AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΙ… δολοφονούν τον Ελληνισμό !! ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Γράφει ο *Αμφικτύων

ΑΥΤΟΙ… δολοφονούν τον Ελληνισμό !!
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο Ελληνισμός είναι Ιδέα και επομένως σαν ιδέα ούτε συλλαμβάνεται , ούτε φυλακίζεται, ούτε καταστρέφεται , ούτε δολοφονείται. Κατά τον Πλάτωνα οι Ιδέες είναι αθάνατες και αιώνιες.
Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής και όποιος κοινωνήσει τον τρόπο αυτό δεν τον εγκαταλείπει ποτέ με την θέληση του .
Ο Ελληνισμός είναι Ανθρωπισμός και Λόγος που έχει την καταγωγή του στην Συμπαντική Ουσία και στο DNA που μας χάρισε η Φύση όταν ήλθαμε στην ζωή.
Ο Ελληνισμός είναι Δικαιοσύνη, μια αξία που μας χάρισε η Ειμαρμένη για να μπορούμε να συμβιώνουμε και να ερχόμαστε σε επαφή με την Συμπαντική Δικαιοσύνη .
Ο Ελληνισμός είναι Δημοκρατία, ένας τρόπος ορθολογικής, χρηστής και δικαiας διακυβερνήσεως με βάση τους δημοκρατικούς θεσμούς =(κληρωτάς είναι τας αρχάς) και τον διάλογο. Το αντίθετον (=αιρετάς είναι τα αρχάς) είναι ολιγαρχία
Ο Ελληνισμός είναι το να μαθαίνεις να άρχεις και να άρχεσαι και να εκλέγεις τις αρχές από όλους , για μία μόνον περίοδο για τον καθένα, και μόνον με κλήρωση. Ολιγαρχία είναι να εκλέγεις πάντα τις αρχές από την τάξη των προνομιούχων
Ο Ελληνισμός είναι η επιλογή των αρίστων για τις θέσεις που χρειάζεται τέχνη ή ειδική μόρφωση(στρατηγούς, ειδικούς επιστήμονες κλπ).
Ο Ελληνισμός είναι να μπορεί να εμπνεύσει με σοφία και νέα σκέψη τον επιστήμονα- ερευνητή ώστε να κάνει το καλό και όχι το κακό στην κοινωνία.
Ο Ελληνισμός είναι το σύστημα που θα πρέπει να κυβερνούν οι φιλόσοφοι ή οι κυβερνήτες να γίνονται σοφοί..
Ο Ελληνισμός είναι να τηρείς την αρχή « ο τολμών νικά» και να μην παραβλέπεις τους πολεμικούς κινδύνους.
Ο Ελληνισμός είναι να παραδίδεις στους επιγιγνομένους την πατρίδα ελευθέρα.
Ο Ελληνισμός είναι το πολίτευμα εκείνο που ο απράγμων και αμέτοχος στα κοινά θεωρείται αχρείος (άχρηστος)
Ο Ελληνισμός είναι η Δίψα για το ειδέναι , προκειμένου να ερευνήσεις και να μάθεις τον Εαυτόν σου, τον Κόσμο σου και το Σύμπαν
Ο Ελληνισμός είναι η ιδεολογία που εξακτινώθηκε ως το αγέννητον, ακίνητον, ατρεμές, ανόλεθρον και αιώνιο Σύμπαν και ανακάλυψε την Απόλυτη Αρμονία του μέσα στην πιο ακραία του δυσαρμονία.

