνεια και παρησία ο πρόεδρος ήσαν λιγότερα απο εκείνα που σκοπίμως άφησε να εννοηθούν. Ωστόσο, το ακροατήριο, αποτελούμενο απο επαίοντα στελέχη της Εθνικής Αμύνης συνέλαβαν το βαθύτερο νόημα του εθνικού σαλπίσματος που κήρυξε ο κ. Πρόεδρος με το βαρυσήμαντο μήνυμα του . Η ομιλία είχεν οργανωθεί απο τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ανωτάτων Αξιωματικών Εθνικής Αμύνης και εγένετο ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, αποτελουμένου απο αξιωματικούς, διπλωμάτες, ανωτάτους λειτουργούς, ομογενείς και άλλους προβληματισμένους για τα εθνικά μας θέματα πολίτες, στην αίθουσα διαλέξεων του Πολεμικού Μουσείου . Ο κ . Πρόεδρος ανέλυσε την πορεία του Μακεδονικού προβλήματος , το οποίον χαρακτηρίζεται σαν μιά πτυχή του Ανατολικού Ζητήματος. Αυτό ξεκίνησε τον 18ον αιώνα όταν η Βαλκανική βρισκόταν ακόμη υπό Οθωμανικό ζυγό και απέβλεπε στην απόκτηση επιρροής των ισχυρών της Ευρώπης και της Ρωσσίας στο χώρο της Ν. Α Ευρώπης και στην ευθύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εν όψει μάλιστα και της διαφαινομένης διαλύσεως της Οθωμαινικής Αυτοκρατορίας . Στα πλαίσια αυτα εκινούντο και οι διάφορες εθνότητες της Βαλκανικής για την εξάπλωση τους στο χώρο αυτό . Η Ρωσσία ανέκαθεν επεζήτει την κάθοδο της στη θερμή θάλασσα του Αιγαίου . Στο παρελθόν ο καθορισμός της Μακεδονίας του Αιγαίου ήτο ασαφής και θεωρητικός και ο ανταγωνισμός στα Βαλκάνια αφορούσε κυρίως την Γιουγκοσλαβία(Γ/Β) που κατείχε τότε το 20% και της Βουλγαρίας που ενώ κατείχε ένα ελάχιστο μέρος διέθετε τίτλους εθνολογικούς-γλωσσικούς στην περιοχή του Πιρίν και των Σκοπίων . Φυσικά με την νικηφόρα έκβαση του Μακεδονικού Αγώνος του 1904-1908 η Ελλάς απελευθέρωσε το 75% περίπου της ιστορικής Ελληνικής Μακεδονίας, ενώ έμειναν περιοχές εκτός αυτής όπως λ.χ του Μοναστηρίου κ. α. Μολονότι το πρόβλημα τούτο ως τον Β! ΠΠ παρέμεινε στο ψυγείο , το 1944 υπήρξε μιά σοβαροτάτη για την χώρα μας εξέλιξη με την ονομασία των Σκοπίων ως «Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας» στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας από τον στρατάρχη Τίτο. Μετά την μεταπολίτευση της Γ/Β και την απόσχιση της απο το Σοβιετικό μπλόκ το 1948, ασκήθησαν πιέσεις στις τότε Ελληνικές Κυβερνήσεις να μην αντιδράσουν , όπερ και εγένετο, για λόγους γεωπολιτικούς της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Μέχρι και της διαλύσεως της Γ/Β, εμείς αποκοιμηθήκαμε πλήρως , ενόσω το κρατίδιο των Σκοπίων ανέπτυσσε λυσσώδη προπαγάνδα ανά τον κόσμο με κύρια προμετωπίδα το όνομα «Μακεδονία». Το πρόβλημα ανέκυψε σε όλο του το μέγεθος το 1992 με την διάλυση της Γ/Β , οπότε το κρατίδιο των Σκοπίων βρέθηκε να κατέχει τον περίζηλο τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» Περιττόν να πούμε ότι τις αυτονομιστικές τάσεις της Μακεδονίας ενεθάρρυνε το ΚΚΕ δύο φορές κατά το παρελθόν. Από το το 1992 ως σήμερον η χώρα μας , στερουμένη εθνικής στρατηγικής , παλινδρομεί μεταξύ:
1/ της αρνήσεως να παραχωρήσει στα Σκόπια το ιστορικό όνομα Μακεδονία, το οποίον ανήκει στην ένδοξη πολιτιστική μας κληρονομιά και
2/ της ενδοτικής στάσεως των Ελληνικών Κυβερνήσεων και του πολιτικού κόσμου στο θέμα τούτο για να μην δυσαρεστήσουν την διεθνή κοινότητα. Η Ελληνική άρχουσα τάξη η οποία ποτέ δεν στήριξε τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Ελληνισμού, υπονόμευσε το επιβληθέν εμπάργκο στα Σκόπια απο την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
3/ Εκτοτε το Ελληνικό κεφάλαιο έκανε σοβαρότατες επενδύσεις στο κρατίδιο των Σκοπίων χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Η απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή να μην αποδεχθούν λύση που να περιέχει το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγα της, είχε βραχύβια ισχύ, διότι η Κυβέρνηση Σημίτη και η διάδοχη της διολισθαίνουν ολονέν και πλησιέστερα στην πάγια και αδιάλλακτη θέση των Σκοπίων. Εκτοτε το κρατίδιο αναγνωρίσθηκε απο 15 περίπου κράτη –μεταξύ δε αυτών απο την Ρωσσία, ΗΠΑ κ. α – ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» Η κυβέρνηση Σημίτη φέρει μεγάλη ευθύνη διότι έβαλε στο ψυγείο την Ενδιάμεση Συμφωνία Παπούλια , η οποία καθόριζε ως προσωρινό –μέχρι της εξευρέσεως κοινά αποδεκτού ονοματος- το όνομα Former Yugoslavian Republic of Macedonia(FYROM), ονομασία όμως που περιείχε το επίμαχο όνομα Μακεδονία. Ο ρόλος του κ. Νίμιτς ως διαιτητού του ΟΗΕ-κατ’ ουσίαν όμως των ΗΠΑ- υπήρξε μέγα σφάλμα. Η πρώτη του πρόταση ήτο να ονομασθούν τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» η οποία και έγινε ασθμαίνως αποδεκτή απο την παρούσα κυβέρνηση του Κωνστανίνου Καραμανλή , ενώ η δεύτερη ήτο ακόμη περισσότερο επαχθής για μας διότι αμφισβητούσε τα δικαιώματα της δικής μας Μακεδονίας και έθετε όρους πως να την ονομάζουμε σε αντιδιαστολή από την « Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια». Σημειωτέον ότι τα Σκόπια δεν έχουν μετακινηθεί ούτε εκατοστό από την πάγια αδιάλλακτη θέση τους να ονομάζονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ευτυχώς η δεύτερη πρόταση Νίμιτς απερρίφθη σαν απαράδεκτη. Περαιτέρω παρέθεσε ακλόνητα ιστορικά, εθνολογικά, ανθρωπολογικά, δημογραφικά και άλλα ντοκουμέντα που συνηγορούν υπέρ της Ελληνικότητος της Μακεδονίας. Αναφέρθηκε δε ότι το 64% του πληθυσμού των Σκοπίων έχουν DNA ακραιφνώς Ελληνικό , ενώ στο κρατίδιο - βάσει των πρόσφατων απογραφών - ζουν ακόμη πολυάριθμοι Ελληνες,. Τόνισε μετ’ εμφάσεως την υποχωρητική και ενδοτική στάση όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ελληνικής άρχουσας τάξης που εγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. (σ. σ Με τέτοιους όμως ενδοτικούς, δειλούς, ευκαμψίες, και διεφθαρμένους πολιτικούς, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, η χώρα βαδίζει απο το κακό στο χειρότερο και τα εθνικά μας θέματα καταβαραθρώνονται. Σας παραπέμπω στην διοβόητη προσφώνηση της κ. Προέδρου της Βουλής προς τον νυν Πρόεδρον της Δημοκρατίας... !!! Το τραγικό είναι ότι αυτοί δεν υποχωρούν άνευ όρων μόνον στα μεγάλα «αφεντικά» τους , αλλά και έναντι των «ξυπόλυτων» και πρόσφατα απελεύθερων δούλων της Βαλκανικής μας γειτονιάς)
Εν συμπεράσματι ο τ. Πρόεδρος είπε :
1/ Να μην κάνουμε σε καμμιά περίπτωση αποδεκτό το όνομα Μακεδονία ή παράγωγα αυτού , έστω κι’ αν όλοι οι άλλοι το αναγνωρίσουν με το σφετερισθέν και παραχαραγμένον ιερό Ελληνικό όνομα .
2/ Να δηλώσουμε απεριφράστως ότι «εφ’ όσον οι Σκοπιανοί θέλουν να φέρουν το Ελληνικό όνομα Μακεδονία πρέπει να γνωρίζουν ότι ανήκουν στην Ελλάδα και αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν στους κόλπους της Ελλάδος»
3/ Να αναληφθεί εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητος επί του θέματος τούτου και της γεωπολιτικής καταστάσεως στη Βαλκανική , προκειμένου να αποτραπούν οι κυοφορούμενοι σοβαρότατοι κίνδυνοι μελλοντικού ακρωτηριασμού της πατρίδος μας.
4/ Να χαραχθεί πάγια Εθνική Στρατηγική και να τεθούν Εθνικοί Στόχοι, τους οποίους θα σέβονται και θα προωθούν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και μέτρων για την υλοποίηση των προαναφερθέντων στόχων .
5/ Να εξυψωθεί το ηθικό φρόνημα του Εθνους προκειμένου να αντιμετωπίσει τους σοβαρότατους κινδύνους που διαγράφονται για την αποσταθεροποίηση και την χειραγώγηση των Βαλκανίων από υπερατλαντικά και άλλα κέντρα ανωμαλίας, που αποσκοπούν στην απόκτηση επιρροής στην Ανατολική Μεσσόγειο.
Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης είναι σήμερα Εθνικό Κεφάλαιο και αποτελεί Εθνικό Σύμβολο του νέου Μακεδονικού Αγώνος που τώρα ξεκινάει. Διότι με την γνώση , σοφία, οξυδέρκεια , πολιτική εμπειρία, τον σεβασμό και το κύρος-λόγω του υψηλού αξιώματος του - και της ταυτότητος του ως Μακεδόνος (εκ μητρός) μαζί με το αγωνιστικό πνεύμα και το θάρρος που τον διακρίνει, τον κάνουν πρωτοπόρο Μακεδονομάχο αγωνιστή και εμψυχωτή του πανταχόθεν βαλλομένου και προδιδομένου Ελληνισμού . Πρόεδρε ο απανταχού της Γης Ελληνισμός είναι μαζί σου.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΣΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ελληνες απανταχού της Γης:
Αγωνιστικο σάλπισμα σήμανε και βροντερή ιαχή
ΟΧΙ !!!
ποτέ τ’ όνομα Μακεδονία δεν θα παραδοθεί
Τίποτα δεν έχει κριθεί.
Τίποτα δεν έχει χαθεί.
Μην ακούτε τους παραχαράκτες και ραδιούργους
της γνωστής εγκληματικής Αυλής
Εχει κοντά πόδια το Ψέμμα
και προσκρούει στην ατσαλένια μας θέληση
και στην ανδρειωμένη μας Ψυχή
Εμπρός γι’ αγώνα και θυσίες, όσος καιρός κι’ αν χρειασθεί
σε χίλια χρόνια και βάλε, δεν θάχει ξεχασθεί
αρκεί νάμαστε μονιασμένοι,
παιδιά όλοι μαζί
Η ιερή γη της Μακεδονίας ήταν, είναι και θα παραμείνει
εσαεί Ελληνική.
ΤΑ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των Σλάβων στο Αιγαίο. Όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα. Το Αμερικανοσιωνιστικό συνωμοτικό κέντρο με το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιδιώκει : α/ την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των Βαλκανίων για να ελέγχει , την Ν. Α Ευρώπη, την Ε. Ε και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχή, β/ για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ (CIA, NSA κλπ) γ/ για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς Ανατολάς (Μέση Ανατολή-Περσία-Πακιστάν-Αφγανιστάν), δ/ για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το Ισραήλ-με έδρα την Θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Σκόπια- Ευρώπη, ε/ για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά κλπ
Το συνωμοτικό τούτο σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον πατριάρχη- αρχιτέκτονα του σύγχρονου Αμερικανοσιωνισμού, Αμερικανο-Γερμανο-Εβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ . Το σχέδιο τούτο συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60’ , από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ , βοηθό του Κίσσιγκερ, και πήρε έκτοτε το όνομα του. Που υπάρχει η συνωμοσία ; Την εποχή εκείνη ουδείς μπορούσε να διανοηθεί-λόγω του Ψυχρού Πολέμου-αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική!! Το σχέδιο Σόνενφελντ προβλέπει την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων και την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, που ήδη πραγματοποιείται . [Την πληροφορία περί υπάρξεως του σχεδίου έλαβε πρώτος ο ευπατρίδης- εκδότης Ιωάννης Πασσάς από υψηλά ιστάμενο Εβραίο φίλο του στην Ελβετία και την μετέφερε στον δικτάτορα Παπαδόπουλο . Ύστερα από έρευνα της ΚΥΠ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του σχεδίου Ζόνενφελντ. Μετά την μεταπολίτευση το ζήτημα τούτο ήλθε προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή περί το τέλος της δεκαετίας του 70’, αλλά παραδόξως αποσύρθηκε και ουδεμία συζήτηση έγινε έκτοτε. Και ο νοών νοήτω για τα πλοκάμια της συνωμοσίας στον πολιτικό μας κόσμο!
Η ιταμή αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ, και μάλιστα σαν πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας της υπερδύναμης μετά τις πρόσφατες εκλογές , ισοδυναμεί με ιταμή και απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος, σαν αυτή του Μουσολίνι το 1940. Αν η επιθετική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ δεν αντιμετωπισθεί από σύσσωμο τον Ελληνισμό α/ θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία ισάξια με την Μικρασιατική Καταστροφή , διότι θα συρρικνωθούν τα σύνορα της Ελλάδος στην Θεσσαλία, β/ θα αποστερήσει τον Ελληνισμό από τον Αλεξανδρινό Πολιτισμό. Όλα αυτά εν συδυασμώ με την αμερικανοκίνητη εν εξελίξει Τουρκική επιθετική επέκταση στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο και την ενεργή απολυτρωτική απαίτηση της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος(θέμα Τσαμουργιάς) στην Ήπειρο, δημιουργούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πολιορκίας για τον Ελληνισμό, που τον υποχρεώνει να δώσει τώρα την ύστατη μάχη για την επιβίωση του.
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