Ο Ελληνισμός είναι η θρησκεία των Πατρώων Θεών που επιτρέπει την ανεξιθρησκεία όλων και πρεσβεύει συν τοις άλλοις και το: «Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ήν αεί καί έστιν καί έσται πυρ αείζωον , απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα..»
Ο Ελληνισμός είναι Αξιοπρέπεια του Ατόμου και ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
Ο Ελληνισμός είναι η ιδεολογία που εγκυμονεί και γεννά συνεχώς κάτι το καινούργιο , κάτι το ωραίο , κάτι το αληθινό και κάτι το αιώνιο, όπως άλλωστε αρμόζει στην πανωραία Ελληνική Φύση.
Ο Ελληνισμός είναι οι Καλές Τέχνες και ο Πολιτισμός που παρέλαβαν οι Μούσες από το Δία στον Ολυμπο και τις χάρισαν στον άνθρωπο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα .
Ο Ελληνισμός είναι η χρυσή Μεσότητα που μας οδηγεί στο «Μέτρον Αριστον» και στο «Μηδέν Αγαν»
Ο Ελληνισμός είναι Συνέπεια, Φιλότιμο , ο Υπέρτατος Αγώνας και η αρμονία μεταξύ των λόγων και έργων .
Ο Ελληνισμός είναι ο Ερως ο γήινος, ο επουράνιος και ο Συμπαντικός προς το ωραίον και το αληθινόν
Ο Ελληνισμός είναι η Αναζήτηση της Ψυχής του Καλού και Αγαθού για να γίνει ευτυχισμένος ο Άνθρωπος.
Ο Ελληνισμός είναι η δημιουργική δύναμη που σε εμπνέει προς την Ποίηση θαυμαστών έργων και την ανέλκυση τους από την ανυπαρξία στην ύπαρξη.
Ο Ελληνισμός είναι ο Έρως προς γόνιμη πνευματική ενασχόληση , αλλά και προς τις Τέχνες, τα Γράμματα, την Οικονομία, τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τον Αθλητισμό κ.α . .
Ο Ελληνισμός είναι εκείνος που εγκυμονεί κατά το Σώμα και την Ψυχή ό,τι καλό, ωραίο και αληθινό διαθέτει σήμερον η ανθρωπότητα, την Ευκοσμία .
Ο Ελληνισμός είναι η κλίμακα των Αξιών που οδηγεί στις θεϊκές δυνάμεις, που η ωραιότητα τους βρίσκεται σε Αρμονία με την Ελληνική Φύση.
Ο Ελληνισμός είναι η οδός που οδηγεί στα Αθάνατα έργα , που τα πρότυπα τους είναι στο Νομοτεχνείο του Συμπαντικού Έρωτα και οι απομιμήσεις τους στη Γη.
Ο Ελληνισμός είναι ο Έρωτος προς την Αθανασία με την δημιουργία εμψύχων και πνευματικών όντων που έχουν μέσα τους την σφραγίδα της αιωνιότητος.
Ο Ελληνισμός είναι η ανακάλυψη της Σωφροσύνης και της Δικαιοσύνης που ενυπάρχει στα ανώτατα Μυστήρια της Δημιουργίας.
Ο Ελληνισμός είναι αυτός που ανακάλυψε το Κάλλος που ενυπάρχει στους Νόμους και τους Θεσμούς, μιμούμενος τους Νόμους της Δημιουργίας .
Ο Ελληνισμός είναι η ιδέα που βρήκε το απόλυτο Κάλλος που δεν υπόκειται ούτε σε γέννηση , ούτε σε αφανισμό , ούτε σε αύξηση , ούτε σε ελάττωση, αλλά ήτο , είναι και θα είναι αιώνιο.
Ο Ελληνισμός είναι Συνέπεια, Ανάληψη Ευθύνης, Φιλαλήθεια , Ανδρεία, αλλά και το Ριψοκίνδυνο , Πολυμήχανο και Ευρηματικό Πνεύμα.
Ο Ελληνισμός είναι : η καβοκολώνα αρχαίου ναού, που μένει ακόμη όρθια από την μανία των βαρβάρων και του χρόνου, ένα ουζάκι σε κάποιο ταπεινό λιμανάκι , μια οσμή χαμομηλιού , το άρωμα του γιασεμιού, μια γεύση από την πίττα της γιαγιάς, ένα λαϊκό πανηγύρι, μία τρελλή γιορτή, το θρόισμα του ρυακιού, η φωνή του γκιόνη, ένα ποτηράκι στην ταβέρνα του Οδυσσέα, η όψη της Ακρόπολης, η καλοσύνη και ο αυθορμητισμός του Έλληνα, η αθωότητα του ευκολόπιστου και χιλιοπροδομένου πολίτη, και τέλος η βαθιά πεποίθηση του ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν Πεθαίνει», κι’ ας είναι τώρα στο σφαγείο της διεθνούς εξουσίας
Ο Ελληνισμός είναι εκείνος που έφθασε σχεδόν στο Τέρμα , που άλλο πιο πέρα , πιο πάνω, πιο κάτω δεν υπάρχει, παρά το Απόλυτο Κάλλος και το Απόλυτο Αγαθόν, άδολο, καθαρό και αμιγές.
Ο Ελληνισμός και η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ζει και θα ζει αιώνια στο νου, στις καρδιές και στην συνείδηση των ανθρώπων.
Γι’ αυτό λέμε ότι :
Εκείνος που δεν κατανοεί την Ελληνική Φιλοσοφία, που απεχθάνεται τα Γράμματα, την Μόρφωση, την Τέχνη, την Καλλιέργεια, και δεν τον διαπερνά η Δίψα του Ειδέναι έχει μειωμένη αντίληψη για τον Ελληνισμό
Εκείνος που δεν σέβεται το θείον αλλά το προσβάλλει με έργα και πράξεις και στρέφεται ενάντια στον Άνθρωπο και στο Φυσικό Περιβάλλον , οδηγημένος από τα δόγματα των μονοθεϊστικών , πρωτόγονων, σκοταδιστικών, μοχθηρών , φιλοπόλεμων και εξουσιαστικών θρησκειών, αυτός δολοφονεί τον Ελληνισμό
Εκείνος που προσποιείται ότι αγαπάει τον Ελληνισμό με ωραία λόγια, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί με έργα τον Μαμμωνά και τον Μολώχ , αυτός δολοφονεί αγρίως τον Ελληνισμό και περιπλανάται στην έρημο με τα κοπάδια του Αβραάμ .
Εκείνος που αγνοεί τον Ελληνικό Λόγο και πιστεύει σε θαύματα, μαγγανείες και σε δογματικές ιδεολογίες , αυτός δολοφονεί τον Ελληνισμό και βλάπτει τον εαυτόν του και την κοινωνία .
Εκείνος που δεν έχει μέσα του το αίσθημα της Δικαιοσύνης και διαπράττει χάριν πλουτισμού και ιδιοτέλειας κακουργήματα κατά του συνανθρώπου του , της κοινωνίας , της πατρίδος του και της ανθρωπότητος, δολοφονεί τον Ελληνισμό.
Εκείνος που δεν τηρεί τους νόμους της Δημοκρατίας, αλλά τους χρησιμοποιεί δολίως για να υποδουλώσει τους πολλούς, τους συνανθρώπους και τους συμπολίτες του , αυτός είναι αχρείος και εχθρός του Ελληνισμού.
Εκείνος που βάζει φραγμό στην μόρφωση και στην πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργεια του Ανθρώπου(ανδρών και γυναικών) με σκοταδιστικές και αναχρονιστικές προκαταλήψεις , δόγματα και ψευτοιδεολογίες , είναι εχθρός του Ελληνισμού.
Εκείνος που αγνοεί την λαϊκή βούληση, υποκλέπτει την ψήφο του λαού και προδίδει τα απαράγραπτα εθνικά και ιστορικά δίκαια τούτου, αυτός δολοφονεί και κατακρεουργεί τον Ελληνισμό. [Σ’ αυτήν την περίπτωση εμπίπτει η κακοδιαχείριση των Εθνικών θεμάτων, που εγγίζει τα όρια της προδοσίας στο Κυπριακό , Θράκη, Αιγαίο , Μακεδονία, αλλά και της σπάταλης οικονομικής διαχείρισης και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της χώρας κ.α. Οι δημοκρατικοί ηγέτες ενεργούν δημοψήφισμα και λένε όλη την αλήθεια στο λαό]
Εκείνος που εξευτελίζει την Αξιοπρέπεια του ατόμου , καταδολιεύει με λόγια και έργα την κοινωνία, και προσπαθεί να την χειραγωγήσει με τον Πλούτο , την πολιτική ισχύ και τα ΜΜΕ, είναι εχθρός του Ελληνισμού.
Εκείνος που παραμένει άξεστος, απολίτιστος , βάρβαρος και εγκληματίας και δεν σέβεται τις τέχνες και τον πολιτισμό, είναι εχθρός του Ελληνισμού.
Εκείνος που δεν σέβεται το Μέτρον και την Αρμονία και χάριν επιδείξεως , ξιπασιάς ή πλουτισμού κάνει πράγματα υπερβολικά και ανόσια, αυτός είναι εχθρός του Ελληνισμού.
Εκείνος που καταστρέφει την Ελληνική Γλώσσα, την μητέρα των γλωσσών, και την διαστρέφει, την παραποιεί και την αναμιγνύει με βαρβαρικά στοιχεία ή δεν την ομιλεί και την αγνοεί, αυτός δολοφονεί τον Ελληνισμό. Διότι η Γλώσσα είναι η ταυτότητα μας και χωρίς αυτή γινόμαστε «μαζοπολτός»
Εκείνος που παραποιεί σκοπίμως ή και εξ αγνοίας την Ελληνική Ιστορία και παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη , αλλά και εκείνος που αγνοεί την Ελληνική Ιστορία, δολοφονεί και προσβάλλει τον Ελληνισμό.(τους νεκρούς προγόνους, τους ζώντες και τους επιγιγνωμένους)
Εκείνος που διαβάζει ξένα βιβλία , αλλά αγνοεί τα πανάρχαια Βιβλία του Ελληνικού Γένους: α/ την Ιλιάδα και Οδύσσεια του του Ομήρου, β/ την Ελληνική Θεογονία και τα ‘Έργα και Ημέραι’ του Ησιόδου και γ/ τους Ύμνους του Ορφέως και δεν διαβάζει βιβλία της Ελληνικής Γραμματείας, δολοφονεί έστω και ακουσίως τον εαυτόν του και τον Ελληνισμό, διότι μένει εσαεί πνευματικά τυφλός .
Εκείνος που δεν εκπληρώνει την στρατιωτική του θητεία προς την πατρίδα ή την εκπληρώνει με πλάγια μέσα στα μετόπισθεν , δολοφονεί τον Ελληνισμό και πρέπει να αποκλείεται από αιρετά αξιώματα.
Εκείνος που έχει παραποιήσει τον αληθινό Έρωτα και τον θεωρεί σεξισμό και αγοραία σαρκική απόλαυση ή αφύσικη διαστροφή(ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, λεσβιασμό κ.α), ή ενοχοποιεί την θεϊκή αυτή θεότητα με το προπατορικό αμάρτημα (όπως διδάσκει ο Ιουδαιοχριστιανισμός) , αυτός δολοφονεί τον Ελληνισμό και βλάπτει την ψυχή του .
Εκείνος που πιστεύει στην παντοκρατορία του πλούτου και αποδέχεται την Νέα Παγκόσμια Τάξη(=Αταξια) και όλα τα ολέθρια επακόλουθα που αυτή συνεπάγεται στον πολιτικό, οικονομικό, πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό βίο για το άτομο , την κοινωνία και την πατρίδα , αυτός δολοφονεί τον Ελληνισμό
Εκείνος που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και ψηφίζει τις τέσσαρες διεφθαρμένες , εξουσιαστικές οικογένειες και τα εξουσιαστικά κόμματα τους , αυτός δολοφονεί και προδίδει τον Ελληνισμό. Διότι αυτές ευθύνονται για την προδοσία των Εθνικών Θεμάτων μετά τον Β! ΠΠ , καθώς και για το σημερινό κατάντημα και υποβάθμιση της χώρας.
Εκείνος που μετέχει - καλόβουλα και όχι κακόβουλα καλόβουλα και όχι κακόβουλα -της Ελληνικής Παιδείας είναι Ελλην.
Εκείνος που δεν εργάζεται για τον Ελληνισμό με έργα και αδιαφορεί για τα Εθνικά μας θέματα και την βελτίωση της χώρας, αλλά ασκεί κριτική και ανέξοδη ρητορική αυτός είναι υποκριτής και καμμία σχέση δεν έχει με τον Ελληνισμό.
Εκείνος που χαρίζει τον ψήφο του εξ αγνοίας ή χάριν προσωπικών ωφελημάτων σε μετριότητες , τρωκτικά της εξουσία, σε επαγγελματίες βουλευτές , κλέφτες, άρπαγες, γόνους των γνωστών «οικογενειών» και σε άτομα ρευστής εθνικής συνειδήσεως δολοφονεί τον Ελληνισμό.
Εκείνος που δεν ενεργοποιείται να αντιμετωπίσει τα διάφορα προβλήματα του βίου-εφ’ όσον του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του- αλλά όλα τα αναμένει από τους άλλους και από το κράτος, είναι άχρηστος για την κοινωνία και δικαίως αναξιοπαθεί.
Εκείνος που πιστεύει αταλάντευτα στο Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα και έχει υποστεί οριστική και μόνιμη πνευματική μετάλλαξη(μισός Ιουδαιοχριστιανός και μισός Έλλην) και εκείνος που αισθάνεται ότι έχει προπάτορες τον Αβραάμ , Ισαάκ και Ιακώβ, χωρίς να ερευνά την ιστορική του καταγωγή και χωρίς να σέβεται την Πατρώα Ολυμπιακή Θρησκεία, δολοφονεί αγρίως τον Ελληνισμό.
Όμως Συνέλληνες υπάρχει ακόμη για όλους Ελπίς . Κι’ αυτή βρίσκεται στο Ελληνικό Πνεύμα. Μόνον με αυτό θα σωθούμε και θα μείνουμε ελεύθεροι τόσον σαν άτομα , όσον και σαν Έθνος. Η Νέα Τάξη(=αταξία) έχει φθάσει στο σημείο καμπής και τώρα αρχίζει η πτώση. Ο κόσμος Επανελληνίζεται. Αγωνισθείτε με την πέννα και με το σπαθί. Διατηρηθείτε Έλληνες να δώσουμε το παρόν στην Κοινωνία της Γνώσης που ανατέλλει αύριο.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΆΓΑΝΕ…
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ…
ΕΡΡΩΣΘΕ, ΕΣΕΤΑΙ ΓΑΡ ΗΜΑΡ