ΤΑ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

--------------------------------------------------------------------------------



(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των Σλάβων στο Αιγαίο. Όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα. Το Αμερικανοσιωνιστικό συνωμοτικό κέντρο με το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιδιώκει :
α/ την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των Βαλκανίων για να ελέγχει , την Ν. Α Ευρώπη, την Ε. Ε και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχή,
β/ για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ (CIA, NSA κλπ)
γ/ για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς Ανατολάς (Μέση Ανατολή-Περσία-Πακιστάν-Αφγανιστάν),
δ/ για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το Ισραήλ-με έδρα την Θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Σκόπια- Ευρώπη,
ε/ για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά κλπ

Το συνωμοτικό τούτο σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον πατριάρχη- αρχιτέκτονα του σύγχρονου Αμερικανοσιωνισμού, Αμερικανο-Γερμανο-Εβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ . Το σχέδιο τούτο συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60 από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ , βοηθό του Κίσσιγκερ, και πήρε έκτοτε το όνομα του. Που υπάρχει η συνωμοσία ; Την εποχή εκείνη ουδείς μπορούσε να διανοηθεί-λόγω του Ψυχρού Πολέμου-αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική!! Το σχέδιο Σόνενφελντ προβλέπει την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων και την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, που ήδη πραγματοποιείται . [Την πληροφορία περί υπάρξεως του σχεδίου έλαβε πρώτος ο ευπατρίδης- εκδότης Ιωάννης Πασσάς από υψηλά ιστάμενο Εβραίο φίλο του στην Ελβετία και την μετέφερε στον δικτάτορα Παπαδόπουλο . Ύστερα από έρευνα της ΚΥΠ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του σχεδίου Ζόνενφελντ. Μετά την μεταπολίτευση το ζήτημα τούτο ήλθε προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή περί το τέλος της δεκαετίας του 70 αλλά παραδόξως αποσύρθηκε και ουδεμία συζήτηση έγινε έκτοτε. Και ο νοών νοήτω για τα πλοκάμια της συνωμοσίας στον πολιτικό μας κόσμο!

Η ιταμή αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονία» από τις ΗΠΑ, και μάλιστα σαν η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας της υπερδύναμης μετά τις πρόσφατες εκλογές , ισοδυναμεί με ιταμή και απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος, σαν αυτή του Μουσολίνι το 1940.
Αν η επιθετική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ δεν αντιμετωπισθεί από σύσσωμο τον Ελληνισμό
α/ θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία ισάξια με την Μικρασιατική Καταστροφή , διότι θα συρρικνωθούν τα σύνορα της Ελλάδος στην Θεσσαλία,
β/ θα αποστερήσει τον Ελληνισμό από τον Αλεξανδρινό Πολιτισμό.
Όλα αυτά εν συδυασμώ με την εν εξελίξει Τουρκική επιθετική επέκταση στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, και την ενεργή απολυτρωτική απαίτηση της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος(θέμα Τσαμουργιάς) στην Ήπειρο, δημιουργούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πολιορκείας για τον Ελληνισμό, που τον υποχρεώνει να δώσει την ύστατη μάχη για την επιβίωση του.

< http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/>
< http://www.achilleous.com>

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο


Εκδίδεται από επιτροπή
metanastis@metanastis.com



Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004



Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse








Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη

Διανύομεν ημέρες ανυποψιάστων αλλαγών και κοσμοϊστορικών ανακατατάξεων. Η ζωή εξακολουθεί να σκιάζεται από παρωχημένες ιδεολογικές, πνευματικές και ηθικές αντιλήψεις. Η ηγεσία του κόσμου σήμερα βρίσκεται σε χέρια διανοητικών νάνων που ενεργούν υπό την επήρεια μεταφυσικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων, έλκουσες την καταγωγή τους από κοσμοπολιτικές θρησκείες του «γενάρχη» Αβραάμ. Πόσο λείπει σήμερον το πνεύμα του μεγάλου ηγέτη, του Αλέξανδρου, ο οποίος κήρυξε στην Ωπην της Βαβυλώνος το 324 π.Χ το τέρμα των πολέμων και την εδραίωση της Ειρήνης ; Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε:

«Σας εύχομαι τώρα που τελείωσαν οι πόλεμοι να ευτυχήσετε με την Ειρήνη. Όλοι οι θνητοί, απ' εδώ και πέρα, να ζήσουν σαν ένας λαός, μονιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους , όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνον κριτήριο, την Αρετήν. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλλην και κάθε κακός Έλλην, είναι χειρότερος από Βάρβαρο.
Αν ποτέ σας παρουσιασθούν διαφορές, να μην καταφύγετε στα όπλα, παρά να τις λύσετε ειρηνικά. Τον Θεόν, δεν πρέπει να τον νομίζετε αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά ως κοινό πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τα αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου θεωρώ όλους ίσους, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είσθε μόνον υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνεταίροι. Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι. Τον Όρκο τούτο, που δώσαμε με την σπονδή απόψε, κρατήσετε τον σαν Σύμβολο Αγάπης».

Από τον Όρκο αυτό αποδεικνύεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν υπήρξε ιμπεριαλιστής-κατακτητής, ούτε πλιατσικολόγος και στενόμυαλος, αλλά αντίθετα ένας οραματιστής, εκπολιτιστής και φιλόσοφος. Ο Όρκος του είναι κήρυγμα Αγάπης και συμφιλίωσης των λαών. Σήμερα που αναβιώνει απειλητικά το φάσμα της Αμερικανικής Κοσμοκρατορίας και συνέχιση του πολέμου στη Συρία, Ιράν κ.ο.κ είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη αυτός να γίνει πράξη για να σταματήσουν οι πόλεμοι και να εδραιωθεί η πανανθρώπινη Ειρήνη, Φιλία και Συνεργασία μεταξύ των λαών της γης.

[Επειδή ο Όρκος αυτός αμφισβητείται από πολλούς αναφέρω τις αρχαίες πηγές: α/ Αλεξανδρινός φιλόσοφος Ερατοσθένης (282-202 π.Χ) από το 246 π.Χ τρίτος διευθυντής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας. Τον άκουσε από πολλούς γέροντες, αυτήκοους ακροατές,
β/ Ψευδοκαλλισθένης βιβλίο Γ']

*Παρακαλώ όποιον μπορεί να μεταφράσει τον Όρκο και να τον στείλει στο Λευκό Οίκο και στους ηγέτες του κόσμου. Ίσως τους συνετίσει.

20 Απριλίου 2003

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon
http://www.e-e-e.gr
http://amphiktyon.topgreek.com
http://www.achilleous.com


ΤΑ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των Σλάβων στο Αιγαίο. Όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα. Το Αμερικανοσιωνιστικό συνωμοτικό κέντρο με το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιδιώκει : α/ την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των Βαλκανίων για να ελέγχει , την Ν. Α Ευρώπη, την Ε. Ε και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχή, β/ για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ (CIA, NSA κλπ) γ/ για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς Ανατολάς (Μέση Ανατολή-Περσία-Πακιστάν-Αφγανιστάν), δ/ για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το Ισραήλ-με έδρα την Θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Σκόπια- Ευρώπη, ε/ για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά κλπ
Το συνωμοτικό τούτο σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον πατριάρχη- αρχιτέκτονα του σύγχρονου Αμερικανοσιωνισμού, Αμερικανο-Γερμανο-Εβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ . Το σχέδιο τούτο συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60’ , από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ , βοηθό του Κίσσιγκερ, και πήρε έκτοτε το όνομα του. Που υπάρχει η συνωμοσία ; Την εποχή εκείνη ουδείς μπορούσε να διανοηθεί-λόγω του Ψυχρού Πολέμου-αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική!! Το σχέδιο Σόνενφελντ προβλέπει την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων και την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, που ήδη πραγματοποιείται . [Την πληροφορία περί υπάρξεως του σχεδίου έλαβε πρώτος ο ευπατρίδης- εκδότης Ιωάννης Πασσάς από υψηλά ιστάμενο Εβραίο φίλο του στην Ελβετία και την μετέφερε στον δικτάτορα Παπαδόπουλο . Ύστερα από έρευνα της ΚΥΠ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του σχεδίου Ζόνενφελντ. Μετά την μεταπολίτευση το ζήτημα τούτο ήλθε προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή περί το τέλος της δεκαετίας του 70’, αλλά παραδόξως αποσύρθηκε και ουδεμία συζήτηση έγινε έκτοτε. Και ο νοών νοήτω για τα πλοκάμια της συνωμοσίας στον πολιτικό μας κόσμο!
Η ιταμή αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ, και μάλιστα σαν πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας της υπερδύναμης μετά τις πρόσφατες εκλογές , ισοδυναμεί με ιταμή και απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος, σαν αυτή του Μουσολίνι το 1940. Αν η επιθετική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ δεν αντιμετωπισθεί από σύσσωμο τον Ελληνισμό α/ θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία ισάξια με την Μικρασιατική Καταστροφή , διότι θα συρρικνωθούν τα σύνορα της Ελλάδος στην Θεσσαλία, β/ θα αποστερήσει τον Ελληνισμό από τον Αλεξανδρινό Πολιτισμό. Όλα αυτά εν συδυασμώ με την αμερικανοκίνητη εν εξελίξει Τουρκική επιθετική επέκταση στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο και την ενεργή απολυτρωτική απαίτηση της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος(θέμα Τσαμουργιάς) στην Ήπειρο, δημιουργούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πολιορκίας για τον Ελληνισμό, που τον υποχρεώνει να δώσει τώρα την ύστατη μάχη για την επιβίωση του.
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

Αμφικτύων

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το Ψευδεπίγραφο Κράτος των Σκοπίων

Η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ είναι η πλέον συνειδητή απάτη όλων των εποχών, διότι έρχεται σε σύγκρουση με την κοινή λογική και το δίκαιο.

Παραβιάζει τους τρεις βασικούς κανόνες της Λογικής:

1ος ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Το κάθε πράγμα ταυτίζεται μόνον με τον εαυτόν του και με κανένα άλλο. Επομένως το Α=Α και διάφορον του Β’, Γ’ κ.ο.κ Εν προκειμένω η απάτη που κάνουν με τα Σκόπια είναι ότι τα ταυτίζουν με την Μακεδονία. Όποιος όμως γνωρίζει Ιστορία και όποιος επισκεφθεί το χώρο της Μακεδονίας-και ιδιαιτέρως του Δίου και της Βεργίνας -αντιλαμβάνεται αμέσως την απάτη και το μεγάλο ψέμμα. Το ψέμμα τούτο επειδή είναι διαχρονικό θα εξευτελίζει στο διηνεκές το Αμερικανοσιωνσιτικό Κατεστημένο, εν αντιθέσει με το ψέμμα των Όπλων Μαζικής Καταστροφή που ήτο στιγμιαίο. Το τραγικό όμως είναι ότι ορισμένοι ημέτεροι ανιστόρητοι, προσκυνημένοι ή συμφεροντολόγοι πολιτικοί μας είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την διαχρονική αυτή παραχάραξη της Ιστορίας , Εθνολογίας και της Λογικής, προς χάριν ενός πρόσκαιρου κέρδους. Γιατί αργά ή γρήγορα το θέμα της Μακεδονίας θα γεννήσει «φίδια» για τον Ελληνισμό και για τα Βαλκάνια

2ος ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο αντιφατικές προτάσεις. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και νύχτα και ημέρα, ή ο αριθμός 1 να είναι ταυτοχρόνως και 2. Άρα , ενώ υπάρχει από αιώνων η Ελληνική Μακεδονία δεν μπορεί στο χώρο να υπάρξει κι’ άλλη ταυτόσημη. Πρέπει υποχρεωτικώς να υπάρξει διαχωρισμός τους για να είναι λογική η ύπαρξη τους .

3ος ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Για να οδηγηθούμε σε λογικά συμπεράσματα πρέπει να στηριχθούμε σε αληθινές υποθέσεις και όχι σε ψευδείς. Αν στηριχθούμε στο ΨΕΜΜΑ καταλήγουμε σε ΨΕΥΔΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ . Το «όπερ έδει ξείξαι» των μαθηματικών σημαίνει ότι στηριχθήκαμε σε λογικές υποθέσεις και καταλήξαμε σε λογικό συμπέρασμα. Εν προκειμένω οι Σκοπιανοί και οι Αμερικανοσιωνιστές στηρίχθηκαν στο ΨΕΜΜΑ και κατασκεύασαν ένα ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΡΑΤΗ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ»

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΩΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΑΠΟΔΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ . ΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ Η ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ Η ΑΠΟΔΟΧΕΑ ΕΝΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΤΙΤΛΟΥ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ.

Η Αλήθεια θα λάμψει
Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει, ακόμη και μετά 1000 χρόνια. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θελήσουν να ερμηνεύσουν σωστά την ιστορία , μολονότι πιστεύω ότι η πτώση των παραχαρακτών και πλασταποδόχων θα είναι σύντομη. Η όλη μεθόδευση έγινε για τους εξής λόγους:

ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ‘ΣΟΝΝΕΝΦΕΛΝΤ’
Τούτο απέβλεπε στην δημιουργία ενός κράτους «σφήνα» στην καρδιά των Βαλκανίων για τους κάτωθι λόγους:
1 / Δημιουργία αποσταθεροποιήσεως, πολέμων και αλλαγής συνόρων στην Ν. Α Ευρώπη. Στόχος η Ελλάδα και η Ε. Ε
2/ Εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδος.( Κυκλοφόρησε χάρτης του Πενταγώνου με τα σύνορα του ψευδεπίγραφου κράτους των Σκοπίων έως τον Όλυμπο) (Σκόπια=Σκοπιά)
3/ Δημιουργία «Μεγάλης Μακεδονίας » των Σλαβομακεδόνων . Όμως το κρατίδιο αυτό αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί διότι οι Αλβανοί θέλουν αυτονομία .[Επειδή η επεκτατικότης των Αλβανών στην Βαλκανική θα ενταθεί και μελλοντικώς θα εκτοπίσουν τους Σλαβομακεδόνες και τις λοιπές εθνότητες, ο τελικός αποδέκτης του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας θα είναι οι μεγαλοιδεάτες Αλβανοί]
4/ Δημιουργία Αμερικανικής Βάσεως στα Σκόπια(Στρατιωτική, CIA κ.ο.κ)για τον έλεγχο των Πετρελαίων στο Αιγαίο και των αγωγών που καταλήγουν στην περιοχή.
5/ Σφετερισμός και εκμετάλλευση του ένδοξου πολιτιστικού παρελθόντος των Ελλήνων Μακεδόνων και του Μ. Αλεξάνδρου στην περιοχή των Βαλκανίων , Μέσης Ανατολής , Καυκάσου ως την Κεντρική Ασία, όπου έχουν εισβάλει στρατιωτικά οι ΗΠΑ.
6/ Οι ΗΠΑ έχουν εμφυτεύσει θρυαλλίδες αναταραχής στην Βαλκανική έτσι ώστε, να μπορούν ανά πάσα στιγμήν να δημιουργήσουν εκρηκτικές συνθήκες διάλυση της (Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Μετόχια, Βοσνία, Σκόπια κλπ). Τα αποτελέσματα μια τέτοιας έκρηξης ασφαλώς θα είναι ολέθρια για την Ε.Ε η οποία στερείται ενιαίας πολιτικής και σύρεται στο άρμα της Αμερικής
7/ Προσεχώς διαφαίνεται η μεταφορά της κρίσεως από την Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια. Τούτο εκτιμάται ότι θα γίνει, μετά την διαφαινομένη διευθέτηση του Παλαιστινιακού.
8/ Τέλος ας μην παραγνωρίζουμε και το ζωηρό ενδιαφέρον του Ισραήλ για την Θεσσαλονίκη.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

1/ Η δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» εντάσσεται στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, που αναπτύσσεται στο «Δρόμο του Μ. Αλεξάνδρου» ήτοι: Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Περσία, Αφγανιστάν , Κεντρική Ασία . Η διαφορά μας έγκειται ότι ενώ οι Έλληνες πήγαν στην Ανατολή για να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό , αυτοί ωθούνται από μια ληστρική και υλιστική αντίληψη, ν’ αρπάξουν τον πλούτο της Ανατολής και ιδιαίτερα τα πλούσια σε κοιτάσματα Πετρελαίου της περιοχής και να βρεθούν στα μετόπισθεν της ανερχόμενης μεγάλης δυνάμεως Κίνας, και της Ρωσίας. Όμως μόνον με στρατιωτικά και οικονομικά μέσα φαίνεται απίθανη η καθυπόταξη των λαών της Ανατολής .
2/ Οι Έλληνες -παρότι χαίρουν μεγίστου σεβασμού και εκτιμήσεως από τους λαούς όπου πέρασε ο Αλέξανδρος- θεωρούνται από τις ΗΠΑ ως «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για την αποτυχία της Αμερικανικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγορούνται ότι εμφορούνται από «αντιαμερικανικά και αντισιωνιστικά αισθήματα». [Αλλά πώς είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν με την Αμερικανική πολιτική όταν οι ΗΠΑ υλοποιούν σχέδια ακρωτηριασμού της Ελλάδος και προξενούν εθνικές συμφορές( Χούντα, Κυπριακή Τραγωδία, Σκοπιανό, ενθάρρυνση επεκτατικών βλέψεων Τουρκίας, Παλαιστινιακό, Καταιγίδα των Βαλκανίων, εισβολή στο Ιράκ κ. α)]?
3/ Επειδή οι Έλληνες είναι άνθρωποι πολιτισμένοι και φίλοι της ελευθερίας και της δημοκρατίας θεωρούνται πολιτικά και πολιτιστικά ως ασύμβατοι με τα Αμερικανοσιωνιστικά και Ισραηλινά συμφέροντα για την παγκόσμια επικράτηση τους.
4/ Οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Ανατολικοευρωπαίοι και ιδιαιτέρως οι Αλβανοί-που ιστορικά ήσαν πάντα οι μισθοφόροι των ισχυρών- θεωρούνται οι πιο σταθεροί σύμμαχοι των Αμερικανών.
Η Φιλανδοποίηση της Ελλάδος

Με την ακολουθουμένη τον τελευταίο καιρό κατευναστική πολιτική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία «η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα» η Ελλάς έχει καταστεί όμηρος της Τουρκίας. Αντίθετα προς την Ελληνική κοινή γνώμη , οι Ελληνικές κυβερνήσεις ενεργούν δουλικά και λένε πάντα ΝΑΙ στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ, ευρισκόμενες σε κραυγαλέα αντίθεση με το φρόνημα του λαού μας. Εδώ και μια 10ετία η Ελληνική πολιτική του κατευνασμού -για την εξασφάλιση δήθεν καλών σχέσεων με την Τουρκία-και των συνεχών υποχωρήσεων για να είναι αρεστές στον Αμερικανικό παράγοντα, μετέβαλαν την χώρα σε υποτελή δορυφόρο της Τουρκίας και ανέδειξαν την τελευταία σε αλαζονική περιφερειακή δύναμη ελέγχου των Βαλκανίων και της Ν. Α Μεσογείου. Η πολιτική αυτή των υποχωρήσεων αντί να εξασφαλίσει την ειρήνη και σταθερότητα εξαγριώνει όλο και περισσότερο την Τουρκική επιθετικότητα με συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου , του FIR Αθηνών και των χωρικών μας υδάτων , στο Αιγαίο και Κύπρο, προβολή περισσότερων εδαφικών διεκδικήσεων και σκλήρυνση των Τουρκικών θέσεων σε όλα τα μέτωπα. Τούτο όμως δεν συμβάλει στην σταθερότητα και ασφάλεια της χώρας αλλά σε μεγαλύτερη αστάθεια και μελλοντικό κίνδυνο πολέμου κάτω από λίαν αντίξοες συνθήκες.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταγωγή : O Hσίοδος (8ος αιώνας π.X.) αναφέρει ότι ο γενάρχης των Mακεδόνων ήταν ο Mακεδών, αδερφός του Θεσσαλού Mάγνητα. Kαι οι δύο ήταν παιδιά του Διός και της Θυΐας και εξαδέλφια των παιδιών του Έλληνα, Δώρου. Tην 2η χιλιετία π.X. διάφορα ελληνικά φύλα, έθνη τα ονομάζει ο Hρόδοτος, ζούσαν στον ορεινό κορμό της Πίνδου. Ένα από αυτά τα φύλα ήταν οι Mακεδόνες. Oι Mακεδόνες, που καταγόταν από το Αργος Oρεστικό, από το τέλος της 2ης χιλιετίας κατοικούσαν στους πρόποδες του Oλύμπου, που ο Hρόδοτος το αποκαλεί "μακεδονικό όρος". Έδρα του βασιλείου αυτού ήταν οι Aιγές, η σημερινή Bεργίνα, όπου ο τάφος του Φιλίππου.

Τα Αρχαιολογικά Ευρήματα ομιλούν
Οι Μακεδόνες είναι τόσο Έλληνες όσο και οι Αθηναίοι , Σπαρτιάτες , Θεσσαλοί κ. α Είχαν κοινό το όμαιμον , ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομόδοξον. Τα παλαιά και τα νέα ευρήματα της αρχαιολογίας σε συνδυασμό με γλωσσολογικές αναλύσεις και η ανεύρεση πλήθους νέων επιγραφών -όλων ελληνικών- με πλούσιο δειγματολόγιο ελληνικών ονομάτων αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει διακοπή, ούτε πολιτιστική ούτε γλωσσική, της ενότητας των Μακεδόνων με τους υπόλοιπους Έλληνες. Στις μεγάλες παλαιές και νέες ανασκαφές της Πέλλας, Βεργίνας, Δίου, Σίνδου και τα επιβλητικά ταφικά μνημεία στα Λευκάδια (Mίεζα), είτε σε δεκάδες λιγότερο γνωστές, όπως στις περιοχές Βοΐου, Αιανή Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αριδαίας, Κιλκίς, Καβάλας και βέβαια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Mακεδονική βασιλική δυναστεία
O Ηρόδοτος (485-425 π.Χ.) και ο Θουκυδίδης (460-400 π.Χ.), τοποθετούσαν τον Περδίκα Α' επικεφαλής της οικογένειας, αποδίνοντάς του μάλιστα και την ίδρυση του κράτους (1ο μισό του 7ου αιώνα π.Χ.). H παράδοση αναφέρεται και σε άλλους βασιλείς παλαιότερους εκείνου (π.χ. Κάρανος, Koίvoς, Τυριμμάς).
Όλυμπος: H Καρδιά των Μακεδόνων
Η καρδιά των Μακεδόνων είναι οι Αιγές (η σημερινή Bεργίνα) και το Δίον, τα οποία βρίσκονται στις υπώρειες του ιερού όρους Όλυμπος , ο οποίος αποτελεί το λατρευτικό κέντρο της Ελληνικής Θρησκείας του 12θεου(πριν μας επιβληθεί ο Ιουδαιοχριστιανισμός) Kαι στου Μακεδόνες κυριαρχούσε η λατρεία του Διόνυσου, του Aσκληπιού, του Πύθιου Aπόλλωνα και του Kάβδειρου (προστάτη γονιμότητας και τρύγου). Στις Αιγές σύμφωνα με την παράδοση, οδήγησε τους Μακεδόνες ο μυθικός βασιλιάς τους Κάρανος, ακολουθώντας μια αίγα (κατσίκα!)
Ο Aμύντας A΄(520-500 π.X.) αρχίζει μια άνθηση των Eλλήνων Mακεδόνων, παράλληλη με αυτή της νότιας Eλλάδας. Δημιουργήθηκαν πόλεις, όπου αναπτύχθηκαν τα γράμματα και οι τέχνες (Άβδηρα, Θάσος, Στάγιρα, Aμφίπολη, Όλυνθος, Δίο, Aιγές κ.λπ.)
Ο Αλέξανδρος ο Α! ο Μακεδών, έδινε πληροφορίες στους Αθηναίους όταν πέρασαν από εκεί οι Πέρσες(Μηδικά)
"...Kαι εγώ ο ίδιος, άνδρες Aθηναίοι, Έλληνας είμαι, από τους αρχαίους χρόνους, και δε θα ήθελα να δω την Eλλάδα υποδουλωμένη αντί για ελεύθερη ..." (Hρόδοτος)
Ο Aρχέλαος, το 400 π.X, μεταφέρει την διοικητική έδρα των Mακεδόνων στην Πέλλα. Ο φιλόμουσος βασιλιάς, φιλοξένησε στα νέα ανάκτορα της Πέλλας, ποιητές και τραγωδούς (τον " Ευριπίδη, που έγραψε και τις τραγωδίες «Αρχέλαος» και «Βάκχες» κ.α) . Μετακάλεσε λαμπρούς ζωγράφους( Ζεύξις) και ίδρυσε στο Δίο της Πιερίας -την Ολυμπία της Μακεδονίας- τα «Ολύμπια», ήτοι: Θρησκευτική γιορτή με μουσικούς και γυμνικούς αγώνες προς τιμή του Ολύμπιου Δια και των Μουσών.