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

του Κωνσταντίνου Χρ. Κωνσταντινίδη- Αμφικτύωνα

Ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Χρήστου Κωνσταντινίδης(Κ.Χ.Κ) γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1929 και είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο τέκνων, καταγωγή όμως έλκει από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας. Ο πατέρας του Χρήστος Γεωργ. Κωνσταντινίδης, υπήρξε Αξιωματικός και ήρωας των Εθνικοαπελευθερωτικών Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 , του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Καταστροφής 1922. Τελικά εξετελέσθη υπό των Γερμανών Ναζί το 1943 στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας.. Ο Κ. Χ. Κ εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1948 και απεφοίτησε το 1950 πρώτος στο όπλο των Διαβιβάσεων, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Υπηρέτησε σε Μονάδες, Επιτελεία και Συμμαχικά Στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό( ΓΕΣ, LSE-ΣΜΥΡΝΗ, SHAPE- ΒΥΞΕΛΛΕΣ ) Μεταξύ των άλλων καθηκόντων του εχρημάτισε αρχικρυπτογράφος του Στρατού και του ΓΕΕΘΑ, Διοικητής Μονάδων και Διοικήσεων Διαβιβάσεων Σχηματισμών , Επιτελής του 3ου και 4ου Επιτελικών Γραφείων Μεγάλων Μονάδων και Γενικού Επιτελείου Στρατού, χειριστής θεμάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου στο Νατοικό Στρατηγείο Σμύρνης Τουρκίας(Landsoutheast) , Εθνικός αντιπρόσωπος-χειριστής προγραμμάτων Χερσαίων, Σιδηροδρομικών και Ακτοπλοϊκών Μεταφορών στον Ελλαδικό χώρο , καθώς και προγραμμάτων Υποδομής στο ΝΑΤΟ των Βρυξελλών )
Απεφοίτησε επιτυχώς από Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ δε τούτων και από :
1/ Την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (1948-1950), εξελθών πρώτος μεταξύ των συμμαθητών του στο Όπλο των Διαβιβάσεων
/ Σχολή Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού, Αθήνα
2/ Αμερικανική Σχολή Διαβιβάσεων , Fort Monmouth , N. J, USA
3/ Σχολή Πληροφοριών του ΓΕΣ, Αθήνα
4/ Σχολή Ξένων Γλωσσών(Αγγλική) του ΓΕΣ, Αθήνα
5/ Μεικτή Κρυπτογραφική Σχολή (Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας) του ΓΕΕΘΑ, Αθήνα της οποίας υπήρξε και διοικητής
6/ Σχολή Καταδρομών και Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΣ, Ρεντίνα Ανατ. Μακεδονίας
7/Σχολή Τακτικής Διαβιβάσεων, του ΓΕΣ , Αθήνα
8/ Ανωτέρα Σχολή Πολέμου -Θεσσαλονίκη
9/ Ανωτέρα Σχολή Πολέμου Αεροπορίας- Τατόι
10/ Σχολή Εθνικής Αμύνης - Αθήνα
11/ Σχολή Ηλεκτρονικού Πολέμου ΝΑΤΟ, Αγγλία
Πανεπιστημιακή Παιδεία: Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμύνης (National Defense University), Washington D. C, των ΗΠΑ .
Ο Κ. Χ. Κ απεστρατεύθη το 1981 με το βαθμό του Υποστρατήγου και έκτοτε ενεργοποιήθηκε σε πρωτοβουλίες και δράσεις υπέρ της διεθνούς Ειρήνης, εναντίον των Πυρηνικών Εξοπλισμών, υπέρ του Περιβάλλοντος, κατά των Πολέμων στη Μέση Ανατολή , υπέρ της Μεσογειακής συνεργασίας, υπέρ της προβολής του Ελληνικού πνεύματος, για την αντιμετώπιση των Εθνικών κινδύνων κ.α . Συγκεκριμένα εργάσθηκε στα εξής όργανα : :
α/ Ευρωπαϊκή Ομάδα των πρώην Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό εναντίον της εγκατάστασης Αμερικανικών Πυραύλων στην Ευρώπη.
β/ Επιτροπή δια την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) ως αντιπρόεδρος και συμμετείχε σε πολυάριθμες διεθνείς συσκέψεις, πορείες κατά των πυρηνικών όπλων και των εξοπλισμών. Επεσκέφθη το 1987 επισήμως την Κίνα και έκτοτε διατηρεί επαφή με την Κινεζική Επιτροπή Ειρήνης.
γ/ Αδέσμευτη Κίνηση Ειρήνης(ΑΚΕ) την οποία εστήριξε σε διάφορες φιλειρηνικές εκδηλώσεις.
δ/ Μέλος της Παγκόσμιας Διάσκεψης εναντίον των Ατομικών και Πυρηνικών Βομβών, της Χιροσίμα και Ναγκασάκι , Ιαπωνίας και συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε τρεις διασκέψεις της επιτροπής αυτής. Από το 1985 που έγινε μέλος της διάσκεψης της Χιροσίμα εργάζεται αόκνως και με συνέπεια για την ευόδωση των σκοπών της τια τον περιορισμό και τελικά την κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων στον κόσμο.
ε/ Μέλος της Διεθνούς Διάσκεψης Μη-Βίας (ANUBHYA), Rajasmad, Ινδίας . Η οργάνωση αυτή αποσκοπεί στην φιλοσοφική ανύψωση της κοινωνίας και στην βελτίωση του ατόμου μέσω της αυογνωσίας και του διαλογισμού(γνώθι σ’ αυτόν)
στ/ Συνιδρυτής της Οργάνωσης «Αμφικτυωνία Οικουμενικού Ελληνισμού» η οποία αποσκοπεί στην συνένωση και συνεργασία των απανταχού Ελλήνων και φιλελλήνων και την προβολή του Ελληνικού πνεύματος.
ζ/ Μέλος της «Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας» , για το σταμάτημα της εισβολής των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας.
Επίσης συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές , για το σταμάτημα της κατοχής της Βόρειας Κύπρου, για το σταμάτημα της σφαγής των Παλαιστινίων και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης , για την Μεσογειακή Συνεργασία, εναντίον της Τρομοκρατίας , εναντίον του Αποκλεισμού στο Ιράκ, για το Περιβάλλον και την ευόδωση εθνικών και κοινωνικών σκοπών. περιορισμένης εμβέλειας.