Ο Φίλιππος B΄(382-336 π.X.) επεκτείνει τα σύνορα του κράτους της Μακεδονίας. Ο χαρισματικός αυτός ηγεμόνας, ανέλαβε το θρόνο το 358 π. X. και με τη στρατηγική του ιδιοφυΐα και τις διπλωματικές του ικανότητες μετέβαλε τη Μακεδονία στη σημαντικότερη δύναμη του Αιγαίου και προετοίμασε την Πανελλήνια εκστρατεία του γιου του M. Aλέξανδρου στην Ανατολή. O αιφνίδιος θάνατός του το 336 π.Χ. ματαίωσε τα σχέδια του για την εκστρατεία των Ελλήνων στην Ανατολή, προς τιμωρία των Περσών για την εισβολή τους το 481-480 π.Χ., στην Eλλάδα. Αυτήν τελικά πραγματοποίησε λίαν επιτυχώς ο γιός του Αλέξανδρος.
Ο Εκλεκτότερος των Ελλήνων, ο Μ. Αλέξανδρος
Η Ελληνικότης του Μ. Αλεξάνδρου παρ’ ουδενός αμφισβητήθηκε. Ο Αλέξανδρος που είχε στο προσκεφάλαιο του τα Έπη του Ομήρου, από τα λάφυρα της μάχης του Γρανικού, στέλνει στον Παρθενώνα της Αθήνας 300 πανοπλίες με την εξής αφιέρωση (σε ελληνική, φυσικά, γραφή):
<<Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων>>

Ο Στράβων (63 π.X.-24 μ.X.) γράφει :
«Έστιν με ουν Ελλάς και η Μακεδονία, νυνί μέντοι τη φύσει των τόπων ακολουθούντες και τω σχήματι χωρίς έγνωμεν από της άλλης Ελλάδος τάξαι και συνάψαι προς όμορον αυτής Θράκης» (Στράβων (63π.X.-24 μ.X.) Άλλωστε, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο από τους Μακεδόνες του Μ. Αλεξάνδρου, αποτελεί την πιο κατηγορηματική επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος. Τούτο επικυρώνεται κάθε χρόνο από τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως, είτε στις μεγάλες ανασκαφές της Πέλλας, της Βεργίνας, του Δίου, της Σίνδου και τα επιβλητικά ταφικά μνημεία στα Λευκάδια (Mίεζα), είτε σε δεκάδες λιγότερο γνωστές, όπως στις περιοχές Βοΐου, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αριδαίας, Κιλκίς, Καβάλας και βέβαια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδική.

H Καινή Διαθήκη Αναφέρεται, κατ’ επανάληψη στους Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή της Μακεδονίας, την εποχή του Χριστού.

O Πλούταρχος (~50-125μ. Χ ) στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι» ( συγκρίνει τη ζωή του Έλληνα Αλεξάνδρου με τη ζωή του Ρωμαίου Ιούλιου Καίσαρα), Αρα κι αυτός θεωρεί τον Αλέξανδρο ως Έλληνα.
Έτερα στοιχεία περί της Ελληνικότητος της Mακεδονίας:
1/ Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν ελληνική διάλεκτο, τα γραπτά τους (πάνω σε στήλες και νομίσματα) ήταν στα ελληνικά.
2/ Τα τα ονόματα τους ήταν ελληνικά, δε βρέθηκε όνομα με κατάληξη -oφ ή Πoφσκι. π.χ.
3/Ο Φίλιππος είναι ελληνικό όνομα και σημαίνει ο άνθρωπος που είναι φίλος (αγαπά) των ζώων. Το όνομα Αλέξανδρος είναι ελληνικό. Προέρχεται από το Αλεξ(=αυτός που προστατεύει π.χ. αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο, αλεξίπτωτο) και το άνδρας. Δηλαδή Αλέξανδρος(=ο άντρας που προστατεύει).
4/Η μακεδονική αρχιτεκτονική των σπιτιών, παλατιών, θεάτρων, αγορών ήταν η ίδια με αυτήν της Aρχαίας Eλλάδας.
5/ Oι Mακεδόνες πάντα πολέμησαν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες κατά των εισβολέων της Ανατολής.
6/ Oι Mακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες.
7/ Στη Mακεδονία τελούνταν οι ίδιες θρησκευτικές γιορτές που είχαν οι Aρχαίοι Έλληνες.
8/ Oι Mακεδόνες, ήσαν στην καρδιά της Ολυμπιακής Θρησκείας, διότι η κατοικία των θεών ήτο ο Όλυμπος. Επομένως, ήταν δυνατόν οι Θεοί των Νοτίων Ελλήνων να κατοικούσαν σε ξένο μέρος;
Συμπέρασμα
Ο εμπνευστής και εφευρέτης του Μακεδονικού έθνους ήτο ο Τίτο, ο οποίος μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ονόμασε τη νότια επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας, VARDASKA , σε «Μακεδονία». Aυτή είναι η Αλήθεια και των Σκοπιανών το ψέμμα θα καταπέσει . Όμως τίποτα δεν χαρίζεται. Απαιτείται σκληρός αγώνας για την κατάρριψη των ψευδών και την αποκάλυψη των παραχαρακτών της Ιστορίας. Δυστυχώς ο πολιτικός μας κόσμος λέγει πάντα YES SIR σε μεγάλους και μικρούς και δεν αγωνίζεται για τα συμφέροντα της Ελλάδος. Ο Ελληνισμός πρέπει να έχει τέσσαρες μόνιμες παρακαταθήκες:
1. ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πνευματική Μεγάλη Ιδέα)
2. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ
4. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com





Μέγας Αλέξανδρος


Πολλά βιβλία έχουν γράφει μέχρι σήμερα για τον μεγάλο Μακεδόνα βασιλέα Αλέξανδρο Γ΄. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους άνδρες που ανέδειξε η Ελλάδα και δίκαια συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως. Αρκετοί συγγραφείς τον χαρακτηρίζουν ως πολεμοχαρή και αιμοσταγή στρατηλάτη, άλλοι ως εκπολιτιστή των βαρβάρων ή και τον πρώτο οικουμενιστή της ιστορίας. Οι απόψεις βέβαια αυτές εκφράζουν τις αντιλήψεις του εκάστοτε συγγραφέα που κινείται με όχι πάντοτε αγαθές προθέσεις για να υπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα ή αποσκοπούν να μειώσουν την αξία του Αλεξάνδρου παραβλέποντας σκόπιμα τη θετική πλευρά του, και επικεντρώνονται πολλές φορές στο να τονίζουν κάθε τι που μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα του στα μάτια των ανθρώπων. Στην ουσία δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να παρερμηνεύουν τις πηγές και να αλλοιώνουν την ιστορία. Επιλεκτικά διαλέγουν κείμενα και τα ερμηνεύουν κατά την κρίση τους, με απώτερο σκοπό να λοιδορήσουν τον Αλέξανδρο. Η εργασία αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη γνώση που βασίζεται στους αρχαίους συγγραφείς για την ζωή, την εκστρατεία και το θάνατο του Αλεξάνδρου. Ιδιαίτερη εμβάθυνση θα δοθεί στο θέμα των αιτίων του θανάτου του καθώς και στην προσπάθεια εντοπισμού του τόπου ταφής του. Ελπίζω με την ανάγνωση αυτή της εργασίας να μπορέσει κάθε ενδιαφερόμενος να αντλήσει τα στοιχεία που χρειάζεται για την ορθή πληροφόρηση του και να αποτελέσει για τον καθένα αφετηρία για προσωπική έρευνα .
Η ΖΩΗ ΤΟΥ
Γεννήθηκε προς το τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου του έτους 356π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλεύς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄ και μητέρα του η Ολυμπιάδα. Μια σειρά από ευχάριστες ειδήσεις κατέφτασαν στο παλάτι την ημέρα εκείνη : τα άλογα του Φιλίππου πήραν την πρώτη θέση στους αγώνες στην Ολυμπία, ο φίλος και στρατηγός του βασιλιά Παρμενίων κατόρθωσε να νικήσει τους Ιλλυριούς που απειλούσαν συνεχώς την ασφάλεια της Μακεδονίας. Επίσης καταστράφηκε από φωτιά ο ναός της ’ρτεμης στην Έφεσο γεγονός που ερμηνεύθηκε ως κακός οιωνός για την Ασία.

Oι δάσκαλοι του.
Πρώτος δάσκαλος του ήταν ο Λεωνίδας , θείος της Ολυμπιάδας ο οποίος δίδαξε την εγκράτεια και την ασκητική ζωή στον μικρό Αλέξανδρο. Μαζί του άρχισε να μαθαίνει αριθμητική, γεωμετρία και μουσική.
Επόμενος παιδαγωγός ήταν ο Λυσίμαχος από την Ακαρνανία. Η επίδραση που άσκησε στον Αλέξανδρο ήταν καθοριστική για την ζωή του. Τον μύησε στα Ομηρικά Έπη και ιδιαίτερα την Ιλιάδα. Στα παιχνίδια στο παλάτι ο Λυσίμαχος παρίστανε τον Φοίνικα ,ο Αλέξανδρος τον Αχιλλέα , ο Ηφαιστίωνας τον Πάτροκλο. Έτσι ο Αλέξανδρος αγάπησε τους ομηρικούς ήρωες και είχε ως πρότυπο τον Αχιλλέα. Η αγάπη του αυτή θα φανεί αργότερα όταν θα πατήσει το πόδι του στην Τροία, θα αποδώσει τιμές στον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο και θα μεταφέρει μαζί του την ασπίδα που πήρε από τον ναό της Τροίας. Ο Λυσίμαχος επίσης του ξύπνησε το ενδιαφέρον για την ποίηση ,το θέατρο , και τις τέχνες.
Σε ηλικία 12 ετών δάμασε τον Βουκεφάλα ένα ατίθασο άλογο που δώρισε ο Δημάρατος στον Φίλιππο. Ο Αλέξανδρος πρόσεξε ότι το άλογο φοβόταν την σκιά του και αγρίευε, τότε πήρε το χαλινάρι και γύρισε το κεφάλι του αλόγου από την άλλη πλευρά. Ο Φίλιππος χάρηκε τόσο πολύ με την ευστροφία του γιου του που του χάρισε το άλογο και του είπε να βρει άλλο βασίλειο γιατί η Μακεδονία είναι πολύ μικρή και δεν τον χωράει.
Όταν έφτασε στην ηλικία των 13 ετών μαζί με άλλα παιδιά ευγενών πήγε στη Μιέζα για να φοιτήσει στη σχολή του Αριστοτέλη. Τον δίδαξε για 3 έτη φιλοσοφία, φυσικές επιστήμες, ιατρική κυρίως όμως ηθική και πολιτική. Έμαθε για όλες τις μορφές των πολιτευμάτων, ο ίδιος ο Αριστοτέλης ενδιαφερόταν περισσότερο για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, έτσι του μίλησε για την κοινωνία των ελευθέρων, που αργότερα θα την εφαρμόσει ο Αλέξανδρος στις επαφές που θα έχει με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το μάθημα της γεωγραφίας συνέβαλε στην εξέλιξη της εκστρατείας. Βοήθησε τον Αλέξανδρο η γνώση της μορφολογίας του εδάφους να παρατάσσει το στράτευμα με τον ιδανικό τρόπο. Η επιρροή που είχε από τον Αριστοτέλη ήταν τεράστια ώστε να πει: στον πατέρα μου χρωστώ το ζείν, στον διδάσκαλο μου το ευ ζείν. Όταν έγινε βασιλεύς, ο Αριστοτέλης συνέγραψε για τον Αλέξανδρο το έργο “Περί βασιλείας”. Ο Αλέξανδρος από ευγνωμοσύνη ξανάχτισε τα Στάγιρα την πατρίδα του μεγάλου φιλοσόφου που την είχε καταστρέψει παλαιότερα ο Φίλιππος. Η σχέση τους ήταν πάντοτε καλή και είχαν συνεχή επικοινωνία κατά την διάρκεια της εκστρατείας στην Μικρά Ασία, διαταράχθηκε όμως όταν ο Αλέξανδρος διέταξε να θανατωθεί ο Καλλισθένης, ο οποίος ήταν ανιψιός του Αριστοτέλη και συμμετείχε στην εκστρατεία με την ιδιότητα του ιστορικού. Η κατηγορία ήταν συνομωσία.

Τα εφηβικά του χρόνια
Έφηβος ο Αλέξανδρος, κατά την απουσία του πατέρα του σε πόλεμο ,υποδέχτηκε ο ίδιος την περσική αντιπροσωπεία στο ανάκτορο. Η συμπεριφορά του, η εξυπνάδα, και η ικανότητα του στο λόγο εντυπωσίασαν τόσο πολύ τους Πέρσες, ώστε να πουν ότι μεγαλώνουν πολύ γρήγορα οι νέοι σε αυτό τον τόπο. Σε ηλικία 16 ετών ορίζεται από τον Φίλιππο αντιβασιλέας και αρχίζει να αναλαμβάνει τις πρώτες ευθύνες στον Μακεδονικό θρόνο. Σύντομα θα του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει στην πράξη όσα τόσα χρόνια διδασκόταν. Ενώ ο Φίλιππος εκστράτευε εναντίον του Βυζαντίου ξέσπασε επανάσταση κοντά στα σύνορα της Μακεδονίας από Θρακικές φυλές και Παίονες. Ο Αλέξανδρος δεν έχασε την ευκαιρία, επικεφαλής του στρατού θα επιτεθεί στους επαναστάτες θα τους νικήσει και θα χτίσει για ανάμνηση του γεγονότος την Αλεξανδρούπολη.
Το 339 π.Χ η Θήβα παραβιάζει την συνθήκη με τον Φίλιππο, εκμεταλλευόμενη την απουσία του στον πόλεμο και συμμαχεί με τους Αθηναίους που έχουν ξεσηκωθεί από τον Δημοσθένη. Τον Αύγουστο του 338 π.Χ ο Μακεδονικός στρατός συγκρούεται με τον Αθηναϊκό στρατό και τον Ιερό Λόχο των Θηβαίων στην Χαιρώνεια. Νικητής σε αυτή την μάχη η οποία έκρινε πολλά για το Μακεδονικό κράτος ήταν ο Φίλιππος. Ο Ιερός Λόχος των γενναίων Θηβαίων εξοντώθηκε μέχρι και τον τελευταίο. Ο Φίλιππος θαύμασε την γενναιότητα τους και διέταξε να ταφούν, και άφησε τους Θηβαίους να χτίσουν μνημείο για τους νεκρούς τους. Η αρχαιολογική σκαπάνη ήρθε έπειτα από 2300 έτη να επιβεβαιώσει τις ιστορικές πηγές. Ανακάλυψε στον τύμβο θαμμένους σε σειρές των 7 ατόμων τα οστά των Θηβαίων, δηλαδή με τον τρόπο που παρατάσσονταν στην μάχη.
Ο Αλέξανδρος πήγε στην Αθήνα να διαπραγματευτεί την συνθήκη με τους Αθηναίους. Ο Φίλιππος ανακηρύχτηκε Στρατηγός-Αυτοκράτωρ από τις Ελληνικές πόλεις εκτός της Σπάρτης. Ήταν έτοιμος πλέον με την υποστήριξη και των άλλων Ελληνικών πόλεων να αρχίσει την προετοιμασία της εκστρατείας εναντίον της Περσικής αυτοκρατορίας.
Η σχέση του Φιλίππου με την Ολυμπιάδα είναι σε κρίση. Παντρεύεται την Κλεοπάτρα ανιψιά του Αττάλου. Ο ’τταλος στο γλέντι που ακολουθεί εύχεται σο ζευγάρι σύντομα να αποκτήσουν ένα διάδοχο. Ο Αλέξανδρος πάρων αντιλαμβάνεται την προσβολή ,και θυμωμένος ρίχνει το κρασί του στο πρόσωπο Αττάλου. Αρχίζει ένας μεγάλος καβγάς που το αποτέλεσμα του είναι να φύγει ο Αλέξανδρος και η Ολυμπιάδα από την Μακεδονία και να καταφύγουν στο πατρικό της στην Ιλλυρία.
Ο Αλέξανδρος βασιλιάς
Το έτος 336 π.Χ ο Φίλιππος αποστέλλει ως προπομπό στην Ασία 10.000 στρατιώτες με επικεφαλή των Παρμενίων. Όλα είναι έτοιμα για την εκστρατεία αλλά ένα απρόσμενο γεγονός ίσως και να την ματαίωνε για πάντα. Ο Φίλιππος δολοφονείται από έναν αξιωματικό του τον Παυσανία. Η Μακεδονία χάνει αυτό τον εξαίρετο στρατιωτικό που κατάφερε να την ενώσει, να αποκρούσει όλες τις εχθρικές επιθέσεις και να την κάνει πρώτη δύναμη στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ αρχίζουν οι έριδες για την διαδοχή. Ο στρατός ανακηρύσσει βασιλιά τον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος αναγκάζεται, επειδή υπάρχουν πολλοί που θέλουν να του πάρουν τον θρόνο ,να προχωρήσει σε εκτελέσεις όσων συνωμοτούν εναντίον του.
Αμέσως μετά κατευθύνεται προς την Κόρινθο για να πάρει τον τίτλο που οι Ελληνικές πόλεις απέδωσαν στον πατέρα του <Στρατηγός Αυτοκράτορας>. Έτσι ορίζεται αρχηγός της Πανελλήνιας εκστρατείας εναντίον των Περσών. Στην επιστροφή προς την Μακεδονία θέλησε να πάρει χρησμό από το μαντείο των Δελφών. Όμως την ημέρα που πήγε η Πυθία δεν χρησμοδοτούσε. Ο Αλέξανδρος όμως με το ζόρι αναγκάστηκε να τη σύρει στο βωμό για να πάρει χρησμό .Η Πυθία του είπε <ανίκητος είσαι παιδί μου> , ο Αλέξανδρος ευχαριστημένος δέχτηκε το χρησμό και αναχώρησε για την Πέλλα. Ήταν πια έτοιμος για το μεγάλο άλμα προς την Ασία.
Πριν όμως περιγράψω συνοπτικά τα πολεμικά γεγονότα στην Ασία, θα ήθελα να κάνω κατανοητούς τους λόγους για τους οποίους έγινε η εκστρατεία αυτή, φανερούς και μη.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.
Με βάση τις αρχαίες πηγές το Συνέδριο της Κορίνθου διακήρυξε ότι σκοπός της εκστρατείας επίσημος είναι η εκδίκηση απέναντι στους Πέρσες για τα δεινά που επέφεραν στην Ελλάδα εδώ και ένα αιώνα. Επίσης έπρεπε να ελευθερωθούν οι Ελληνικές πόλεις από τον Περσικό ζυγό.
Οι Έλληνες είχαν πια καταλάβει ότι μόνο συνασπισμένοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από την Ανατολή. Οι μεμονωμένες προσπάθειες τους δεν έβγαζαν πουθενά. Γνώριζαν ότι είχαν τεράστια πολιτισμική διαφορά με τους άλλους λαούς. Καταλάβαιναν ότι υπερείχαν πνευματικά. Ήταν πλασμένοι για να δημιουργούν.
Οι Πέρσες είχαν αντιληφθεί αυτή την διαφορετικότητα των Ελλήνων και ήξεραν πως αργά η γρήγορα ο πολιτισμός τους θα δεχόταν τις πρώτες επιδράσεις. Όμως η δημοκρατία ,το θέατρο, η φιλοσοφία και ένα σωρό αξίες και ιδανικά που είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους τρόμαζαν τον Πέρση βασιλιά. Γνώριζε πως αυτά είναι αντίθετα προς τον δεσποτισμό και την υποταγή και αν κατάφερναν οι Έλληνες να μπολιάσουν την Ανατολή με αυτά, θα έχανε την εξουσία. Ήδη έβλεπε πως έλεγχαν το εμπόριο και τις θάλασσες. Γι’ αυτούς τους λόγους προσπαθούσαν να κατακτήσουν την Ελλάδα.
Όμως είχε φτάσει η ώρα της εκδίκησης ,της ελληνικής αντεπίθεσης . Οι Πέρσες πια είχαν καθιερωθεί στο μυαλό τους ως βάρβαροι και ιερόσυλοι. Κατέστρεφαν όποια πόλη δεν συμμαχούσε μαζί τους και έκαιγαν τους ναούς. Αυτό δεν θα επέτρεπαν να ξανασυμβεί και τώρα που τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία θα την εκμεταλλεύονταν. Ο Αλέξανδρος ήταν αυτός που θα έπρεπε να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Να προστατεύσει τον Ελληνικό πολιτισμό από τους βάρβαρους και να μεταλαμπαδεύσει την γνώση και τα ιδανικά και σε άλλους λαούς. Ήταν ο καλύτερος τρόπος άμυνας, θα μετείχαν όλοι οι λαοί της Ανατολής στην Ελληνική παιδεία. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβαιναν πως ήταν λάθος που επιτίθονταν στην Ελλάδα , γιατί ήταν ένας φάρος πολιτισμού.
Απόδειξη των παραπάνω, ότι όντως ο Αλέξανδρος είχε στο μυαλό του την συναδέλφωση των λαών και την πνευματική ανάταση τους ,είναι το γεγονός ότι έχτισε παντού πόλεις, θέατρα ,βιβλιοθήκες. Μετέφερε τον πολιτισμό στην Ασία να τον γνωρίσουν όλοι. Βοήθησε με αυτό τον τρόπο να ξεφύγουν από την βαρβαρότητα, έδωσε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους ,αν και ήταν κατακτητής. Μας έδειξε με πολλούς τρόπους πως σκεφτόταν για τον κόσμο και τους ανθρώπους. Αυτό ας αποτελέσει παράδειγμα στους σύγχρονους ηγέτες.
Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Άνοιξη του έτους 334 π.Χ ξεκινάει η μεγάλη εκστρατεία. Αποβιβάζεται στην μικρασιατική ακτή και επισκέπτεται το Ίλιον όπου θυσιάζει στην Αθηνά και τον τάφο του Αχιλλέα. Από τον ναό επίσης θα πάρει κάποια αναθήματα αφιερωμένα από την εποχή του Τρωικού πολέμου.
Κατέλαβε όλα τα παράλια του Ελλησπόντου και της Προποντίδας και κινήθηκε προς το εσωτερικό της Ασίας. Την τέταρτη μέρα προέλασης έφτασε στο Γρανικό ποταμό.