Γενικότερη Παιδεία -Μόρφωση-Καλλιέργεια: Ο Κ.Χ.Κ ανήκει στην ηρωική γενιά των παιδιών του 1940 , η οποία είχε την ατυχία, αλλά και το μοναδικό προνόμιο να ζήσει σε τρεις μεγάλες εποχές ήτοι: 1/ Την Γεωργική , 2/ Την Βιομηχανική και 3/ Την Πληροφορική , να γευθεί τρεις Παγκόσμιους Πολέμους(τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο - Κατοχή, τον Ψυχρό Πόλεμο και τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας) , τον επάρατο Εμφύλιο Πόλεμο, την Τουρκική επιβουλή στην Κύπρο και στο Αιγαίο, αρκετές οικονομικές κρίσεις με αποκορύφωμα την τελευταία(2010) και την πτώχευση της χώρας. Λόγω των πολεμικών γεγονότων(πείνα, βομβαρδισμοί κ.α) η γενιά του 40' είχε μεγάλα κενά στην μόρφωση της Μέσης Εκπαιδεύσεως , τα οποία ήτο υποχρεωμένη να συμπληρώσει είτε δια της αυτοδιδαχής , είτε κοντά σε σοφούς εξωσχολικούς δασκάλους της εποχής. Ο Κ.Χ.Κ ευνοήθηκε από την τύχη να έχει δάσκαλο και πνευματικό πατέρα τον θείο του (αδελφό του πατέρα του), τον αείμνηστο Παναγιώτη Γεωργ. Κωνσταντινίδη-Τριφύλιο (Π.Γ.Κ-Τ), άνδρα ενάρετο, σοφότατο , βαθύ στοχαστή, αγωνιστή υπέρ πατρίδος και ελευθερίας . ( ακρωτηριασμένος στα άκρα των ποδιών του κατά την αιχμαλωσία του από τους Τούρκους το 1922 εις την Μικράν Ασία) Ο δάσκαλος του άνθρωπος της χρυσής μεσότητος εμφορείτο από βαθειές δημοκρατικές πεποιθήσεις τις οποίες μετέδωσε νηπιόθεν στον Κ.Χ.Κ. Ο δάσκαλος του υπήρξε σεμνός πνευματικός άνθρωπος, συγγραφέας, ιστοριοδίφης και φυσιοδίφης, ποιητής, δημοσιογράφος και μετέδωσε τη σοφία του στον Κ.Χ.Κ- και σε άλλους νέους- κατά την διάρκεια μακρών σωκρατικών συζητήσεων ήτοι: στοιχεία από: την αρχαία φιλοσοφία, την αρχαία και νεώτερη ιστορία της Ελλάδος, τον χαρακτήρα της παγκόσμιας εξουσίας, το μύθο των θρησκειών, το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού , στοιχεία των Γραμμάτων και Τεχνών, την αξία της Ελληνικής Παιδείας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, της οποίας ήτο βαθύς γνώστης. Πληροφορήθηκα-και εν συνεχεία εμπέδωσε σαν αυτοδίδακτος μελετητής- τις γενοκτονίες και τα βάσανα του λαού μας, το νόημα της ζωής , το μυστήριο του Σύμπαντος, την Πρώτη Ουσία , το Άπειρο και την αιωνιότητα κ.α. Επίσης εδιδάχθη την συμπαντική Δικαιοσύνη, τη Σωφροσύνη, την Αξιοπρέπεια του ατόμου, την ηθική που εκπηγάζει από στο φυσικό νόμο και συχνά διαφέρει από την ανθρώπινη ηθική, το «Γνώθι σ’ αυτόν» και το «Μηδέν Αγαν» και την επίτευξη της πραγματικής Ευτυχίας του ατόμου. Επίσης τις αρετές της Ανδρείας, της Φρονήσεως, της Αληθείας, της Εγκρατείας, της Φιλοπονίας, της Αιδούς, του σεβασμού των Νόμων, την Αμφισβήτηση, την Τόλμη, τον Έρωτα, το Κάλλος, την υπέροχη φύση της Γυναίκας, το σεβασμό στους γονείς και στην οικογενειακή εστία, περί της Υγείας ως υπέρτατο αγαθόν, περί των καλών τρόπων, Αγάπη και Σεβασμού της Φύσεως, περί του Θανάτου, της Ελπίδος όχι στην Ανάσταση των νεκρών , αλλά στην αθανασία της ύλης-ενέργειας των συστατικών μας. Αλλά αντικείμενα της διδαχής ήτο το μυστικό της καλής ζωής , του μέτρου , της χαράς , της μακροημέρευσης, της αποχής από κακές έξεις όπως: Αδικία, Ακολασία, Κακία, Πλεονεξία, Αφροσύνη, Ασωτία, Υπεροψία, Φιλαργυρία, ΔΙΧΟΝΟΙΑ , Φιλαυτία, Λήθη, Οκνηρία, Ψόγο, Διαβολή, Αναίδεια κλπ. Τέλος τους δίδαξε τις ένδοξες σελίδας του έθνους μας αλλά και τις σελίδες αυτοκαταστροφής εξ αιτίας της δολερής διχόνοιας, που αποτελεί το σαράκι της φυλής μας ( Τρωικός Πόλεμος , Πελοποννησιακός Πόλεμος , έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο, τους οποίους -δύο τελευταίους-τους έζησε πικρά ) Η διδαχή του θείου του υπήρξε για αυτόν καθοριστική και σταθερός κώδικας συμπεριφοράς καθ’ όλον το βίο του- εν τω μέτρω του δυνατού- και ομολογεί ότι σήμερα που φθάνει στο τέλος αισθάνεται πλήρως δικαιομένος, διότι εφήρμοσε την φιλοσοφία του σοφότατου δασκάλου του που συνοψίζεται στα εξής: «Να περνάς καλά και να κάνεις το καλό». Επομένως παίρνει το θάρρος να συμβουλεύσει τους νεώτερους-όπως έκανε και με τα παιδιά του- να ακολουθήσουν τις ίδιες αξίες και να αποφύγουν τα βλαβερά ελαττώματα για να ευτυχίσουν αυτοί και η Πατρίς. Πρεσβεύει ότι η αιτία της παρακμής που βιώνει ο κόσμος και η χώρα μας από την εποχή της Ρωμαιοκρατίας(3-4ον αιώνα) ως σήμερον οφείλεται στην καταστροφή του Ελληνικού Κόσμου και την υποχώρηση του Ελληνικού πνεύματος εξ αιτίας της επικρατήσεως των τριών μονοθεϊστικών και κοσμοπολιτικών θρησκειών.(Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού και Ισλαμισμού) κατά τον Μεσαίωνα. Ένεκα τούτο τάσσεται υπέρ της Ανεξιθρησκίας και του σεβασμού των θρησκευτικών , φιλοσοφικών και άλλων πεποιθήσεων των ατόμων. Ο ίδιος αποκήρυξε τον Χριστιανισμό και προσεχώρησε στην Πατρώα Θρησκεία, όσον αφορά το φιλοσοφικό και πολιτιστικό της περιεχόμενο και όχι σαν λατρεία. Παρ’ ότι είναι βαθιά πολιτικό ον , δεν υπηρέτησε τα κόμματα και δεν υπήρξε δογματικός. Γι’ αυτό και αρνήθηκε ευρωβουλευτική έδρα όταν του έγινε σχετική πρόταση.
Διωγμοί –Ταπεινώσεις-Αποστρατεία: Ο Στρατηγός Κωνσταντινίδης έκανε την επανάσταση του εναντίον των Πυρηνικών Όπλων κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, γεγονός για το οποίον το διεθνές και Ελληνικό κατεστημένο τον πολέμησε και μάλιστα με τα πιο βρώμικα μέσα(τον κατηγόρησαν ως πράκτορα της KGB κ.α) Με τις ως άνω φιλοσοφικές και δημοκρατικές πεποιθήσεις , εξετέλεσε πιστά τα καθήκοντα του προς την πατρίδα, χωρίς να αφομοιωθεί ή να παρεκκλίνει από τις φιλοσοφικές και δημοκρατικές του πεποιθήσεις στην εποχή του εμφυλίου, του ψυχρού πολέμου και της αμερικανοκρατίας, στην οποία επικρατούσαν οι πιο ακραίες μοναρχοφασιστικές και στρατοκρατικές αντιλήψεις και στερεότυπα . Ωστόσο αυτές οι πεποιθήσεις του μέτρου και των αξιών του στοίχισαν διωγμούς, ταπεινώσεις και την σύντομη αποστρατεία του . Συγκεκριμένα η επαφή με τον θείο του Π.Γ.Κ-Τ του στοίχησε έκτατη μετάθεση από λίαν απόρρητη θέση(αυτή απεφεύχθη τη επεμβάσει συγγενούς του στρατηγού) Εκτοτε ήτο εσαεί στιγματισμένος ως αριστερός με ό, τι τούτο συνεπάγεται. Αργότερον, όταν ανήλθε η χούντα εις την εξουσία, και όντας σπουδαστής στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, εκρίθη δυσμενώς κατ’ αρχαιότητα ως ταγματάρχης επειδή δεν δέχθηκε να αναλάβει υπηρεσία την πρωίαν της 21ης Απριλίου 1967. Επίσης του αρνήθηκαν ως την τελευταία στιγμή το πιστοποιητικό γάμου και τέλος τον έκριναν αποστρατευταίο το 1981, διότι εμφορείτο από αντιαμερικανικες και αντισιωνιστικές πεποιθήσεις . Στην ουσία διότι δεν ενέδιδε στα εθνικά θέματα και δεν έγινε όργανο του ξένου παράγοντα.
Εταξίδευσε σε όλο τον κόσμο και έλαβε μέρος σε μεγάλα παγκόσμια συνέδρια. Στα ταξίδια του αυτά εγνώρισε τον κόσμο και χρωστά μεγάλο μέρος της μορφώσεως του .

Ξένες Γλώσσες: Αγγλική,
Ηθικές Αμοιβές: Τιμήθηκε για την δράση του από:
1/ Την Πολιτεία με τις νενομισμένες για τον βαθμό του διακρίσεις και μετάλλια
2/ Το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης της Γενεύης με το Χρυσούν Μετάλλιον Ειρήνης.
3/ Την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για το συγγραφικό του έργον.
4/ Το Πνευματικό Σωματείο «Ολυμπιάς» με Δίπλωμα Τιμής
5/ Από τους Ομογενείς της Αμερικής με τιμητική πλακέτα
6/ Μνημονεύεται στον τόμο του WHO IS WHO της Ελβετίας
7/ Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, αναγνωρίζοντας το συγγραφικό του έργο
, τον εξέλεξε ως μέλος της.
8/ Ο λαός του απένειμε τον τίτλο του «Στρατηγού της Ειρήνης» και ο τόπος καταγωγής του ( Σιδηρόκαστρον Τριφυλίας) τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη.
Εταιρες Δραστηριόητες:
Ο Κ.Χ.Κ είναι καταξιωμένος διανοούμενος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών , αλλά και ένθερμος πατριώτης και αγωνιστής υπέρ της Δημοκρατίας , Ειρήνης , κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας της ανθρωπότητος και του Ελληνικού λαού και συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Στρατηγός Κωνσταντινίδης είναι συγγραφέας, ποιητής και αρθρογράφος. Μετά την αποστρατεία του αρθρογράφησε σε Ελληνικά έντυπα και Αθηναϊκές ( απογευματινή εφημ «ΕΘΝΟΣ» ως αρθρογράφος, ΣΤΟΧΟΣ κ.α ) σε ξένες εφημερίδες( ΚΑΜΠΑΝΑ Νέας Υόρκης, Νέος Κόσμος και «HELLENIC REVIEW» της Αυστραλίας κ.α) και περιοδικά. Τώρα φιλοξενεί άρθρα στο Διαδίκτυο και κάνει παρεμβάσεις πάνω σε επίκαιρα ελληνικά και παγκόσμια θέματα . Διαθέτει δικό του ιστοτόπο ως ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ ή AMPHIKTYON : http://amphiktyon.blogspot.com/ και φιλοξενείται μέρος του έργου του στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο GOOGLE κ.α. Επίσης δίδει διαλέξεις και συνεντεύξεις σε Ελλαδικά και ξένα ΜΜΕ, παρουσιάζεται στην μικρή οθόνη και γενικά αγωνίζεται αφιλοκερδώς εναντίον της Νέας Τάξεως Πραγμάτων(Παγκοσμιοποιήσεως) και υπέρ της : Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, των Πυρηνικών Όπλων, της Μη-Βίας, Προστασίας του Περιβάλλοντος, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ανεξαρτησίας της Κύπρου από την Τουρκική Κατοχή και της ΜΗ- παραδόσεως του ονόματος Μακεδονία ή παραγώγου του στα Σκόπια. Επίσης αγωνίζεται εναντίον της μεθοδευμένης από τη Νέα Τάξη εισβολής και ελληνοποιήσεως του κύματος των λαθρομεταναστών, διότι εκτιμά ότι τούτο θα καταλήξει σε εθνοκτονία , ελληνοκτονία, ανεργία και αναταραχές, αν δεν σταματήσει έγκαιρα . Τέλος αγωνίζεται υπέρ της αλλαγής του σημερινού παρακμιακού και μηχανιστικού τρόπου σκέψεως και δράσεως και προτείνει το νέο τρόπο σκέψεως με βάση το Ελληνικό Πνεύμα και τις Ελληνικές διαχρονικές Αξίες. Τούτο θα επιτευχθεί αν γίνει και πάλι η Ελλάδα το πνευματικό κέντρο του κόσμου και η γέφυρα Ειρήνης, Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των Μεσογειακών λαών και των λαών Ανατολής και Δύσεως., Βορά και Νότου.
Ιδιαιτερότητες: Ο Κ.Χ.Κ υπήρξε ορειβάτης, είναι φυσιολάτρης και δεινός πεζοπόρος(βαδίζει ακόμη 6,5 χλμ ημερησίως και διατηρεί αρίστη υγεία) Αγαπά την Αστρονομία, Κοσμολογία, Ατομική Φυσική , Θεωρία της Σχετικότητος , Κβαντομηχανική και την Προϊστορική Αρχαιολογία. (Παρακολούθησε μαθήματα Αστρονομίας στο Ευγενίδιον Ίδρυμα από τον αείμνηστο καθηγητή Χασάπη, και Κωστάκη)
Το συγγραφικό του έργο
1/ Έχει γράψει τα εξής βιβλία:
1/ «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» , (στρατηγικής)εκδόσεις Β. Κατσικέα
2/ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ & ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ»(ιστορικό) εκδόσεις Χάρη Πάτση
3/ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΕΦΑ»(φιλοσοφικό) εκδόσεις Γερ. Λογοθέτης
4/ «ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙKA ΜΥΣΤΗΡΙΑ»(Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα) εκδόσεις Νέα Θέσις
5/ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ»(Ολυμπιακοί Αγώνες από την Προϊστορία ως σήμερον) εκδότης ‘Προσκήνιο’, Άγγελος Σιδεράτος
6/ «ΣΥΜΠΑΝ : ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΑΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ»(Επιστημονικό-φιλοσοφικό-θεολογικό) Εκδ. Νέα Θέσις Εκδίδεται τώρα
7/ «ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ»(Ελληνικός Διαφωτισμός) υπό έκδοσιν /
8/ ΟΙ HAARP-ΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗ, Εκδ. Γεωργιάδη(υπό έκδοσιν)
2/ Έχει γράψει πολυάριθμα Ποιήματα .
Ως τώρα έχει βιβλιοδετήσει και παραδώσει στην Επιτροπή Κρίσεως της Ε.Ε.Λ τρεις ποιητικές συλλογές, ήτοι:
1/ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
2/ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 40’
3/ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ –ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑ
Τέλος, ο Στρατηγός Κωνσταντινίδης διαθέτει στη μνήμη του υπολογιστού του και σε σκληρούς δίσκους ένα πλουσιότατο ανέκδοτο έργο, αποτελούμενο από: πολυάριθμα άρθρα, ιστορικές και φιλοσοφικές μελέτες, ταξιδιωτικά σημειώματα, στρατηγικές μελέτες, μελέτες επί διεθνών θεμάτων, ποιήματα και άλλο ποικίλο πνευματικό έργο . Τούτο θα μπορούσε να αποτελέσει ύλη για πολυάριθμα βιβλία, αν προστεθούν σ’ αυτά και αρκετά ανέκδοτα εισέτι βιβλία.

http://amphiktyon.blogspot.com/ΠΙΝΑΞ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΑΥΤΟΙ… δολοφονούν τον Ελληνισμό !!
ΠΡΩΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία
Δημοκρατία και όχι Φαυλοκρατία
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΑΣ;
Οι προαιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού
Το «Απολλώνιο» και «Διονυσιακό» Πνεύμα
ΤΡΙΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ;
Το Βαθύτερο Νόημα του Ελληνισμού
Το Υπουργείο (Α)πολιτισμού και το «Καταστρεπτικό» ΚΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Οι Έλληνες Εκπολιτιστές της Οικουμένης
Οι Έλληνες Θεοί στο πλευρό των Ανθρώπων
Εξ Ελλάδος το Φως
ΠΕΜΠΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΟΙ ΑΣΕΛΓΟΥΝΤΕΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ
Έλληνες στην Υπηρεσία των …Μπίλντερμπεργκ
Συνομωσία Ψεύδους και Σιωπής
Το Ελληνορωμαϊκό «Τέρας»
Τα Αίτια της Πτώσης και Παρακμής
Η «Ιερά Βίβλος των Ελλήνων»
ΠΕΜΠΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΟΙ ΑΣΕΛΓΟΥΝΤΕΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ
Η Βία φέρνει Βία
Οργιάζει η Ανθελληνική Προπαγάνδα
Τα «Φοινίκια» Ψεύδη:
Άγριοι Εχθροί και Άσπονδοι Φίλοι
ΕΚΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ
Η διάλυση του Εθνικού Κράτους

Έλληνες στην Υπηρεσία των …Μπίλντερμπεργκ
Συνομωσία Ψεύδους και Σιωπής
Το Ελληνορωμαϊκό «Τέρας»
Τα Αίτια της Πτώσης και Παρακμής
Πόθεν το Μίσος των Ρωμαίων;
ΕΒΔΟΜΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ
Οι Τεχνοκράτες Μισέλληνες
Μαρξιστές και Εθνικιστές κατά του Ελληνισμού
Τα Αίτια της Αδυναμίας του «Κρατιδίου των Αθηνών»
Αναπαραγωγή του Συστήματος της Διαφθοράς
Ο Προμηθεύς Δεσμώτης δεν ελευθερώθηκε
Οι Νέοι Επαναστάτες
ΟΓΔΟΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ
Αχαριστία της Δύσεως
Διαχρονική η Ελληνική
Ναι στην Κληρονομιά-Όχι τους Δωρητές.
Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας
Η Ατομική Ιδιοκτησία.
Κριτική και Διαφωνία τότε και τώρα
Η Αυστηρότης των Νόμων
ΕΝΝΑΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ
Η Παθολογία Πλούτου και Φτώχειας.
Δεν είναι όλες οι Κουλτούρες ίδιες.
ΔΕΚΑΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ : ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Διαχρονικό το Ελληνικό Πρότυπο
Δεν υπήρξε Σκλαβοπάζαρο η Αθήνα
Οι Προλήψεις στην Αρχαία Ελλάδα.
Η Ανατροφή των Παίδων τότε και τώρα.
Οι Έλληνες υπέρ της Αξιοκρατίας
ΕΝΔΕΚΑΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Η Ορθοδοξία Κιβωτός του Ελληνισμού;
Tο Σχολείο Καθρέφτης της Κοινωνίας
Tο Σχολείο Καθρέφτης της Κοινωνίας
Η Ελληνική Πόλη πρότυπο του 21ου αιώνος
Καλλιτεχνικό Μουσείο η Ελλάς
ΔΩΔΕΚΑΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αντίο Ωραία μου Ελλάδα!
Παρθενών: «Διαμελίσαντο τα «ιμάτια» του
ΔΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΜΦΙΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Ελλαδίτες , Ομογενείς και Φιλέλληνες Ενωθείτε
Τα Εθνικά μας Δίκαια:
Αναβίωση Αρχαίων Εορτών και Θεσμών
Προτάσεις
ΔΕΚΑΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ω Ν Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α