Η μάχη του Γρανικού
Κατά το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου 334 π.Χ δόθηκε το απόγευμα η μάχη του Γρανικού. Ο Γρανικός ήταν ένας μικρός ποταμός με ορμητικό ρεύμα κοντά σε βουνά με αποτέλεσμα οι όχθες του σε κάποια σημεία να είναι υπερυψωμένες. Ο Παρμενίων πρότεινε στον Αλέξανδρο να μην δοθεί η μάχη λόγω της κούρασης του στρατεύματος από την πορεία και επειδή σε λίγες ώρες θα νύχτωνε. Ο Αλέξανδρος όμως σκέφτηκε ότι ίσως οι Πέρσες πάρουν θάρρος με την αναβολή της μάχης και επιπλέον ήθελε το βράδυ να ξεκουραστούν χωρίς να έχουν στο μυαλό, τους Πέρσες.
Οι δύο στρατοί παρατάχθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο. Οι Πέρσες κατείχαν τις υπερυψωμένες όχθες του ποταμού. Αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα για τους Πέρσες γιατί καθώς οι Μακεδόνες θα προσπαθούσαν να διασχίσουν το ποτάμι, οι Πέρσες θα τους χτυπούσαν από ψηλά.
Η μάχη άρχισε με επίθεση από το μακεδονικό ιππικό στην αριστερό μέρος της παράταξης των Περσών. Ο Αλέξανδρος επικεφαλής των εταίρων από το δεξί μέρος της μακεδονικής παράταξης, κινήθηκε ευθεία προς τον ποταμό και αιφνίδια διέταξε στροφή προς το κέντρο της παράταξης των Περσών για να τους αιφνιδιάσει. Ο Μιθριδάτης γαμπρός του Δαρείου επιτέθηκε στον Αλέξανδρο, αλλά ο Αλέξανδρος τον σκότωσε με το δόρυ του χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Κάποια στιγμή από τα πολλά χτυπήματα το δόρυ του έσπασε και θα σκοτωνόταν αν δεν βρισκόταν ο Κλείτος να κόψει το χέρι του Πέρση που ετοιμαζόταν να σκοτώσει τον Αλέξανδρο πισώπλατα.
Οιέρσες άρχισαν να οπισθοχωρούν από την ορμητικότητα των Μακεδόνων και την απώλεια των αρχηγών τους. Αφού κατέβαλαν το ιππικό των Περσών δόθηκε διαταγή να στραφούν προς το πεζικό όλα τα τμήματα του Μακεδονικού στρατού. Αυτό ήταν και το τέλος της μάχης. Από τους 20.000 πεζούς Πέρσες γλίτωσαν μόνο 2.000 άτομα. Ο Αλέξανδρος είχε βγει νικητής στην πρώτη μεγάλη μάχη πανηγυρικά.
Την επόμενη τάφηκαν οι νεκροί Πέρσες και Μακεδόνες με τιμές και εστάλησαν στην Αθήνα ως ανάθημα στον Παρθενώνα 300 περσικές ασπίδες, με την επιγραφή <Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασία κατοικούντων. Η προέλαση συνεχίστηκε προς τις Σάρδεις, την Έφεσο, Μαγνησία, Τράλλεις, Πριήνη , Μίλητο και Αλικαρνασσό. Όλες οι Ελληνικές πόλεις της Ασίας ελευθερώθηκαν από τον Περσικό ζυγό και παράλληλα αποκόπηκαν τα σημεία ανεφοδιασμού του Περσικού ναυτικού. Ο Γόρδιος δεσμός Στην πόλη Γόρδιο πρωτεύουσα της Φρυγίας, έγινε το γνωστό περιστατικό με την άμαξα που ήταν δεμένη με ένα πολύπλοκο κόμπο. Η παράδοση έλεγε όποιος κατόρθωνε να τον λύσει θα γινόταν βασιλιάς της Ασίας. Ο Αλέξανδρος με το σπαθί του τον έκοψε, αφήνοντας να εννοηθεί πως με το σπαθί θα μπορούσε να γίνει κανείς βασιλιάς της Ασίας. Το έτος 333 π.Χ εισέβαλε στην Καππαδοκία και την Κιλικία. Ό Δαρείος ανήσυχος παρακολουθούσε την προέλαση του Μακεδονικού στρατού. Κατάλαβε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο σε ανοικτό πεδίο. Αφού συγκέντρωσε στην Βαβυλώνα στρατό από όλο το βασίλειο του, κινήθηκε προς την Κιλικία παίρνοντας μαζί του την οικογένεια του. Η μάχη της Ισσού Ο Δαρείος στρατοπέδευσε στην πεδιάδα με το τεράστιο στράτευμα του. Ήθελε να δώσει μάχη σε ανοικτό πεδίο για να μπορέσει να αναπτύξει το μεγάλο στρατό του. Ο Αλέξανδρος ήξερε πως αν έδινε την μάχη στο ανοικτό πεδίο πιθανόν να την έχανε ή θα είχε τρομερές απώλειες. Μια ματιά στον αριθμό των δύο στρατών δείχνει τα μεγέθη 50.000 στρατό περίπου ο Αλέξανδρος και 500.000 στρατιώτες ο Δαρείος. Ο Αλέξανδρος απέφευγε να δώσει μάχη και καθυστερούσε δίνοντας την εντύπωση ότι φοβόταν την σύγκρουση. Ήταν ένα έξυπνο παιχνίδι στρατηγικής. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Ταυτόχρονα ο Δαρείος είχε να αντιμετωπίσει το πρώτο πρόβλημα, την πείνα . Έπρεπε να εξασφαλίζει διατροφή για 500.000 στρατιώτες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για να διατηρήσει το αξιόμαχο του στρατού του αναγκάστηκε να κινηθεί εκείνος πρώτος εναντίον του Αλεξάνδρου στα στενά της Κιλικίας. Αυτό στρατηγικά όπως θα φανεί παρακάτω ήταν μεγάλο λάθος. Ο Αλέξανδρος κατέλαβε την πόλη της Ισσού και άφησε τους τραυματίες. Ο Δαρείος κινήθηκε κυκλικά κατέλαβε την Ισσό και έσφαξε όλους τους Μακεδόνες τραυματίες. Ο Αλέξανδρος συγκάλεσε στρατιωτικό συμβούλιο και ενθάρρυνε τον στρατό του για την επικείμενη μάχη. Νωρίς το πρωί ξεκίνησε εναντίον του στρατού του Δαρείου που είχε παρασυρθεί πια μέσα στην στενή πεδιάδα της Ισσού. Ο Δαρείος παρέταξε λόγω της στενότητας του χώρου περίπου 160.000 στρατιώτες. Αρχές Νοεμβρίου του 333 π.Χ κατά το απόγευμα ξεκίνησε η μάχη της Ισσού. Με το βαρύ ιππικό επιτέθηκε εναντίον των οπλιτών του Δαρείου και κατάφερε πολύ γρήγορα να τους διασπάσει και να υποχωρήσουν. Στο κέντρο ο Δαρείος είχε παρατάξει Έλληνες μισθοφόρους. Η μάχη υπήρξε σκληρή και κανείς δεν είχε αποκτήσει το πλεονέκτημα. Ο Αλέξανδρος διέταξε το δεξί τμήμα του στρατού του ,να πλαγιοκοπήσει τους Έλληνες μισθοφόρους και με αυτό τον τρόπο υπερίσχυσε και στο κέντρο. Ο Δαρείος τρομοκρατήθηκε από την κατάρρευση του μετώπου και πήρε το άρμα του και έφυγε. Μόλις οι Πέρσες αντιλήφθηκαν τον βασιλιά τους να το σκάει τρομοκρατήθηκαν και παράτησαν την μάχη. Πάνω από 100.000 Πέρσες ήταν νεκροί . Ο Δαρείος παράτησε μέχρι και την οικογένεια του πίσω. Ο Αλέξανδρος εισήλθε στην βασιλική σκηνή. Αντίκρισε μια πρωτοφανή πολυτέλεια. Η μητέρα του Δαρείου χαιρέτισε τον Ηφαιστίωνα γιατί νόμισε ότι ήταν αυτός βασιλιάς , επειδή ήταν ψηλότερος. Ο Αλέξανδρος της απάντησε “μην φοβάσαι και αυτός Αλέξανδρος είναι”. Λίγες μέρες αργότερα έλαβε επιστολή από τον Δαρείο οπού του προσέφερε 10.000 τάλαντα για να του επιστρέψει την οικογένεια του και του αναγνώριζε το δικαίωμα να είναι βασιλιάς στη μισή Ασία. Ο Αλέξανδρος του απάντησε ότι μόνος βασιλιάς της Ασίας είναι αυτός. Η συνέχεια της προέλασης και η επίσκεψη στο ναό του Άμμωνος Διός. Ο Αλέξανδρος κατέλαβε διαδοχικά τη Βύβλο και τη Σιδώνα. Η Τύρος όμως αντιστάθηκε. Ήταν κτισμένη σε ένα νησί και την περιέβαλαν ψηλά τείχη. Τον Ιανουάριο του έτους 332 π.Χ άρχισε η πολιορκία της. Το νησί απείχε 700 μέτρα από την ξηρά και αυτό αποτελούσε ένα φυσικό εμπόδιο. Οι μηχανικοί του Αλεξάνδρου κατασκεύασαν ένα μώλο ως το νησί και με αυτό τον τρόπο άρχισε να την πολιορκεί και από στεριά και θάλασσα. Μετά από επτά μήνες τον Ιούλιο του 332 π.Χ η Τύρος έπεσε. Ο Δαρείος απέστειλε δεύτερη προσφορά στον Αλέξανδρο με 20.000 τάλαντα για να ελευθερώσει την οικογένεια του. Του πρότεινε επίσης να πάρει ως γυναίκα του την κόρη του καθώς και ως προίκα όλη τη χώρα από τον Ευφράτη έως την Μεσόγειο. Ο Αλέξανδρος αρνήθηκε. Κατά την πολιορκία της Γάζας παραλίγο να χάσει την ζωή του καθώς τραυματίστηκε με βέλος από καταπέλτη στο θώρακα. Το Νοέμβριο του 332 π.Χ έφτασε στην Αίγυπτο οπού οι Αιγύπτιοι τον αντιμετώπισαν ως απελευθερωτή από τον Περσικό ζυγό. Ανακηρύχτηκε Φαραώ και έγιναν αθλητικοί αγώνες προς τιμή του. Ο Αλέξανδρος θέλησε να επισκεφτεί το ξακουστό ιερό του ’μμωνος Διός . Εκεί ανακηρύχτηκε υιός του Διός και του επετράπη η είσοδος στο άδυτο του ναού. Αποτελεί μυστήριο το τι λέχθηκε και αποκαλύφθηκε στον Αλέξανδρο εκεί από τους ιερείς. Να τονίσουμε ότι η είσοδος στο ναό απαγορευόταν για τους θνητούς και επετράπη κατ’ εξαίρεση στον Αλέξανδρο. Επίσης αινιγματική ήταν η απάντηση που έδωσε στον Πτολεμαίο ,όταν τον ρώτησε γιατί άφησε ένα τεράστιο ποσό στο ναό ως προσφορά. Ο Αλέξανδρος είπε <για αυτά τα οποία έχουν κανονιστεί>. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Δέλτα του Νείλου και ίδρυσε την Αλεξάνδρεια.
Η μάχη των Γαυγαμήλων ή Αρβήλων.
Ο Αλέξανδρος ήξερε πως ακόμα δεν είχε εξουδετερώσει τον Δαρείο και τον Περσικό κίνδυνο , σχεδίαζε λοιπόν να τον χτυπήσει στη Βαβυλώνα. Ο Δαρείος όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόταν πυρετωδώς να αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο. Συγκέντρωσε στρατό από κάθε άκρη της αχανούς αυτοκρατορίας του. Ήξερε πως αν έχανε αυτή την μάχη θα σήμαινε και το τέλος της βασιλείας του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Δαρείος είχες συγκεντρώσει 1.000.000 πεζούς και 50.000 ιππείς καθώς και ελέφαντες και δρεπανηφόρα άρματα.
Προσωπικά θεωρώ τους αριθμούς λίγο εξωπραγματικούς.
Ο Δαρείος για να αποφύγει την μάχη έκανε και τρίτη πρόταση στον Αλέξανδρο πιο βελτιωμένη από τις προηγούμενες. Του προσέφερε 30.000 τάλαντα, την κόρη του ως σύζυγο και δικαίωμα διακυβέρνησης σε όλο το βασίλειο μετά τον θάνατο του. Ο Αλέξανδρος του απάντησε ότι <όπως δεν υπάρχουν δύο ήλιοι, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν και δύο βασιλείς>.
Ο Δαρείος αποψίλωσε την πεδιάδα των Γαυγαμήλων για να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ιππικό του και τα δρεπανηφόρα άρματα. Ο Αλέξανδρος στρατοπέδευσε μακριά και συνεκάλεσε στρατιωτικό συμβούλιο για τον σχεδιασμό της μάχης. Αποφασίστηκε να πολεμήσουν την επόμενη μέρα για να ξεκουραστούν
Η μάχη ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 331 π.Χ. Ο Αλέξανδρος είχε 50.000 στρατιώτες ! Επιτέθηκε με τους εταίρους και την υποστήριξη της φάλαγγας στο κέντρο της περσικής παρατάξεως. Η ποιότητα του στρατού έκανε την διαφορά. Σύντομα πήρε τον έλεγχο στο κέντρο και ο Δαρείος στράφηκε σε φυγή. Μετά στράφηκε προς τα αριστερά της Περσικής παράταξης που διοικούσε ο Βήσσος. Τον χτύπησε από τα νώτα και τον αιφνιδίασε αφού τον εξουδετέρωσε στράφηκε προς το αριστερό τμήμα του Περσικού στρατού που διοικούσε ο Μαζαίος. Ο Μαζαίος είχε κατορθώσει να επικρατεί του Παρμενίωνα. Ενώ οι εχθροί είχαν επιτεθεί στο Μακεδονικό στρατόπεδο και το κατέστρεψαν ,ο Αλέξανδρος στράφηκε εναντίον των ιππέων του εχθρού. Αφού τους νίκησε ξεκίνησε να καταδιώξει τον Δαρείο. Ο Παρμενίων με την τρομερή πολεμική εμπειρία που είχε, νίκησε τον Μαζαίο και έκαψε το στρατόπεδο των Περσών. Στη συνέχεια κατέλαβε την Βαβυλώνα και τα Σούσα. Ο Αλέξανδρος είχε πια καταλύσει την Περσική αυτοκρατορία. Κατέλαβε την πρωτεύουσα και πήρε όλους τους θησαυρούς της. Μια κυριολεκτικά αμύθητη περιουσία.
Σταδιακά κατέλαβε τις Περσίδες Πύλες και την Περσέπολη. Όταν εισήλθε στην πόλη αντίκρισε ένα φρικιαστικό θέαμα. Εκατοντάδες Έλληνες ακρωτηριασμένοι από τους Πέρσες κλαίγοντας τον καλωσόρισαν. Ο Αλέξανδρος δάκρυσε μπροστά στο θέαμα. Αφού παρέμεινε δύο μήνες στην πόλη για να ξεκουραστεί ο στρατός κινήθηκε προς τις Πασαργάδες. Επισκέφτηκε τον τάφο του Κύρου και αναχώρησε για τα Εκβάτανα.
Ανατολικές Σατραπείες και εκστρατεία Ινδικής.
Ο Δαρείος δολοφονήθηκε από τον Βήσσο και ανακήρυξε τον εαυτό του βασιλιά της Ασίας. Ο Αλέξανδρος όταν βρήκε τον Δαρείο νεκρό τον κάλυψε με την βασιλική του χλαμύδα και διέταξε να ταφεί με τιμές στην Περσέπολη. Σε αυτό το σημείο έδειξε το ψυχικό του μεγαλείο.
Αρχίζει να καταλαμβάνει τις Ανατολικές Σατραπείες ύστερα από σκληρές μάχες. Την Υρκανία με πρωτεύουσα τα Ζαδράκαρτα ,την Αρεία ,την Παρθία. Στην πόλη Φράδα εκδηλώνεται ανταρσία από τον Φιλώτα, γιο του Παρμενίωνα. Σύμφωνα με το Μακεδονικό έθιμο και οι δύο θανατώνονται. Στη συνέχεια καταλαμβάνει σταδιακά την Αραχωσία, την Γεδρωσία και την Βακτρία. Ο Βήσσος συλλαμβάνεται και θανατώνεται ως προδότης. Το 328 π.Χ καταλαμβάνει την Σογδιανή Πέτρα και ενσωματώνει όλες τις Ανατολικές Σατραπείες στην αυτοκρατορία.
’νοιξη του 327 π.Χ και ενώ βρίσκεται στα Βάκτρα , κατά την διάρκεια ενός συμποσίου ο Κλείτος μεθυσμένος προσβάλλει δημόσια τον Αλέξανδρο. Κατά την διάρκεια της διένεξης φονεύει τον Κλείτο.