Ελευθέρων Ελλήνων Πολιτείας Νομαρχία

Καθιέρωση Καθαρευούσης και Αρχαίας Ελληνικής

Δημιουργία Καλών κ’Αγαθών Πολιτών

Κίνητρα για ανάπτυξη της Υπαίθρου

Δημιουργία Καλών κ’Αγαθών Πολιτών

ΔΕΚΑΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ














ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Παρασκευάς Ν. Παρασκευόπουλος: ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑ
Μιά Πρόταση για το Μέλλον, Αθήνα, Απρίλιος 2004 , Εκδ. Του ίδίου.
Τάσος Καζεπίδης: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ, Εκδ. Βάνιας
Περιοδικό «ΔΑΥΛΟΣ» Εκδότης Δημήτρης Λάμπρου, Αθήνα
ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ: Περί Φύσεως, Εκδ. Του Εικοστού Πρώτου
Θανάση Μαργαρίτη, ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νέα Θέσις
Ιωάννη Πασσά: ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ, , Εκδ. Εγκυκλοπαίδεια «Ηλιος»
Ιωάννη Πασσά , ΤΑ ΟΡΦΙΚΑεκδ. Εγκυκλοπαίδεια «Ηλιος»
Διονυσίου Σιμόπουλου: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΩΝ, , Εκδ. Ερευνητές
Αντρέ Μπονάρ: Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, , Ιστορική Βιβλιοθήκη Θεμέλιο
Κ. Χ Κωνσταντινίδη: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ, , Εκδ. 21ος αιών, Χάρυ Πατση, Αθήνα
Κ. Χ Κωνσταντινίδη: ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΕΦΑ: Εκδ. Λογοθέτη, Αθήνα
Κ. Χ. Κωνσταντινίδη: ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ , , Εκδ. Νέα Θέσις
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Φυσικά, Εισαγωγή, μετάφραση σχόλια Νικ. Κυριοπούλου, εκδ. Πάπυρος 1975
ΓΟΡΓΙΟΥ Περί του μη Οντος, Μελέτη-Μετάφραση Τερ Πεντζ-οπούλου-Βαλαλά, εκδ. Ζήτρου , Θεσσαλονίκη 1999
ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΛΑΕΡΤΙΟΥ, Βίοι φιλοσόφων, εισαγωγή -μετάφραση σχόλια Νικ. Κυργιοπούλου, τόμ.5ος , εκδ. Γεωργιάδη, Αθήναι 2
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ Περί Φύσεως, φιλοσοφική ερμηνεία των αποσπασμάτων Χ. Λαμπρίδου , εκδ. Βιβλιοπωλείου Κλειώ, :Πάτραι
ΠΑΡΜΕΝΙΔΟΥ, Πρόλογος, εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια , Γεωργ. Καραγιάννη, εκδ. Ζήτρου, Θεσσαλονίκη 2003
ΠΛΑΤΩΝΟΣ , Θεαίτητος, εισαγωγή, μετάφραση , σημειώσεις,Τάκη Δημοπούλου, εκδ. Παπύρου, Αθήναι , 1975
ΠΛΑΤΩΝΟΣ , Σοφιστής, εισαγωγή, μετάφραση , σχόλια Δημ. Γληνού, εκδ. Ζαχαρόπουλου, Αθήναι
ΠΛΑΤΩΝΟΣ, Τίμαιος, εισαγωγή, μετάφραση , σημειώσεις Α. Παπαθεοδώρου, εκδ. Παπύρου, Αθήναι
Φρ. Νίτσε, ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ, Αθήναι 1961
Ο ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, του Παν. Μαρίνη, Νέα Θέσις , Αθήνα
Diels Hermann-Kranz, W.: Die Fragmente der Vorsokratiker, 12B1.
Πλάτωνος, Φίληβος, 15b-17a, 23c-25b.
Βέικος, Θ.: Οι Προσωκρατικοί Ι. Ζαχαρόπουλος, Αθήνα 1988.
G.S. Kirk, J.E. Raven, The Presocratic Philosophers, Cambridge University
Press 1969 (1957).
G.H. Kahn, Anaximander and the Origins of Greek Cosmology, New York
and London 1964 (1960)
P. Seligman, The "Apeiron" of Anaximander, London 1962.
Theodossiou, E. and Danezis, E., 2001. The Universe I loved.
An Introduction to Astrophysics, Diavlos Publ., Athens 2001.
Νιάρχος, Κ.: «Φιλοσοφείν – Εισαγωγική προσέγγιση».
Εκδόσεις Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήναι 1996.
Νιάρχος, K.: «Προβλήματα τη Ευρωπαϊκής Φιλοσοφίας».
Εκδόσεις Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 1997.
Αριστοτέλους Φυσική Ακρόασις Γ4, 203 b11.
Αέτιος ΙΙΙ, 16, Ι (D, 381).
Διογένης Λαέρτιος, Φιλοσόφων Βίοι ΙΙ, Ι και ΙΧ, 57.
Σιμπλίκιος, Υπόμνημα εις την Αριστοτέλους Φυσικήν Ακρόασιν, 23-24.
Simplicius, Phys. 24,13 (aus Theophrastus Phys. Opin. fr. 2 Dox. 476).
Ιππόλυτος, Κατά πασών των αιρέσεων έλεγχος.
Διογένης Λαέρτιος, Βίος Επίκουρου.
Jaeger, W., 1964, The Theology of the Early Greek Philosophers,
(Transl. E.S. Robinson), Oxford, Clarendon Press, pp. 25-28.
Simplicii, In Aristotelis Physicorum Libros IV. Priores Commentaria,
Edit. H. Diels, Berolini, 1882.
Kirk, G.S., Raven, J.E., Schofield, M., The Presocratic Philosophers.
A Critical History with a selection of Texts, Cambridge University Press, 1983.
Narlikar, J.V., What if the big bang didn't happen? New Scientist,
March 1991, p.48.
Linde, A., "Particle Physics and Inflationary Cosmology",
Gord., on and Breach 1989.
Linde, A "Inflation and Quantum Cosmology", Academic Press, 1990.
Linde, A., "The Self-Reproducing Inflationary Universe",
Scientific American, p. 32, November 1994.
Diogenes Laertius: Lives of Eminent Philosophers. The Loeb Classical
Library. Book I with and English translation by R.D. Hicks. Two volumes.
William Heinemann Ltd Cambridge Massachussetts Harvard University
Press, MC MCLIX (First Printed 1925, Revised and reprinted 1938, 1942,
1950, 1959).
Βίβλοs –Παλαιά και Καινή Διαθήκη (ή σωστή μετάφρασή της)
Πατρολογία (Migne, Loeb Classical Library – Greek-English –, κλπ.)
Ελληνικόν Πάνθεον, Περιοδικόν, Εκδόσεις της Ελληνικής Εταιρείας Αρχαιοφίλων.
Κοκκινόφτας Μιχάλης, Σχέδιο Αρμαγεδδών, Το Ιερό Μυστικό, Εκδόσεις Δίον, Θεσσαλονίκη 2000.
Κορδάτου Γιάνη, Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός, 2 Τόμοι, Εκδόσεις Μπουκουμάνη, Αθήνα 1975.
Κυριακάκης Κώστας, Στα Απόκρυφα της Αποκάλυψης του Ιωάννη, Εκδόσεις Μάριος Βερέττας, Αθήνα 2002.
> Μάρας Θωμάς, Οι Αντιφάσεις της Καινής Διαθήκης, Εκδόσεις Δίβρης, Αθήνα 1979. Το συνιστούμε πολύ.
> Μαρίνη Παν., Ελληνισμός και Χριστιανισμός, Εκδόσεις Νέα Θέσις, Αθήνα 2003.
Περιέχει πολλά σπουδαία θέματα επί του ερωτισμού στον αρχαίο κόσμο και στον χριστιανισμό κλπ. Το συνιστούμε πολύ.
> Μαρίνη Παν., Φωνή Εξυπνισμού εν τώ Αιώνι τής Νυκτός, Εκδόσεις Νέα Θέσις, 2005.
Περιέχει πολλά σπουδαία θέματα επί του ερωτισμού στον αρχαίο κόσμο και στον χριστιανισμό κλπ. Το συνιστούμε πολύ.
Παπαγιώργης Κωστής, Οργή Θεού, Μια πολιτική ανάγνωση της Βίβλου, Εκδόσεις Νεφέλη, Αθήνα 1981.
Ράσσελ Μπέρτραντ, Τί Πιστεύω, Μετάφραση από τα Αγγλικά Σ. Πρωτόπαπα, Εκδόσεις Γιάννη Δ. Αρσενίδη.
> Σιέτος Γεώργιος, Ο Ανθελληνισμός στα Πατερικά και Εκκλησιαστικά Κείμενα, Εκδόσεις Εύανδρος, Αθήνα 2004.
> Τσακαλίας Αργύρης Δημ., δρ. Θεολογίας, Βίβλος Ακατάλληλη δι’ Ενηλίκους, Εκδόσεις Μάριος Βερέττας, 1998.
J Χρυσοστόμου Ιωάννου, Αγίου, Το Χάρισμα της Παρθενίας, Εισαγωγή και Απόδοση στη Νεοελληνική Γεωργία Κουνάβη, Αποστολική Διακονία της Ελλάδος.
Acharya S, The Christ Conspiracy, the Greatest Story Ever Sold, AUP, 1999.
Ben Edward Akerley, The X-Rated Bible, Feral House 1985-1998.
Robert Ambelain, La Vie Secrete de Saint Paul, Laffont, 1971. (Αυτό το έργο του Robert Ambelain έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά από τον Μάριο Βερέττα. Εκδόσεις Μάριος Βερέττας, Αθήνα 2002-2003.).
> Helen Ellebre, The Dark Side of Christian History, Morningstar and Lark, 1996.
Malleus Maleficarum, Translated from Latin with an Introduction, Bibliography and Notes, by Rev. Montague Summers, The Pushkin Press, London, 1928-1951.
> Uta Ranke-Heineman, Eunuchs for the Kingdom of Heaven (translated from German), Doubleday,
Bertrand Russell, On Ethics, Sex, and Marriage, edited by Al Seckel, Prometheus Books, 1987.
Bertrand Russell, Why I am not a Christian, Touchstone Book, 1957.
> Andrew D. White, A History of the Warfare of Science with Theology in Christendom, 2 volumes, Great Mind Series Prometheus Books 1896-1993.
« Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός τόμ. 3» Andre Bonar, εκδ. Θεμέλιο
«Μεγάλοι Ιδρυτές Θρησκειών»Andres Peter, εκδ. Παπαδήμας
«Αρχαία Ελληνική Κοινωνία» Antony Andrewes , εκδ. ΜΙΕΤ
«Black Athena» Bernal M. 1978
«Οι Προσωκρατικοί» Bernalrd Russel, εκδ. Αρσενίδη
«Αρχαία Μυστήρια» Andrea Blavatsky, εκδ. Ιάμβλιχος 1989
«Η Επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα» B. Farrington, εκδ Κάλβος
«Οι αρχαίοι Ελληνες στην υπερπόντια εξάπλωση τους» Boardman J. εκδ. Καρδαμίτσα
«Μύθοι και παραδόσεις με βαθύτερη προσέγγιση» Campel J. Ιάμβλιχος 1985
«Cosmic Dawn -Atlantic Monthly Press Book» Chaisson Eric, 1981
«Cosmology, World Univ.» Charon J. Library
«Αρχαία Ελλάδα» Clare J. Εκδ. Διόπτρα
«Γραμμική Β και συγγενείς Γραφές» Chadwick John , εκδ. Παπαδήμας 1987
“Οι αρχές της δημοκρατικής σκέψης στην κλασσική Αθήνα” Cynthia Ferrar, εκδ. Παπαδήμας
“Θεός και μοντέρνα Φυσική”, Davies Raul, εκδ. Κατοπτρον, 1989
“Η Πρώτη Ελληνική Αστρονομία”D. Dicks, εκδ. Δαίδαλος
“Το εγωιστικό γονίδιο”Dawkings R. εκδ. Κάτοπτρο 1989
“Οι Πρώτοι Ελληνες στη Δύση”Davit Ridgway, εκδ ΜΙΕΤ
“Οι Ελληνικοί Σκοτεινοί Αιώνες” Deborough R. εκδ. Καρδαμίτσα 1972
“Θεός και μοντέρνα Φυσική” Dasvis P εκδ. Κατοπτρο 1996
«Η Ιλιάς και η ιστορία»Danys Page, εκδ. Παπαδήμα
“Παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού” Durant Will, 1969
“ Οι Ελληνες και το Παράλογο” Dodds E.R, εκδ. Καρδαμίτσα 1978
“Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων” Erika S, εκδ. USP , 1969
“Ο Αθεισμός στην αρχαιότητα” Fritz Mauthner, εκδ. 21ος αιών
“Η Αρχαία Πόλη” Fustel De Coulages, εκδ. 1864 Ειρμός
“Το Αθέατον Σύμπαν”G.B. Gielt, Πανεπιστημ. Εκδ.
“Ιερές Τελέτές και Αρχαία Τέχνη”Harrison Jean Ellen, εκδ. 1913 Ιάμβλιχος
“Η Ορφική Λατρεία στην Μεσόγειο(το μυστήριο του ερπετού)”Hans Leisegang, εκδ. Ιάμβλιχος
“Το χρονικό του Χρόνου”Hawking St., εκδ. Κάτοπτρο 1988
“Οίνωψ Πόντος”Henriette Mertz, Νέα Θέσις
“Ατλαντίς”Henriette Mertz, εκδ. Νέα Θέσις
“Ιστορία των Ελλήνων”I Montanelli εκδ. Τρία Φύλλα , 1959
“Σημερινές προοπτικές για το Ομηρικό Επος”Jacqueline de Romilly, εκδ. Καρδαμίτα, 1983
“Ομηρος”Jacqueline de Romilly, εκδ. Δαίδαλος 1985
“Γιατί η Ελλάδα;”Jacqueline de Romilly εκδ. Το Αστυ, 1993
“Ο Νόμος στην Ελληνική Σκέψη”Jacqueline de Romilly, εκδ. Το Αστυ,
“Η Αρχαία Ελλάδα”Jacqueline de Romilly, εκδ. Το Αστυ,
“Παιχνίδι Φωτός στην Ελλάδα”Jacqueline de Romilly, εκδ. Το Αστυ,
“Συναντήσεις με την αρχαία Ελλάδα”Jacqueline de Romilly, εκδ. Το Αστυ,
“Οι Ελληνες και οι Θεοί τους” Jacob Burkhard, εκδ. 21ος αιών
“Οι Προσωκρατικοί” Jane J. Boardman Brun, εκδ. Χατζηνικολή 1968
“Τα εσωτερικά απόρρητα εις τον Πλούταρχον ” Jean Mallinger εκδ. Β. Σφιγγός
“Η Ελλληνική Σκέψη” J.P Vernant εκδ. Ελληνικά Γράμματα
“Οι Απαρχές της Ελληνικής Σκέψης”J.P Vernant, εκδ. Καρδαμίτσα
“Το Βλέμμα του Θανάτου” J.P Vernant-M. Detienne ελδ. Αλλεξάνδρεια
“Επίτομη Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδος”Mosse Claude, A.S Gourbeillon, εκδ. Παπαδήμας
“Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας”Nilsson M.P, εκδ. Παπαδήμα
“Ελληνική Λαική Θρησκεία”Nilsson M.P, μετ. Ι. Θ. Κακριδή, 1996
“Η Προέλευση του Μυκηναικού Πολιτισμού”O.Dickinson, εκδ. Καρδαμίτσα, 1975
“Βασικά προβλήματα της Αρχαίας Φιλοσοφίας”Olof Gigon, εκδ. 1958 Γνώση
“Ελληνικόν Πυρ”O. Tapli, εκδ. Καστανιώτη 1989
“Μύθοι των Βορείων”Page R. I, εκδ. Παπαδήμα 1996
“Οι Ελληνες πίστευαν στους Μύθους τους”Paul Veyne, εκδ. Ζαχαρόπουλος 1983
“Ελληνική Μυθολογία”P. Decharme,(1879)εκδ. Δημιουργία
“Μύθοι και Θρύλοι των Ινδιάνων ”Spense L. εκδ. Ιάμωλιχος, 1998
“Οι πρώτοι Ελληνες από την προιστορία ως τις απαρχές της Ιστορίας” L. Hopper, εκδ. Βάνιας 1977
“Προσμονή μέσα στο Απειρο”Reevew Hubert, εκδ. Ράππα (Κέδρος)
“Ο Βασιλιάς πρέπει να πεθάνει”Renault Mary, εκδ. Κάκτος
“Ο Ταύρος από τη Θάλασσα”Renault Mary, εκδ. Κάκτος
“Μυθολογία Ελληνική”Richepin J., εκδ. Περγαμηναί 1953
“Θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων”R. Martin-H. Metzer, εκδ. Καρδαμίτσα , 1976
“Οι Γάμοι του Κάδμου και της Αρμονίας”Robert Galasso, εκδ. Γνώση 1988
“Οι Ελληνικοί Μύθοι τόμ. 4”Robert Graves, εκδ. Πλειάς -Ρούγκας 1955
“Μαντεις και Μαντεία στην Αρχαία Ελλάδα”Robert Flaceliere, εκδ. Δαίδαλος
“Αρχαία Ελληνική Θρησκεία”Walter Burkert,εκδ. Καρδαμίτσα 1992
“Ελληνική Μυθολογία και Τελετουργία ”Walter Burkert, εκδ. ΜΙΕΤ, 1978
“Μυστηριακές Λατρείες της Αρχαιότητος”Walter Burkert, εκδ. Καρδαμίτσα 1994
“Διόνυσος Μύθος και Λατρεία”Walter Otto, εκδ. (1933) 21ος αιών
“Ελληνικά Μυστήρια”Walter Otto-C. Kerenyi-Walter Wili-Peul Schmitt ,εκδ. (1933) Ιάμβλιχος
“Αρχαία Ελληνική Ιστορία” U. Wilkcen, εκδ. Παπαζήση
“Η Αρχιτεκτονική στην Αρχαία Ελλάδα” Wolfgang Myller Wiener , εκδ. USP
Universe - Wikipedia, the free encyclopedia
Universe, The Universe, Expanded Universe at SPACE.com
Report an Error in a Light and Matter Book
Beyond Earth, edited by Bob Krone
Astronomical Image Processing Tutorials by Donald P. Waid
Astrophoto: Orion Deep field Image by: Robert Gendler
Astrophoto: The Horsehead Nebula Image by: Filippo Ciferri
Astrophoto: M31 Image by: Takayuki Yoshida
Astrophoto: M83 Image by: R Jay GaBany
Bootes Panorama. Image credit: NASA/CSC/CfA/R. Hickox
^ R. A. Alpher, H. Bethe, G. Gamow, "The Origin of Chemical Elements,"Physical Review 73 (1948), 803.
^ G. Gamow, Nature 162 (1948), 680.
^ a b A. A. Penzias and R. W. Wilson, "A Measurement of Excess Antenna Temperature at 4080 Mc/s", Astrophysical Journal 142 (1965), 419.
^ R. H. Dicke, P. J. E. Peebles, P. G. Roll and D. T. Wilkinson, "Cosmic Black-Body Radiation", Astrophysical Journal 142 (1965), 414.
^ V. Slipher, paper presented to the American Astronomical Society, (1915).
^ G. Lemaitre (1927). "Un Univers homogene de masse constante et de rayon croissant rendant compte de la vitesse radiale des nebuleuses extragalactiques". Annals of the Scientific Society of Brussels 47A: 41. Translated in: (1931) "A homogeneous universe of constant mass and growing radius accounting for the radial velocity of extragalactic nebulae". Monthly Notices of the Royal Astronomical Society 91: 483–490. . The "primeval atom" was introduced here: G. Lemaitre, Nature 128 (1931) suppl.: 704.
^ Edwin Hubble (1929). "A relation between distance and radial velocity among extra-galactic nebulae". Proc. Nat. Acad. Sci. 15: 168–173.
^ E. Christianson. Edwin Hubble: Mariner of the Nebulae.
^ a b P. J. E. Peebles and Bharat Ratra (2003). "The cosmological constant and dark energy". Reviews of Modern Physics 75: 559–606.
^ F. Hoyle, '"A New Model for the Expanding universe", Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, 108 (1948), 372.
^ The book in question can be downloaded here: [1]
^ E. A. Milne (1935). Relativity, Gravitation and World Structure. Oxford University Press.
^ R. C. Tolman (1934). Relativity, Thermodynamics, and Cosmology. Oxford: Clarendon Press. LCCN 340-32023. Reissued (1987) New York: Dover ISBN 0-486-65383-8.
^ Zwicky, F. 1929. On the Red Shift of Spectral Lines through Interstellar Space. PNAS 15:773-779. Abstract (ADS) Full article (PDF)
^ http://www.aip.org/pnu/2005/split/728-1.html
^ S. W. Hawking and G. F. R. Ellis, The large-scale structure of space-time (Cambridge, 1973).
^ A. V. Ivanchik, et al. "The fine-structure constant: a new observational limit on its cosmological variation and some theoretical consequences", Astronomy and Astrophysics 343 (1999) 439.
^ J. Goodman Physics Review D, 52 (1995) 1821.
^ Caltech Submillimeter Observatory has a program underway for measuring detail observations of the CMB to look for Sunyaev-Zel'dovich Effect correlations. [2]
^ Hubble, Edwin, "A Relation between Distance and Radial Velocity among Extra-Galactic Nebulae" (1929) Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Volume 15, Issue 3, pp. 168-173 (Full article)
^ D. N. Spergel, et al. "First-year Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) observations: Determination of cosmological parameters", Astrophysical Journal Supplement Series, 148 (2003) 175.
^ N.W. Boggess, et al. "The COBE Mission: Its Design and Performance Two Years after the launch," Astrophysical Journal, 397 (1992), 420.
^ D. N. Spergel et al. (WMAP collaboration) (March 2006). "Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) three year results: implications for cosmology".
^ a b c d e Kolb, Edward; Michael Turner (1988). The Early Universe. Addison-Wesley. ISBN 0-201-11604-9.
^ Steigman, Gary, Primordial Nucleosynthesis: Successes And Challenges arXiv:astro-ph/0511534.
^ E. Bertschinger (2001). "Cosmological perturbation theory and structure formation". Edmund Bertschinger (1998). "Simulations of structure formation in the universe". Annual Review of Astronomy and Astrophysics 36: 599–654.
^ A. D. Sakharov, "Violation of CP invariance, C asymmetry and baryon asymmetry of the universe", Pisma Zh. Eksp. Teor. Fiz. 5, 32 (1967), translated in JETP Lett. 5, 24 (1967).
^ See "Antimatter and the Big Bang" - A research paper about the big bang's antimatter problem. This paper won the grand prize in the Answers in Genesis War of the Worldviews Research Paper Challenge 2006.