Η πορεία συνεχίζεται.
Στρέφεται κατά της Ινδικής .Διαβαίνει τον Ινδικό Καύκασο και φτάνει στη Νίκαια. Καταλαμβάνει την πόλη Νύσα, Αρίγαιο, τα Μάσσαγα ,τα Βαζιρά και τα Ώρα. Επόμενος στόχος η Άορνος Πέτρα. Ιούλιος του 326 π.Χ συγκρούστηκε με τον Ινδό βασιλιά Πόρο και τον νίκησε. Στη χώρα των Καθαίων με πρωτεύουσα τα Σάγγαλα οι στρατιώτες του Αλέξανδρου κουρασμένοι από τις συνεχείς μάχες και μακριά από την πατρίδα τους, ζήτησαν να μην συνεχίσουν άλλο και να επιστρέψουν πίσω.
Ο θανάσιμος τραυματισμός του Αλεξάνδρου.
Ο Αλέξανδρος κάτω από αυτές τις περιστάσεις αναγκάστηκε να μπει στη χώρα των Μαλλών. Αφού έδωσε μάχη κοντά στον ποταμό Υδραώτη και τους νίκησε ,καταδίωξε όσους επέζησαν και οχυρώθηκαν στην ακρόπολη μιας γειτονικής πόλης. Ο Αλέξανδρος τοποθέτησε μια σκάλα στα τείχη και άρχισε να ανεβαίνει καλυπτόμενος με μια ασπίδα. Δύο υπασπιστές του ο Πευκέστας και ο Λεονάττος ακολούθησαν και ο διμοιρίτης Αβρέας. Η σκάλα όμως έσπασε και αποκόπηκαν στις επάλξεις πάνω. Αμέσως άρχισαν να τους τοξεύουν οι εχθροί. Ο Αλέξανδρος πήδηξε μέσα και με την πλάτη προς το τείχος μαχόταν μόνος. Σκότωσε έξι αντιπάλους αλλά ένα βέλος τον τραυμάτισε στο στήθος ψηλά και αιμορραγούσε. Οι σωματοφύλακες τον κάλυψαν αλλά γρήγορα τραυματίστηκαν και αυτοί. Οι στρατιώτες σχημάτισαν σκάλα πατώντας ο ένας πάνω στον άλλο και πήδηξαν μέσα. Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τον αναίσθητο Αλέξανδρο. Αφού εξόντωσαν τους εχθρούς μετέφεραν τον Αλέξανδρο στους γιατρούς. Το βέλος είχε τρυπήσει τον πνεύμονα. Μετά από πολλές μέρες συνήλθε και χαιρέτισε το στράτευμα.

Η επιστροφή.
Τον Αύγουστο του 325 π.Χ από τα Πάτταλα πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Θέλησε να περάσει την έρημο της Γεδρωσίας. Μέσα σε τρομερή ζέστη που έφτανε και τους 60 βαθμούς διέσχισε την έρημο. Πάρα πολλοί στρατιώτες και ζώα πέθαναν από την ζέστη. Φθινόπωρο του 324 π.Χ φτάνει στα Εκβάτανα. Εκεί από ξαφνική ασθένεια πέθανε ο παιδικός του φίλος Ηφαιστίωνας. Η απώλεια ήταν μεγάλη για τον Αλέξανδρο. Διέταξε να του κάνουν μεγαλοπρεπή ταφή.

Οι τελευταίες μέρες του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Άνοιξη του 323π.Χ έφτασε στη Βαβυλώνα. Ο Αλέξανδρος σχεδίαζε να εξερευνήσει την Αραβική χερσόνησο και να ναυπηγήσει πολλά πλοία. Όμως αιφνίδια ο Αλέξανδρος άρχισε να παρουσιάζει υψηλό πυρετό ,σύμφωνα με τις πηγές στις 17 Δαισίου <2 Ιουνίου>. Στις 18 Δαισίου κοιμήθηκε στο λουτρό. 25-26και 27 του μηνός Δαισίου ο πυρετός έπεσε αλλά ο Αλέξανδρος δεν μπορούσε να μιλήσει. Οι στρατιώτες πίστευαν ότι ο Αλέξανδρος είχε πεθάνει και τους το έκρυβαν. Επικράτησε αναταραχή και ο στρατός ζητούσε επίμονα να δεί τον Αλέξανδρο. Όλοι οι στρατιώτες άρχισαν να περνούν μπροστά από τον Αλέξανδρο που ήταν ξαπλωμένος . Όλοι κλαίγανε και χαιρετούσαν για τελευταία φορά τον βασιλιά τους που δεν μπορούσε να μιλήσει. Ένας θρήνος είχε απλωθεί σε όλη την Βαβυλώνα. Ο Αλέξανδρος άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Δαισίου .

Πιθανά αίτια θανάτου του Αλεξάνδρου
Για να μπορέσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση σε αυτό το δύσκολο θέμα χωρίς να υπερβάλουμε, πρέπει να στραφούμε προς τις αρχαίες πηγές. Ας δούμε λοιπόν τις τελευταίες μέρες της ζωής του Αλέξανδρου πιο προσεκτικά.
Τι γνωρίζουμε από τους αρχαίους συγγραφείς.
2 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο Αλέξανδρος βρίσκεται στη Βαβυλώνα στο σπίτι του Θεσσαλού Μήδιου σε δείπνο που γίνεται για τον αποχαιρετισμό του Νέαρχου. Μετά το δείπνο αισθάνεται αδιαθεσία. Μόλις επέστρεψε στο ανάκτορο έκανε λουτρό και στη συνέχεια κοιμήθηκε.
3 ΙΟΥΝΙΟΥ
Την επόμενη μέρα ξαναπήγε στο σπίτι του Μήδιου και έμεινε μέχρι αργά μαζί με την παρέα του και δείπνησε. Όταν επέστρεψε στο ανάκτορο ,μετά το καθιερωμένο λουτρό είχε πυρετό.
4 ΙΟΥΝΙΟΥ
Όταν ξημέρωσε ήταν τόσο αδύναμος ώστε χρειάστηκε να τον μεταφέρουν με φορείο για να κάνει θυσίες. Η κατάσταση χειροτέρεψε το βράδυ μετά το λουτρό. Είχε πολύ υψηλό πυρετό και ρίγη. Αναγκάζεται να αναβάλλει τον απόπλου. Περνάει την μέρα του με τον Νέαρχο.
5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Mε τις ελάχιστες δυνάμεις που του είχαν απομείνει, λούστηκε, θυσίασε στους θεούς και έδωσε εντολές στους αρχηγούς του στόλου για την υποδοχή του στο πλοίο την ημέρα της αναχώρησης. Το βράδυ, αφού έκανε πάλι λουτρό, τον έπιασε ρίγος. Η νύχτα πέρασε πολύ άσχημα, έμεινε άυπνος και με πολύ πυρετό.
6 IOYNIOY
Μεταφέρθηκε σ’ ένα σπίτι κοντά στο λουτρώνα, ακολούθησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τέλος εξουσιοδότησε τους αρχηγούς του στόλου να αναλάβουν τις προαγωγές των αξιωματικών.
7 IOYNIOY
Μεταφέρθηκε με φορείο για να εκτελέσει τις θυσίες, αλλά οι δυνάμεις του είχαν λιγοστέψει και η νύχτα πέρασε με μεγάλη δυσκολία. Διέταξε πάντως να αναβληθεί ο απόπλους.
8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να θυσιάσει. Η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερέψει. Στη συγκέντρωση των στρατηγών και χιλίαρχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με εντολή του ίδιου, δεν κατάφερε να μιλήσει και με δυσκολία τούς αναγνώρισε. Το βράδυ έπεσε σε αφασία.
9-10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο Αλέξανδρος έδινε την κρισιμότερη μάχη, αυτή για τη ζωή του. Οι πληροφορίες στο στράτευμα και στο ναύσταθμο έφθαναν συγκεχυμένες. Οι στρατιώτες ήθελαν να δουν με τα μάτια τους το βασιλιά τους, πράγμα που έγινε αφού, λίγο πολύ, πέρασαν όλοι μπροστά από το κρεβάτι τού Μακεδόνα αρχιστράτηγου για τον τελευταίο χαιρετισμό. Το βράδυ μάλιστα της 11ης Ιουνίου πολλοί στρατηγοί παρέμειναν στο προσκεφάλι του, ενώ άλλοι πέρασαν ολόκληρη τη νύχτα στο ναό του θεού Σάραπι προσευχόμενοι για τη σωτηρία του βασιλιά τους.
13 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο Αλέξανδρος άφησε την τελευταία του πνοή.
Από ποια όμως ασθένεια πέθανε ο Αλέξανδρος; Μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί πολλές υποθέσεις. Ας δούμε συνοπτικά τις πιο σημαντικές.
Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν πως ο Αλέξανδρος πέθανε από την αρρώστια που ονομάζεται συνεχής πυρετός. Η αρρώστια αυτή έχει το εξής χαρακτηριστικό στην αρχή έχει κανείς χαμηλό πυρετό, ο οποίος στη συνέχεια ανεβαίνει σταδιακά. ’λλοι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Αλέξανδρος πέθανε από ελονοσία η οποία επικρατούσε στην ελώδη περιοχή της Βαβυλώνας. Σε συνδυασμό με την εξάντληση που είχε οδήγησε γρήγορα στον θάνατο.
Τέλος άλλοι αποδίδουν τον θάνατο του σε τυφοειδή πυρετό ή στην έντονη ζωή που είχε, αφού τόσα χρόνια έκανε εξαντλητικές πορείες συνεχείς μάχες και είχε τραυματιστεί τουλάχιστον 17 φορές. Υποστηρίζεται ότι ο θάνατος του ίσως να οφείλεται σε δηλητηρίαση.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Αλέξανδρος δηλητηριάστηκε και πέθανε. Το στηρίζω στους αρχαίους συγγραφείς και σε ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα που οι περισσότεροι αγνοούν. Ο Ιερώνυμος της Καρδίας ,που ήταν σύγχρονος του Αλεξάνδρου και αξιόπιστος ιστορικός έγραψε ότι ο Αλέξανδρος δηλητηριάστηκε. Επίσης σε αποσπάσματα από έργα του Αριστοβούλου ,του Διοδότου του Ερυθραίου ,του Αθηναίου, του Ευμένους του Καρδιανού και άλλων υποστηρίζεται ότι ο Αλέξανδρος αφού ήπιε κρασί αρρώστησε και πέθανε.
Η επιγραφή που βρήκε η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή στην όαση της Σίουα αποτελεί κατά την άποψη μου πολύ σημαντικό εύρημα. Πρόκειται για επιγραφή της Ρωμαϊκής εποχής που τοποθέτησε ο Τραϊανός για να τιμήσει ως θεό τον Αλέξανδρο . Η επιγραφή μας λέει σαφέστατα ότι ο Αλέξανδρος ήπιε δηλητήριο. Δεν έχω λόγο λοιπόν να αμφισβητήσω τόσους ιστορικούς και μια επιγραφή ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα. Νομίζω όλες οι ενδείξεις και αποδείξεις οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Τραϊανός δεν θα χάραζε κάτι μη αληθινό σε μια επιγραφή που απέδιδε τιμή σε ένα θεό, όπως λατρευόταν ο Αλέξανδρος.

[ΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Ο Αλέξανδρος πέθανε στην Βαβυλώνα. Το σώμα του πρέπει να έμεινε άταφο για 2 έτη ώστε να βαλσαμωθεί και τοποθετηθεί μέσα σε λάρνακα (χρυσή). Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Έπειτα το σώμα κλάπηκε από τον Πτολεμαίο Α τον Σωτήρα. Το σώμα τάφηκε προσωρινά στην Μέμφιδα και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια από τον Πτολεμαίο τον Β. Από εκεί πάλι θα εξαφανιστεί περίπου στις αρχές του 5ου αιώνα. Από αυτό το σημείο αρχίζουν οι υποθέσεις για την πιθανή τοποθεσία ταφής του.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θα πρέπει να τον αναζητήσουμε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ή και στην όαση της Σίουα.
Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι στράφηκαν προς την Αλεξάνδρεια και προσπαθούν να εντοπίσουν που έχει ταφεί ο Αλέξανδρος. Σε αυτό το σημείο τίθεται το ερώτημα αν βρίσκεται εντός της Αλεξάνδρειας ή εκτός πόλης. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες δεν έχουν κατορθώσει να φέρουν αποτέλεσμα. Γίνονται συνεχώς ανασκαφές στην πόλη με την ελπίδα να βρεθεί κάποια μέρα. Υπάρχουν και ερευνητές που υποστηρίζουν ότι βρίσκεται μέσα στην θάλασσα της Αλεξάνδρειας σε τμήμα ξηράς που με την πάροδο του χρόνου βυθίστηκε.
’λλοι πιστεύουν ότι είναι μάταια η προσπάθεια να εντοπιστεί γιατί κατά την γνώμη τους έχει καταστραφεί και συληθεί απ την αρχαιότητα. Πρόσφατα ακούστηκε και η άποψη ότι ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε στην Μακεδονία και έχει ταφεί στην Βεργίνα, στον τύμβο που ο Ανδρόνικος υποστήριξε με πολλά στοιχεία ότι είναι του Φιλίππου του Β. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο αναφέροντας κάθε σημείο που πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο Αλέξανδρος, γιατί δεν θα οδηγούσε σε κανένα συμπέρασμα και θα μπέρδευε κάθε αναγνώστη. Θα περιοριστώ λοιπόν σε αυτό το σημείο να σας πω και την δική μου γνώμη που έχω καταλήξει ύστερα από έρευνα και μελέτη των διαθέσιμων στοιχείων.
Θα πρέπει να δώσουμε νομίζω ιδιαίτερη προσοχή στην επιθυμία που είχε ο ίδιος ο Αλέξανδρος να ταφεί όταν έλθει η ώρα στο ιερό του Άμμωνα Ρα, που βρίσκεται στην όαση Σίουα. Νομίζω πως η επιθυμία που εξέφρασε, ήταν διαταγή που έπρεπε να εκτελεστεί μετά τον θάνατο του. ’ρα αυτή η άποψη έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να επαληθευτεί. Θεωρώ ότι εκεί γύρω πρέπει να υπάρχει ο τάφος του. Πιο δύσκολο θεωρώ να βρεθεί το σώμα του.
Με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακάλυψε η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή στην όαση της Σίουα, πιστεύω ότι μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα για τον τάφο του Αλεξάνδρου. Είναι τα σημαντικότερα ευρήματα που είχαμε ποτέ και αναφέρονται στο πρόσωπο του. Συγκεκριμένα υπάρχουν επιγραφές οι οποίες γράφουν..
–ΛΕ—ΔΡΟΣ{Α Ω-}Ο{-}ΡΑ
ΣΕΒΑΣΤΟΥ{ΤΕΘ}ΥΚΑ{ΕΚΕΙΠΟΥ——ΠΩΜΑ}
{–ΜΕΧΡΗΞΑΛ{ΑΙΣ—-ΣΩ—-ΕΙΜ-}
{—-Δ-}ΟΝΕΞΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΓ{–}ΕΠ ΑΡΧΟΥΑΙΓΥΠΤΟΥ{ΑΕΙΛΟΙΣ—-}
ΤΟΥΝΟΜΟΥΤΕΙΜΗΘΕΝΤΟΣ{ΧΑΡΙΝ}
{—-ΥΑΤΡΑΙΑΝΟΥΣΕΒΑΣΤΟΥΓΕΡΜΑΝΙΚ{—–}ΤΟΡΟΣΚΑΙ{-}ΑΡΟΣ
η οποία λέει:
Αλέξανδρος Άμμωνος Ρα
Υπέρ αυτού
Σεβαστού προσέφερα θυσία εκεί, που βρίσκεται το κάλυμμα
Σύμφωνα με τις εντολές του θεού
Εγώ μετέφερα το ελαφρό ως μικρά ασπίδα σώμα
Εγώ ο ίδιος που ήμουν γι αυτόν θεματοφύλαξ
Όταν ήμουν έπαρχος της Αιγύπτου πάντοτε είχα τιμηθεί κατά κοινή συναίνεση, τώρα που έμεινα τελευταίος εν ζωή αποκαλύπτω ότι έκανα όλα αυτά για χάρη του.
Η επιγραφή χρονολογείται μεταξύ 290 και 284 π.Χ .Μια άλλη επιγραφή που βρέθηκε εκεί κοντά..
ΝΕΡΟΥΑΤΡΑΙΑΝΟΥ
{-}ΥΙΚΟΥΚΑΙΤΟΥ
ΑΙΩΝΙΟΥΔΙΑ
ΤΩΛΙΒΙΓΕΟΥ
{—-}ΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΑΝ
{ΘΕΑΣΙΣ}ΣΕ� ΙΣΕΡΟΥΙΟΥ
{ΣΟΥΛΠΙ—}ΥΔΙΑΑΡΤΕΜΙΔΩΡΟΥ
ΗΔΕΕΠΙΓΡΑΦΗΔΙΚΑΙΟ
{-}ΓΑΘΟΙ
η οποία λέει.
Ο Νέρβας και ο Τραϊανός οικοδόμησαν ιερό αφού έκαναν σπονδή προς τιμή του Δία και του Αιώνιου Δία, που ήπιε με ορμή το δηλητήριο ,με το σκοπό να είναι το ιερό σε κοινή θέα. Το ιερό οικοδομήθηκε όταν ήταν εκεί ο Σουλπίκιος με τον Αρτεμίδωρο, η επιγραφή είναι ακριβής, επειδή οι αναφερόμενοι σε αυτήν είναι άνδρες ηθικοί.
Η επιγραφή χρονολογείται μεταξύ 108 και 115 π.Χ.
Άλλα σημαντικά στοιχεία είναι ότι έχουμε ένα τεράστιο ναόσχημο μακεδονικό κτίσμα με μεγάλη έκταση που χρησιμοποιείται και ως τελεστήριο ,επίσης έχει βρεθεί και το μακεδονικό έμβλημα με το άστρο που περικλείεται από ρόμβο. Όλα αυτά συνηγορούν ότι ο χώρος έχει άμεση σχέση με τον Αλέξανδρο. Δυστυχώς όμως οι ανασκαφές έχουν σταματήσει και το θέμα καλύπτει κυριολεκτικά πολύ μυστήριο. Είναι αδιανόητο να μην δίδεται άδεια να συνεχιστεί ένα τόσο σημαντικό έργο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.(Συγγραφέας: Apollon)



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ



Ο,τι και αν λένε οι παραχαράκτες της Ιστορίας, είναι έπεα πτερόεντα. Η Ιστορία μιλάει μόνη της, όπως γράφτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, χωρίς υποκειμενισμό, χωρίς σκοπιμότητες και παρεμβάσεις. Να η καταγωγή των Μακεδόνων και η ονομασία της Μακεδονίας:

Ο ένας κλάδος είναι:

1560 ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Βασιλιάς Λυκώρειας) Υπαρκτό πρόσωπο, ο τάφος του στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Από τους λιγοστούς κατοίκους του σημερινού Ελληνικού χώρου που διασώθηκαν από τον κατακλυσμό -

| καταποντισμό του 1539 π.Χ. | |

1530 Θυϊα ή Αιθρία ή Αιθυϊα ΕΛΛΗΝ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

| | | Πήραν το όνομά |

| | | τους οι Ελληνες |

1500 ΜΑΓΝΗΣ ΜΑΚΕΔΩΝ ΞΟΥΘΟΣ ΙΤΩΝΟΣ

Πήρε το όνομά Πήρε το όνομά | |

της η Μαγνησία της η Μακεδονία | |

1470 ΠΙΕΡΟΣ ΔΩΡΟΣ - ΑΙΤΩΛΙΑ ΒΟΙΩΤΟΣ

πήρε το ονομά η Δωρίδα – Δωριείς η Βοιωτία

της η Πιερία η Αιτωλία

1440 ΕΡΑΤΩ

1410 ΚΛΕΟΒΟΥΛΗ κ.λ.π.

1380 ΚΟΡΩΝΙΣ

Και ο άλλος κλάδος: ( ο ένας γέννησε τον άλλον).

1560

1530

1500 ΒΗΛΟΣ (από Αίγυπτο)

1470 ΔΑΝΑΟΣ Ηρθε από την Αίγυπτο στο Αργος

1440 ΥΠΕΡΜΗΣΤΡΑ

1410 ΑΒΑΣ

1380 ΑΚΡΙΣΙΟΣ

1350 ΔΑΝΑΗ

1320 ΠΕΡΣΕΥΣ

1290 ΑΛΚΑΙΟΣ

1270 ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ

1250 ΗΡΑΚΛΗΣ

1220 ΥΛΛΟΣ

1190 ΚΛΕΟΔΑΙΟΣ

1160 ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

1130 ΤΗΜΕΝΟΣ

1100 ΦΑΛΚΗΣ

1080 ( περίπου ) Αρχέλαος, Αέροπος, Γουάνος, Περδίκας πήγαν προς Μακεδονία. Οι τρεις τελευταίοι πήγαν χωριστά.



Στη Μακεδονία πήγε και ο Κάρανος, γιος του Αριστοδαμίδα, Ηρακλείδης κι αυτός, - εγγονός του Ηρακλή και της Αύγης, κόρης του βασιλιά της Τεγέας Αλεου-,την εποχή που βασιλιάς ήταν ο Κισσέας. Όμως παρ όλα όσα αναφέρουν οι ιστορικοί, Θεόπομπος, Διόδωρος, Ηρόδοτος και άλλοι, τα ακριβή ίχνη των Ηρακλειδών – Τημενιδών, χάνονται μέσα στη άχλη των χρόνων, - ποιός ξέρει ακριβώς για πόσα χρόνια -ώσπου εμφανίζεται ο πρώτος ιδρυτής της νέας Μακεδονική Δυναστείας, ο Περδίκας ο Α ( 800-700 π.Χ). Που και κατά τους ιστορικούς, αλλά και όπως δείχνουν τα ονόματα των μετέπειτα βασιλέων ( Περδίκας, Αέροπος, Αργαίος κα ), είναι απόγονος του Ηρακλή και του Τήμενου.

Γιος του ιδρυτή της νέας δυναστείας Περδίκα Α, ήταν ο Αργαίος, που έζησε μετά το 700 –680. Και φυσικά βασίλεψε στη Μακεδονία.

Τον Αργαίο διαδέχτηκε ο γιος του Φίλιππος ο Α (621- 558). Και το Φίλιππο ο γιος του Αέροπος (540-498).Σε νομίσματα της εποχής του τον συναντάμε με το όνομα «ΑΕΡΟΠ».

Τον Αέροπα διαδέχτηκε ο γιος του Αλκέτας. Και αυτόν ο γιος του Αμύντας ο Α. Τον Αμύντα Α ο γιος του Αλέξανδρος Α (495-448), αυτόν ο γιος του Περδίκας Β (445), αυτόν ο γιος του Αρχέλαος (413). Τον Αρχέλαο διαδέχθηκε ο ανιψιός του Αμύντα Γ, κι αυτόν ο γιος του Φίλιππος Β, πατέρας του Μεγάλου ΑΑλεξάνδρου.(ΒΑΣΙΛΗΣ Π.ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ-Δημοσιογράφος - ερευνητής)