^ A. A. Navabi and N. Riazi, "Is the Age Problem Resolved?" Journal of Astrophysics and Astronomy 24 (2003), 3.
^ A direct empirical proof of the existence of dark matter. Arxiv.
^ Dark Matter Observed. SLAC Today.
^ Hugh Ross, "Putting the Big Bang to the Test" Accessed Sept. 19, 2006
^ The Kabbalah Centre, "Adam and Atom", Kabbalah On.., Accessed November 12, 2006
External links and references
Big Bang overviews
For an annotated list of textbooks and monographs, see physical cosmology.
Cosmic Journey: A History of Scientific Cosmology from the American Institute of Physics
Cosmology at the Open Directory Project (suggest site)
PBS.org, "From the Big Bang to the End of the universe. The Mysteries of Deep Space Timeline"
"Welcome to the History of the universe". Penny Press Ltd.
Cambridge University Cosmology, "The Hot Big Bang Model". Includes a discussion of the problems with the Big Bang.
Smithsonian Institution, "UNIVERSE! - The Big Bang and what came before".
D'Agnese, Joseph, "The last Big Bang man left standing, physicist Ralph Alpher devised Big Bang Theory of universe". Discover, July 1999.
Felder, Gary, "The Expanding universe".
LaRocco, Chris and Blair Rothstein, "THE BIG BANG: It sure was BIG!!".
Mather, John C., and John Boslough 1996, The very first light: the true inside story of the scientific journey back to the dawn of the universe. ISBN 0-465-01575-1 p.300
Shestople, Paul, ""Big Bang Primer".
Singh, Simon, Big Bang: The most important scientific discovery of all time and why you need to know about it, Fourth Estate (2004). A historical review of the Big Bang.
Wright, Edward L., "Brief History of the universe".
Feuerbacher, Bjorn and Ryan Scranton (2006). "Evidence for the Big Bang", FAQ at talkorigins.org.
"Proof of Big Bang Seen by Space Probe, Scientists Say" — National Geographic News
The Sabanci University School of Languages Podcasts: Origin of Elements by Alpay Taralp.
Scientific American Magazine (March 2005 Issue) Misconceptions about the Big Bang
Scientific American Magazine (May 2006 Issue) The First Few Microseconds
R. A. Alpher and R. Herman, "Reflections on early work on 'big bang' cosmology" Physics Today Aug 1988 24–34. A review article.
The Big Bang and Cosmic Microwave Background and More Evidence for the Big Bang, episodes of the Astronomy Cast podcast dealing with the Big Bang.
Religion and philosophy
Leeming, David Adams, and Margaret Adams Leeming, A Dictionary of Creation Myths. Oxford University Press (1995), ISBN 0-19-510275-4.
Pius XII (1952), "Modern Science and the Existence of God," The Catholic Mind 49:182–192.
Ahmad, Mirza Tahir, Revelation, Rationality, Knowledge & Truth Islam International Publications Ltd (1987), ISBN 1-85372-640-0. The Quran and Cosmology
Notes and references
- JSTOR: One Universe or Many?
- Luminet, Jean-Pierre; Boudewijn F. Roukema (1999). "Topology of the Universe: Theory and Observations". Proceedings of Cosmology School held at Cargese, Corsica, August 1998. Retrieved on 2007-01-05.
-Luminet, Jean-Pierre; J. Weeks, A. Riazuelo, R. Lehoucq, J.-P. Uzan (2003). "Dodecahedral space topology as an explanation for weak wide-angle temperature correlations in the cosmic microwave background". Nature 425: 593. Retrieved on 2007-01-09.
- (2004) "Multiverses and physical cosmology". Monthly Notices of the Royal Astronomical Society 347: 921–936. Retrieved on 2007-01-09.
-Britt, Robert Roy (2003-01-03). Age of Universe Revised, Again. space.com. Retrieved on 2007 January 8.
- Wright, Edward L (2005). Age of the Universe. UCLA. Retrieved on 2007 January 8.
- Krauss, Lawrence M.; Brian Chaboyer (3 January 2003). "Age Estimates of Globular Clusters in the Milky Way: Constraints on Cosmology". Science 299 (5603): 65-69. Retrieved on 2007-01-08.
- Heavy Ion Collisions. Brookhaven National Laboratory.
- Thomas Ludlam, Larry McLerran (October 2003). What Have We Learned From the Relativistic Heavy Ion Collider?. Physics Today. Retrieved on 2007 January 10.
- [Tan] (2007-01-15). New 'Hobbit' Galaxies Discovered Around Milky Way. space.com. Retrieved on 2007 March 1.
- Dwarf Spheroidal Galaxies. The Uppsala Astronomical Observatory. Retrieved on 2007 March 1.
- Hinshaw, Gary (February 10, 2006). What is the Universe Made Of?. NASA WMAP. Retrieved on 2007 January 4.
- Antimatter. Particle Physics and Astronomy Research Council (October 28, 2003). Retrieved on 2006 August 10.
- Wright, Edward L. (September 12, 2004). Big Bang Nucleosynthesis. UCLA. Retrieved on 2007 January 5.
- M. Harwit, M. Spaans (2003). "Chemical Composition of the Early Universe". The Astrophysical Journal 589 (1): 53-57.
- C. Kobulnicky, E. D. Skillman (1997). "Chemical Composition of the Early Universe". Bulletin of the American Astronomical Society 29: 1329.
- Hinshaw, Gary (December 15, 2005). Tests of the Big Bang: The CMB. NASA WMAP. Retrieved on 2007 January 9.
- Dume, Belle (June 16, 2005). Background neutrinos join the limelight. Institute of Physics Publishing. Retrieved on 2007 January 9.
- Neil J. Cornish, David N. Spergel, Glenn D. Starkman, and Eiichiro Komatsu, Constraining the Topology of the Universe. astro-ph/0310233
- Lineweaver, Charles; Tamara M. Davis (2005). Misconceptions about the Big Bang. Scientific American. Retrieved on 2007 March 5.
- N. Mandolesi, P. Calzolari, S. Cortiglioni, F. Delpino, G. Sironi (1986). "Large-scale homogeneity of the Universe measured by the microwave background". Letters to Nature 319: 751-753.
- Hinshaw, Gary (November 29, 2006). New Three Year Results on the Oldest Light in the Universe. NASA WMAP. Retrieved on 2006 August 10.
- Strobel, Nick (May 23, 2001). The Composition of Stars. Astronomy Notes. Retrieved on 2007 January 4.
- Have physical constants changed with time?. Astrophysics (Astronomy Frequently Asked Questions). Retrieved on 2007 January 4.
- Albert Einstein (1952). Relativity: The Special and the General Theory (Fifteenth Edition), ISBN 0-517-88441-0.
External links:
Stephen Hawking's Universe - why is the universe the way it is?
Richard Powell: An Atlas of the Universe - images at various scales, with explanations.
Cosmos - an "illustrated dimensional journey from microcosmos to macrocosmos"
Age of the Universe at Space.Com
My So-Called Universe arguments for and against an infinite and parallel universes
Parallel Universes by Max Tegmark
Logarithmic Maps of the Universe
Seti@Home - the Search for Extraterrestrial Intelligence
Universe - Space Information Centre by Exploreuniverse.com
Number of Galaxies in the Universe
Size of the Universe at Space.Com
Illustration comparing the sizes of the planets, the sun, and other stars
Cosmology FAQ
Pierre Teilhard de Chardin, 1950. The Future of Man.
-----, 1955. Le Phenomene Humain (The Human Phenomenon) (1955)
Frank J. Tipler, 1986, "Cosmological Limits on Computation," International Journal of Theoretical Physics 25: 617-61.
-----, 1994. The Physics of Immortality. Doubleday.
External links:
Teilhard de Chardin Homepage
Human Evolution Research Institute
Princeton Noosphere project cites Teilhard de Chardin
Teilhard de Chardain on evolution
The Human Phenomenon
Is Noogenesis Progressing?
Essays by Tipler on the Omega Point
Computer history's stride towards an expected Omega Point
Omega Point Theory - Christchurch, New Zealand
Omega Point Institute
Singularity Institute for Artificial Intelligence
BrainMeta: The Consciousness Singularity
Retrieved from "http://en.wikipedia.org/wiki/Omega_point"
References for Omega Point:
Pierre Teilhard de Chardin, 1950. The Future of Man.
-----, 1955. Le Phenomene Humain (The Human Phenomenon) (1955)
Frank J. Tipler, 1986, "Cosmological Limits on Computation," International Journal of Theoretical Physics 25: 617-61.
-----, 1994. The Physics of Immortality. Doubleday.
-Modern Theories of the Universe, from Herschel to Hubble . Author Michael J. Crowe .
Jump Science - Looking At Space
-Odenwald, S. The Astronomy Cafe. W. H. Freeman, 1998
-Rubincam, D. P., Chao, B. F., and Bills, B. G. "The Incredible Shrinking Tropics." Sky & Telescope, -
Σημειώσεις Στέλιου Τάκκα